Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesiadka z iPhone 6s na Galaxy S7/?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
546 odpowiedzi w tym temacie

#326 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 17:48

Sęk w tym, że każde etui, szkło drastycznie niszczy urok telefonu. Po co tak piękny telefon, aby od razu na niego zapakować grube etui.

#327 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 17:59

Sęk w tym, że każde etui, szkło drastycznie niszczy urok telefonu. Po co tak piękny telefon, aby od razu na niego zapakować grube etui.

Pomijajac juz to... zawsze jest szansa ze cos sie stanie i to kalkulowalem jak wyglada w poszczegolnych modelach (zwlaszcza ze bedzie to uzywac dziecko ktore nie zawsze zwraca na telefon uwage), ale jest to tylko jeden z czynnikow...

Nie ma co ukrywac ze edge z swoim wyswietlaczem robi wrazenie i nawet mi lekko siada na umysle ;) - chyba powinienem sobie po paru dniach przegladu telefonow troche odpoczac... bo mimo wszystko kalkulujac za i przeciw staralem sie robic to w miare rozsadnie, a prawda jest taka ze iPhone 6s mnie troche odpycha, SE jest ladny i bylo by ok gdyby nie aparat z przodu na poziomie jakiejs prehistorii (a wiadomo dzieciaki i sitfocie to codziennosc)... a korci i to okropnie ten edge... choc zwykly s7 "raczej" (opierajac sie o zdjecia z internetu) ma lepsza ergonomie...

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 18:04

#328 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 18:01

Jakie grube etui? Ja mam cieniuteńkie, prawie niewidoczne.

iPhone 14 PRO Max

#329 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 02 czerwca 2016 - 18:19

Też tak myślałem dopóki pierwszy raz nie rozwaliłem iPhone'a  :lol:

Użytkownik bolec71 edytował ten post 02 czerwca 2016 - 18:19

MacBook 12/ iPhone X/ iPad Mini 4/ AW

#330 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 18:45

Pomijajac juz to... zawsze jest szansa ze cos sie stanie i to kalkulowalem jak wyglada w poszczegolnych modelach (zwlaszcza ze bedzie to uzywac dziecko ktore nie zawsze zwraca na telefon uwage), ale jest to tylko jeden z czynnikow...

Nie ma co ukrywac ze edge z swoim wyswietlaczem robi wrazenie i nawet mi lekko siada na umysle ;) - chyba powinienem sobie po paru dniach przegladu telefonow troche odpoczac... bo mimo wszystko kalkulujac za i przeciw staralem sie robic to w miare rozsadnie, a prawda jest taka ze iPhone 6s mnie troche odpycha, SE jest ladny i bylo by ok gdyby nie aparat z przodu na poziomie jakiejs prehistorii (a wiadomo dzieciaki i sitfocie to codziennosc)... a korci i to okropnie ten edge... choc zwykly s7 "raczej" (opierajac sie o zdjecia z internetu) ma lepsza ergonomie...

dla dziecka ten Edge? szczególnie dla dziewczynki?  :o

Ja jestem zwolennikiem folii, można obkleić nawet całą słuchawkę, boki itd. Dodatkowo nie zaburzają bryły telefonu. 

#331 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 18:48

dla dziecka ten Edge? szczególnie dla dziewczynki?  :o

Wiem ze to glupi pomysl, ale kuzynka dostala S6 edge o czym wspomnialem... i z tego powodu to zamieszanie z edge. Najpierw mial byc iPhone i nie bylo problemu, potem poszedl temat S6 Edge za ktorego jak wspomnialem nie dam 2kzl - zwlaszcza ze o aktualizacji softu po wyjsciu s7 mozna znajac samsunga zapomniec... brak karty SD jak w iPhone (a mniejsza pojemnosc dostepna na naszym rynku) itd. do tego za rok bedzie to zapewne pchane w niskich abo za 1zl wiec cena poleci na pysk...

Wiem ze to jest spory klocek ktorego ja bym sobie nie kupil (patrzac na wygode)... z drugiej strony wyswietlacze na poziomei 5" i tak beda zbyt duze, wiec tutaj zostal by tylko iPhone SE (ktory odpada z opisanych powodow). Do tego wiesz to sa takie tylko rozwazania bo na razie sam mam bajzel w glowie :) Dlatego bardziej biore pod uwage raczej zwykla wersje S7 jesli juz...

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 18:49

#332 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 18:50

Ja bym swojemu dziecku, tym bardziej dziewczynce z malutkimi dłoniami w życiu nie kupił S7 Edge który ma prawie 6 cali. SE wydaje mi się, że idealny dla dziecka. 

#333 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 18:56

Ja bym swojemu dziecku, tym bardziej dziewczynce z malutkimi dłoniami w życiu nie kupił S7 Edge który ma prawie 6 cali. SE wydaje mi się, że idealny dla dziecka. 

Tak wiem ze jest jesli chodzi o rozmiar idealny, ale apple dalo okropnie dupy z cena 64GB i aparatem z przodu na poziomie mojego samsunga za 400zl przy kwocie za jaka mozna go kupic. Cortland to prawie 2.7k zl, na wolnym rynku nowe w Warszawie to 2.5kzl - gdzie za 2.8kzl w tych samych sklepach mozna kupic edge lub za 2.9k zl 6s Jak by SE mial lepsza kamerke z przodu do sitfoci ktorych ja niecierpie to bym to bral od reki :) zaraz jakas uszczypliwa kolezanka ze szkoly da uwagi co do takiej fotki bo ona ma 5Mpx i bedzie placz ze szrota ma... o jak to z dziecmi...

Reszta telefonow dostepnych na rynku to tak samo okolice 5"... a te mniejsze no sa... ale zaraz bedzie placz ze jakas gra nie dziala bo wiadomo jakie maja parametry... a te 5" to i tak bedzie dla niej jak kolejny tablet ;)

Zreszta ja to tlumacze ze to za duze bydle nawet dla mnie, ale nie bo kuzynka ma jest ok dobrze sie trzyma bedzie wygodny itd. (to dotyczy S6 Edge)...

Jednak jak wspomnialem edge mi sie podoba - ale realnie jak juz sklaniam sie w strone 6s lub S7... chyba ze organoleptyczne macanie sprzetu mnie z tego wyleczy. Dawno juz nie mialem smartfona i tak bazujac na fotkach z netu trudno cos stwierdzic... Osobiscie jak wspomnialem ja bym sobie jakiegokolwiek smartfona dla siebie nie kupil bo nie mam potrzeby posiadania czegos takiego... A z dzieckiem to jest tak ze zobaczy w szkole tu u kolezanki iPhone 6s tu u kuzynki jakiegos Edge jeszcze u innych kolerzanek jakies inne telefony i robi sie problem co wybrac... a ze ma starego HTC Desire HD ktorego dostalem od kumpla i wgralem tam pare lat temu jakis alternatywny ROM by cokolwiek na tym jeszcze chcialo dzialac, to trzeba cos kupic - zwlaszcza ze nie stanowi to jakiegos problemu finansowego...

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 19:23

#334 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:33

używka 16gb SE to już 1700zł 

#335 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:39

Przedni aparat w ip SE to wcale nie taka prehistoria, nie przesadzajmy..... nie cyferki, a jakość się liczy, a ta nie jest wcale taka zła.. 

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#336 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:41

używka 16gb SE to już 1700zł 

16GB odpada... to jest pomylka przy filmach 4k :), a 64GB to najtaniej jaki znalazlem 2.5k bo wchodza w gre raczej nowe telefony... wiec niewielka doplada do S7 czy tam 6s

Przedni aparat w ip SE to wcale nie taka prehistoria, nie przesadzajmy..... nie cyferki, a jakość się liczy, a ta nie jest wcale taka zła.. 

wiem... dla mnie wszystkie smartfony robia badziewne zdjecia, fizyka robi swoje i mala optyka ma swoje ograniczenia... ale wytlumacz to dziecku ktoremu kolezanka powie ze ma badziewny aparat ;) a on niestety patrzac na konkurencje czy nawet 6s nie zachwyca... To jest dla mnie jedna z najwiekszych glupot jakie po raz kolejny apple zrobilo wypuszczajac ten model, a potem sie dziwia ze im sprzet nie schodzi tak jak kiedys...

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 19:46

#337 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:45

16GB odpada... to jest pomylka przy filmach 4k :), a 64GB to najtaniej jaki znalazlem 2.5k bo wchodza w gre raczej nowe telefony...

wiem... dla mnie wszystkie smartfony robia badziewne zdjecia, fizyka robi swoje i mala optyka ma swoje ograniczenia... ale wytlumacz to dziecku ktoremu kolezanka powie ze ma badziewny aparat ;)

Wiem, nie powinienem tego pisać wybacz, ale wydaje mi się, że to rodzic decyduje co będzie dla dziecka lepsze i wydaje i się,  że SE to świetny wybór. Sam sprzedaję swojego 6s 64GB właśnie na rzecz ip SE ;)

#338 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:50

Wiem, nie powinienem tego pisać wybacz, ale wydaje mi się, że to rodzic decyduje co będzie dla dziecka lepsze i wydaje i się,  że SE to świetny wybór. Sam sprzedaję swojego 6s 64GB właśnie na rzecz ip SE ;)

Wiesz tutaj nie chodzi o to czy rodzice decyduja czy nie, ale o to jak wyglada generalnie sytuacja w srod dzieci itp. inni kupuja wypasione smartfony z megapixelami i robi sie problem - o czym wspomnialem. Mi by taki SE spokojnie wystarczyl nawet 16GB i bez jakiegokolwiek aparatu bo uzywal bym go tylko do dzwonienia :) ale wydac 2.5kzl i potem dziecko pocieszac bo kolezanka z 6s powie ze ma badziewie - srednio mi sie chce... Problem by znikl calkowicie jak by mnie nie bylo na taki telefon stac... zycie bylo by latwiejsze ;)

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 19:52

#339 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:51

sorrki ale to dla mnie pomyłka, że dziecko będzie nagrywać w 4k :) 

#340 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:54

sorrki ale to dla mnie pomyłka, że dziecko będzie nagrywać w 4k :)

Pomylka jest 4K dla mnie do TV w domu powinni Red One dodawac do krecenia domowych imprez jeszcze w promocji ;) a w telefonie jest juz calkowita i zapewne bedzie tego uzywac... chyba ze sie da w opcjach ukryc ;)

#341 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:56

Przecież może nagrywać w HD bądź FHD

#342 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2016 - 19:56

Wiesz tutaj nie chodzi o to czy rodzice decyduja czy nie, ale o to jak wyglada generalnie sytuacja w srod dzieci itp. inni kupuja wypasione smartfony z megapixelami i robi sie problem - o czym wspomnialem. Mi by taki SE spokojnie wystarczyl nawet 16GB i bez jakiegokolwiek aparatu bo uzywal bym go tylko do dzwonienia :) ale wydac 2.5kzl i potem dziecko pocieszac bo kolezanka z 6s powie ze ma badziewie - srednio mi sie chce... Problem by znikl calkowicie jak by mnie nie bylo na taki telefon stac... zycie bylo by latwiejsze ;)

Chcesz mogę Ci swojego sellnąć i będzie miała i duży ekran i megapixele i jakość zdjęć cacy^^ i nie trzeba będzie pocieszać dziecka ;)

#343 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 20:00

4k to tylko 30 fps. Full hd nagrywa w 60. Jakość bez porównania lepsza w 60, płynność tu robi taka robotę ze głowa mała. Już nawet wolałbym 720p i 60 klatek niż nawet 500k w 30. Nagraj coś sobie dla testu w 30 klatkach i 60 to zobaczysz.

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 02 czerwca 2016 - 20:02

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#344 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 20:04

Dokładnie, 4k jest super przy dosyć statycznych ujęciach. Bardzo statycznych. W innym wypadku lepiej zdecydowanie nagrywać w 60fps/fhd. 

#345 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 20:07

4k to tylko 30 fps. Full hd nagrywa w 60. Jakość bez porównania lepsza w 60, płynność tu robi taka robotę ze głowa mała. Już nawet wolałbym 720p i 60 klatek niż nawet 500k w 30. Nagraj coś sobie dla testu w 30 klatkach i 60 to zobaczysz.

Ale mi nie musisz tlumaczyc, jak jestes z Warszawy mozemy sie spotkac i nagram ci cos Red One...  czy nawet glupim Canonen EOS 5d MK II i porownamy to z telefonem... tylko wytlumacz to dziecku ;)

Chcesz mogę Ci swojego sellnąć i będzie miała i duży ekran i megapixele i jakość zdjęć cacy^^ i nie trzeba będzie pocieszać dziecka ;)

Juz wspominalem interesuja mnie nowki w zafoliowanym pudelku... ...chcial bys na urodziny rozpakowac jako dziecko prezent z uzywana zabawka/sprzetem ;)

Jak mowie dla siebie to bym i kupil uzywke i SE... a mam Samsunga za 400zl od paru lat i mi to wystarcza :) WIec na prawde mi nie trzeba tlumaczyc...

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 20:09

#346 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 20:10

Ja popełniłem błąd kupując 6 64gb, z prostej przyczyny - nie robiłem w ogóle zdjęć, gier nie miałem, a dobre 45gb leżało sobie i nic nie robiło, a byłem 400 zł w plecy. 

#347 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 20:19

Ja popełniłem błąd kupując 6 64gb, z prostej przyczyny - nie robiłem w ogóle zdjęć, gier nie miałem, a dobre 45gb leżało sobie i nic nie robiło, a byłem 400 zł w plecy. 

I tutaj zapewne tez tak bedzie, mam tego swiadomosc... Ja jak wspomnialem tak samo nie gram na telefonie (na kompie tez bo nie mam na to czasu), nie robie fotek telefonem bo mam do tego od lat 90tych lustrzanke Canona z dosc bogata "szklarnia", a w terenie odpisac na email wystarcza mi stary tablet do tego jest wygodniejszy do takiego celu (wieksza klawiatura). Ale tutaj chodzi o to co dzieciaki robia w szkole itd. przychodza z telefonami chwala sie megapiskelami i potem dziecku jest przykro... a ze mnie stac wydac 3kzl na telefon dla dziecka aby tak nie bylo to dlaczego mam nie kupic... Najchetniej to bym nawet kupil jakis za 6k aby dopiekla teraz innym... Do tej pory wystarczal stary Desire HD ale dzieci sie smieja w szkole itd. itp. A nie jestem znowu zwolennikiem latania na skarge do szkoly i walki z socjalistyczna utopia systemu edukacyjnego...

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 20:30

#348 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 20:55

Skoro cię stać to bierz to co Ci najbardziej odpowiada.

U mnie wybór stanął, bo do wczoraj nie miałem internetu, a teraz bez sensu zamówić, bo i tak w poniedziałek wyślą i tak, a przez weekend można jeszcze po czyhać na jakieś oferty. 

• tomud lubi to

#349 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwca 2016 - 21:44

Wiesz zapewne tak bedzie i mam na to czas. Wspominalem ze jeszcze wybiore sie oblukac te smartfony, jutro akurat sie bede widzial z kumplem co ma 6s plus... kuzyn ma 6s... w sklepie pobawie sie galaxy i moze innymi telefonqmi...

Natomiast wpis zostal troche zle zinterpretowany, po prostu napisalem jakies tam moje odczucia jakie mnie naszly porownujac te telefony w oparciu o to co mozna na ich temat znalezc w internecie (filmy, zdjecia, recenzje).

Natomiast finalnym wyborem moze okazac sie calkowicie inny nie opisany tutaj telefon..

Użytkownik tomud edytował ten post 02 czerwca 2016 - 21:47

#350 wopo

wopo
  • 181 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 21:48

tomud...
Czy Wy nie widzicie podpuchy "tomuda" ?
Robi sobie jaja a Wy dajecie się nabierać ! :
"Najchetniej to bym nawet kupil jakis za 6k aby dopiekla teraz innym... Do tej pory wystarczal stary Desire HD ale dzieci sie smieja w szkole itd. itp"
Ale zakładając, że mówi prawdę to ... oj będziesz miał "tomud" z dzieckiem kłopoty ...
Pozdrawiam i nie chciałem nikomu "dopiec"
A ha ha ha ha .......

iPhone 15Pro 128GB Tytan Błękitny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych