U mnie proces wyglądał tak (teraz robi się żony s12 i jest tak samo): Zegarek wyjęty z opakowania, wciśnięcie koronki go budzi, po krótkim leżeniu obok odblokowanego iPhone z iOS 27 zegarek jest rozpoznawany (pojawia się na nim pop-up) i dalej prowadzi za rękę - odczytanie aparatem takiej niebieskiej chmurki z ekranu zegarka, przeniesienie ustawień, kart, eSIM. Po drodze jest aktualizacja softu zegarka. Problemy (u mnie) były dwa - jeden - komunikat po przeniesieniu eSIM był niepokojący, ale przeszło i druga sprawa - w procesie nie było logowania zegarka do iCloud - przez co nie instalowały się aplikacje - dopiero jak w mapce Watch zalogowałem zegarek do iCloud, to aplikacje zaczęły się instalować na zegarku. Niby szybko i gładko ale chwilę trwa - u żony dochodzi jeszcze upgrade do iOS 27. Telefon z iOS26 zegarek wykrył, ale wymusił aktualizację jako warunek dalszego setupu. W porównaniu z setupem Huawei (ostatnio robiłem cioci), to bardzo łatwo, ale nie 10/10.
EDIT - proces setupu żony też nie był idealny. Przeniesienie eSim pokazało błąd a mimo karta to się przeniosła (ale dopiero przy kolejnym sprawdzeniu), . iCloud się sam zalogował i aplikacje przeniosły, ae w trakcie procesu nie było wezwania do aktualizacji (która jednak była. Wrażenie dobre - srebrny kolor jest taki jakby tytanowy, a w porównaniu do starego (s8) ekran jest ogromny.
Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 18 września 2026 - 13:29