Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 12 - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

#726 666cin

666cin
  • 1 postów

Napisano 14 listopada 2020 - 11:16

Czesc.

Ktos ma juz cos od x-komu, jakies wiesci o zamowionym 12 pro max? 7.11 zamowilem, zaplacilem bo zwykle bylem zadowolony z ich obslugi, a to moj pierwszy iphone. Tymczasem cisza. Na infolini nie sa w stanie nic powiedziec, kazdy powtarza co samo, nie sa nawet w stanie powiedziec ile zamowien jest przede mna... i ile dostali w pierwszej fali...

#727 Pudełkobezładowarki

Pudełkobezładowarki
  • 8 postów

Napisano 14 listopada 2020 - 11:49

Wczoraj o 16 kurier DPD odebrał przesyłkę z magazynu Play. Telefon do poniedziałku będzie leżał u firmy kurierskiej. No nic, przynajmniej okazało się, że te telefony w jakiejś tam części mają. Mam nadzieję, że po drodze nic nie wypadnie, lubią testować moją cierpliwość :)

Moja paka niestety nie jest wysłana, cały czas jedynie list przewozowy jest wygenerowany. Jak w poniedzialek nie dostane tel to nie odbieram paczki. Poczekam jeszcze miesiąc, ale będę miał satysfakcje, że nie kupiłem nic od nich.

#728 Shamman

Shamman
  • 14 postów

Napisano 14 listopada 2020 - 12:54

ktoś wie co jest nie tak z tą aukcją?

https://allegro.pl/oferta/apple-iphone-12-pro-256gb-grafitowy-9917885245

#729 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 14 listopada 2020 - 13:05

https://allegro.pl/o...towy-9917885245

O 700zł niższa cena i czas dostawy 46 dni, reszta jest o.k.

#730 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 14 listopada 2020 - 13:06

Być może wzięty na abonament, być może na lewe dokumenty. Brak spłaty rat i masz podstawkę pod kawę. A być może nie. Ciężko coś stwierdzić z takiego opisu. Trzeba dopytać sprzedawcę.

Użytkownik Regiss edytował ten post 14 listopada 2020 - 13:09

iPhone 15 Pro

#731 maxwawa

maxwawa
  • 307 postów

Napisano 14 listopada 2020 - 13:09

Napisał że polska dystrybucja a czas dostawy 46 dni i ...wszystko jasne - zapewne przyleci z dalekiego wschodu  :ph34r: 

Poza tym napisane że rok gwarancji czyli regulaminowa gwarancja Apple więc raczej sprzęt z importu.

W skrócie lepiej kupić oficjalnie i mieć rok gwarancji Apple + drugi rok rękojmi od oficjalnych dystrybutorów w Polsce? np. (xkom,MediaMarkt,iSpot , Cortland itd.)

niż z "innych" źródeł. 

​Nie wiem jak teraz ale kiedyś sprowadzane iPhony chyba miały problem z pasmami GSM.

Użytkownik maxwawa edytował ten post 14 listopada 2020 - 13:18

iPhone Pro  iPad Pro  MacBook Pro  AirPods Pro   iWatch

#732 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 listopada 2020 - 13:42

Nie warto moim zdaniem. Można się naciąć. Niewielka różnica cenowa w porównaniu z AOS.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 14 listopada 2020 - 13:42

• MasterM lubi to

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#733 superszerszen

superszerszen
  • 31 postów

Napisano 14 listopada 2020 - 14:08

Hmmmm dziś rano zmienił się status na przygotowanie do wysyłki, w panelu zamówienia piszą, że dotrze 20, kasa zablokowana.

Czy AOS twardo trzyma się prognozowanych dat czy jest światełko w tunelu, że dojdzie wcześniej? (promax)

Użytkownik superszerszen edytował ten post 14 listopada 2020 - 14:08

#734 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 14 listopada 2020 - 14:10

Ja miałem na 16 przyszedł 13. Może się zmienić w jedną ale i drugą stronę. 

iPhone 15 Pro

#735 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 14 listopada 2020 - 14:10

Moja paka niestety nie jest wysłana, cały czas jedynie list przewozowy jest wygenerowany. Jak w poniedzialek nie dostane tel to nie odbieram paczki. Poczekam jeszcze miesiąc, ale będę miał satysfakcje, że nie kupiłem nic od nich.

Przynajmniej masz list przewozowy wygenerowany więc wyślą paczkę niedługo. Ja nie mam nic ;) Próbowałem spytać o co chodzi na blogu Play w komentarzach, ale tego komentarza już nie zatwierdzili :D Mysi wyglądać, że wszystko wyszło jak obiecał pan rzecznik na blogu ;) 

Wygląda więc na to, że jedyne pewne źródła urządzeń na premierę to AOS i Orange w sprzedaży wysyłkowej... 

#736 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 listopada 2020 - 14:39

12 Pro zamówiony 31.10 w App Store właśnie wysłany UPS. Dostawa na 16-go. Może przez weekend się uporają z tą okrężną drogą. Ciekawym czy doszedł by szybciej, gdybym podał swój adres w Czechach. Sprawdzę następnym razem. Za rok...?

Jak to jest możliwe jak ja zamówiłem 23.10 i mam dostawę na 17.11? :/

Jaka pojemność i kolor? u mnie 256 Silver

#737 elmiro

elmiro
  • 25 postów

Napisano 14 listopada 2020 - 15:42

Przynajmniej masz list przewozowy wygenerowany więc wyślą paczkę niedługo. Ja nie mam nic ;) Próbowałem spytać o co chodzi na blogu Play w komentarzach, ale tego komentarza już nie zatwierdzili :D Mysi wyglądać, że wszystko wyszło jak obiecał pan rzecznik na blogu ;)

Wygląda więc na to, że jedyne pewne źródła urządzeń na premierę to AOS i Orange w sprzedaży wysyłkowej... 

Ja swojego MAX'a 256GB kupiłem w iSpot  06-11-2020, a dostałem go od kuriera DHL 13-11-2020 parę minut po jedenastej. Po uiszczeniu opłaty w iSpot, otrzymałem  od nich takiego mejla:

''Dzień dobry,
Dziękujemy za wybranie iSpot Premium Reseller i złożenie zamówienia w naszym sklepie internetowym.

Nowości cieszą się dużą popularnością, zatem przewidywany czas realizacji Twojego zamówienia to ok. 2-4 tygodni.

Czas oczekiwania może ulec wydłużeniu z przyczyn niezależnych od iSpot.

Zamówienia składane dzisiaj będą realizowane priorytetowo z bieżących dostaw, więc postaramy się jak najszybciej zrealizować Twoje zamówienie.''

To mój trzeci iPhone kupiony w iSpot, pierwszy w życiu na FV i , ani razu nie miałem do nich zastrzeżeń i oby tak zostało  B) 

#738 burton70

burton70
  • 143 postów
  • SkądCzeski Cieszyn, CZ

Napisano 14 listopada 2020 - 16:00

Jak to jest możliwe jak ja zamówiłem 23.10 i mam dostawę na 17.11? :/
Jaka pojemność i kolor? u mnie 256 Silver

Odpowiedz na pytanie zna pewnie tylko Apple... 128 GB w kolorze pacyficznym. Ładowarka 20W z tego samego zamówienia leży już u mnie od prawie dwóch tygodni. Dodam tylko, że pierwotny czas dostawy był ustalony na 17-25 listopada więc...

Użytkownik burton70 edytował ten post 14 listopada 2020 - 16:02

MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB

#739 meg

meg
  • 314 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 listopada 2020 - 22:36

Ja zamówiłam iphone'a 12 pro max 9.11 w Media markt. wysłali wczoraj, będzie w poniedzialek :) 

#740 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 15 listopada 2020 - 09:40

Czesc.

Ktos ma juz cos od x-komu, jakies wiesci o zamowionym 12 pro max? 7.11 zamowilem, zaplacilem bo zwykle bylem zadowolony z ich obslugi, a to moj pierwszy iphone. Tymczasem cisza. Na infolini nie sa w stanie nic powiedziec, kazdy powtarza co samo, nie sa nawet w stanie powiedziec ile zamowien jest przede mna... i ile dostali w pierwszej fali...

Pewnie nikt :) Nikt nie zameldował tutaj. Ja swoje anulowałem w momencie jak x-kom nie potrafił określić przynajmniej orientacyjnej daty dostawy. A jak juz z AOS zdjęli kasę z karty to poczułem się spokojniej :) x-kom, po moim nacisku w końcu wysłał akcesoria (ładowarka, etui, szyba) i bedzie także na poniedziałek. Generalnie nie mam nic do x-komu - uważam, że to dobry sklep - kupowałem tam już wiele razy od lat - nigdy nie zawiedli. Ale rzeczywiście po premierach nowych iPhonów zawsze ten sam scenariusz. Ale nic dziwnego - większość sklepów tak ma i tak postępuje. Pamiętam jak w Cortlandzie czekałem chyba z miesiąc na dostępnosć iPhona 7 Plus Jet Black. Tez nie byli w stanie powiedzieć kiedy dostanę.

Napisał że polska dystrybucja a czas dostawy 46 dni i ...wszystko jasne - zapewne przyleci z dalekiego wschodu  :ph34r: 

Poza tym napisane że rok gwarancji czyli regulaminowa gwarancja Apple więc raczej sprzęt z importu.

W skrócie lepiej kupić oficjalnie i mieć rok gwarancji Apple + drugi rok rękojmi od oficjalnych dystrybutorów w Polsce? np. (xkom,MediaMarkt,iSpot , Cortland itd.)

niż z "innych" źródeł. 

​Nie wiem jak teraz ale kiedyś sprowadzane iPhony chyba miały problem z pasmami GSM.

Ja bym sobie podarował wlasnie z powodow wyzej wymieniowych. Sprzet niewiadomego pochodzenia - pewnie daleki wschód - czort wie czy to nie jakaś podróba albo z nieoryginalnymi częściami (w koncu czas oczekiwania 46 dni, więc na rynku nowe iPhony zdążą się już potłuc, uszkodzić itd). Zresztą poczytajcie sobie negi tego sprzedającego. To jakiś serwis laptopów i robi w karolka ludzi sprzedając złom jako dobry, z tłumaczeniem: "no jak kupiłeś macbooka za 8 stów, to czego oczekiwałeś". Ja bym stanowczo omijał szerokim łukiem. Na temat tego typu okazji powstało już (nie tylko na tym forum) masę referatów. 

Hmmmm dziś rano zmienił się status na przygotowanie do wysyłki, w panelu zamówienia piszą, że dotrze 20, kasa zablokowana.

Czy AOS twardo trzyma się prognozowanych dat czy jest światełko w tunelu, że dojdzie wcześniej? (promax)

Nie trzyma się twardo. Ja za każdym razem miałem zamówienie ze 2-3 dni wcześniej. Tym razem termin miałem wyznaczony na 25 listopada a przyjdzie już jutro czyli 16.11 - to 9 dni przed czasem. No ale są także użytkownicy, którzy otrzymali swoje paczki po czasie - wydaje mi się jednak, że jest to ułamek - z tego co można przeczytać na tym forum - większość paczek dociera jednak przed czasem lub w terminie.

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#741 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 15 listopada 2020 - 11:28

Gdyby ktoś był chętny, to prawdopodobnie będę miał do oddania dwie rezerwacje na Srebrnego Pro Max 128GB do odebrania w Salonach Play na południu Warszawy. Jeśli ktoś byłby chętny to proszę o info. W piątek dostałem wiadomość, że telefony zostały wysłane do salonów, także w poniedziałek powinny być do odbioru.

MBP Retina 13"

#742 hoogs

hoogs
  • 132 postów

Napisano 15 listopada 2020 - 21:26

Hey!

Zamawiałem przez apple.pl Pro Max 256GB i dzisiaj zauważyłem, że pobrano 6199,00zł za telefon i dodatkowo 247,96zł

Dzwoniłem do banku (alior) i powiedziano mi, że odiorca (apple) zarejestrowany jest w w Holandii i stąd opłata 4% za płatność

Płaciłem normalną kartą w PLN

Miał ktoś może podobną akcję?

#743 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 16 listopada 2020 - 00:16

Ja w mBanku zapłaciłem tyle, ile było napisane na stronie. Może tylko Alior (albo no, nie 'tylko', ale jako jeden z kilku) ma w tabeli opłat i prowizji takie niespodzianki.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#744 winmaciek

winmaciek
  • 6 755 postów
Napisano 16 listopada 2020 - 00:24

Powiedziałbym, że ktoś chyba na głowę upadł w Aliorze, ale zajrzałem do tabeli opłat Aliora i faktycznie, jak byk napisane - „Prowizja od bezgotówkowych transakcji zagranicznych - 4%”. Jakiś totalny odlot, żeby kasować 4% ekstra za zwykłą transakcję w PLN (nawet jeśli formalnie jest do podmiotu zagranicznego). Obstawiam, że nic się niestety nie da z tym zrobić.

• lousylucky lubi to

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#745 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 16 listopada 2020 - 09:59

Hey!

Zamawiałem przez apple.pl Pro Max 256GB i dzisiaj zauważyłem, że pobrano 6199,00zł za telefon i dodatkowo 247,96zł

Dzwoniłem do banku (alior) i powiedziano mi, że odiorca (apple) zarejestrowany jest w w Holandii i stąd opłata 4% za płatność

Ło kurna Panie, zmień Pan ten bank ;) W życiu bym się nie spodziewał takiej akcji... 

• meg, cHaBeOn i lousylucky lubią to

#746 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 16 listopada 2020 - 12:58

Swoją drogą ciekaw jestem kiedy ponownie pojawia się w sprzedaży w sklepach iphony 12 i 12 pro, bo obserwując widzę dostępne tylko na stronie apple z data dostawy na grudzień.

#747 burton70

burton70
  • 143 postów
  • SkądCzeski Cieszyn, CZ

Napisano 16 listopada 2020 - 13:35

12 Pro dotarł dwie godziny temu. Dzień przed planowaną dostawą. Czas na aktualizacje danych...

MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB

#748 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 16 listopada 2020 - 13:54

Swoją drogą ciekaw jestem kiedy ponownie pojawia się w sprzedaży w sklepach iphony 12 i 12 pro, bo obserwując widzę dostępne tylko na stronie apple z data dostawy na grudzień.

12 Pro nie ma w ogóle w ofercie niektórych sklepów np MM czy ME o ile mnie pamięć nie myli. Mam wrażenie że ciężej jest kupić zwykłego pro niż pro maxa.
Moje dwie paczki dzis dotarły- jedna AOS okazało się że bez takiego nadrabiania drogi jak ostatnio. Kurier UPS jechal z Czech do nas do Mysłowic. Nie było "po drodze" Niemiec tym razem. X-kom tez bo ciężkich bojach się wyrobił. Wiec na szczęście mam w tym samym dniu telefon, ładowarkę i akcesoria. Wieczorem unboxing :)

Hey!
Zamawiałem przez apple.pl Pro Max 256GB i dzisiaj zauważyłem, że pobrano 6199,00zł za telefon i dodatkowo 247,96zł

Wow, to nieźle Cie ten Alior oskubał. Zmien ten badziew na coś innego.

Użytkownik radzion edytował ten post 16 listopada 2020 - 13:52

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#749 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 16 listopada 2020 - 14:25

12 Pro nie ma w ogóle w ofercie niektórych sklepów np MM czy ME o ile mnie pamięć nie myli. Mam wrażenie że ciężej jest kupić zwykłego pro niż pro maxa.
Moje dwie paczki dzis dotarły- jedna AOS okazało się że bez takiego nadrabiania drogi jak ostatnio. Kurier UPS jechal z Czech do nas do Mysłowic. Nie było "po drodze" Niemiec tym razem. X-kom tez bo ciężkich bojach się wyrobił. Wiec na szczęście mam w tym samym dniu telefon, ładowarkę i akcesoria. Wieczorem unboxing :)
Wow, to nieźle Cie ten Alior oskubał. Zmien ten badziew na coś innego.

W piątek zamówiłem 12 pro pacific blue właśnie w MM (wysyłka 24h). Chyba dostali jakiś rzut.

Ustawiłem sobie powiadomienie na dostępność i zamówiłem od razu po otrzymaniu maila o dostępności.

Parę dni wcześniej 12 pro też się pojawiały na stronie, ale zadzwoniłem na infolinię i dostałem odpowiedź, że to błąd i 12/12 pro nie mają na stanie.

Po chwili ze strony zniknęła informacja o dostępności.

Zobaczymy. Póki co bank zablokował mi transakcję i kartę, jako podejrzane zachowanie, więc czekam na odblokowanie i rozwój sytuacji.

Użytkownik cesiu111 edytował ten post 16 listopada 2020 - 14:27

#750 meg

meg
  • 314 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 listopada 2020 - 15:11

do mnie dotarł dziś 12 pro max zamówiony w MM 9 listopada. Ale teraz widzę na stronie, że nie mają żadnego iphone'a z numerem 12.

edit. jeszcze chwilę temu patrzyłam i nic nie mięli, ale już widzę znowu na stronie nawet 12 pro max do wysylki w 24h

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych