Moje wstępne przemyślenia, odnośnie AW ultra 4 - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Zmiany zdecydowanie w dobrym kierunku.
- Nowy czujnik, który nawet w poprzednich generacjach był najlepszy na rynku, to dla mnie lekkie zaskoczenie.
- Ciągłość badania tętna oraz HRV - w końcu realna konkurencja dla zegarków sportowych, bo te funkcje to podstawa. Nie ma prawidłowych wyników, bez ciągłości pomiarów.
- Nowa aplikacja, z training readiness, sugestiami, wiekiem biologicznym itd. - tutaj coś na ksztalt Garmin Connect, z czego korzystam od lat. Jestem ciekawy na ile to będzie działało u nas, w PL, bo chyba AI też odgrywa w tym sporą rolę.
- tryb extended (chyba tak się nazywa). Estymacje pokazują, że można robić nawet biegi ultra powyżej 100 km, z zapisem GPS co 1 sekunda
Chociaż kupiłem obecnie tytanowego Fenix 9 pro Amoled Inreach, to jestem ciekawy jak Apple Watch Ultra 4 będzie realnie pokazywał te dane. W końcu może to być mocna konkurencja dla innych zegarków, oczywiście mając świadomość, że bateria nadal jest średnia, ale w zupełności wystarczająca.
Kupujecie, czy nie zrobiło to na Was wrażenia ?
Użytkownik damianmajk edytował ten post dziś, 08:06