Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#351 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 15:43

Code: ciągle nie mogę modyfikować swego profilu przez tego nieszczęsnego Skype'a. Pamietasz, chodzi o te %2E zamiast kropki, które podług vBulletinu jest niepoprawne. Jakakolwiek próba modyfikacji profilu zwraca komunikat, iż pole Skype zawiera niedozwolone znaki i całość, wraz z modyfikacjami innych pól, nie zostaje zapisana.

Na tę chwilę możesz zmodyfikować profil kasując pole Skype, a ja je potem uzupełnię (tylko na PW mi napisz)
W przyszłości i tym problemem się zajmę.

#352 moosacho

moosacho
  • 96 postów
  • SkądHindhead

Napisano 03 grudnia 2006 - 16:38

super chlopaki! o niebo lepiej, dobra robota! pees: nie mam zadnych uwag, podoba mi sie i koniec ;)

#353 Samp

Samp
  • 228 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2006 - 16:49

Troszkę się oswoiłem z nowym Forum i chyba mogę zgłosić swoje pierwsze zastrzeżenia:

1. nie do końca przekonuje mnie koncepcja "okna w oknie" (w oknie przeglądarki otwiera się coś, co zdaje się być biurkiem i oknem aplikacji). Pokusiłbym się o:
a) wyeliminowanie granatowego obszaru i wypełnienia całości stronki paskowanym deseniem, tu zrobiłem przymiarkę:
Dołączona grafika
B) umieszczenia jakiegoś buttona, który będzie odsyłał do strony głównej Forum (a nie serwicu MyApple) - najlepiej jak najbliżej logo MyApple

Edit: aaa, już widzę, że postulat B) jest spełniony, jak się kliknie na napis "MyApple.pl" w górnym pasku :)

#354 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 17:00

1. nie do końca przekonuje mnie koncepcja "okna w oknie" (w oknie przeglądarki otwiera się coś, co zdaje się być biurkiem i oknem aplikacji). Pokusiłbym się o:
a) wyeliminowanie granatowego obszaru i wypełnienia całości stronki paskowanym deseniem, tu zrobiłem przymiarkę:
Dołączona grafika

Mi tam sie podoba to okno w oknie.

#355 db

db
  • 771 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 17:02

Pare propozycji:
- Logo, ubrane w bardziej makowy styl, dostosowane do portalu :)
Dołączona grafika
- Tło zmienił bym na szare, dzięki czemu bardziej będzie uwydatniona treść.
Dołączona grafika
(kliknij aby powiększyć)

#356 frycu

frycu
  • 242 postów
  • SkądKrosno/Kraków

Napisano 03 grudnia 2006 - 17:32

ja jestem pod wrazeniem nowego forum :) dla mnie wypas... tak trzymac!!!

#357 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2006 - 18:14

Jeszcze jedno spostrzeżenie... chyba wcięło numerację postów w wątku. Czasami się przydawała...

#358 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 grudnia 2006 - 18:23

Dołączona grafika

super! :razz:

#359 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 19:28

chodziło mi code o to:
Dołączona grafika
to jest na dole a zawsze (z tego co pamiętam) było u góry i łatwiejszy dostęp do tego był...

#360 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 19:35

chodziło mi code o to:
Dołączona grafika
to jest na dole a zawsze (z tego co pamiętam) było u góry i łatwiejszy dostęp do tego był...

Od tego u gory sa ikonki przeciez ;)

#361 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 19:38

sorry, miałem włączony ukrycie tych ikonek... =/

#362 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 21:43

Poniewaz opcja poodgladu na sprzet jaki posiadamy, przeszla spod avataru na stopke postu, mam pytanie czy mamy juz modyfikowac nasze podpisy, bo czesto sie dubluja. czy moze to jest tylko taka wersja beta, czy raczej na stale. Ja optuje za pozostawieniem i stosownymi zmianami w podpisie.

#363 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 grudnia 2006 - 21:46

Na stałe.

#364 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:17

Mozna by tez zaczac myslec o limitowaniu tych podpisow. Jeden userbar lub 2-3 linijki tekstu powinno wystarczyc.

#365 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:30

Jeszcze jedno spostrzeżenie... chyba wcięło numerację postów w wątku. Czasami się przydawała...

Wróci :)

Pare propozycji:
- Logo, ubrane w bardziej makowy styl, dostosowane do portalu :)
Dołączona grafika
- Tło zmienił bym na szare, dzięki czemu bardziej będzie uwydatniona treść.
Dołączona grafika
(kliknij aby powiększyć)

Logo zaraz podmienię

Poniewaz opcja poodgladu na sprzet jaki posiadamy, przeszla spod avataru na stopke postu, mam pytanie czy mamy juz modyfikowac nasze podpisy, bo czesto sie dubluja. czy moze to jest tylko taka wersja beta, czy raczej na stale. Ja optuje za pozostawieniem i stosownymi zmianami w podpisie.

Na stałe, także można zmieniać podpisy :)
Ograniczenie jakie proponuję to 1 grafika (userbar) + 3 linie tekstu lub 4 linie tekstu.

#366 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:34

No i super. Powinno wszystkim pasowac.

#367 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 03 grudnia 2006 - 22:45

Ograniczenie jakie proponuję to 1 grafika (userbar) + 3 linie tekstu lub 4 linie tekstu.

I słusznie. W takim razie należy przybić stosowne obwieszczenie w widocznym miejscu.

#368 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:47

Mala uwaga: po kliknieciu na nazwe usera wyskakuje menu, ktore nie dzial. Podobnie jest z innymi rozsuwanymi menu.

Krzyfar - czyn wasc honory :D

#369 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 03 grudnia 2006 - 22:49

Krzyfar - czyn wasc honory

O nie, to zadanie dla miłościwie nam panującego Administratora. Niech obwieści wolę tłumom.

:lol:

#370 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:50

Mala uwaga: po kliknieciu na nazwe usera wyskakuje menu, ktore nie dzial. Podobnie jest z innymi rozsuwanymi menu.

Mnie działa normalnie.

#371 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:51

U mnie działa... (Safari)

#372 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:52

Krzyfar - czyn wasc honory :D

Dziwne bo u mnie działa (Safari).

Stosowną informację dopiszę do regulaminu i dam ogłoszenie o zmianach w regulaminie.

#373 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 03 grudnia 2006 - 22:55

No ja tez uzywam Safari z tym, ze pod pantera bo tygrysa w Polsce ostatnio zostawilem :/

#374 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 23:21

a mi działają wszystkie menu ( używam opery jeśli kogokolwiek to interesuje :P )

#375 Samp

Samp
  • 228 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2006 - 23:21

Moim zdaniem za dużo się dzieje wobec tego logo. Logo na kartce przylepionej plastrami - kartka niby pognieciona, ale krawędzie na to nie wskazują. Wydaje się więc, że to są jakieś przybrudzenia w kształcie pionowych pasów... Tak samo całe te historie z "oknem w oknie", tłem tła, paseczkami, ikonkami - fajne ale zbyt obficie... Ech, za dużo różnorodności jest w wyglądzie tego Forum; nie na tym polega prostota; nie tego designerzy Apple nas uczą... Samo w sobie jest urokliwe, ładne, ale trochę jak smakowita pieczeń zanadto przyprawiona...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Bing (1)