Apple przedstawia ultra cienki laptop -Macbook Air
Napisano 16 stycznia 2008 - 00:23
Napisano 16 stycznia 2008 - 00:24
- RJ45 przez 1.5 roku posiadania MB uzywalem 2 razy, zeby podpiac XBOXa
Zależy co robisz - ja używam non stop w pracy i w domu gdy siedzę przy biurku.
Wyobraź sobie ile trwa przesłanie danych o wielkości nawet 1GB przez Airport, a ile przez 1Gbit Ethernet.
- Rafał P lubi to
Napisano 16 stycznia 2008 - 00:32
Steve podjol wyzwanie rok temu (jak intel wypuscil swojego malucha chyba) i riposta moim zdaniem jest rewelacyjna, bardzo bym chcial MBA ale jako 2 komputer, taki wypadowy pod pache...
idealny na impreze jak masz dosc ludzi w klubie, siadasz na sofie i wyciagasz MBA ... miodzio
---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 02:34 ----
Wyobraź sobie ile trwa przesłanie danych o wielkości nawet 1GB przez Airport, a ile przez 1Gbit Ethernet.
kabel = niemobilność
MBA nie jest laptopem do zastosowan profesjonalnych, jest urzadzenie mobilne potrzebne w pracy np. biznesmana lub zamożnego studenta
Napisano 16 stycznia 2008 - 00:43
Po prostu MBA nie byl robiony jako komputer uniwersalny : ) Dla mnie ma funkcjonalnosc MB obcietego z tego, czego i tak prawie nie uzywam.
Napisano 16 stycznia 2008 - 00:47
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:01

---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 01:02 ----
Wszytko OK z tym Air, tylko gdyby jescze bateria dawala rade tak przez 8 h...
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:07

Napisano 16 stycznia 2008 - 01:09
Kto kupuje :?:
Komu?
---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 00:00 ----
AutoCAD jest tylko na Windowsa.
a na mac osx mamy bootcampa....
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:10
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:14
Jej, chodźmy do klubu bawić się, a nie siedzieć przy laptopie pracując. Klub niefajny - zmieniamy lokal, a nie nurkujemy do internetu. :-)idealny na impreze jak masz dosc ludzi w klubie, siadasz na sofie i wyciagasz MBA ... miodzio
(..)jest urzadzenie mobilne potrzebne w pracy np. biznesmana lub zamożnego studenta
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:16
Zeby nie bylo, uwazam ze sprzet jest OK, nie narzekam ani na maly dysk, ani na brak CD/DVD,albo brak Ethernet. Po prostu myslalem ze skoro maly mobilny -tzn wytrzymujacy dlugo bez pradu.. Jednak pewnych rzeczy nawet Job nie przeskoczy - malej wydajnosci ogniw, zreszta to nie jego dzialka..
a konkurencja ma juz wydajniejsze maszyny, chyba samsung ma cos okolo 10 godzin. !!
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:17

Napisano 16 stycznia 2008 - 01:18
Jej, chodźmy do klubu bawić się, a nie siedzieć przy laptopie pracując. Klub niefajny - zmieniamy lokal, a nie nurkujemy do internetu. :-)
drink, swietna muza i kanapa do tego MBA... ja jestem klubokanapowce, taki typ i zazwyczaj siedze w necie w klubach na smartphonach, z reszta wiesz jak to dziala na Panny

Napisano 16 stycznia 2008 - 01:19
Zeby nie bylo, uwazam ze sprzet jest OK, nie narzekam ani na maly dysk, ani na brak CD/DVD,albo brak Ethernet. Po prostu myslalem ze skoro maly mobilny -tzn wytrzymujacy dlugo bez pradu.. Jednak pewnych rzeczy nawet Job nie przeskoczy - malej wydajnosci ogniw, zreszta to nie jego dzialka..
no to oczywista sprawa ze to nie wina apple ze trzyma tylko 5godzin a nie dluzej , to wina producentow baterii i tyle. Jobs tylko zaprojektowal MBA a czesci to juz niezalezne od Jobsa czy procek ciagnie 8wat czy 50wat, dzialka intela, czy dyski, itd.
hmm te 5godz przy wifi 11n? a co by bylo zeby wylaczyc wifi i wsadzic SSD? moze by sie wyciagnelo z 7-8h? tylko z drugiej strony po co komu taki notek bez dzialajacego neta?

Napisano 16 stycznia 2008 - 01:20
Od neta na imprezie jest Phone
zgadza sie, Mialem nokie 9300... siedzialem w necie, mialem tytna czy teraz iphona to samo...
Ale z MBA... to inny wymiar

---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 03:22 ----
no to oczywista sprawa ze to nie wina apple ze trzyma tylko 5godzin a nie dluzej , to wina producentow baterii i tyle. Jobs tylko zaprojektowal MBA a czesci to juz niezalezne od Jobsa czy procek ciagnie 8wat czy 50wat, dzialka intela, czy dyski, itd.
hmm te 5godz przy wifi 11n? a co by bylo zeby wylaczyc wifi i wsadzic SSD? moze by sie wyciagnelo z 7-8h? tylko z drugiej strony po co komu taki notek bez dzialajacego neta?a jak net to prawdopodobnie po wifi, choc nie wykluczone ze beda ludzie uzywac tez kabla przez adapter.
do pisania umow czy robienia prezentacji... w samolocie czy pociagu i tak nici z wifi
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:24
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:34
drink, swietna muza i kanapa do tego MBA... ja jestem klubokanapowce, taki typ i zazwyczaj siedze w necie w klubach na smartphonach, z reszta wiesz jak to dziala na Panny
Co prawda to prawda... Szczególnie ten telefon z Twojego podpisu :-)
Bajdełej Ethernet USB dongle na stronie Apple kosztuje $29
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:47
Narazie udowodnił, że ma odwage by to zrobić. Zobaczymy czy mu się uda:-)
Czyli ile tego sprzeda :-)
Come on! Po co nam monitor w laptopie?? Przecież, jak potrzebujesz coś zobaczyć, możesz podłączyć zewnętrzny monitor, prawda? Nawet do Air w zestawie są za free przejściówki do DVI i VGA!
ergo: Najlepszy laptop to tłusta, 17. calowa świnia z DVD, czytnikiem SD, 300 GB HDD, GeFroce itd, itp....
No przecież w moim macbooku jest GMA 950! Come On!....
Logiczne, że wybralem taki a nie inny sprzęt ze względu na potrzeby.
Ganisz MBA za metody, które są niezbędne do osiągnięcia jego największych atrybutów.
EEE PC jakoś dobrze się sprzedaje, a to również kastrat.... Come on!
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:48
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:49
---- Dodano 16-01-2008 o godzinie 01:02 ----
Wszytko OK z tym Air, tylko gdyby jescze bateria dawala rade tak przez 8 h...
No właśnie, szkoda że nie ma ultramobilności pełną gębą. "Zwykłe" Macbook, Macbook Pro trzymają do 6 godzin, a tu "tylko" 5.
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:53
Napisano 16 stycznia 2008 - 02:00
Napisano 16 stycznia 2008 - 02:42

Po jakimś czasie po przeczytaniu któregoś z postów że jest to produkt dla biznesmenów dotarło do mnie, że to właśnie jest nisza rynku, w którą celuje Apple!!
Wyobraziłem sobie mnie (a jak!

Nic dodać nic ująć

Takie moje zdanie

Napisano 16 stycznia 2008 - 03:31
ergo: Najlepszy laptop to tłusta, 17. calowa świnia z DVD, czytnikiem SD, 300 GB HDD, GeFroce itd, itp....
No przecież w moim macbooku jest GMA 950! Come On!....
Logiczne, że wybralem taki a nie inny sprzęt ze względu na potrzeby.
Ganisz MBA za metody, które są niezbędne do osiągnięcia jego największych atrybutów.
EEE PC jakoś dobrze się sprzedaje, a to również kastrat.... Come on!
:-) Chyba nie do końca zrozumiałeś co mi się nie podoba :-)
EEE PC - porównaj ceny, tych dwóch komputerów nie można porównywać.
Mnie boli tylko to co ktoś już napisał - ultranowoczesny, ultracienki ultrastylistycznie piękny laptop został wymyślony przez Apple. I właśnie tu leży problem - nacisk położona na "najcieńszy ultra mobilny laptop na świecie" a nie na "najlepszy ultra mobilny laptop na świecie"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych