Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#376 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 23:49

Samp przeciez forum wyglada i zachowuje sie jak aplikacja OS X. To logo tez mi sie nie podoba, ale siedze cicho bo i tak kazdy wie ;)

#377 Samp

Samp
  • 228 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2006 - 00:09

Samp przeciez forum wyglada i zachowuje sie jak aplikacja OS X.

A po co?
Zresztą moim zdaniem ani nie wygląda jak aplikacja OS X, ani się tak nie zachowuje - aplikacje OS X zaprojektowane są prościej.

To logo tez mi sie nie podoba, ale siedze cicho bo i tak kazdy wie ;)

Nie mówię o logo, to odrębna kwestia. Mówię o tym, co się dzieje wokół tego logo.

#378 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 grudnia 2006 - 01:53

- wybor skorki forum nie dziala, tzn dziala ale zawsze wraca do as3 (opera 8.54) - dopieszczenie polonizacji forum (np "new reply") - w ustawieniach profilu w ramce "rozne" jest "załączników", chyba powinno byc "lista załączników" lub "załączniki" jest mozliwosc zeby funkcja "nowe posty" wyswietlala tylko nowe posty z aktualnie przegladanego dzialu?

#379 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 02:02

- wybor skorki forum nie dziala, tzn dziala ale zawsze wraca do as3 (opera 8.54)

Chyba muszę sobie Operę zainstalować.

- dopieszczenie polonizacji forum (np "new reply")

Jeszcze sporo pozostało do przetłumaczenia ale powoli do przodu.

jest mozliwosc zeby funkcja "nowe posty" wyswietlala tylko nowe posty z aktualnie przegladanego dzialu?

Tak, wystarczy na końcu linku http://www.myapple.p...h.php?do=getnew dopisać &f=120
Gdzie 120 to numer interesującego nas działu.
W przyszłości mogę dodać ikonę "Nowe posty z aktualnego działu"

#380 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 grudnia 2006 - 02:16

Tak, wystarczy na końcu linku http://www.myapple.p...h.php?do=getnew dopisać &f=120
Gdzie 120 to numer interesującego nas działu.
W przyszłości mogę dodać ikonę "Nowe posty z aktualnego działu"

dzieki za informacje, najlepiej gdyby to autoamtem sie robilo, mniej guzikow a funkcjonalnosc ta sama, tymczasem bede stosowac metode zastepcza

- dolna belka z wyborem strony tematu sie czasem nie miesci (rzadko ale jednak), przejdz na ktoras z wczesniejszych stron tego tematu to zobaczysz o czym mowie (tylko w skorce as3)

ps moze to tylko wina tego ze ja mam przestarzala wersje opery, zobacze jak to wyglada na nowej [edit] na operze 9.02 wszystko dzial prawidlowo, czas sie zaktualizowac

#381 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 grudnia 2006 - 08:33

ostatnio obserwuję coś takiego:
Dołączona grafika
dzieje się to czasami, kiedy przeglądam nowe posty. odświeżam i wszystko jest ok, zdarza się 1 na 5-6 tematów z nowymi postami i trochę drażni.
Firefox 2.0, Mac OS 10.4.8

#382 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 09:21

Błąd przy renderowaniu (po odświeżeniu jest ok) - coś jest nie tak w kodzie.

#383 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 09:37

ostatnio obserwuję coś takiego:
Dołączona grafika
dzieje się to czasami, kiedy przeglądam nowe posty. odświeżam i wszystko jest ok, zdarza się 1 na 5-6 tematów z nowymi postami i trochę drażni.
Firefox 2.0, Mac OS 10.4.8

Trochę dziwne... zdarzyło się to jeszcze komuś?

#384 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 09:49

Mi też się to zdarza. Tak jak powiedziałem odświeżenie pomaga, a jest to błąd podczas renderowania strony.

Dołączona grafika Dołączona grafika

#385 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 04 grudnia 2006 - 10:25

Czyli byc moze przegladarka ma skeszowanego starego styla css i dopiero po odswiezeniu wyswietla strone poprawnie...

#386 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 10:31

Szybka odpowiedz nie reaguje na skrót klawiaturowy ctrl+S odpowiedz zaawansowana już działa. Czy ktoś ma jakiś pomysł dla czego? co do odświeżania- u mnie nowy styl pojawił się dopiero po opróżnieniu cache

#387 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 10:45

Czyli byc moze przegladarka ma skeszowanego starego styla css i dopiero po odswiezeniu wyswietla strone poprawnie...

Nie, nie. To nie to. Cache opróżniony, a ta anomalia występuje w różnych miejscach. Poza tym przecież każda strona korzysta z tego samego stylu - wyęc wszędzie się powinno rozsypywać, a nie czasami w niektórych miejscach.

#388 db

db
  • 771 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 12:23

@Code Jeśli możesz to obniż o jakieś 2 piksele tę karteczkę z logo w dół, teraz jest za wysoko i styka się z górną krawędzią.

#389 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2006 - 16:27

Przy tej dynamicznej szerokości niektóre wątki się lekko rozjeżdżają...
Akurat wszedłem na stary manual Heidiego dotyczący lokalizacji, wcześniej jakoś tam nie zaglądałem, ale pojawił mi sie w nowych postach, po JSG zabrał głos w temacie... Kilka obrazków jest trochę za szerokich i szerokość tła całego wpisu jest wyraźnie inna niż w pozostałych. Trochę to nieestetycznie wygląda...
Może na przyszłość wprowadzić jakieś ograniczenie szerokości grafiki, albo te nadwymiarowe osadzać w ramkach z suwakiem przewijania? Nie wiem co lepsze... w sumie nie każdy ma rozdzielczość powyżej 1400...

#390 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 04 grudnia 2006 - 22:12

wow .. ladnie sie prezentuje nowe forum :DDDD gratulacje

#391 Sebastian

Sebastian
  • 336 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 05 grudnia 2006 - 19:29

nareszcie sie mozna w tym znalezc ;) bardzo fajnie, troche za duza rubryka uzytkownika, usunąłbym "Dolączyl", a status zamienil na ikonke w rzedzie komunikatorow :)

#392 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 06 grudnia 2006 - 16:10

czy tylko u mnie logo jest przyklejone tak krzywo ?

Dołączona grafika

#393 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 06 grudnia 2006 - 16:37

czy tylko u mnie logo jest przyklejone tak krzywo ?

U mnie jest identycznie. Ale co tam, olac symetrie ;)

#394 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 06 grudnia 2006 - 21:15

no jak się coś wlepia to raczej nigdy nie jest idealnie równo - czynnik ludzki ( humanizm) ;)

#395 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 06 grudnia 2006 - 21:33

a co ? plaster im się skończył, że nie mogą poprawić ? :) czy ślady zostaną ? jak tak to wodą lekko potraktować ;)

#396 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 06 grudnia 2006 - 21:45

Ja tam u siebie nie widzę żeby było krzywo i powiem wam jedno: czepiacie się!

#397 teodozjusz

teodozjusz
  • 190 postów

Napisano 06 grudnia 2006 - 23:04

A mi wszystko się podoba i już :)

#398 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 07 grudnia 2006 - 00:00

miał być jakiś shoutbox...bedzie czy nie bedzie? btw ogólnie to nowy wyglad wymiata :)

#399 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 07 grudnia 2006 - 00:32

Nie nadążam ze zmianami. Sporo jeszcze pozostało do zrobienia - szczerze mówiąc z czystym sumieniem mógłbym dopisać przy logo "beta" Oczywiście wszystkie Wasze uwagi i opinie skrzętnie sobie zapisuję do TODO.

#400 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 07 grudnia 2006 - 00:35

a ja chciałem spytać (to raczej będzie w imieniu tylko użytkowników Opery i Firefox'a) czy moglibyście w jakiś sposób umożliwić wsadzenie do side-bar'a odpowiednio sformatowanej strony, która pokazywałaby wątki, w których ostatnio pojawiły się odpowiedzi ? widziałem taki ficzer na kilku innych forach i gdyby i Wam się udało byłoby naprawdę czadowo!

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych