Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

macOS 13 - Wszystkie wersje beta – Dyskusja.

• Please log in to reply
87 replies to this topic

#76 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5031 posts
Posted 27 October 2022 - 10:29

Właśnie przyszła Ventura na Air M1 do instalacji. 

Ktoś jeszcze dostał ?

Tak. Wszyscy dostali. Nie "właśnie", tylko w poniedziałek po południu.

#77 Kwiatki

Kwiatki
  • 1096 posts
  • SkądPoznan

Posted 27 October 2022 - 10:44

No ja właśnie , a że nie ma wątku o Venturze to myślałem że to jeszcze nie czas;-)  Ale dzięki za uświadomienie że nie jestem jedyny :P 

#78 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 27 October 2022 - 10:56

U mnie to na żadnej stronie nie trybi.. Nawet po restarcie

Ale masz dwa poziomy kliknięcia na gładziku? 

#79 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 October 2022 - 11:21

U mnie to na żadnej stronie nie trybi.. Nawet po restarcie

U mnie też w Safari nie działa. Na pulpicie działa.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#80 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 27 October 2022 - 11:44

Przed chwilą mi przestało działać, wyłączyłem (cmd+q) Safari i włączyłem i znowu działa.

• makemymind likes this

#81 ftpd

ftpd

Nie.

• 24310 posts

Posted 27 October 2022 - 11:53

No ja właśnie , a że nie ma wątku o Venturze to myślałem że to jeszcze nie czas;-)

Nie ma, wiemy. Przepraszam, ale sam nie mam uprawnień do założenia. Zgłosiłem Tomkowi i czekam.

• Kwiatki likes this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#82 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5031 posts
Posted 28 October 2022 - 11:17

Zauważyłem ciekawe ograniczenie. Dotyczy używania na MacOS jednocześnie Continuity Camera z iPhone oraz SideCar z iPadem. Jeśli iPad jest podłączony do Maca po kablu, to wszystko pięknie działa. W przypadku SideCara działającego po WiFi, nie daje się uruchomić kamery. Otrzymujemy taki komunikat:

Unable to Connect Continuity Camera. Macbook Pro is currently using (tutaj coś ucięte). To use Continuity Camera, disconnect Sidecar first.

Natomiast cały czas jestem pod wrażeniem, jak dobrze i stabilnie obie te funkcje działają.

Edited by Mikołaj Maciejko, 28 October 2022 - 12:07.

#83 grzechotek

grzechotek
  • 111 posts

Posted 30 October 2022 - 15:09

Jak w MacOS Ventura minimalizować aplikację przy starcie systemu ? W poprzednich wersjach było "Ukryj" a w tym ta opcja znikła. 

#84 Marius Bienius

Marius Bienius
  • 129 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 30 October 2022 - 15:12

Jak w MacOS Ventura minimalizować aplikację przy starcie systemu ? W poprzednich wersjach było "Ukryj" a w tym ta opcja znikła. 

Właśnie też się zastanawiam. 
Do tego np. w opcjach Spotify mam zaznaczone, żeby uruchamiało się zminimalizowane, a na starcie i tak wyskakuje.

 Studio M2, Mini M1, iPhone 13

#85 grzechotek

grzechotek
  • 111 posts

Posted 30 October 2022 - 15:34

Właśnie też się zastanawiam. 
Do tego np. w opcjach Spotify mam zaznaczone, żeby uruchamiało się zminimalizowane, a na starcie i tak wyskakuje.

Mam 2 aplikacje, które się minimalizują przy starcie, obie jeszcze w poprzedniej wersji dałem by ukrywało. Chcę dodać jeszcze dwie i skucha, też otwierają się normalnie. Wszystkie opcji już przeleciałem i nie znalazłem tego. 

#86 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 31 October 2022 - 12:50

Używa ktoś na MBP 2017 albo w tym starszym wydaniu z chłodzeniem wiatrakami? Nie M1 czy M2. Na betach do 4 chyba był problem z usypianiem, chłodzeniem, po zamknięciu kapy wyłączał się losowo, a nawet jak wyłączył całkowicie, to po kilku minutach wstawał sam z zamkniętą klapą i chodził całą noc np. grzejąc się niemiłosiernie ... wróciłem do 12 i się zastanawiam czy wskakiwać powrotem do tej wody. Nie mam profilu beta, a w systemie mi pokazuje aktualizację do 13, czyżby już oficjalna wersja była?

 Only Apple 

#87 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 866 posts

Posted 31 October 2022 - 13:03

Tak, już jest wersja oficjalna. 

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#88 ftpd

ftpd

Nie.

• 24310 posts

Posted 02 November 2022 - 21:59

Ale to nie jest nagle magicznie zbiorczy wątek do wszystkich małych pytań. Jest dział, proszę zakładać normalne wątki. Tutaj rozmawiamy wyłącznie o betach, tych przyszłych.

Posty 'pytaniowe' ukryłem.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users