Mogłeś pisać do mnie - byśmy się dogadali, miałbyś zegarek w stanie idealnym w ciągu kilku dni, plus 5 dodatkowych pasków
Mam jeszcze możliwość anulowania zamówienia, napisz na priv coś więcej
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 14 listopada 2022 - 16:08
Mogłeś pisać do mnie - byśmy się dogadali, miałbyś zegarek w stanie idealnym w ciągu kilku dni, plus 5 dodatkowych pasków
Mam jeszcze możliwość anulowania zamówienia, napisz na priv coś więcej
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1
Napisano 14 listopada 2022 - 16:32
Napisano 14 listopada 2022 - 17:53
U mnie to jest szybka piłka. A jestem na tylu forach garmina, że zamiana jednego na drugi to chwila także AW ultra już nie mam.Mam jeszcze możliwość anulowania zamówienia, napisz na priv coś więcej
Użytkownik damianmajk edytował ten post 14 listopada 2022 - 17:57
Napisano 15 listopada 2022 - 16:51
Cześć,
Czy w konfiguratorze tarcz zmienia Wam się coś jak wybieracie "ramki"? U mnie wszystkie wyglądają tak samo
Napisano 21 listopada 2022 - 23:21
Cześć,
Czy w konfiguratorze tarcz zmienia Wam się coś jak wybieracie "ramki"? U mnie wszystkie wyglądają tak samo
W tarczy "przewodnik" zmienia się ramka, w innych nie sprawdzałem.
MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 | iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch Ultra | AirPods Pro |
Napisano 22 listopada 2022 - 08:23
Napisano 22 listopada 2022 - 09:53
Trener Amerykanów na Mundialu z ultrasem zasuwa ;p
Właściciel Newcastle United na ich ostatnim meczu też widziałem miał Ultrasa z paskiem Alpine Orange Widać z daleka ten zegarek
Użytkownik wiesiek3d edytował ten post 22 listopada 2022 - 10:19
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
Napisano 22 listopada 2022 - 10:43
Właściciel Newcastle United na ich ostatnim meczu też widziałem miał Ultrasa z paskiem Alpine Orange Widać z daleka ten zegarek
Użytkownik damianmajk edytował ten post 22 listopada 2022 - 10:43
Napisano 22 listopada 2022 - 11:06
No dobra. Zamówiłem. Mam od 4 lat jakoś series 4 i w końcu się skusiłem na przesiadkę bo wygląda potężnie. Zamówiłem z Orange Alpine rozmiar L bo nie było M, ale powinno być ok. Okaże się czy fanaberia.
Napisano 22 listopada 2022 - 11:25
No dobra. Zamówiłem. Mam od 4 lat jakoś series 4 i w końcu się skusiłem na przesiadkę bo wygląda potężnie. Zamówiłem z Orange Alpine rozmiar L bo nie było M, ale powinno być ok. Okaże się czy fanaberia.
MI właśnie przyszedł w wersji Alpine Zielony rozmiar M, poużywam i niedługo podzielę się wrażeniami z użytkowania. Przechodziłem z SE 1 gen.
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
Napisano 22 listopada 2022 - 13:20
Czy ktoś posiadający AW Ultra nakleja na ekran jakieś zabezpieczenie typu folia hydrożelowa itp?
Napisano 22 listopada 2022 - 13:30
Czy ktoś posiadający AW Ultra nakleja na ekran jakieś zabezpieczenie typu folia hydrożelowa itp?
Czy mając ekran szafirowy nie ma co się obawiać zarysowań ? bo głównie tego się boje.
Sam stałem przed podobnym dylematem, na wcześniejszych zegarkach miałem folię, która dawała radę jednak często po basenie musiałem kupować nowe gdyż odchodziła lub robiły się bąbelki. Obejrzałem ten filmik i stwierdziłem, że jednak nie warto kupować zabezpieczenia ekranu na AW Ultra: https://www.youtube....h?v=A72Ckh990j0
Użytkownik wiesiek3d edytował ten post 22 listopada 2022 - 13:30
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
Napisano 22 listopada 2022 - 15:26
A czy ktoś tutaj posiada "normalny" nadgarstek i Alpine rozmiar L i jest, ok? W sensie nie jest zawyżony jakoś mocno, pomimo, że "modelowo" powinno się dobrać M?
Napisano 22 listopada 2022 - 22:33
Czy mając ekran szafirowy nie ma co się obawiać zarysowań ? bo głównie tego się boje.
Ja na ekran nic nie nakleiłem, na obudowę także, natomiast obudowa bardzo szybko u mnie złapała zarysowania ale to było do przewidzenia, bo tytan jest miękkim metalem.
MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 | iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch Ultra | AirPods Pro |
Napisano 23 listopada 2022 - 08:51
A czy ktoś tutaj posiada "normalny" nadgarstek i Alpine rozmiar L i jest, ok? W sensie nie jest zawyżony jakoś mocno, pomimo, że "modelowo" powinno się dobrać M?
Napisano 23 listopada 2022 - 10:52
Ale już żaden sędzia z ultrasem nie biega. Mają jeden dedykowany, bo tam mają informacje z goal line m.in., a drugi - zapasowy, to zazwyczaj garmin, z tego co widzę.
Napisano 23 listopada 2022 - 13:17
Tak - wiem. Po powrocie do Fenix 7x SS widzę, jak jeszcze dużo brakuje AW Ultra, do bycia topowym zegarkiem sportowym. O ile oni w ogóle kiedyś będą w taki rynek celowali - wg mnie temat wątpliwy.Ale nikogo jeszcze na żywo z ultra nie widziałem.
Nie sprawdziłby się (paradoksalnie) w takim sportowym wydaniu.
Użytkownik damianmajk edytował ten post 23 listopada 2022 - 13:18
Napisano 23 listopada 2022 - 13:31
O ile oni w ogóle kiedyś będą w taki rynek celowali - wg mnie temat wątpliwy.
Też uważam, że Apple raczej nie jest tym zainteresowane. Żaden AW nie nadaje się dla kogokolwiek, kto na poziomie choćby umiarkowanie amatorskim uprawia sporty rowerowe. Tam powszechnym standardem jest używanie mierników mocy. Technicznie patrząc, Apple mogło dodać ich obsługę lata temu, bo to zwykłe urządzenia BT, a mimo to, nie ma takiej funkcjonalności nie tylko w zwykłym AW, ale i w wersji Ultra.
To wygląda na celowe działanie, które ma ukierunkować ten produkt na określoną grupę odbiorców. Wśród nich mieszczą się osoby uprawiające sport powiedzmy "casualowo", ale odrobinę bardziej wymagający amatorzy, o zawodowcach nie wspominająć, już niekoniecznie.
Napisano 23 listopada 2022 - 21:12
Też uważam, że Apple raczej nie jest tym zainteresowane. Żaden AW nie nadaje się dla kogokolwiek, kto na poziomie choćby umiarkowanie amatorskim uprawia sporty rowerowe. Tam powszechnym standardem jest używanie mierników mocy. Technicznie patrząc, Apple mogło dodać ich obsługę lata temu, bo to zwykłe urządzenia BT, a mimo to, nie ma takiej funkcjonalności nie tylko w zwykłym AW, ale i w wersji Ultra.
To wygląda na celowe działanie, które ma ukierunkować ten produkt na określoną grupę odbiorców. Wśród nich mieszczą się osoby uprawiające sport powiedzmy "casualowo", ale odrobinę bardziej wymagający amatorzy, o zawodowcach nie wspominająć, już niekoniecznie.
Napisano 23 listopada 2022 - 21:29
Więcej wiary panowie. W końcu pewnie dodadzą, tak jak PLN do Spotlighta dodawali z 10 lat. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 23 listopada 2022 - 22:18
Napisano 24 listopada 2022 - 07:55
Ja mam od piwerszego dnia - mam mikro-ryskę na ramce, szyba bez skazy. Za samą baterię warto. Mi do tego się podoba wygląd. Dla mnie "killer feature" to mikrofony z redukcją szumu - rozmawiałem z szefem szybko jadąc na rowerze i się nie poznał
Napisano 24 listopada 2022 - 09:29
Użytkownik wiesiek3d edytował ten post 24 listopada 2022 - 09:31
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
Napisano 24 listopada 2022 - 10:50
No dobra, a pytanie do userów po czasie rzędu miesiac, dwa. Ultra to fanaberia? Czy przyjemniejszy sprzęt niż standardowy AW? I jak z tym łapaniem rys?
Użytkownik damianmajk edytował ten post 24 listopada 2022 - 10:50
Napisano 24 listopada 2022 - 11:08
Powiem Wam, że nakleiłem wczoraj folię hydrogelową i jest zupełnie inny feeling z użytkowania sprzętu
Pomijając to, że jest kilka małych bąbelków, które pewnie znikną to i tak dużo gorzej odbieram uciechę.
Kurczę wydając sporą sumkę na zegarek z szafirowym szkłem mógłbym zaryzykować i używać go bez niczego, ale jeśli się zarysuje to wiadomo będzie przykro….
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych