Powinien pociągnąć co najmniej tyle co przy oglądaniu stron ;] a przypominam że najbardziej pożerającym baterie modułem iPhone/iPod touch jest WiFi, które można wyłączyć ;p
---- Dodano 20-06-2008 o godzinie 10:49 ----
Wiedziałem że prędzej czy później się stanie... Hudson Soft dołącza się do zabawy ;p
Bombermen Touch: The Legend Of Mystic Bomb
..a jak Hudson Soft to Bomberman ^^ Na ich stronie mało szczegółów, ale chyba każdy wie o co chodzi w bombermanie ;] Sceneria to jungla i świątynie, widać też że bedzie to story mode, jakaś tam akcja będzie. Ale najciekawszy jest 2 screen który pokazuje kontrole ^^ jest to wirtualny joypad, ale posiada innowacyjny system kierunkowy, zamiast "tapować" na klawisze, suniemy palcem po ekranie, tak jak byśmy mieli typowy mały analogowy joystic. Możliwe że jest to możliwe w emulatorach (nie mam więc nie mówię ;p), ale wątpię by ktoś wpadł by tak robić od razu ^^ możliwe że to przyszłość kontroli gier w iP. W opisie mówi się też o wykorzystaniu przyspieszeniomierza, podejrzewam że do minigierek.
Aqua Forest

Tu będziemy mieli grę układankę wykorzystująca przyspieszeniomierz. Będzie wykorzystywała ich engine fizyczny do grafiki 2D "OctaveEngine™Casual", co nie jest byle czym bo zdaje się że symuluje zachowanie cieczy ;] Znowu mało szczegółów zdale, można wyczytać że rysujemy i zmieniamy kształty używając wody czy ognia... nie wiadomo ostatecznie o co chodzi ^^ pisze że będzie to innowacyjna gra... i myślę że jeżeli rzeczywiście fizyka jest tam zapięta na ostatni guzik i nie będzie podobnej konkurencji, ma gra szanse zostać hitem ;]
Sudoku

Coś tu trzeba mówić ;p Prawdopodobnie jedna z n-tych wersji Sudoku jaka będzie dostępna ^^ (Apple powinien chyba przyszykować specjalny dział na AppStore ;]) ale za to pierwsza zapowiedziana od tak poważnego producenta.
Premiera i Ceny.... nieznane ;p
Źródło
Hunson jest kolejnym producentem który zrobił gry na Classica i deklarowała się na produkcje na iPhone/iPod touch ;] pozostało:
-Disney (Dali Piratów z Kraibów i mają w planach Lost'a ;]), ale to kwestia czasu na 100% ;]
-Fresh (dali Cubis 2)
-Harmonix (dali Phase - kolejny klon Gutar Hero)
-Kaplan (dali rózne programy podręczne - notatnik itp.), jeżeli już coś będą robić na iPhone to raczej aplikacje ;p