Jak tylko bdziemy mieli takie informacje, natychmiast podamy.
Za informacje serwisu myapple dziękujemy

No to teraz mogę już Wam dołożyć. Oto Wasz
news, rzekomo potwierdzony. Teraz można już na spokojnie napisać, że to był żaden news! Cena rzekomo miała być $1500 a jest $1800, nazwa robocza (WTF?) "Nano", a jest "Air". Ale serwis za to potwierdził tą wiadomość jako pierwszy w Polsce (nie sprawdzałem, szkoda czasu..) tyle że na zachodnich serwisach mówiło się o nowym ciękkim laptopie od hoho dawna.. Nie napisaliście nic czego nie można było by z łatwością wyszukać na necie na innych stronach.
Teraz kolejny
news, cyt. : "Sprawdziły się informacje, które potwierdziliśmy jako pierwsi w Polsce". Haha, no rzeczywiście się sprawdziły. Ależ macie dojścia, pozazdrościć

Skuteczność zapewne zbliżona do wróżenia z fusów.
Biorąc przykład z kolegów redaktorów myapple, zaklepuję sobie już, że jako pierwszy w Polsce informuję o: Apple wypuści iPhone drugiej generacji oraz odświeży linię iPodów, Źródło: intuicja i wyobraźnia dot com
Na poważnie:
-Pisząc newsa zawsze podawać źródło. Pozwoli to czytelnikom sprawdzić informację oraz ocenić jej wiarygodność.
-Nie pisać wszystkiego co podają inne serwisy, bo one nie podały oficjalnie ceny, a Wy wzięliście to jako oczywistość i się pod tym podpisaliście pisząc "potwierdzamy".
-Nie wklejać zdjęć tzw "fake" w newsach w których pisze się o potwierdzeniu czegoś bo jest to bardzo mylące. Dobrze że choć w tym newsie o którym pisałem ktoś dodał później, że zdjęcie nie jest prawdziwe.
-Nie polecam pisać że podajemy tą informację jako pierwsi, bo nie jesteście wstanie tego sprawdzić w momencie kiedy o tym piszecie. Zawsze koś może być szybszy, a google nie indeksuje stron co godzinę.
-Jak już się palnęło głupotę i napisało się coś co okazało się nieprawdą, warto było by to sprostować, a już na pewno nie mydlić oczy czytelnikom i pisząc kolejny news rzekomo coś się potwierdziło.