Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch Ultra 4 & Apple Watch 12

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2026 - 08:05

Zapraszam do dyskusji.

Moje wstępne przemyślenia, odnośnie AW ultra 4 - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Zmiany zdecydowanie w dobrym kierunku.
- Nowy czujnik, który nawet w poprzednich generacjach był najlepszy na rynku, to dla mnie lekkie zaskoczenie.
- Ciągłość badania tętna oraz HRV - w końcu realna konkurencja dla zegarków sportowych, bo te funkcje to podstawa. Nie ma prawidłowych wyników, bez ciągłości pomiarów.
- Nowa aplikacja, z training readiness, sugestiami, wiekiem biologicznym itd. - tutaj coś na ksztalt Garmin Connect, z czego korzystam od lat. Jestem ciekawy na ile to będzie działało u nas, w PL, bo chyba AI też odgrywa w tym sporą rolę.
- tryb extended (chyba tak się nazywa). Estymacje pokazują, że można robić nawet biegi ultra powyżej 100 km, z zapisem GPS co 1 sekunda

Chociaż kupiłem obecnie tytanowego Fenix 9 pro Amoled Inreach, to jestem ciekawy jak Apple Watch Ultra 4 będzie realnie pokazywał te dane. W końcu może to być mocna konkurencja dla innych zegarków, oczywiście mając świadomość, że bateria nadal jest średnia, ale w zupełności wystarczająca.

Kupujecie, czy nie zrobiło to na Was wrażenia ?

Użytkownik damianmajk edytował ten post 10 września 2026 - 08:06

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 10 września 2026 - 10:10

Chyba sobie kupię. Dalej nie ma najbardziej wyczekiwanej przeze mnie funkcji (broadcastu tętna do czegoś innego niż iPhone), ale tego się raczej nigdy nie doczekam.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 domowik

domowik
  • 168 postów

Napisano 10 września 2026 - 10:48

Zapraszam do dyskusji.

Moje wstępne przemyślenia, odnośnie AW ultra 4 - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Zmiany zdecydowanie w dobrym kierunku.
- Nowy czujnik, który nawet w poprzednich generacjach był najlepszy na rynku, to dla mnie lekkie zaskoczenie.
- Ciągłość badania tętna oraz HRV - w końcu realna konkurencja dla zegarków sportowych, bo te funkcje to podstawa. Nie ma prawidłowych wyników, bez ciągłości pomiarów.
- Nowa aplikacja, z training readiness, sugestiami, wiekiem biologicznym itd. - tutaj coś na ksztalt Garmin Connect, z czego korzystam od lat. Jestem ciekawy na ile to będzie działało u nas, w PL, bo chyba AI też odgrywa w tym sporą rolę.
- tryb extended (chyba tak się nazywa). Estymacje pokazują, że można robić nawet biegi ultra powyżej 100 km, z zapisem GPS co 1 sekunda

Chociaż kupiłem obecnie tytanowego Fenix 9 pro Amoled Inreach, to jestem ciekawy jak Apple Watch Ultra 4 będzie realnie pokazywał te dane. W końcu może to być mocna konkurencja dla innych zegarków, oczywiście mając świadomość, że bateria nadal jest średnia, ale w zupełności wystarczająca.

Kupujecie, czy nie zrobiło to na Was wrażenia ?

Parę dni temu zamówiłem nowego Garmina 9 pro i raczej zdania nie zmienię. Ogólnie AW to chyba najbardziej rozczarowujący element ekosystemu. 

Z drugiej strony kto wie, może mnie znowu Garmin wkurwi problemami z softem i awaryjnością i się trzeba będzie przeprosić z AW(U).

#4 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2026 - 11:45

Parę dni temu zamówiłem nowego Garmina 9 pro i raczej zdania nie zmienię. Ogólnie AW to chyba najbardziej rozczarowujący element ekosystemu.

Z drugiej strony kto wie, może mnie znowu Garmin wkurwi problemami z softem i awaryjnością i się trzeba będzie przeprosić z AW(U).

Ja nie zmieniam, ale jestem ciekawy jak to się rozwinie i faktycznie jak te dane będą dokładne. No i czy funkcjonalność nowej aplikacji będzie u nas kompletna, czy znowu wycięta, ze względu na AI.

#5 Motion950

Motion950
  • 58 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 września 2026 - 13:49

Ja liczyłem że będzie coś ciekawego i zamienię AWU 2 na 4. Ale wybitnym sportowcem nie jestem i jakoś nie widzę sensu zmiany.   Przygodę z Garminem skończyłem szczęśliwie na Fenix 5. Gdybym żył sportem to teraz wybrałbym tego nowego Garmina bo jest piękny. Ale do mojego biegania czy rowerownia w zupełności wystarcza AW a jako narzędź w życiu codziennym jest bardziej praktyczny od Garmina. Choć wygląda jak wygląda

#6 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2026 - 15:24

Potwierdzam - jest piękny, mam go już od tygodnia. Natomiast zgadzam się, że AW Ultra 4 zdecydowanie docenią osoby trenujące lub mające problemy z sercem, o ile tym algorytmom można wierzyć. Jestem też przekonany, że w testach optycznego pomiaru tętna Apple ponownie pozostawi wszystkich daleko w tyle. Te poprzednie czujniki już miażdżyły konkurencję - sam to weryfikowałem i nawet nie ma z czym porównać, no chyba że z pasem hrm 600 lub wzorcowym polar h10.

#7 slaweuszek

slaweuszek
  • 190 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 10 września 2026 - 17:40

Od dłuższego czasu mam zagwozdkę odnośnie zmiany Apple Watch Ultra 3. Niby chciałem wrócić do Garmina Fenix, którego używałem przez ponad 8 lat ( Fenix 3X, Fenix 5X i Fenix 6X ), ale nie wiem czy nie cofnę się wstecz i czy nie będzie mi brakowało funkcji smart. Do jazdy na rowerze używam poczciwego Garmina Edge 1000 z pasem Garmin Pro Plus i to mi wystarcza. Liczyłem po cichu na większe zmiany w Ultra 4 a tu niestety lipa - niby jakieś zmiany są, ale czy one są warte sporej dopłaty przy przejściu z Ultra 3 ? Na razie biję się z myślami i niestety nie wiem co robić ...

 iPhone 17 Pro Max  MacBook Pro 13" M2 2022  Apple Watch Ultra 3  AirPods Pro 3 gen. 

#8 domowik

domowik
  • 168 postów

Napisano 10 września 2026 - 18:21

Ja miałem prościej, bo chciałem zmienić AW9 na AWU3, potem 4. 

Premiera Feniksa 9 wzbudziła moje zainteresowanie i ostatecznie, skoro trafił się 9 pro 47mm Inreach za 1099 euro, kupiłem. Dziś odebrałem. Trochę szkoda, że się nie odblokuje komputer czy telefon automatycznie, czy czegoś na kompie nie potwierdzę kliknięciem w zegarek. Poza tym maila przeczytam, czy inną wiadomość. AW z WhatsApp i tak sobie nie radzi. Za to po wyjęciu z pudełka pokazał 16 dni rezerwy na baterii, co spadło do 6 po wączeniu AOW. Tęskniłem. 

No i wygląda, jak zegarek. Oczywiście zmieniłem tarczę na inną i muszę zamówić bransoletę, ale da się z tym na codzień funkcjonować. 

IMG-1288.jpg

P.S.
Plułem na Garmina, że awaryjny, bo zepsuł mi się Fenix 2 i Fenix 3 i przy Fenix 6x pękłem. Dziś przy okazji sprawdzania, czy paski pasują do nowego podłączyłem tego 6x do nowego przewodu i ożył. LOL. 

Użytkownik domowik edytował ten post 10 września 2026 - 18:22

• damianmajk, Motion950 i WojtekWojtek lubią to

#9 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano 10 września 2026 - 19:13

Ja kilka tygodni temu, przed wyjazdem na urlop kupiłem Garmina Instinct 3 50, który na ten czas zastąpił AWU 1, ze zmęczoną już baterią. I na urlopie był super. Duży ale lekki, zdecydowanie lepiej się zachowuje na nadgarstku podczas jazdy MTB - super wygodny. Wysyła puls do komputera rowerowego, ma masę trybów, a przede wszystkim informuje o przetrenowaniu. I killer app - guziki. Można obsługiwać w wodzie, a AWU, jak mu się przypadkiem tryb jakiś sam włączy to już koniec. No i latarka - kto spróbuje będzie tego chciał. 

Ale AWU 4 jest już zamówiony. Bo w mieście muszę być niestety stale dostępny. Także podczas biegania. Funkcja odrzucenia połączenia z odpowiedzią jest dla mnie krytyczna. Zegarkiem odblokowuję maka, zegarkiem otwieram drzwi, włączam światło, przyciszam muzykę itd.  Jedyne wahanie, to czy nie wziąć AW12. Może zwrócę i zamówię zwykłego. Bo bateria potrzebna mi na rower i na narty, gdy „trening” trwa wiele godzin, a w mieście, przy max godzinie biegania, zwykły starczy.

Ciekawostka - doczytałem, że AWU 1 ma 1 GB RAM i pewnie dlatego stracił wsparcie. AWU 2 i 3 mają 2GB,  AWU 4 - 4GB i wreszcie szybszy procek. 

• damianmajk lubi to

#10 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 września 2026 - 14:34

Ja od AWU2 i to na chwilę, żadnego AW już nie miałem - jak poczytacie moje perypetie zmiany z Garmin Fenix na AW i w drugą stronę, to pewnie można się za głowę złapać :) W każdym razie obecny Fenix 9 pro 51 mm Amoled inreach faktycznie wygląda pięknie, w moim odczuciu działa szybciej niż fenix 8 pro 51 mm, oczywiście dużo szybciej niż każdy inny fenix, enduro, tactix, które miałem, przez lata. Tylko co z tego, jak tych błędów, które się ciągną latami, nie wyeliminowali i pewnie Garmin nigdy tego nie zrobi - mają gigantyczny dług technologiczny. Irytuje mnie wiele rzeczy w tych najnowszych Garminach, począwszy od bardzo średnio działajacego LTE-M, o ile w ogóle zadziała, chociaż w fenix 9 pro wydaje się, że jest lepiej - szybszy procesor, więcej pamięci, ale też takie pierdoły, jak rozłączanie słuchawek - to tylko jeden z wielu micro błędów softu. Dacie wiarę, że niezależnie jakie słuchawki mam sparowane z zegarekiem, to i tak po około 30 minutach biegu się rozłączają, muszę od nowa to łączyć, w trakcie biegu, bo inaczej cisza. Mało tego - ostatni błąd z fenix 8 pro, który widzę, że wszedł też do 9 pro :) W momencie, kiedy słuchawki są podłączone do zegarka, randomowo dźwięk przestawia się na głośność komuikatów, a nie muzyki (można to ustawić niezależnie, z poziomu zegarka). Problem w tym, że w takim przypadku, nawet na głośność na maxa, muzyka jest przytłumiona i praktycznie nic nie słyszysz - biegam w openrun pro 2 shokz. Zatem ponownie restart zegarka, podczas treningu i dopiero to pomaga powrócić do stanu prawidłowego. To jest mega irytujące, bo tego rodzaju problemy występują zawsze, w większym, czy mniejszym stopniu, w każdym garminie. Soft jest ogólnie bardzo słaby. Stąd też ciekawy jestem tych nowych rozwiązań w AW ultra 4, sugestii treningowych, gotowości treningowej, jak to będzie wyglądało z kompletnością danych, czy faktycznie ta nowa aplikacji będzie mogła zastąpić garmin connect, itd. Jak miałem AW, to bawiłem się w jakieś athlytic, czy bevel, żeby to wszystko mieć, teraz może wszystko już będzie w jednym. Natomiast nadal słabo, że nie ma natywnej aplikacji z mapami, która byłaby bezpośrednio z poziomu treningu. Można się bawić w workoutdoors, ale to znowu, kolejne, aplikacje dodatkowe, a właśnie za to chwalę sobie garmina - mam garmin connect i tyle. Esim w AW ultra 4 już też nie jest dla mnie czymś odstającym od konkurencji, bo za granicą zwyczajnie nie działa, w roamingu - u nas operatorzy tego nie ogarnęli jeszcze. A w takim fenix 8 pro i 9 pro bez problemu LTE-M działa, niezleżnie gdzie jesteś, o ile pokrywa się to z obszarem wskazanym przez Garmina. Na ten moment nie byłem jeszce w takim miejscu, żeby nie działało, poza granicami PL.

Od dłuższego czasu mam zagwozdkę odnośnie zmiany Apple Watch Ultra 3. Niby chciałem wrócić do Garmina Fenix, którego używałem przez ponad 8 lat ( Fenix 3X, Fenix 5X i Fenix 6X ), ale nie wiem czy nie cofnę się wstecz i czy nie będzie mi brakowało funkcji smart. Do jazdy na rowerze używam poczciwego Garmina Edge 1000 z pasem Garmin Pro Plus i to mi wystarcza. Liczyłem po cichu na większe zmiany w Ultra 4 a tu niestety lipa - niby jakieś zmiany są, ale czy one są warte sporej dopłaty przy przejściu z Ultra 3 ? Na razie biję się z myślami i niestety nie wiem co robić ...

Akurat te zmiany, które są w aw ultra 4, są największymi od lat, ale skorzystają z nich głównie osoby trenujące. Generalnie, to dopiero od momentu ciągłego badania tętna, częstszego monitorowania HRV plus sensownej aplikacji, ten zegarek można nazywać w jakimkolwiek stopniu sportowym. Do tej pory to był zdecydowanie smart, z jakimiś elementami sport.

Użytkownik damianmajk edytował ten post 11 września 2026 - 14:34

#11 bktpl

bktpl
  • 30 postów

Napisano 11 września 2026 - 16:50

Czy AWU4 dostał odblokowanie palcem? Gdzieś tam czytałem że mialoby sie to pojawić.
Potrzebuje zegarek obecnie do dwóch rzeczy, platnosci bez telefonu i jako formę komunikacji podczas pływania w jeziorze. Ta druga sprawa trochę mnie martwi, bo czytałem gdzieś, że apple nie uznaje tego na gwarancji w razie zalania. Co wydaje sie byc absurdalne przy zegarku reklamowanym ze niby nadaje sie do nurkowania i kosztuje ponad 3 klocki.
Jaka jest różnica w realnym czasie pracy na baterii między aw12 a AWU3 I AWU4?
Czy rozszerzona gwarancja jest teraz jedna płatnością na 3 lata czy tylko w abonamencie? Ile to kosztuje?
Będąc w eco appla chyba nie ma innej alternatywy niż zegarki od apple? Czy może ktoś używal amazfita?
No i w końcu, co lepiej kupić, AWU3 w okolicach 3-3200 czy+ ewentualnie rozszerzona gw czy AWU4 bez gw?
Poprzedni smartwatch jaki mialem i do dzis dziala tylko już wolno to urbane g2 od LG. Nie dostaje już updateow i nie bardzo się nadaje. Dzięki za opinie.

Acha ze sportow to czasami basen i rower, ale w zasadzie nie wiem do czego miałbym go potrzebowac bo to sport amatorski.

Użytkownik bktpl edytował ten post 11 września 2026 - 16:56

#12 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 września 2026 - 17:23

@bktpl - nie dostał odblokowania palcem, w sumie nawet nie wiem po co miałby to mieć.

Bateria w AWU 3 jest dużo lepsza niż w AW 12, w AWU 4 jest lepsza niż w AWU 3 - to tak w skrócie. W ekosystemie Apple, AW działa najlepiej, bo jest natywnym rozwiązaniem, nie jakimś pośrednim, nie wymagającym dodatkowych aplikacji, innych producentów. Masz wszystko pod kontem Apple i to działa rewelacyjnie vs inne firmy. Wg mnie, mając świadomość jakie sporty uprawiasz, zdecydowanie AW ultra 4 wziąłbym pod uwagę.

Użytkownik damianmajk edytował ten post 11 września 2026 - 17:24

#13 winmaciek

winmaciek
  • 7 115 postów
Napisano 11 września 2026 - 19:14

Czy rozszerzona gwarancja jest teraz jedna płatnością na 3 lata czy tylko w abonamencie? Ile to kosztuje?

Nie ma w Polsce AC+, trzeba posiłkować się innymi ubezpieczeniami (np. od sprzedawcy). 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#14 Motion950

Motion950
  • 58 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 września 2026 - 07:34

Czy AWU4 dostał odblokowanie palcem? Gdzieś tam czytałem że mialoby sie to pojawić.
Potrzebuje zegarek obecnie do dwóch rzeczy, platnosci bez telefonu i jako formę komunikacji podczas pływania w jeziorze. Ta druga sprawa trochę mnie martwi, bo czytałem gdzieś, że apple nie uznaje tego na gwarancji w razie zalania. Co wydaje sie byc absurdalne przy zegarku reklamowanym ze niby nadaje sie do nurkowania i kosztuje ponad 3 klocki.
Jaka jest różnica w realnym czasie pracy na baterii między aw12 a AWU3 I AWU4?
Będąc w eco appla chyba nie ma innej alternatywy niż zegarki od apple? Czy może ktoś używal amazfita?
No i w końcu, co lepiej kupić, AWU3 w okolicach 3-3200 czy+ ewentualnie rozszerzona gw czy AWU4 bez gw?
Poprzedni smartwatch jaki mialem i do dzis dziala tylko już wolno to urbane g2 od LG. Nie dostaje już updateow i nie bardzo się nadaje. Dzięki za opinie.

Acha ze sportow to czasami basen i rower, ale w zasadzie nie wiem do czego miałbym go potrzebowac bo to sport amatorski.

Nic nie mówili o odblokowywaniu palcem więc raczej nie ma. Ale to chyba zbędne dla większości użytkowników. Zakładając zegarek odblokowujesz go wklepując 4-cyfrowy PIN lub odblokuje Ci się sam gdy odblokuje Ci się telefon (np. przez Face ID). I zegarek ponownie zablokuje się dopiero gdy go zdejmiesz. Do płatności nie musisz nic więcej odblokowywać, klikasz przyciskiem bocznym i przykładasz do terminala. Tyle. Ewentualnie możesz wybrać kartę jeśli chcesz płacić inną niż domyślna.  Więc ładowanie tam Touch ID bez sensu jeśli nie ściągasz zegarka 15 razy dziennie. Co do pływania to sprawdź ile jest przypadków zalania AW, ja nie słyszałem o tym.  Kiedyś zalałem Garmina ale bez problemu wymienili mi na refubra. 

Będąc w systemie apple nie jesteś skazany na zegarek apple. Jest najbardziej praktyczny jako codzienne narzędzie ale wybrać możesz każdy jeśli masz taką potrzebę. 

Różnica w baterii między zwykłym AW a ultra jest spora, zauważalna ale nigdy nie liczyłem. 

AWU4 bez gwarancji chyba nie kupisz a rozszerzona... jeśli zegarek ma wady to wyjdą one w ciagu roku. 

#15 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 12 września 2026 - 08:30

Wielokrotnie właziłem z AWU (2) do wody, słonej i słodkiej. Nie jakieś hardkory, żadne pływanie wyczynowe i nurkowanie, bardziej się popluskać w basenie/morzu na wakacjach. Nigdy nic mu się nie stało.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#16 domowik

domowik
  • 168 postów

Napisano 12 września 2026 - 14:48

Pływałem wodzie słonej i słodkiej ze zwykłym AW9 i też nie było problemów. 

To byłoby żałosne, gdyby zegarek nie był wodoszczelny przynajmniej na kilka metrów, bo z nurkowaniem to już inna bajka. 

I wracając do nowych AW12. Co oni odjaniepawlili ze zwykłymi AW w wersji stalowej? Gdzie jest zwykły czarny?

#17 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 438 postów
Napisano 13 września 2026 - 12:22

To 2 różne kwestie. Zegarek jest wodoszczelny i można w nim pływać, ale jeśli coś w tym uszczelnieniu okaże się wadliwe, to gwarancja nie uwzględnia uszkodzeń wynikających z zalania. To samo dotyczy też iPhone’ów. To jest taka wodoszczelność „best effort”, bez gwarancji. Absurd, czy nie, zapewne kwestia dyskusyjna, nie wiem, jak to wygląda u konkurencji, ale tak to działa od zarania wodoszczelności, przynajmniej u Apple.

W praktyce, zalania AW zdarzają się bardzo rzadko, więc ryzyko z tym związane jest niewielkie.

#18 domowik

domowik
  • 168 postów

Napisano 13 września 2026 - 16:33

W telefonach i u konkurencji zawsze wygląda to podobnie. NIemniej, od 16 lat, lub więcej, spokojnie moczę smartwatche i spokojnie myję i zanurzam telefony. Dotąd bez problemów. 

Poza jednym, w którym wymieniana była bateria, a wcześniej bez problemów, więc zakładam, że to rozklejenie i sklejenie ponowne obudowy nie zadziałało. 

Inna rzecz, że skoro jakiś tam sprzęt jest reklamowany, jako spełniający normę IP68, to ja bym domagał się od sprzedawcy lub producenta, zależnie od wybranej ścieżki, udowodnienia, że dany sprzęt był głębiej, niż norma dopuszcza.

Użytkownik domowik edytował ten post 13 września 2026 - 16:36

#19 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano 18 września 2026 - 08:54

I Ultra 4 przyjechał i się setapuje. Zmiana z Ultra 1. Pierwsza obserwacja - teraz wziąłem opaskę trail s/m - po zapięciu OK, ale przez dłoń trudno przełożyć. Wcześniej miałem m/l - łatwo założyć, ale duża zakładka - z dwojga złego wolałem większą. Sam proces przesiadki gładki, ale nadal e-sim z T-mobile nie daje się przenieść. Zegarek ma już na starcie aktualizację. "Czarny wyszczupla" - zgrabniej wygląda niż srebrny - ogólnie świetnie wygląda. Po 4 latach w srebrnym szkiełko perfekcyjne, ale koperta jak po wojnie - zobaczymy jak teraz będzie.

Przyznam, że zamówiłem też Series 12, mając wątpliwości, czy może nie zmienić, ale wątpliwości przeszły i brązowej S12 z paskiem mediolańskim nawet nie zamierzam otwierać.

W weekend bikepacking - zobaczymy czy przetrwa bez ładowania - liczę, że przetrzyma 36h łącznie i w tym jakieś 8-9h rejestracji treningu (z telefonem w kieszeni) - dam znać - powerbenka jednak biorę.

#20 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 18 września 2026 - 09:15

> nadal e-sim z T-mobile nie daje się przenieść

O, możesz coś więcej? Mam awu2 z e-sim T-mobile i chcę zmienić na 4.

#21 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano 18 września 2026 - 09:25

To moja kolejna zmiana Apple Watch z LTE - w poprzednich latach trzeba było zadzwonić do T-Mobile by pomogli przenieść kartę (raz zacząłem płacić 2x jak po prostu dodałem a nie przeniosłem).  Ale teraz był dziwny efekt - pojawił się komunikat błędu, ale na zagarku wygląda, jakby plan miał. Wyjdę z domu bez telefonu to zobaczę...

EDIT: - zadzwoniłem do T-mobile - okazuje się że się przeniosło prawidłowo. Teraz jeszcze spacer :) 

Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 18 września 2026 - 09:44

#22 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 18 września 2026 - 09:37

Optymistycznie założyłem, że to będzie bezobsługowe - kliknę 'delete plan' na starym 'add e-sim' na nowym i tyle. Ten AWU2 to mój pierwszy zegarek z e-sim i w sumie mam tę kartę nie z potrzeby, a dlatego, że 'mogę', a 9 zł miesięcznie to żadne pieniądze.

#23 damianmajk

damianmajk
  • 870 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 09:44

Opaska trail s/m jeszcze takiego wielkiego problemu nie robi. Ale gdybyś miał alpine s/m, to klamrą byś non stop uderzał w kopertę zegarka, gdyby przez rękę ciężko przechodziła. Miałem ten problem w AWU 1 i AWU 2 - m/l za duża, s/m klamra uderzała w kopertę, podczas zakładania. Daj znać pls jak działają te training readiness, analiza, o ile masz beta iOS 27.2 i nową aplikację Apple health (tylko po ang. niestety).

Użytkownik damianmajk edytował ten post 18 września 2026 - 09:44

#24 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 986 postów

Napisano 18 września 2026 - 09:55

Optymistycznie założyłem, że to będzie bezobsługowe - kliknę 'delete plan' na starym 'add e-sim' na nowym i tyle. Ten AWU2 to mój pierwszy zegarek z e-sim i w sumie mam tę kartę nie z potrzeby, a dlatego, że 'mogę', a 9 zł miesięcznie to żadne pieniądze.

W procesie setupu jest "przenieś" i to zadziałało (choć z dziwnym komunikatem). Jak kiedyś robiłem delete i add to potem za dwa e-sim płaciłem do czasu reklamacji.

#25 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 732 postów

Napisano 18 września 2026 - 11:55

Ten setup jest gdzie, jak dodaję zegarek w aplikacji Watch na iPhone?
Kupiłem (stacjonarnie w iSpot), leży i czeka, aż będę miał czas zmigrować (później dzisiaj).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych