Sprawdź w apce Media Expert - wszystko jest ok
Edited by Danio02, 17 September 2024 - 20:42.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 17 September 2024 - 20:38
Sprawdź w apce Media Expert - wszystko jest ok
Edited by Danio02, 17 September 2024 - 20:42.
Posted 17 September 2024 - 20:55
Faktycznie, w appce jest Dzięki!
Posted 18 September 2024 - 05:31
U mnie podobna sytuacja. Zamówienie w ME wyparowało na stronie a w apce się wyświetla. W tym roku zdecydowałem się na zakup u nich w ratach 0%. Zamówiłem równo o 14:00 w piątek. Ciekawe kiedy telefon do mnie dotrze. Do tej pory zamawiałem w AOS i łapałem się na pierwszy termin. Tym razem dałem szansę naszemu resellerowi.
Posted 18 September 2024 - 06:53
a u mnie już wysłane, etui silikonowe...
Jak oni chcą zostać neutralni emisyjnie do 2030?
Edited by kostek, 18 September 2024 - 06:54.
Posted 18 September 2024 - 06:58
Posted 18 September 2024 - 07:07
a u mnie już wysłane, etui silikonowe...
Jak oni chcą zostać neutralni emisyjnie do 2030?
Wierzysz w eko bujdy ? Kto i jak im cokolwiek udowodni? Powiedzą że są i tyle. A etui z telefonem nie potrafią wysłać razem. Ale ładowarkę zabrali żeby pudełko było mniejsze i mniej paliwa dostawca spalał. Śmiech na sali.
Edited by Regiss, 18 September 2024 - 07:12.
iPhone 15 Pro
Posted 18 September 2024 - 07:46
Jak myślicie wyślą dzisiaj premierowe zamówienia z AOS żeby na piątek były?, clear case już od wczoraj do mnie idzie ale bez telefonu:P (celowo zamawiam odwrotnie w razie gdyby z jakichś powodów trzeba było wymieniać telefon), na szczęście (odpukać w niemalowane) od lat już jest ok.
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Posted 18 September 2024 - 08:02
Jak myślicie wyślą dzisiaj premierowe zamówienia z AOS żeby na piątek były?, clear case już od wczoraj do mnie idzie ale bez telefonu:P (celowo zamawiam odwrotnie w razie gdyby z jakichś powodów trzeba było wymieniać telefon), na szczęście (odpukać w niemalowane) od lat już jest ok.
W poprzednich latach wysyłali w czwartki.
iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 Cellular / Macbook Pro '14 M1 Pro / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 18 September 2024 - 08:09
No to Lipton ale dzięki za info
Posted 18 September 2024 - 09:33
W poprzednich latach zawsze wysyłali w Czwartki i telefon był po południu w Lublinie w Piątek. Ale nie ma co patrzeć na tracking UPS/DHL, bo on się tak cudownie aktualizuje, że telefon jest wg. niego w Niemczech, a za godzinę puka Ci do drzwi kurier. Albo już miałem na Śląsku tak, do mniejszego miasta, że wylądował dopiero w sortowni po południu i byłem przekonany, że już nie wyjdzie, a tu o 17:00 kurier.
iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2
Posted 18 September 2024 - 09:44
Jaki macie status zamowienia na me ? u mnie ciągle widnieje „nowe zamówienie”
Posted 18 September 2024 - 09:44
Jaki macie status zamowienia na me ? u mnie ciągle widnieje „nowe zamówienie”
Posted 18 September 2024 - 10:10
W poprzednich latach zawsze wysyłali w Czwartki i telefon był po południu w Lublinie w Piątek. Ale nie ma co patrzeć na tracking UPS/DHL, bo on się tak cudownie aktualizuje, że telefon jest wg. niego w Niemczech, a za godzinę puka Ci do drzwi kurier. Albo już miałem na Śląsku tak, do mniejszego miasta, że wylądował dopiero w sortowni po południu i byłem przekonany, że już nie wyjdzie, a tu o 17:00 kurier.
U mnie rok temu zawalił UPS- i w sumie telefon przyszedł w poniedziałek (tak jak Apple twierdziło od początku zamówienia ), choć fizycznie w Polsce był już w piątek, ale gdyby było o czasie, to byłby na premierowy piątek. Mam nadzieję, że w tym roku będzie ok - przez weekend sprawdziłbym sobie wszystko i wystawił 15 na sprzedaż.
iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 Cellular / Macbook Pro '14 M1 Pro / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 18 September 2024 - 10:12
Ja mam wielką nadzieję, że kurier dotrze przed 13:50, bo o 14:42 mam pociąg i chciałbym go zabrać i konfigurować w trasie ;-)
Jeśli nie, odbierze żona i pobawię się dopiero w niedzielę jak wrócę.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 18 September 2024 - 10:32
To że jest później to jeszcze nic, mi przy którejś premierze ktoś ukradł telefon i od kuriera dostałem puste pudełko......na szczęście zamówienie było z Apple Online Store, poprosili tylko o zdjęcie pustego pudełka na podstawie numeru IMEI z faktury na moją prośbę zablokowali skradziony telefon a u mnie na koncie pojawiło się nowe zamówienie.
Posted 18 September 2024 - 12:20
U mnie też cały czas wisi, jako nowe. Zawsze telefony zamawiałem z Orange i nigdy mnie nie zawiedli-zawsze telefon dojeżdżał w premierowy piątek, ale w tym roku postanowili wrzucić ceny wyższe, niż te oficjalne u Apple, więc daję szansę Media Expert. Jeśli zawiodą, to za 2 lata poszukam nowego dostawcy
Mam tak samo
Info od doradcy ME:
"Jeżeli termin ogólnego dostępu nie zostanie zmieniony to jest bardzo prawdopodobne że 20 będzie mógł Pan odebrać już zamówienie"
Info od doradcy MM:
"20 września jest premiera produktu, więc dostanie Pan informację w piątek odnośnie zamówienia. Powinno być dostarczone 20 września do sklepu."
Pewnie w rzeczywistości zależy od ilości zamówień vs stany magazynowe, oraz ilości zamówień na sklep, ale ja jestem dobrej myśli!
Jeżeli faktycznie zrealizują te zamówienia w piątek, to będę mógł odstąpić jedną sztukę 16 Pro w Poznaniu
Posted 18 September 2024 - 14:00
Posted 18 September 2024 - 14:43
Witam wszystkich.
Czy ktoś z Was orientuje się jakwygląda wysyla z Cortlandu ?
Posted 18 September 2024 - 17:19
Hej,
czy jeżeli w szczegółach zamówienia na stronie apple mam dostawa na 23 września, a na liście napis "przybywa 20 września" to mogę istnieje szansa dostawy tego 20?
Dodam że case zamówiony razem z telefonem przeszedł do mnie dziś, czy jeżeli case do mnie szedł kilka dni to telefon też raczej w poniedziałek?
Posted 18 September 2024 - 18:07
Posted 18 September 2024 - 18:17
Pakują, naklejają etykietę, pewno jakiś kurier odbiera zbiorczo przesyłki. Potem już tylko sortowania i przekazanie przez kuriera do kupującego. Tak pokrótce.
Dobre, podobało mi się, głupie pytanie głupia odpowiedź...
Chodziło mi o to ,czy Cortland również wysyła dzień wcześniej, aby przesyłka była na 20 września, czy dopiero 20 wysyła ?
Pytam, bo pierwszy raz tam zamawiałem.
Posted 18 September 2024 - 18:56
Dobre, podobało mi się, głupie pytanie głupia odpowiedź...
Chodziło mi o to ,czy Cortland również wysyła dzień wcześniej, aby przesyłka była na 20 września, czy dopiero 20 wysyła ?
Pytam, bo pierwszy raz tam zamawiałem.
Zamówiłeś to pewnie napisali, kiedy dostaniesz paczkę.
Posted 18 September 2024 - 20:46
Przez lata kupowania iPhone jedyne miejsce które gwarantuje ci dostawę na wcześniej zapowiedziany termin to samo Apple. Choć i tam jak dzwoniłem żeby poprawić FV to powiedziano że teoretycznie może coś się obsunąć. Cała reszta niczego ci nie zagwarantuje bo nic nie wie. Choć wydaje się to nierealne w XXIw w 2024 roku ale często nie mają pojęcia ile czego dostaną. Tak jest nie tylko stacjonarnie gdzie na otwarcie i to tych większych punktów pojawiają się jakieś pojedyncze sztuki co jest śmiechem. Także nawet ci "prawilni" resellerzy a nie resellerzy w postaci większych marketów tak samo mogą się zarzekać co to będzie a na koniec wychodzi inaczej. Nikt tutaj z kuli wróżyć nie potrafi. Musisz zaczekać. Nic więcej ci nie pozostaje.
Posted 18 September 2024 - 22:36
Prawilni resellerzy, przynajmniej w sklepach na miejscu, nie zarzekają się, że coś dostaną. Nawet mając znajomego w iSpot, jak sam twierdzi, oni nie mają bladego pojęcia co i w jakiej ilości przyjdzie w dniu premiery na sklep.
iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2
Posted 19 September 2024 - 05:19
0 members, 1 guests, 0 anonymous users