Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 12 - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

#776 Shamman

Shamman
  • 14 postów

Napisano 17 listopada 2020 - 22:54

Ja zakupiłem jednego 12 Pro 256 w morele 1.11 i 0 odzewu, 

dzisiaj rano wyskoczyło mi kilka dostępnych na MM i próbowałem kupić przez stronę ale wyskakiwało przy próbie zamówienia pusty koszyk, zadzwoniłem na infolinie bo pokazywało jedną sztukę na Warszawa Targówek więc stwierdziłem, że podjadę, na infolinii powiedzieli, że na Targówku nie ma, są w Łodzi, nie można zamówić na infolini, trzeba osobiście, dostałem numer do sklepu w Łodzi, dzwoniłem 154 razy, nikt nie odebrał.

O 15 wszedłem na stronę jeszcze raz, koszyk przeszedł, zamówienie poszło, kasa przelana, płatności nie potwierdzono, coś czuje, że zamroziłem kolejne prawie 6 kafli za bezsensowne oczekiwanie. Może jednak jutro spróbuje w Orange :)

#777 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 17 listopada 2020 - 23:34

Media Markt jednak wysłał, dostałem dopiero maila. Także chyba można brać :) 

#778 mleczarzyk

mleczarzyk
  • 12 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 06:50

Cześć Wam, zakładam że większość z Was odebrała już swoje iPhony 12 pro zamówione przed 23 października. Ja niestety nadal czekam  :wacko: Swojego 12 Pro 128 GB grafit, zamówiłem w Media Expert 20 października. od tego momentu status mojego zamówienia nie uległ zmianie. 2 tygodnie temu odebrałem Apple Watcha 6 no i tak czekam i czekam na telefon..Może ktoś z Was wie kiedy można spodziewać się dostawy do ME? Prawde mówiąc ręcę już mi opadają.

Pozdro

Ja zamówionego 18.10 odebrałem wczoraj tj. 17.10, jeżeli zamawiałeś z odbiorem w sklepie zadzwoń do tego sklepu oni mogą udzielić Ci informacji

#779 rytek

rytek
  • 3 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 08:52

Ja anulowałem w końcu to zamówienie z 16.10 w x-komie i zamówiłem w iSpocie (pojawiły się dwa dni temu 12 pro 128GB w niebieskim i złotym kolorze).
Dostałem jednak maila z iSpot, że czas oczekiwania to 1-4 tygodnie, bo w czasie kiedy opłacałem zamówienie ta partia została wykupiona.
Jest to trochę komiczne, zwłaszcza, że nawet w mailu, którego dostałem z bok (tego z informacją o oczekiwaniu na dostawę) jest tabelka z podsumowaniem zamówienia, w której widnieje "Dostępność: w magazynie, wysyłka natychmiastowa"...

No ale i tak chyba będzie szybciej niż z x-komu, który do tej pory nie określił się co do przewidywanej daty.

#780 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 09:40

Ja to nie wiem co wy macie z tymi elektromarketami które nadal nie zrealizowały waszych zamówień. Orange cały czas oferuje jakieś egzemplarze i przynajmniej macie pewność że je dostaniecie. Żeby nie było nie mam z nimi nic wspólnego. Nie planuję nawet podpisywać z nimi żadnych umów bo mnie kiedyś wkurzyli. Niemniej sklep działa perfekcyjnie. Taki Play w którym jestem już wypadł gorzej. 

#781 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 10:16

Wygląda na to, że Media Markt robi codziennie dropy po kilka sztuk w godzinach popołudniowych. Podobnie jak Orange ;) 

#782 Cukierek

Cukierek
  • 73 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 12:22

x-Kom to w ogóle komedia, dalej czekam na GF3080, którą mieli mieć „już, zaraz, teraz” xD Chyba faktycznie najszybciej w Orange i MM (choć ich nie polecam, bo w razie jakichkolwiek problemów jest megatrudno cokolwiek z nimi dogadać).

#783 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 14:23

Ktoś się orientuje czy biorąc w orange ta opcje 20x0 standardowo obowiązuje 24m rekojmi za zakup normalnie w sklepie?

#784 Sistemo

Sistemo
  • 5 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 14:48

Wracając do Orange, czy jesteście pewni, że Orange nie brudzi w sofcie swoimi apkami itd?

Pamiętam, że kiedyś telefony z Orange były oznaczone ich logiem (to było chyba 6 lat temu kiedy ostatnio u nich coś kupiłem) i dodatkowo telefon zawierał apki Orange.

#785 hakuna5

hakuna5
  • 132 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 14:50

Nic nie instalują, mam od nich i jest czyściutki

#786 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 listopada 2020 - 15:10

Żadne iPhony nie mają i nie miały dziwnych dodatków operatów. Apple nie pozwala na takie numery.

• cooper69 lubi to

iPhone 15 Pro

#787 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 15:17

Ponawiam, jak ktos z lodzi dalej czeka to odstąpię rezerwacje z media expert

#788 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 17:40

Nic nie instalują, mam od nich i jest czyściutki

Plus grzebał kiedyś. Ale Plus nie jest oficjalnym resellerem. Można poczytać na forum, że w Plusie można było zakupić iPhone'a, którego Plus nabywał u brokerów, następnie odpakowywał, aktywował i wgrywał swoje gówno. Do tego zamieniał ładowarkę UK na EU (do tego nieoryginalną)... :)

Wracając do Orange, czy jesteście pewni, że Orange nie brudzi w sofcie swoimi apkami itd?

Pamiętam, że kiedyś telefony z Orange były oznaczone ich logiem (to było chyba 6 lat temu kiedy ostatnio u nich coś kupiłem) i dodatkowo telefon zawierał apki Orange.

Orange to chyba w tej chwili najmniej brudzi. Dobrym przykładem jest mój Galaxy Note 20 Ultra. Tylko po kodzie softu możesz się zorientować, ze to Orange. Nie ma w nim niczego od Orange - zadnych tapet, dzwiekow, apek, ekranow startowych itd - kompletnie nic. Jakby nie było kodu OPV to nigdy bym nie zgadl ze to Orange. 

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#789 Shamman

Shamman
  • 14 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 21:47

hmm, wczoraj opłacone, dzisiaj dostałem numer listu przewozowego w MM, ciekawe czy to początek oczekiwania czy faktycznie coś szykują.

#790 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 21:49

Jutro masz telefon ;) Dzisiaj odebrałem paczkę od MM.

#791 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 23:06

MM pobiera pieniądze od razu, czy w momencie wysyłki/realizacji zamówienia?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#792 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 18 listopada 2020 - 23:21

U mnie zblokowało pieniądze w momencie zamówienia (myślałem, że to bank), ale faktycznie pobrali dopiero przy wysyłce.

#793 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 23:39

Meh. Dzięki.
(Trzeba na ps5 zapolować, myślałem o cebulackim 'zamówię wszędzie, gdzie się da i kupię, gdzie będzie najszybciej', ale nie zamrożę 10k).

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#794 Shamman

Shamman
  • 14 postów

Napisano 19 listopada 2020 - 08:18

z MM wydane do doręczenia także polecam.

#795 sharky23

sharky23
  • 4 postów

Napisano 19 listopada 2020 - 12:38

Czy ktoś już ma zmieniony status zamówienia w Media Expert z 27.10?? U mnie nadal widnieje jako „nowe zamowienie”. Czy ktoś w ogóle dostał jakiś model z Media Expert z zamówień ok. 27 października?

#796 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2020 - 19:01

Czy ktoś już ma zmieniony status zamówienia w Media Expert z 27.10?? U mnie nadal widnieje jako „nowe zamowienie”. Czy ktoś w ogóle dostał jakiś model z Media Expert z zamówień ok. 27 października?

Jak od 27.10 czekasz i nic się nie zmienia w tym ME to daj sobie z nimi spokój. 

Zamówisz na Apple Online Store to masz rzetelną datę dostawy i bezproblemowy zwrot/wymianę w przypadku gdyby telefon się trafił z jakąś najdrobniejszą wadą. 

Teraz jeszcze masz przedłużony okres zwrotu do 8.01.2021. Już naprawdę wolałbym 3 tygodnie poczekać, ale mieć pewność, że nikt mnie nie rolluje. 

Ja po tym jak w 2014 dwa razy wymieniałem ekran w iPadzie Air 2 (nierówne podświetlenie) zamawiam wyłącznie u nich. Taki MM czy ME w życiu by mi nie wymienił odpakowanego i aktywowanego urządzenia przez taką błahostkę. u Apple'a 0 problemów. I za trzecią przesyłką trafił się idealny. 

A co terminów wysyłki to niespodzianki robią, ale raczej na plus. 12 Pro akurat przyszedł planowo 23.10 na premierę, natomiast zamówiłem AW6 Nike 10.10 i miałem datę dostawy na 4.11. Zegarek przyleciał do mnie bezpośrednio z Chin przez USA w 2 dni od wyprodukowania i był 26.10 u mnie. 

Użytkownik Jojox edytował ten post 19 listopada 2020 - 19:04

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#797 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 19 listopada 2020 - 20:06

Zamawiałem iPhona 12 i iPhona 12 Mini w momencie rozpoczęcia przedsprzedaży w Media Expert, oba były do odbioru w dniu premiery. Ze swojej strony o polecam ten sklep.
Tu był płacz na wpis innego moderatora. Został usunięty ze względu na to, że od płaczów na moderację jest specjalny wątek, a do zgłaszania wpisów „nieodpowiednich” jest przeznaczony przycisk „Zgłoś” i kryjący się pod nim formularz. //winmaciek

#798 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 19 listopada 2020 - 23:16

Tu był płacz na wpis innego moderatora. Został usunięty ze względu na to, że od płaczów na moderację jest specjalny wątek, a do zgłaszania wpisów „nieodpowiednich” jest przeznaczony przycisk „Zgłoś” i kryjący się pod nim formularz. //winmaciek

Przepraszam, nie było żadnego płaczu, tylko prośba do moderatora o reakcję na robienie śmietnika. Bo tym chyba jest pisanie o PlayStation 5 w wątku o zamówieniach iPhona 12, prawda?
Dziś dostałem informację z xkom, że 12 Pro zamówiony u nich w dniu premiery będzie dostępny w przyszłym tygodniu...

#799 Forti

Forti
  • 55 postów
Napisano 20 listopada 2020 - 11:32

Ktoś wie jaki czas oczekiwania w cortland? Jako jedyni z tego co widzę oferują raty 0% ale mają "w oczekiwaniu na dostawy" (np. RTV euro agd oferuje 0% jednak z wyłączeniem opcji faktury)

#800 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 20 listopada 2020 - 11:33

Raty + faktura? To nie lepiej w leasing?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych