Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy migracja na ARM to dobra decyzja? Co z Windows?

• Please log in to reply
59 replies to this topic

#51 Wojciech_Z-6186c7da20

Wojciech_Z-6186c7da20
  • 28 posts

Posted 04 August 2020 - 19:44

Do moderatora ftpd: proszę mnie skasować z forum.

Dopóki nie jest mój profil skasowany z forum nadmienię jeszcze, że oczywiście dla użytkownika komputera nie jest ważne jaki jest w nim procesor tylko oprogramowanie ale z punktu widzenia programisty ma to fundamentalne znaczenie, szczególnie jak programuje w asemblerze a nie np. w Xcode.

A asembler jest najszybszy.

#52 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 04 August 2020 - 19:47

Do moderatora ftpd: proszę mnie skasować z forum.

To nie jest właściwe miejsce na takie zgłoszenia. Napisz do Administratorów, ja nie mam uprawnień.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#53 Wojciech_Z-6186c7da20

Wojciech_Z-6186c7da20
  • 28 posts

Posted 04 August 2020 - 19:49

Sorry, ale jeśli mam porównać szybkość programu w asemblerze do np. szybkości programu w Swift to pozostawię to bez komentarza.

Edited by Wojciech_Z, 04 August 2020 - 19:55.

#54 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 04 August 2020 - 19:53

A powiedz, Ty się znasz jakoś na programowaniu już, czy dopiero zaczynasz? Bo porównywanie niskopoziomowego asma do obiektówki wskazuje to drugie, więc no, może najpierw poczytaj, o czym się wypowiadasz?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#55 Wojciech_Z-6186c7da20

Wojciech_Z-6186c7da20
  • 28 posts

Posted 04 August 2020 - 19:56

Programowałem w asemblerze na Amidze.

#56 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 04 August 2020 - 20:00

I co Ci się fajnego udało tam zaprogramować? Przykłady z książki, czy cokolwiek użytkowego/swojego?
W jakimkolwiek wysokopoziomowym języku też? Zwłaszcza obiektowym?

Po raz kolejny tonem eksperta piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia. I w dodatku nie ma temat, bo to wątek o procesorach, nie programowaniu.

#57 Wojciech_Z-6186c7da20

Wojciech_Z-6186c7da20
  • 28 posts

Posted 04 August 2020 - 20:18

A co świadczy o sukcesie/porażce procesora? Nie tylko MegaHerce, 64-bitowość czy 128-bitowość. Świadczy o tym też zestaw instrukcji procesora (łatwość lub trudność w nich programowaniu) a więc piszę na temat. Programowanie w asemblerze ma bezpośrednie powiązanie z procesorem bo jest oparte na bezpośrednich instrukcjach procesora, nie na kompilacji.

Edited by Wojciech_Z, 04 August 2020 - 20:20.

#58 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 04 August 2020 - 20:47

Brawo, przeczytałeś coś nowego!
Zaczynam się nudzić karmieniem trolla. A może zamknę ten wątek w końcu, bo mimo obietnic przyszedłeś znów go zepsuć?

#59 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4897 posts
Posted 04 August 2020 - 21:32

Programowałem w asemblerze na Amidze.

A ja na ZX Spectrum w latach 80-tych. No dobra, potem jeszcze na studiach pisałem transformatę Fouriera i trochę filtrów sygnałowych na Texas Instruments TMS320, ale to wciąż było w ubiegłym stuleciu. Niewiele to się ma do współczesności. Teraz już nawet mikrokontrolery się rzadko w ten sposób programuje. Nie wiem, jak długo jeszcze moderator pozwoli ciągnąć ten absurdalny off topic. To się robi coraz bardziej żałosne.

Edited by Mikołaj Maciejko, 04 August 2020 - 21:33.

#60 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 04 August 2020 - 22:18

Generalnie próbujemy walczyć z wiatrakami tylko my dwaj, więc faktycznie zamknę toto. Zmienię też tytuł, bo ten się przyda do prawdziwej dyskusji o przejściu na ARM w przyszłości.

Edit: albo nie. Założyłem prewencyjnie sam https://myapple.pl/f...-przewidywania/, tutaj niech sobie Wojtek płacze dalej, w sumie nikomu się od tego krzywda nie dzieje.

Wojtku, ale uczciwie uprzedzam, że w tamtym wątku nie jesteś mile widziany i wszystkie Twoje posty tam, co do których spodziewam się, że będą albo przeklejką bzdur stąd, albo kolejnymi oderwanymi od rzeczywistości 'eksperckimi' zdaniami z wikipedii, będą kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users