x-kom, morele i zakładam że inne sklepy też, nadal nie wiedzą nawet kiedy dostaną jakąś dostawę.
Więc tak jak mi się wydawało wszystko poszło na AOS, reszta prawdopodobnie dostanie przy drugiej fali 4-12lis.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 22 października 2020 - 11:13
x-kom, morele i zakładam że inne sklepy też, nadal nie wiedzą nawet kiedy dostaną jakąś dostawę.
Więc tak jak mi się wydawało wszystko poszło na AOS, reszta prawdopodobnie dostanie przy drugiej fali 4-12lis.
Napisano 22 października 2020 - 11:13
Tak z ciekawości, to dzwoniłem do Media Expert i podobno zamawiając dzisiaj 12 pro byłby jutro do odbioru. Gościu posiadał też adnotację w systemie "na wyczerpaniu".
Myślicie, że dostali wcześniej jakąś pulę i faktycznie mają wyliczone ile mogą przeznaczyć na dzień jutrzejszy do odbioru, czy to zwykłe granie na zwłokę na infolinii na zasadzie zamów-opłać-czekaj ?
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 22 października 2020 - 11:39
Tak z ciekawości, to dzwoniłem do Media Expert i podobno zamawiając dzisiaj 12 pro byłby jutro do odbioru. Gościu posiadał też adnotację w systemie "na wyczerpaniu".
Myślicie, że dostali wcześniej jakąś pulę i faktycznie mają wyliczone ile mogą przeznaczyć na dzień jutrzejszy do odbioru, czy to zwykłe granie na zwłokę na infolinii na zasadzie zamów-opłać-czekaj ?
Raczej druga opcja. Co to za info "na wyczerpaniu"? Ściema. Przecież handlowiec musi wiedzieć ile ma towaru na magazynie. W każdej normalnej firmie, wie również ile tego towaru do niego aktualnie "jedzie".
MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB iPhone 12 Pro Apple Watch S6
Napisano 22 października 2020 - 12:22
Chyba że ktoś kupił u operatorów. Ja u siebie w Play nie zdążyłem tego zrobić ale Orange rozpoczął przedsprzedaż później niż wszyscy (może mieli dzięki temu jakieś info) i to co sprzedali już wysyłają. Być może też wzięli pod uwagę że dostaną mało i założyli mały margines. Może kwestia doświadczenia albo bardziej być fair a nie jak elektromarkety u których można zamawiać a ile będzie w rzeczywistości tego nikt nie wie.
Napisano 22 października 2020 - 12:29
Aż z ciekawości jutro koło 11:00 poklikam strony elektromarketów i zobaczę, co pokazują jako 'dostępne w salonie' w Poznaniu. Zdam Wam relację, jak chcecie ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 22 października 2020 - 12:29
Ja mam dostawę na jutro, ale UPS-em. Dostawa, co ciekawe, z Niemiec. Wysłano 22.10.2020 11:43 Nurnberg, Germany
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 22 października 2020 - 12:35
mnie skróciło czas z 26.10 na jutro do końca dnia, niby wysłane, choć po ostatnich przygodach rok temu z 11pro to mam obawy czy znów nie zwiedzi pół Europy, był we Francji, Hiszpanii itp. To była ciekawa trasa.
Napisano 22 października 2020 - 12:56
jutro rusza we wszystkich salonach sprzedaż stacjonarna ale ja podaruje sobie tę opcję po pierwsze ze względu na pandemię a po drugie traci się 14 - dniowe prawo do zwrotu towaru (może być przydatne).
iPhone Pro iPad Pro MacBook Pro AirPods Pro iWatch
Napisano 22 października 2020 - 12:58
Miałeś od początku 26 a nie 23? Jakieś mniejsze miasto? Bo u nie też od początku pokazywało 26 a nie 23.W zeszłym roku też tak było, że "wioski" miały dopiero po weekendzie.mnie skróciło czas z 26.10 na jutro do końca dnia, niby wysłane, choć po ostatnich przygodach rok temu z 11pro to mam obawy czy znów nie zwiedzi pół Europy, był we Francji, Hiszpanii itp. To była ciekawa trasa.
Jak kupisz w Media Markt z odbiorem w sklepie to nie tracisz. Jeśli masz kartę MM to masz 30 dni na zwrot.jutro rusza we wszystkich salonach sprzedaż stacjonarna ale ja podaruje sobie tę opcję po pierwsze ze względu na pandemię a po drugie traci się 14 - dniowe prawo do zwrotu towaru (może być przydatne).
Użytkownik Regiss edytował ten post 22 października 2020 - 12:58
iPhone 15 Pro
Napisano 22 października 2020 - 12:59
U mnie wioska. Miało być od początku na 26 i jest już wysłane z Czech. Dostawa 27 października. Wiezie DHL. iPhone 12 Pro 256GB Grafitowy
Użytkownik valdas edytował ten post 22 października 2020 - 13:03
Napisano 22 października 2020 - 13:10
jutro rusza we wszystkich salonach sprzedaż stacjonarna ale ja podaruje sobie tę opcję po pierwsze ze względu na pandemię a po drugie traci się 14 - dniowe prawo do zwrotu towaru (może być przydatne).
tak z ciekawości pytam można zwrócić telefon do 14 dni nawet używając go ?
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 22 października 2020 - 13:26
tak z ciekawości pytam można zwrócić telefon do 14 dni nawet używając go ?
Jeśli go sobie sprawdzisz użytkując np w domu co teraz prawdopobnie i nie narobisz żadnych rys itp to tak ale każda większa wada czy ślad użytkowania może skutkować nie tyle nie przyjęciem zwrotu co pomniejszeniem kwoty do zwrotu choć niektórzy będą stawać okoniem żeby w ogóle nie przyjąć zwrotu
Użytkownik otuadiordna edytował ten post 22 października 2020 - 13:27
Napisano 22 października 2020 - 13:31
Około godziny 13:30 Apple zmieniło mi na stronie status z przygotowywanie do wysyłki na wysłano kurier ma być jutro t.j. 23/10
Napisano 22 października 2020 - 13:52
Miałeś od początku 26 a nie 23? Jakieś mniejsze miasto? Bo u nie też od początku pokazywało 26 a nie 23.W zeszłym roku też tak było, że "wioski" miały dopiero po weekendzie.
Jak kupisz w Media Markt z odbiorem w sklepie to nie tracisz. Jeśli masz kartę MM to masz 30 dni na zwrot.
Tak od początku na 26.10; miasto 100 tys mieszkańców, jakoś zawsze kupuję przez AS
Napisano 22 października 2020 - 13:54
U mnie dzisiaj kombo. Najpierw wysyłka 7:02 DHL'em iPhone'a, a teraz dostałem info, że również wysłano zegarek. I tutaj małe zdziwko.
Zamawiałem watcha 10.10. Planowana dostawa 4.11. Teraz wchodzę i się skróciła do 2.11, bo zegarek wysłano mi bezpośrednio z fabryki z Jiaxing w Chinach. Ktoś ma doświadczenia ile idzie przesyłka Apple'a z Chin? Bardzo mi zależy, żeby dotarła jeszcze 30.10.
Użytkownik Jojox edytował ten post 22 października 2020 - 13:57
Napisano 22 października 2020 - 13:57
iPhone 15 Pro
Napisano 22 października 2020 - 14:04
Chyba 2-3 dni, Apple Watch rok temu tyle do mnie szedł z Chin.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 22 października 2020 - 14:46
Chyba 2-3 dni, Apple Watch rok temu tyle do mnie szedł z Chin.
Wow, to szybciej niż niektóre przesyłki z PL...
Napisano 22 października 2020 - 15:08
Wow, to szybciej niż niektóre przesyłki z PL...
Nie no, wszystkie firmy spedycyjne na terenie kraju dostarczają przesyłki na następny dzień. To chyba tylko Poczta Polska nawala działa, jak działa. Czekałem kilka razy na przesyłkę z Kanady, przyszła na drugi dzień roboczy (wysłane w poniedziałek, było na środę).
W każdym razie te terminy w Apple często są przeszacowane, a przesyłka przychodzi wcześniej. No wyjątek to iPhone, tutaj szybciej niż na piątek nie mogło być.
Napisano 22 października 2020 - 15:18
12 pro grafitowy/niebieski 128 gb dostępny w euro- wysyłka z magazynu do 3 dni, także gdyby ktoś nie chciał czekać u apple za długo, to można zamawiać spokojnie.
Użytkownik rafal886 edytował ten post 22 października 2020 - 15:18
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 22 października 2020 - 15:43
Oj ileż to dzisiaj osób nie zaśnie w nocy, takie emocje, przyjdzie czy nie przyjdzie
A na poważnie, cały czas mnie powala polityka firm, nie tylko Apple, że robią prezentację sprzętu, podają datę sprzedaży a nie mają wyprodukowanej odpowiedniej ilość towaru na zaspokojenie pierwszych zamówień.
Najpierw powinni naprodukować sprzęt a potem prezentacja i zacząć sprzedawać. Ja napaliłem się na nowego IPada a jego ciągle nie ma dostępnego i z każdym dniem ochota mi przechodzi a tak to już bym go miał w domu
S10E
Napisano 22 października 2020 - 15:50
Oj ileż to dzisiaj osób nie zaśnie w nocy, takie emocje, przyjdzie czy nie przyjdzie
A na poważnie, cały czas mnie powala polityka firm, nie tylko Apple, że robią prezentację sprzętu, podają datę sprzedaży a nie mają wyprodukowanej odpowiedniej ilość towaru na zaspokojenie pierwszych zamówień.
Najpierw powinni naprodukować sprzęt a potem prezentacja i zacząć sprzedawać. Ja napaliłem się na nowego IPada a jego ciągle nie ma dostępnego i z każdym dniem ochota mi przechodzi a tak to już bym go miał w domu
Koszty Panie kolego, koszty... Najpierw się sprawdza rynek i zapotrzebowanie, a później na bieżąco realizuje zamówienia.
Napisano 22 października 2020 - 16:13
Napisano 22 października 2020 - 16:43
Ze strony mediamarkt.pl:Jak kupisz w Media Markt z odbiorem w sklepie to nie tracisz. Jeśli masz kartę MM to masz 30 dni na zwrot.
Napisano 22 października 2020 - 16:55
iPhone 11
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych