Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch Ultra 4 & Apple Watch 12

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 983 postów

Napisano 18 września 2026 - 12:22

U mnie proces wyglądał tak (teraz robi się żony s12 i jest tak samo): Zegarek wyjęty z opakowania, wciśnięcie koronki go budzi, po krótkim leżeniu obok odblokowanego iPhone z iOS 27 zegarek jest rozpoznawany (pojawia się na nim pop-up) i dalej prowadzi za rękę - odczytanie aparatem takiej niebieskiej chmurki z ekranu zegarka, przeniesienie ustawień, kart, eSIM. Po drodze jest aktualizacja softu zegarka. Problemy (u mnie) były dwa - jeden - komunikat po przeniesieniu eSIM był niepokojący, ale przeszło i druga sprawa - w procesie nie było logowania zegarka do iCloud - przez co nie instalowały się aplikacje - dopiero jak w mapce Watch zalogowałem zegarek do iCloud, to aplikacje zaczęły się instalować na zegarku. Niby szybko i gładko ale chwilę trwa - u żony dochodzi jeszcze upgrade do iOS 27. Telefon z iOS26 zegarek wykrył, ale wymusił aktualizację jako warunek dalszego setupu. W porównaniu z setupem Huawei (ostatnio robiłem cioci), to bardzo łatwo, ale nie 10/10.

EDIT - proces setupu żony też nie był idealny. Przeniesienie eSim pokazało błąd a mimo karta to się przeniosła (ale dopiero przy kolejnym sprawdzeniu), . iCloud się sam zalogował i aplikacje przeniosły, ae w trakcie procesu nie było wezwania do aktualizacji (która jednak była. Wrażenie dobre - srebrny kolor jest taki jakby tytanowy, a w porównaniu do starego (s8) ekran jest ogromny. 

Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 18 września 2026 - 13:29

#27 damianmajk

damianmajk
  • 868 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 12:40

W porównaniu z setupem Garmina nadal niebo-ziemia ;) sorry za off-top. 

#28 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 729 postów

Napisano 18 września 2026 - 12:46

A co się dzieje potem ze starym zegarkiem? Sam znika z aplikacji Watch?
Bo ja do tej pory ręcznie robiłem rest do fabrycznych + usunięcie i dopiero potem setup nowego, więc nigdy mi nic nie 'przenosił', tylko wszystko od zera.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#29 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 983 postów

Napisano 18 września 2026 - 13:31

Stary zostaje - można mieć dwa - aktywny jest jeden - wybór albo ręczny w aplikacji, albo można ustawić, by aktywował się ten, który jest na ręce. 

#30 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 729 postów

Napisano 18 września 2026 - 15:15

Zrobiłem migrację, zapytał o przeniesienie. Nie było żadnego komunikatu, ani dobrego, ani złego. Po prostu się przeniosło.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#31 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 983 postów

Napisano wczoraj, 18:05

Test w praktyce. Mały AW 12 żony rejestrował wycieczkę rowerową przez 10h (108km) i zostało mu 17%. Always on i bez oszczędzania. Czyli lepiej niż obiecują. Mój ultra 4 w tym czasie rejestrował nawigował w programie WorkOutDoors (on działa całkiem na AW nie na telefonie) - ruchoma mapa, nawigacja głosowa i zostało 42%. Aż mnie kusi, żeby nie ładować, bo jutro krótsza jazda i jest szansa, że starczy. Jasność ekranu była obniżona ale nadal super w słoneczny dzień.
  • damianmajk lubi to

#32 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 729 postów

Napisano wczoraj, 23:20

Tej, a ile macie rzeczy w Vitals? Bo mi się wydawało wczoraj, że było 6 - 5 takich, co kiedyś + nowe HRV bez danych. Dzisiaj mam tylko 5 i nie wiem, czy to były omamy, czy co.
Z takich dziwact, mówi mi, że temperatury nadgarstka potrzebuje jeszcze 4 dni pomiarów, żeby zacząć wyświetlać, a wczoraj na 100% wyświetlał, zresztą ma te dane w Health z poprzedniego zegarka przecież.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych