Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Makijaż u mężczyzn, co Wy na to?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
403 odpowiedzi w tym temacie

#126 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 30 grudnia 2007 - 23:38

Powiem Ci, ze obracam sie nie tyle w 'takim towarzystwie' ale zyje w Lodzi. Normalnym miescie. Wiem ktorrzy dziekani sa gejami, wiem ktorzy szefowie wielkich spolek sa gejami oraz wiele wiele innych, siekawy i wplywowych ludzi. Jest to jednak ulamek tego co jest naprawde - nie mam szans na poznanie wszystkich a nawet na uslyszenie o nich ;)

Mógłbyś wymienić ich z imienia i nazwiska ?

'Dyskusja' jaka tutaj sie toczy od kilkunastu stron jest na 'bardzo wysokim' poziomie. Martwi mnie brak reakcji administracji na obrażanie innych użytkowników (homeseksualistów / biseksualistów / czarnych).

Nietolerancja / brak akceptacji dla ludzi jest wszędzie. U każdego. Ma tylko inną 'moc'. Jednym się nie podoba sztuczny biust u kobiet i nigdy tego nie będą tolerowali, innym sztuczne paznokcie, doklejane dready, warkoczyki, kolczyki w dziwnych miejscach. I będą takich ludzi wytykali palcami - tylko po co ? Aby pokazać, że jest się 'normalnym' ?

Moja opinia jest taka - nie podoba mi się jak facet maluje się dla poprawienia swojej urody (ale nie widziałem na żywo zbyt wielu), nie lubię kobiet z silikonowym biustem i sztucznymi paznokciami. Jest jeszcze kilka innych rzeczy - ale - jeśli im jest wygodnie i lepiej się żyje z tymi dodatkami to czemu nie ? Cieszę się razem z nimi i ich wygodą i lepszym samopoczuciem :)

Nie będę podawał ile osób procentowo ma takie podejście do sprawy jak ja bo nie prowadzę statystyk :) Nie stwierdzę też, że dużo osób jest nietolerancyjnych bo czasami zdarza się tak, że ludzie nie są szczerzy i po prostu kłamią będąc w grupie znajomych.

Niech każdy będzie sobą :)

#127 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:09

tony - będzie lepiej dla wszystkich jeśli zamkniesz ten temat. A najlepiej w nim wszystkich gejów :) Ale to by było za piękne...

hahahahahhaa albo do rakiety i w kosmos ....
jesli wydaje wam sie ze Amerykanie sa tolerancyjni w stosunku do gejow to macie ostro narabane prawda jest taka ze kazdy normalny czlowiek wie ze rodzine moga stwozyc kobieta z mezczyzna i inna opcja nie ma szans na przetrwanie!

btw a tolerancja przejawia sie np w tym :jechalem metrem w centrum CHGO i w wagonie calowaly sie dwa pedaly po twazach wszystkich ludzi bylo widac ze sie w nich gotoje
i maja ochote wyprosic ich na butach ale nikt tego nie zrobil co zapewne mialo by miejsce w WWA i mam nadzieje ze tak zosanie!

#128 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:11

KrisP, niestety powstrzymam sie od tego gdyz nie mam prawa pisac tu o nich z imienia i nazwiska. Jestes ciekaw, zacznij bywac w klubi ktorego nazw zostala juz tu przytuoczona :). Przychodzi tam naprawde multum par hetero dla dobrej zabawy na poziomie, ktorej brakuje w wielu innych miejscach Lodzi :) Matdys, nie dlatego, ze wyraziles swoje zdanie ale za to jak je wyraziles. Za to, ze wielokrotnie mnie juz (posrednio) obraziles oraz za to, ze gdybys w realnym swiecie tak sie wypowiadal to kulturalnie mialbys zlozona sprawe o znieslawienie. Tyle w Twojej kwesti. P.S. Radze Ci takze pocwiczyc czytanie ze zrozumieniem, bo widze, ze i w tej kwesti masz spore braki. Jestem bi, mam dziewczyne ktora takze jest bi i chyba to wystarczy aby Ci wyjasnic wszystko. insider/ Z jednej strony tak, z drugiej strony rozpatrujac to inaczej mozna dojsc do wniosku, ze jest to swiadome obrazanie tej osoby. Jesli przyjmiemy okreslenie 'emo' za negatywne wedlug swej oceny to uzywajac go bezposrednio wzgledem kogos jest to bardzo offensywne. Oczywiscie jestem swiadom, ze to co pisze jest baaaardzo naciagane, ale jednak... Owz/ Dzieki za choc odrobine zrozumienia. Born2fight/ W stanach nie zyja wylacznie podrostki z przemiesc NY. Swoje pomysly z wysylaniem w kosmos sprzedaj NASA, moze cos z tego bedzie.

#129 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 31 grudnia 2007 - 00:25

Panowie, przyhamujcie troszeczkę bo zapędzacie się w walkę na "huki" a nie na argumenty. Dyskusję nawet na taki drażliwy temat można prowadzić na odpowiednio wysokim poziomie bez uciekania się do niepotrzebnych epitetów. W kwestii malowania. Jak ktoś chce to niech się maluje. To jego prawo. A ja mam prawo się z niego śmiać i twierdzić że wygląda beznadziejnie. To moje prawo. Podobnie podchodzę do tematu orientacji seksualnej. To co robi dwóch dorosłych facetów ze sobą we własnym domu to ich sprawa. Oczywiście jeśli obydwaj robią to dobrowolnie. Nic mi do tego, tak samo jak ich nie powinno interesować co ja robię u siebie w domu z żoną. Natomiast wkurza mnie niesłychanie aktywne promowanie przez środowiska homoseksualne swojej orientacji. I jeszcze zarzucanie mi że nie jestem postępowy bo mi się to nie podoba. Wymaganie ode mnie tolerancji uważam za słuszne. Natomiast wymaganie ode mnie akceptacji, a co więcej poparcia uważam za duże nadużycie.

#130 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:26

Miałem się nie udzielać, ale jednak dodam jeszcze swoje 3 grosze. Matdys mówił co myśli i nikogo nie obrażał, Za wyrażanie swoich opinii to raczej ciężko sprawę w sądzie założyć. Na początku polecam lekturę kodeksu cywilnego. Ja podzielam opinie Matdysa w sprawie homoseksualistów. Jest to choroba psychiczna i tyle. Żadne geny. Wychodziło by wtedy, że pedofil też ma takie geny, że ciągnie go w stronę małych dzieci ? Albo seryjny morderca genetycznie taki się urodził ? Litości. Poznałem w swoim życiu paru gejów, z paroma nawet przebywałem całą noc w jednym mieszkaniu siłą rzeczy. Żadnemu gejowi w życiu ręki nie podałem i nie podam. Tak samo było w przypadku tych z którymi byłem w jednym mieszkaniu. Jestem fotografikiem i mam znajomych z podobnych kręgów. W śród nich jest wielu artystów, a Ci jak wiadomo lubią mieć za przeproszeniem nasrane w głowie i czymś się wyróżniać. I tu koleżanka się popisała bo zaprosiła tych "ludzi" do swojego domu na imprezę. Dodam, że "chłopcy" zamknęli się w jednym pokoju, z którego dochodziły dosyć jednoznaczne odgłosy podczas gdy około 15 osób było w tym samym mieszkaniu i wszyscy byli równie zniesmaczeni. Ale to tylko moja opinia, nietolerancyjnego warszawiaka, w dodatku rasisty i nacjonalisty. Pozdrawiam.

#131 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:32

Kazdy ma swoje racje. To co mnie irytuje to wpajanie na sile ze homo jest normalne i w porzadku. Mam akceptowac i juz. Tylko czekajmy jak i pedofile podniosa krzyk ze to co im w glowie siedzi to rowniez "normalne" - w koncu w Holandii oficjalnie zarejestrowali swoja partie. Jesli homo, to dlaczego nie pedofil? Wlasciwie to dlaczego kopro nie "zaakceptowac"? Moze zrobia sobie parade poprzebierani za kiszki stolcowe? "2003 - Rodzicami pierwszego dziecka, które przyszło na świat w stolicy Stanów Zjednoczonych w 2003 roku są dwie lesbijki" - to tez oczywiscie normalka. Ogolony facet na klacie? Nooooo, to faktycznie "prawdziwek", wyglada jak go Matka Natura stworzyla. Prosze tez przy okazji poczytac czego potrzeba zeby urodzilo sie dziecko. Tolerancja - a cos to takiego dzis jest? Puste slowo, slowo-bicz, papierek ktory przykleja sie kazdemu kto nie pasuje. Politycznie poprawna jest jedna frakcja. Jeslis nie z nami - to przeciw nam! Moze jednak kazdy ma prawo do wlasnych opinii, do akceptowania lub nieakceptowania, bez przyklejania etykietek? Homo - choroba czy nie? "1991 - eliminowanie przez Światową Organizację Zdrowia homoseksualizmu z Międzynarodowej Klasyfikacji Chorób i Zaburzeń obowiązujące do dnia dzisiejszego" Nie mowie czy da sie leczyc czy tez nie da. Nie studiowalem ani medycyny ani psychologii, jednak to ze homoseksualizm byl zakwalifikowany jako stan niezupelnie wlasciwy (delikatnie mowiac) o czyms chyba swiadczy? Dziwne jest tylko to, ze zostal wykreslony. To jak to - dzis grypa jest choroba a jutro juz nie wiec nie leczymy? Hmmm... Kazdy ma swoj rozum i niech z niego korzysta, prosze tez o szanowanie czyich opinii "Wielkim poetą! Zapamiętajcie to sobie, bo ważne! Dlaczego kochamy? Bo był wielkim poetą. Wielkim poetą był! Nieroby , nieuki, mówię wam przecież spokojnie, wbijcie to sobie w głowy – a więc jeszcze raz powtórzę: wielki poeta, Juliusz Słowacki, wielki poeta, kochamy Juliusza Słowackiego i zachwycamy się jego poezjami, gdyż był on wielkim poetą. Wieszczem był! Wieszczył! Panowie, zaklinam panów,a zatem jeszcze raz powtórzmy – zachwycamy się, gdyż był wielkim poetą, a czcimy, gdyż wieszczem był! Nieodzowne słowo. " Podobno mamy wolnosc slowa. Ja sie gole (na twarzy), uzywam kremow, balsamow, obcinam paznokcie ;-), czasem peeling na twarz (kazdemu sie przydaje) i lubie skoczyc z zona do spa. Facetow z ogolonymi klatami nie uwazam za niemeskich i ani mnie to grzeje ani ziebi co z soba robia (mojej zonie sie nie podobaja golone klaty ;-)). Do kochajacych "inaczej" rowniez nic nie mam, jednak wlasne preferencje niech zachowaja dla siebie, tak jak i ja to robie. Jednak "malowaniec" IMHO ma nie do konca po kolei w glowie. Nie akceptuje - ale toleruje. Mial byc P.S. ale podaruje sobie, pozno juz. Pewnie bedzie jeszcze okacja dopisac.

#132 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:38

kończąc temat i tak dla 90 prc użytkowników pctów jesteśmy ["makowcy" że tak dla potrzeby chwili nas nazwę] "gejami z agencji reklamowych" bo facet musi być męski i mieć męskiego pcta najlepiej w klasycznym "szarym komputerowym" z trylionem kabli wystających a nie jakiegoś tam stylistycznie ładnego i dość minimalistycznego maca :lol: tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc i szczęśliwego nowego roku wszystkim jak i każdemu z osobna

#133 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:40

MaUSeRoSS, powiesz mi moze jeszcze ze rasizm takze jes w porzadku i jest akceptowany przez nasz 'cudny' kraj? Znam kodeks cywilny i jego wypowiedzi wcale nie sa tak bezpieczne aby mogl sie w ten sposob wypowiadac. Krzyfar/ Z jednej strony Cie rozumiem, ze w jakis sposob promowanie homoseksualizmu Ci nie pasuje. Postaw sie jednak z innej perspektywy. Homo, ktorzy nie sa tez az tak mala grupa, bez problemowo znosza ekspansje seksu hetero w wszelkich mediach. Taka osobe tez moze zniesamczyc widok kopulujacej pary hetero. Geje chca wylacznie tolerancji, uznania ich za normalnych ludzi zdolnych do normalnego zycia w spoleczenstwie. Jesli nie chcemy uznawac widoku seksu w wykonaniu facetow to zabronmy w wykonaniu kobiet A TAKZE w wykonaniu par hetero. Seks dwoch facetow nie narusza zadnych praw czlowieka ale dyskryminacja gejow tylko z powodu ich zainteresowan juz lamie owe prawa. gajos/ widzisz, miedzy pedofilami a homo jest spora roznica. Jedno lamie prawa drugie nie. Dziecko ponizej - bodajze - 16 roku zycia seksu uprawiac nie moze. Od tego momentu moze. Nie ma prawa ktore rozkazuje mi spotykac sie wylacznie z jedna plcia.

#134 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:42

Tego samego chcą pedofile ? Też ich tolerujesz i ogólnie jesteś dla nich tolerancyjny ?

#135 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:43

nie mieszkam w NY naucz sie czytac lewaku... btw pedaly w stanach mieszkaja w gettah tak sa tolerowani w zeszlym roku zorganizowali sobie w Chicago geygames cos w stylu paraolimpiady i mysleli ze ludzie beda chcieli uczestniczyc w tego typu imprezach ale niestety cale miasto sie z nich smialo bo zaplanowali impreze na kilkadziesiat tysiecy ludzi a przyszla garstka gejow w dresach...

#136 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:44

Tego samego chcą pedofile ? Też ich tolerujesz i ogólnie jesteś dla nich tolerancyjny ?

Twoje odpowiedzi są coraz bardziej płytkie....

#137 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:46

Rasizm nie jest cudowny, ale nikt mi mnie nie zmusi do pokochania wszystkich ras. A rasizm w naszym kraju w pewnym stopniu wysysa się wraz z mlekiem matki (za to mi się pewnie oberwie). A co do naszego kraju, skoro tak Ci się nie podoba, to się wyprowadź. Kto Cię zmusza, żeby tu mieszkać ? Jak mi się coś nie podoba to tego nie robię, nie używam itp. itd. W czym problem ? Kupujesz bilet, odkładasz troszkę kaski. Potem lecisz/jedziesz/idziesz chociażby do Holandii i będziesz miał jak w raju.

#138 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:47

Homo, ktorzy nie sa tez az tak mala grupa, bez problemowo znosza ekspansje seksu hetero w wszelkich mediach. Taka osobe tez moze zniesamczyc widok kopulujacej pary hetero.

Pedofil też może być zniesmaczony oglądając parę ludzi w tym samym wieku. Wolę aby pokazywali ludzi o normalnym podejściu do życia. Powstają telewizje, kluby specjalnie dla gejów. Dlaczego nie stworzyć tv i klubów dla pedofilów, nekrofilów? Związek typu kobieta + mężczyzna jest naturalny. Zwyczajnie

#139 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:47

owz bo widać jestem płytkim człowiekiem, nie mam duszy poety, mam swoje skromne wymagania, żyję sobie spokojnie i jest mi dobrze. Nie zamierzam na pokaz przed kimś robić z siebie bądź mówić czegoś "pod publiczkę". Zawsze jestem szczery i mówię co myślę. I tyle w tym temacie. Pozdrawiam.

#140 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:48

Jasne, lepiej zdyskredytowac zamiast odpowiedziec za pytanie. To wlasnie metoda dzialania. Przeciwnika zakrzyczec, upodlic, zniewazyc, osmieszyc* *) niewlasciwe wykresl

#141 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:53

Uspokojcie sie i nie obrazajcie sibie i mnie! Born/ Wiem co napisales, ale dla osob ktore nieczesto bywaja w stanach przytoczenie przedmiesc NY jest bardziej obrazowe. Powtarzam, pedofile LAMIA PRAWO i sa za to zamykani w wiezieniach. Wiecie co to prawo? Albo wiezienie? Bo juz zaczynam zastanawiac sie czy nie powiniennem w innym jezyku pisac. Obrazkowy podobno najlepiej jest odbierany :). Mauseross// Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

#142 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:57

scurvy_shadow w żadnym poście Ciebie nie obraziłem, więc proszę mi nie wmawiać. Powiem Ci, że naszła mnie pewne refleksja przed chwilą. Chciałbym zadać Ci proste pytanie w związku z tym, że tak pięknie deklarujesz chęć pojednania homo z hetero itp. itd. Czy Twoi rodzice wiedzą o Twoich upodobaniach seksualnych i czy je akceptują ? Pytam z czystej ciekawości. Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku.

#143 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 grudnia 2007 - 00:57

Ale na jakie argumenty można tutaj odpowiadać. Porównywanie homoseksualistów do pedofil? O ile dobrze pamiętam to 2 gejów uprawiających seks nie łamie prawa. Szkoda tylko, że czytam tutaj teksty w stylu młodzieży wszechpolskiej np "jak się nie podoba to się wyprowadź do Holandii". Poza tym część ludzi chyba cierpi na manię prześladowczą, może żyjemy w innym świecie ale ja nie czuję się zewsząd bombardowany propagandą homoseksualną. Przytoczony przykład chłopaków w pokoju na imprezie to wybaczcie ale ja równie zniesmaczony jestem jak z pokoju obok docierają odgłosy pary heteroseksualnej, tak czy siak jest to obsceniczne. Ciągnięcie tej dyskusji dalej ma taki sam sens jak brednie o układzie Jarosława K.

#144 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:03

Nikt na forum nie propaguje faszystowskiego lub innego totalitarnego ustroju państwa i nie nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych. Co do drugiego artykułu nikt nie znieważył żadnej grupy ludności. Wyrażaliśmy tylko własną opinię, a to karalne nie jest. Mówiliśmy, że czegoś nie tolerujemy, a to jest ogromna różnica.

---- Dodano 31-12-2007 o godzinie 01:05 ----
Drogi panie owz, z tą Holandią to była riposta na temat obrazy naszego kraju. Przecież jesteśmy ludźmi dorosłymi i każdy może robić co chce. Nikt nikogo nigdzie na siłę nie trzyma.

#145 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:06

Co do porówania gejów do pedofili to ja to widzę inaczej. Jedno jest odstępstwem od normy i drugie. Jedno jest zboczeniem (tak, tak) i drugie jest zboczeniem. Nie chciałbym aby młode pokolenie uznawało parę "całujących się panów" za normę. Nie mam nic przeciwko podawania ręki gejowi czy współpracy z nim. Nie chcę jednak aby głosił swoje poglądy, chciał aby inni uznawali jego styl życia za normalny oraz aby nie skrzywiał patrzenia innych na naturę, która jest jednoznaczna - Kobieta + Mężczyzna. Mam nadzieję, że teraz nikogo nie uraziłem.
  • born2fight lubi to

#146 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:07

Mauseross, ja Ci tylko pokazuje, ze rasizm nie jest w porzadku mimo Twych pogladow. I w tym przypadku jest blizszy pedofili niz homoseksualizm (takze podlaga kaze wiezienia).

Moja matka wie. Z ojcem nie mieszkam.
Ty takze obnosisz sie ze swoim rasizmem i wszyscy dookola o tym wiedza?

Nie wiem juz kto mnie pytal czemu nie wyjezdzam. Sa sprawy o ktorych nie musisz wiedziec i ktore decyduja o tym, ze jeszcze jestem w tym kraju. I wbrew Twym egocentrycznym (najwyrazniej) pogladom, wyjazd nie polega tylko na spakowaniu i wyjechaniu. Normalnie ma sie pewne zobowiazania wobec innych ludzi.

Owz, to nie wiedziales. Uklad istnieje ale psss, cicho sza ;)

Matdys, a ja niechcialbym aby dzieci wychowywaly sie w srodowisku traktowania KOGOKOLWIEK jak 'podczlowieka'.
NAtura nie jest jednoznaczana az tak, nie chce mi sie glebiej szukac art ktore w wiekszosci mam po angielsku wiec maly opis z wiki :/ http://pl.wikipedia....u_zwierz.C4.85t

#147 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:08

Ostra dyskusja. Autor tematu wiedzial,ze moze wywolac wilka z lasu. Kilka razy regulamin zostal zlamany. To forum "wolnosciowe" bi, hetero, gej,kazdy ma prawo tutaj wyrazac swe poglady. Jesli jednak nie powstrzmyacie sie od uwag ponizej poziomu bedziemy zmuszeni porozdawac kilka punktow ostrzezen.I po co? Kazdy z Was jest wartosciowym czlonkiem tego forum, po co nawzajem sie ponizac? Laczy nas Apple i wierze,ze jesli kiedykolwiek sie spotkamy, spojrzymy na siebie z szacunkiem. O to apeluje po raz ostatni w tym temacie. O szacunek miedzy nami..

#148 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:10

insider/
Z jednej strony tak, z drugiej strony rozpatrujac to inaczej mozna dojsc do wniosku, ze jest to swiadome obrazanie tej osoby. Jesli przyjmiemy okreslenie 'emo' za negatywne wedlug swej oceny to uzywajac go bezposrednio wzgledem kogos jest to bardzo offensywne.
Oczywiscie jestem swiadom, ze to co pisze jest baaaardzo naciagane, ale jednak...

"Offensywne": slowo wytrych do kneblowania buziek. Jesli ktos mnie obraza to albo odchodze bo uwazam, ze nie warto sie szarpac albo daje w morde. Zalezy od sytuacji. Na pewno zas nie zale sie, ze ktos osmielil sie byc wobec mnie niedelikatny.

Wracajac zas poniekad do tematu: wstrzymuję się od nazywania ludzi niewychowanymi, choć ręce mi opadały w czasie awantur z sąsiadką w Polsce, która uważała, że żyjemy w wolnym kraju, a w piątkową noc obywatel ma prawo do rozrób , burd i głośnej muzyki bo jest przecież łykend i, co wielokrotnie słyszałem, " jutro przecież pan nie idzie do pracy, dziecków pan ni mo to się pan rano wyśpi". Tolerowałem to bo musiałem. Pytanie tylko: kto jest mniej cywilizowany - ja gdy nie wytrzymam i nazwę ją prymitywną idiotką czy ona , poniewaz zmusza mnie do akceptowania tego , czego ja nie uważam za normę ( choć wg niej to jest norma).

---- Dodano 31-12-2007 o godzinie 03:13 ----

NAtura nie jest jednoznaczana az tak, nie chce mi sie glebiej szukac art ktore w wiekszosci mam po angielsku wiec maly opis z wiki :/ http://pl.wikipedia....u_zwierz.C4.85t

Natura jest bardzo jednoznaczna: przetrwa i zbuduje silna grupe tylko to stado, ktore potrafi dochowac sie potomstwa :)

Nie zapedzajmy sie wiec w tej dyskusji do szukania wzorca u małp, misiów koala czy psów.

Jesteśmy ludźmi i zeszliśmy z drzewa.

#149 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:23

Natura jest bardzo jednoznaczna: przetrwa i zbuduje silna grupe tylko to stado, ktore potrafi dochowac sie potomstwa :)

Zgadzam się z Insiderem.
Scurvy_shadow: Myślę, że w tym wypadku Twoje argumenty są mocno naciągane.

#150 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:27

insider, tak BTW to pare osob takze podwaza to zejscie z drzewa ;) Pokazac tylko chcialem, ze homoseksualizm nie pojawia sie tylko i wylacznieu ludzi ;). Insider, ja probuje kulturalnie rozwiazywac problemy. Oczywiscie czasem sie nie da i wtedy tak jak mowisz, pozostaje 'dac w morde' albo skapitulowac. Jednak zawsze probuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych