Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch Ultra 4 & Apple Watch 12

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#26 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano 18 września 2026 - 12:22

U mnie proces wyglądał tak (teraz robi się żony s12 i jest tak samo): Zegarek wyjęty z opakowania, wciśnięcie koronki go budzi, po krótkim leżeniu obok odblokowanego iPhone z iOS 27 zegarek jest rozpoznawany (pojawia się na nim pop-up) i dalej prowadzi za rękę - odczytanie aparatem takiej niebieskiej chmurki z ekranu zegarka, przeniesienie ustawień, kart, eSIM. Po drodze jest aktualizacja softu zegarka. Problemy (u mnie) były dwa - jeden - komunikat po przeniesieniu eSIM był niepokojący, ale przeszło i druga sprawa - w procesie nie było logowania zegarka do iCloud - przez co nie instalowały się aplikacje - dopiero jak w mapce Watch zalogowałem zegarek do iCloud, to aplikacje zaczęły się instalować na zegarku. Niby szybko i gładko ale chwilę trwa - u żony dochodzi jeszcze upgrade do iOS 27. Telefon z iOS26 zegarek wykrył, ale wymusił aktualizację jako warunek dalszego setupu. W porównaniu z setupem Huawei (ostatnio robiłem cioci), to bardzo łatwo, ale nie 10/10.

EDIT - proces setupu żony też nie był idealny. Przeniesienie eSim pokazało błąd a mimo karta to się przeniosła (ale dopiero przy kolejnym sprawdzeniu), . iCloud się sam zalogował i aplikacje przeniosły, ae w trakcie procesu nie było wezwania do aktualizacji (która jednak była. Wrażenie dobre - srebrny kolor jest taki jakby tytanowy, a w porównaniu do starego (s8) ekran jest ogromny. 

Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 18 września 2026 - 13:29

#27 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 12:40

W porównaniu z setupem Garmina nadal niebo-ziemia ;) sorry za off-top. 

#28 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 18 września 2026 - 12:46

A co się dzieje potem ze starym zegarkiem? Sam znika z aplikacji Watch?
Bo ja do tej pory ręcznie robiłem rest do fabrycznych + usunięcie i dopiero potem setup nowego, więc nigdy mi nic nie 'przenosił', tylko wszystko od zera.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#29 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano 18 września 2026 - 13:31

Stary zostaje - można mieć dwa - aktywny jest jeden - wybór albo ręczny w aplikacji, albo można ustawić, by aktywował się ten, który jest na ręce. 

#30 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 18 września 2026 - 15:15

Zrobiłem migrację, zapytał o przeniesienie. Nie było żadnego komunikatu, ani dobrego, ani złego. Po prostu się przeniosło.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#31 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano 19 września 2026 - 18:05

Test w praktyce. Mały AW 12 żony rejestrował wycieczkę rowerową przez 10h (108km) i zostało mu 17%. Always on i bez oszczędzania. Czyli lepiej niż obiecują. Mój ultra 4 w tym czasie rejestrował nawigował w programie WorkOutDoors (on działa całkiem na AW nie na telefonie) - ruchoma mapa, nawigacja głosowa i zostało 42%. Aż mnie kusi, żeby nie ładować, bo jutro krótsza jazda i jest szansa, że starczy. Jasność ekranu była obniżona ale nadal super w słoneczny dzień.
  • damianmajk lubi to

#32 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 19 września 2026 - 23:20

Tej, a ile macie rzeczy w Vitals? Bo mi się wydawało wczoraj, że było 6 - 5 takich, co kiedyś + nowe HRV bez danych. Dzisiaj mam tylko 5 i nie wiem, czy to były omamy, czy co.
Z takich dziwact, mówi mi, że temperatury nadgarstka potrzebuje jeszcze 4 dni pomiarów, żeby zacząć wyświetlać, a wczoraj na 100% wyświetlał, zresztą ma te dane w Health z poprzedniego zegarka przecież.

#33 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano wczoraj, 05:49

No data. Nie spałem z poprzednim zegarkiem ostatnio.

#34 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano wczoraj, 08:34

Tej, a ile macie rzeczy w Vitals? Bo mi się wydawało wczoraj, że było 6 - 5 takich, co kiedyś + nowe HRV bez danych. Dzisiaj mam tylko 5 i nie wiem, czy to były omamy, czy co.
Z takich dziwact, mówi mi, że temperatury nadgarstka potrzebuje jeszcze 4 dni pomiarów, żeby zacząć wyświetlać, a wczoraj na 100% wyświetlał, zresztą ma te dane w Health z poprzedniego zegarka przecież.

Każdy zegarek musi przejść kalibrację, zanim będzie wyświetlał dane, które wskazałeś. Nie ma tu żadnej różnicy czy dane miał z poprzedniego zegarka, zapisane w aplikacji, czy jakkolwiek inaczej. Dokładnie tak samo jest w garminach. Mimo tego, że jeden ściągałem, nowy zakładałem, ani temp z nocy, ani HRV, nie wskazywał do trendu. Musiałem odczekać kilka dni.

Użytkownik damianmajk edytował ten post wczoraj, 08:35

#35 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano wczoraj, 10:27

Ok. Pytanie "ile tam jest pozycji" dalej pozostaje w mocy.

#36 AjTee

AjTee
  • 254 postów
  • SkądGdańsk

Napisano wczoraj, 12:32

Znaleźliście na swoich egzemplarzach jakieś niedoskonałości? u mnie znalazłem na antenie.

 MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU)   AirPods Max  iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple 

 Apple Watch Ultra 4  iPad Air 4 256 GB  Apple AirPods Pro 2   Apple TV 4K 

#37 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano wczoraj, 13:36

U mnie wzrok już nie ten :) ale U4 raz się po prostu wyłączył mimo prądu w baterii. Pierwszy raz taki crash AW od 9 lat.

#38 mikoko

mikoko
  • 515 postów

Napisano wczoraj, 13:55

Powiedzcie mi czy ultra 4 sam rejestruje początek snu ? Do tej pory sam uruchomiałem tryb sen. Obecnie mam ultra 1 i jutro odbieram ultra 4

Użytkownik mikoko edytował ten post wczoraj, 13:56

#39 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano wczoraj, 16:45

Z tego co pamiętam (w zegarku spalem krotko) to i Ultra 1 sam wykrywał sen, ale u mnie miał trudno, bo świecił i przeszkadzał zasnąć. 

#40 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano wczoraj, 16:53

Ja zawsze klikam ręcznie (jeśli idę spać poza sleep schedule), ale kilka razy jak robiłem drzemkę w ciągu dnia, to awu2 to rejestrował. Zakładam, że w nowszych jest tak samo.

#41 domowik

domowik
  • 168 postów

Napisano wczoraj, 19:25

Byłoby zabawne, gdyby urządzenie, które rejestruje przebieg snu, ile czasu i kiedy w jakiej fazie był, jakiej jakości etc. nie potrafiło rozpoznać, kiedy sen się zaczął i skończył. 

#42 slaweuszek

slaweuszek
  • 190 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano wczoraj, 19:45

On to rozpoznaje i to całkiem dokładnie, ale warunek jest taki że musisz mieć włączony tryb SEN.

 iPhone 17 Pro Max  MacBook Pro 13" M2 2022  Apple Watch Ultra 3  AirPods Pro 3 gen. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych