...jak już usłyszałem tą babę na dachu, że w domach wszyscy mają po kilka ładowarek to się zagotowałem. Jakich ładowarek? Tych co sprzedamy ze starym modelem? Czy tych na usb A, a oni dali przewód usbc? Bo walających się po domu takich z usbc to może ma ile, 5% maniaków i geeków? Ja mam 3 więc przeżyje, ale miliony będą musiały kupić i dostaną osobną przesyłką w osobnym pudełku przywiozione specjalnie przez kuriera. A pudełko zmniejszyli o 5cm i dzięki temu uratowali środowisko? Co za bzdury. Kasa i wydojenie każdego dolca, tylko o to chodziło.
Ja podpisuję się pod tym postem. Sprzedając poprzednie modele, sprzedawałem je wraz z ładowarką. Obecnie mam XSa i iPada Pro 10,5 (oba urządzenia dostarczone z ładowarkami USB-A), w domu więc nie mam ładowarki ze standardem USB-C.
iPhone'a ładuje głównie bezprzewodowo w nocy, jednak czasem muszę go podładować szybko przez kabel i używam wtedy ładowarki od iPada, drugi kabel trzymam w samochodzie na potrzeby Carplay. Po zakupie 12 i sprzedaży XS zostaję z jednym kablem USB-A, którego będę używał w aucie, bo nie mam tam USB-C i siłą rzeczy muszę dokupić kostkę która będzie pasować do nowego kabla.