Cześć
A jakie są wasze doświadczenia z dostawą zamówień do MediaExpert / MediaMarkt?
Mam dwie rezerwacje na 16Pro + AWU2 - jedna właśnie w MediaExpert, a druga w MediaMarkt. Oba zamówienia złożone chwile po 14., odbiór osobisty w sklepie, w mieście wojewódzkim, płatność przy odbiorze.
Przy obu zamówieniach mam info, że produkt przedpremierowy, wysyłka po 19.09, planowana dostawa do sklepu 20.09. Wiem, że to czas orientacyjny, ale jestem ciekaw jak to wygląda w rzeczywistości.
W końcu w dniu premiery przed iSpotami ustawiają się kolejki, a przed ME i MM raczej nie.
Zastanawiam się, czy faktycznie te sklepy będą miały jakąś pulę urządzeń, które trafią do sklepów w piątek, czy po prostu zebrały sobie zamówienia i zrealizują je jak urządzenia faktycznie trafią do nich na magazyn.
Jak będą realizowane zamówienia online vs zamówienia z odbiorem osobistym, itd.
Niby nie mam ciśnienia i spokojnie mogę sobie poczekać dodatkowy tydzień na realizację, ale wiadomo - im szybciej, tym lepiej
Pamiętam, że 13Pro 3 lata temu kupiłem 5 października w ME od ręki z odbiorem osobistym. Był już dostępny bez żadnego oczekiwania.
Generalnie zarówno w ME jak i MM telefony są wyprzedane, ale co jakiś czas pojawia się możliwość złożenia zamówień - dlatego się zastanawiam, czy dostają kolejne pule, które mogą rozdystrybuować, czy po prostu zbierają zamówienia na kolejkę, którą zrealizują za tydzień, dwa lub trzy...