Cena S20 to już niestety abstrakcja do sześcianu. Do tego te placki na plecach koszmarne. Wolę już Pixela 4XL
Samsungi szybko tanieją.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 11 lutego 2020 - 11:02
Cena S20 to już niestety abstrakcja do sześcianu. Do tego te placki na plecach koszmarne. Wolę już Pixela 4XL
Samsungi szybko tanieją.
Napisano 11 lutego 2020 - 11:06
Samsungi szybko tanieją.
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 11 lutego 2020 - 11:22
Dokładnie, po 3 miesiącach cena zejdzie do tych 3500-4000 S20 ultra. Wtedy cena jest do zaakceptowania.
Za Ultra tak szybko zejdzie ? nie wierzę, może te tańsze wersje, Porównaj jak wygląda to przy Note 10+ trzyma cenę cały czas. Te czasy kiedy szybko taniały minęły, znaczy aktualnie najlepszy na rynku Samsung zawsze trzyma cenę.
A tu przypuszczalne ceny : Galaxy S20 – 899 euro, Galaxy S20+ – 999 euro, Galaxy S20+ 5G – 1099 euro Galaxy S20 Ultra 5G – 1349 euro
Użytkownik tomk925 edytował ten post 11 lutego 2020 - 11:28
Napisano 11 lutego 2020 - 11:26
Note 10+ 2 mies. po premierze już był po 3300 na olx. Dużo też było promocji w sklepach. Ja s10 w lipcu 2019 wyrwałem za 2200, a ostatnio Note 10, którego miałem za 2150
teraz jakaś dobra promocja w x-kom na note 10 się szykuje z okazji walentynek. O ile dobrze pamiętam 2999zł + 500zł zwrotu od Samsunga.
Napisano 11 lutego 2020 - 11:33
Note 10+ 2 mies. po premierze już był po 3300 na olx. Dużo też było promocji w sklepach. Ja s10 w lipcu 2019 wyrwałem za 2200, a ostatnio Note 10, którego miałem za 2150
teraz jakaś dobra promocja w x-kom na note 10 się szykuje z okazji walentynek. O ile dobrze pamiętam 2999zł + 500zł zwrotu od Samsunga.
Note 10 + był i jest nadal w podobnych z jakimiś fakturami vat marża, czy operatorami, którzy blokują, trzeba szukać kogoś prywatnie z sieci play, albo orange. A oficjalnie zniżki maksymalne to były kilkaset złotych, a nie 1500.
Co innego Note 10, on traci na wartości szybciej. Powyzej dałem ceny za Ultra, myślisz, że będzie za tyle po 3 miesiącach? przenigdy, bo wyjściowa cena będzie większa niż za Note 10+ najlepszy aktualnie ich flagowiec.
Użytkownik tomk925 edytował ten post 11 lutego 2020 - 11:33
Napisano 11 lutego 2020 - 11:38
Zamiast gdybać, poczekajmy
Napisano 11 lutego 2020 - 11:40
Napisano 11 lutego 2020 - 12:29
Zjazd cenowy za s20 ultra o 1000zl jestem pewien w 100%. Nie od razu, ale najwcześniej miesiąc po premierze jak najbardziej.
Raczej nie ma szans, chyba, że kupione na raty u opów, którzy blokują nie spłacone telefony.
Napisano 11 lutego 2020 - 21:23
Ale na iOS też są inne metody łatwe, bez kombinowania. Mam manager plików zainstalowany na iPhone Documents by readdle, gdzie trzymam wszystkie ważne pliki zabezpieczone faceid i na PC nic nie muszę instalować. Przegrywam pliki po domowej sieci wifi bez podłączania kablem, bez problemu i bez żadnych itunes. Ile tak naprawdę razy podłączasz telefon do PC? , to rzadkość i własnie ludzie często nie wiedzą i wyolbrzymiają problem takiego przegrywania plików iOS - windows. A jak masz ekosystem to już wiadomo jak fajnie to działa. Nawet podłączyłem sobie adapterem hdmi -lightining iPhone do monitora, do tego myszkę i klawiaturę bt i można sobie na monitorze przeglądać internet, filmy, zdjęcia, czy aplikacje bezpośrednio z telefonu.
Co do cen androidów to są coraz wyższe, nawet takie OP podwyższa, czy teraz Xiaomi Mi10 ma być sporo droższy, także żaden to argument, że Andka częściej zmieniasz.
W domu to mogę sobie dogrywać, co mi tam potrzeba, bo wgrywam to raz, ale znajomi, co nie używają elektroniki Apple, to nie mają iTunesa ani nic z tych rzeczy wgranych i już trzeba dogrywać, jak chce się coś zgrać. Mam taką pojemność w telefonie, że mogę sobie pozwolić na trzymanie 80gb danych + reszta miejsca jako "pendrive".
Mam ekosystem i szczerze to wróciłem na Windowsa, a maca odpalam tylko do muzyki z racji na GarageBand'a. Dopóki nie zakupię Magic Trackpada 2, to nie chcę się męczyć z maciem - trudno się dostosować do niego po korzystaniu z Windowsa całe życie, ale to jest rozmowa już do innego działu - i to bardzo rozległa rozmowa, bo wiele rzeczy tam jest utrudnionych według mnie lub w ogóle nie ma.
Szczerze to ja bym już wolał podłączyć takiego Samsunga pod monitor i uruchomić go w trybie DeX niż przeglądać w telefonowej wersji strony na dużym ekranie. Bezsens totalny, a DeX przynajmniej daje interfejs pod monitor typowo jak desktop, z tym że ograniczenia ma androidowe, ale i tak mi to niepotrzebne, tylko dopowiadam od siebie, z racji że wspomniałeś o HDMI.
Te kable i przejściówki Apple są drogie i kiepskich jakości - mam na myśli te, o których już wspomniałem, bo HDMI nie miałem.
Co do cen - prawda. Właśnie zakończyła się prezentacja Samsunga i nowy S20 w cenie $999, a modele wyższe też z proporcjonalną zwyżką - to już daje do myślenia czy nie lepiej osiąść z tym systemem, co się ma. Ciekawe co pokaże w tym roku Apple. Samsung właśnie pokazał filmowanie w 8k... tylko po co no i kluczem prezentacji aparatów było: jedno zdjęcie = cała galeria zdjęć, z racji że aparat ma 108 mpx i ponoć można elegancko wykadrować sobie poszczególne fragmenty z ujęć.
Pozdrawiam
Napisano 11 lutego 2020 - 21:40
Napisano 11 lutego 2020 - 21:55
iPhone 15 Pro
Napisano 12 lutego 2020 - 01:51
Szczerze to ja bym już wolał podłączyć takiego Samsunga pod monitor i uruchomić go w trybie DeX niż przeglądać w telefonowej wersji strony na dużym ekranie. Bezsens totalny, a DeX przynajmniej daje interfejs pod monitor typowo jak desktop, z tym że ograniczenia ma androidowe, ale i tak mi to niepotrzebne, tylko dopowiadam od siebie, z racji że wspomniałeś o HDMI.
Te kable i przejściówki Apple są drogie i kiepskich jakości - mam na myśli te, o których już wspomniałem, bo HDMI nie miałem
Napisano 15 lutego 2020 - 22:56
Po drugie skoro niektórzy piszą o tych suoer dodatkach w nakładce Samsunga, fakt jest wiele opcji, ale ile tak naprawdę się tego użyje wszystkiego. Mówię to jako posiadasz nie jednego Samsunga, ostatnio Note 10+ miałem. Nie twierdze, że to zły telefon, bo świetny, ale dla mnie te premiery są teraz nudne. Do tego najlepsza wersja przebijała cenowo najlepszy podstawowy iPhone 5699 vs 5999. Czyli przy premierze nowych iPhone znów się szykuje wzrost cen.
Byłoby już spoko, gdyby dodali Always-on-Display na iPhone'y. Znając życie zaimplementują to w iPhone 12 i tylko 12 i nowsze, z racji że "starsze tego nie uciągną"
Premiery nudne - tak jak mówisz. nawet nie załapałem się na prezentację w pełni - widziałem tylko od momentu aparatów i jak dla mnie za mocny marketingowy język, bo nie wiem czy mówili tym mega językiem korzyści dla klientów oglądających z neta czy dla blogerów, którzy faktycznie tam byli byli, bo ta druga grupa weźmie i tak na to poprawkę.
Wzrost cen - z powrotem iPhone będzie telefonem premium - przynajmniej z ceny i rzadkości spotykania
Użytkownik iKnow edytował ten post 15 lutego 2020 - 23:00
Pozdrawiam
Napisano 20 lutego 2020 - 13:51
iPhone 11
Napisano 20 lutego 2020 - 14:51
Astelix trochę przesadziłeś z tym, że istnieje tylko OP7. A co do tego Sony 10 to wiadomo, że Sony w świecie Androida się nie liczy teraz i w takiej cenie znajdzie się lepsze. A są i Note 10+, S20 nowe, Pixele itpKażdy znajdzie coś dla siebie tak?
U nas firma znalazła SONY XPERIA 10 i rozdała je swoim proacownikom. Okazuje się, że te telefonu moe są nawet do użytku przez osoby które nie siedzą w elektronice. Obsługa tego telefonu, jego działanie to dno dna. To jest telefon nowy z 2019r, masakra. Zciorany iPhone SE bije go na głowę.
Panie, szkoda gadać z tym Androidem. Jedyne co dobrego mi się przydarzyło w świecie zielonego gluta to OnePlus 7T. I koniec.
Napisano 20 lutego 2020 - 15:17
@Lucek123: ukryłem Twoje posty, bo tego się nie da czytać i oczy krwawią. Zacznij postować z poszanowaniem podstawowych reguł pisowni.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 20 lutego 2020 - 15:50
XDD
Ja osobiście nie mogę się doczekać, aż s20 zejdą do poziomu 2500-3000
Oby tylko bateria jakoś trzymała.
Napisano 20 lutego 2020 - 17:50
Każdy znajdzie coś dla siebie tak?
U nas firma znalazła SONY XPERIA 10 i rozdała je swoim proacownikom. Okazuje się, że te telefonu moe są nawet do użytku przez osoby które nie siedzą w elektronice. Obsługa tego telefonu, jego działanie to dno dna. To jest telefon nowy z 2019r, masakra. Zciorany iPhone SE bije go na głowę.
Panie, szkoda gadać z tym Androidem. Jedyne co dobrego mi się przydarzyło w świecie zielonego gluta to OnePlus 7T. I koniec.
Napisano 20 lutego 2020 - 18:06
Atrakcyjne wynagrodzenie, praca w młodym, dynamicznym zespole i służbowy telefon.
Przecież nie dadzą pracownikom najnowszych samsungów czy ajfonów
Użytkownik dobrakawa edytował ten post 20 lutego 2020 - 18:07
Pro 2012, 14 Pro
Napisano 21 lutego 2020 - 10:09
iPhone 11
Napisano 21 lutego 2020 - 10:48
Nie o to chodzi. Chodzi o to żeby dostać dobrze działający sprzęt na androidzie to Trzeba kupić naprawdę coś droższego. A w tym wypadku, moim zdaniem, już lepiej kupić starszego iPhone.
No chyba, że dla kogoś są niezbędne funkcje które oferuje android a iOS nie.
tylko że nikt telefonów Sony nie kupuje i nie kupowało się, bo zawsze mieli swoje badziewne UX i nie tylko. Xiaomi robi tanie telefony a mocne
Pozdrawiam
Napisano 21 lutego 2020 - 12:47
"Siaomi lepsze !!!!111eleven" XDDD
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 21 lutego 2020 - 12:47
iPhone 11
Napisano 21 lutego 2020 - 13:20
Napisano 21 lutego 2020 - 17:58
Miałem XIAOMI mi9 ten najmniejszy i skubaniec nie wyświetlał powiadomień na górnej belce. Zawsze znajdzie się jakiś bebok w androidzie.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych