Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesiadka z iPhone 6s na Galaxy S7/?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
546 odpowiedzi w tym temacie

#276 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 29 maja 2016 - 18:59

16gb za pół roku bedzie kosztowało nowe 1500zł, a 64gb za 2000zł.

wątpię.. 5s dopiero prawie 3 lata od premiery zszedł do podobnych cen.. aktualnie z dystrybucji PL wersja 16  GB - 1399-1499 ..wersja 32 GB - 1699-1749.. (ceny z Komputronika/X-kom/Euro-Rtv Media Markt itp.)

obstawiam że SE stanieje dopiero wtedy jak wejdzie JEGO następca, a nie 7-ka na jesieni, przecież nie nadążają produkować, kolejki są kilkutygodniowe..

przy okazji, tez chętnie zobaczyłbym kolejną wersję SE z ekranem NIECO większym, 4,2 lub 4,3 cala byłoby idealnie, z jak najmniejszymi ramkami...

Użytkownik harti edytował ten post 29 maja 2016 - 19:04

#277 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 maja 2016 - 19:18

A flagowiec sprzed niespełna 2 lat SGS 5 dostał już nowego Androida ? Bo u mnie cisza. A dostałem go w pracy pół roku po zakupie iPhone 5s, który nadal jest wspierany i pewnie będzie dalej.

Jak powiedział effe. Na cholerę ci aktualizacje, gdzie z kolejnymi zwalnia ci telefon?

i wszystko w temacie 

Ja swojego iP 6s+ 128GB sprzedałem za 2800zł i to ledwo co.

Bo był różowy ;)

Użytkownik Giallorosso edytował ten post 29 maja 2016 - 19:24

<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#278 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 maja 2016 - 19:20

hehe no być może masz rację, ale patrząc na inne aukcje to chyba nie miało wpływu ;)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#279 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 29 maja 2016 - 20:41

A mnie właśnie wkurza jak zmieniają design oprogramowania. Z rok dochodziłam do siebie jak zniknął iOS 6 :P I teraz boję się dlatego 10 :)

iPhone 14 PRO Max

#280 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 30 maja 2016 - 07:46

O tak. iOS 4,5,6 był najpiękniejszym systemem jaki kiedykolwiek wyszedł.

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#281 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 30 maja 2016 - 08:15

O nie zgadzam się ! :)
Ten sam design powoduje wcześniejsze, czy późniejsze znudzenie. Ileż można patrzeć na to samo ? :)

Ja sama przeszłam kilka podejść do iPhone.
Miałam 4s, 5, 6... Nie wytrzymywałam z nimi zbyt długo. Nie mogłam się przekonać do iTunes, 16GB pamięci bez możliwości rozszerzenia to było dla mnie za mało, a modele z większą pamięcią oczywiście kosztowały jeszcze więcej. Poza tym, w Samsungu było zawsze coś świeżego, nowego, ciekawego...
No ale... dość mocno zaczął mnie wkurzać Windows. Kupiłam MacBooka. Krótko potem dałam znowu szansę iPhone. Tym razem używam smartfona ze znakiem jabłka już przez pół roku.
Kupiłam nowego S7E, ale używam go jako drugi telefon, od czasu do czasu.
iPhone teraz poznałam lepiej. Korzystam z iCloud, dzięki czemu udostępniamy sobie w rodzinie zdjęcia, mam lokalizację iPhone dziecka. Wszystko mi działa jak należy.

Na ekran nakleiłam szybkę, której nie mogę zakupić do S7E (nie ma na rynku szybek dobrej jakości do tego modelu).
Bateria trzyma mi lepiej. No i współpraca z MacBookiem jest świetna ! A z MacBooka nie zrezygnuję, bo jest niewątpliwie najlepszym komputerem, jaki kiedykolwiek miałam z różnicą lat świetlnych pomiędzy nim, a wcale nie najtańszymi PC-tami.

Aas, pominęłam jeszcze jedną ważną kwestię - serwis !
Z samsungiem idziemy do serwisu z ODPOWIEDNIM dowodem zakupu, pieczątką autoryzowanego sprzedawcy. W urządzeniu grzebie przypadkowy serwisant. Kiedyś oddałam w ten sposób tablet Samsunga do naprawy. Odebrałam ze śladami otwierania obudowy dookoła.
A Apple ? Zaniosłam niedawno iPhone do serwisu, bo zaczął strasznie dźwięczyć silniczek wibry.
Po 2 dniach odebrałam fabrycznie nowy smartfon (nawet nie refurb).
Jest różnica ? - OGROMNA ! (na korzyść Apple)

Użytkownik Omega55 edytował ten post 30 maja 2016 - 09:48

• bolec71 lubi to

#282 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 maja 2016 - 09:06

Masło maślane? 

Omega55 uporządkuj swoją wypowiedź, totalny chaos. 

Użytkownik Molimo edytował ten post 30 maja 2016 - 09:07

#283 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 30 maja 2016 - 09:50

Molimo, nie wiem gdzie Ty widzisz chaos. 

Napisałam tego posta jako osoba, która zmieniła S7E na iPhone i uważam, że iPhone przy bliższym poznaniu zyskuje, a Samsung traci :).

#284 wopo

wopo
  • 181 postów

Napisano 30 maja 2016 - 10:25

Brawo Omega55. Szczery i normalny wpis !
Serwis Apple mie do pobicia i tak jak wvześniej napisałem rewelacyjny Face Time ! W Samsungu mie możliwe !
  • kdworaczyk lubi to

iPhone 15Pro 128GB Tytan Błękitny

#285 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 30 maja 2016 - 11:01

Serwis Apple mie do pobicia

To się ubawiłem w samo południe...

i tak jak wvześniej napisałem rewelacyjny Face Time ! W Samsungu mie możliwe

I co mi po nim skoro działa tylko między urządzeniami apple, których nie ma zbyt wiele w moim otoczeniu?

• Stadivarius lubi to

#286 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 30 maja 2016 - 11:04

Face Time jest tak rewelacyjny, że mam cała jedna osobę w kontaktach z która mógłbym to używać. Rewelacja.
  • Stadivarius lubi to

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#287 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 30 maja 2016 - 11:35

Molimo, nie wiem gdzie Ty widzisz chaos. 

Napisałam tego posta jako osoba, która zmieniła S7E na iPhone i uważam, że iPhone przy bliższym poznaniu zyskuje, a Samsung traci :).

Bardzo dobrze opisałaś, ale on tak zazwyczaj ma jak zauważyłem ,że jak chwali się iPhone niż Samsunga, ma jakieś ale... ;)

Użytkownik tomk925 edytował ten post 30 maja 2016 - 11:35

#288 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 30 maja 2016 - 12:23

Powoli zaczyna się robić shitstorm. Taka wojna na słowa "fani kontra reszta swiata" :-)
  • mstanko lubi to

#289 shogun21

shogun21
  • 77 postów

Napisano 30 maja 2016 - 14:10

witajcie :) jest mi bardzo miło że powstał ten wątek. mam taki sam wybór. jestem świeżo po sprzedaży mojego iphone 5s 64gb który służył wiernie ale jednak bateria nie dała rady. wybieram miedzy iphone 5Se a galaxy S7 Edge nie bez powodów. bardzo cenie sobie wyglad urzadzenia a dla mnie Iphone 6 i 6s to najbrzydsze w historii apple. 

nowiutenki 5Se można kupić już za 2.5tyś, Sgs7Edge też z wyjątkiem że trzeba sie trochę naszukać bo pełno oszustów i ofert z marżą. dlaczego odradzacie Se? 

#290 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 30 maja 2016 - 15:00

Weź do ręki S7E popatrz na ekran potem weź do ręki SE z ekranem technologicznie z 2012 roku i będziesz wiedział. SE jest ok ale jak dla mnie jako dodatkowe urządzenie do dzwonienia jako dodatek właśnie do 6s(+) czy S7(e).

#291 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 30 maja 2016 - 15:06

Coś za coś, wygląd za ekran itd.. 

#292 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 30 maja 2016 - 15:07

Ja nie odradzam SE, bo to świetny smartfon. Ma wszystko to, co powinien mieć, jest bardzo szybki i bardzo wygodny, nie urywa kieszeni spodni męskich oraz mieści się w każdej damskiej torebce :). Zgadza się też to, co piszą o jego designie - piękny i poręczny.

Tylko każdy przed zakupem powyższego musi sobie zadać pytanie - czy 4 calowy ekran jest wystarczający do jego potrzeb ? A potrzeby każdy ma inne. 

Co do FaceTime, fakt, szkoda, że działa wyłącznie pomiędzy iPhone'ami. No ale z drugiej strony całą rodzinę przerzuciłam na iPhone, tzn. rodzinę moją bliską, nie żadne tam ciocie, wujkowie, szwagierki  :D. Wystarczy, żeby cieszyć się z tej funkcji. Obcym nie muszę pokazywać swojej gęby podczas rozmowy  B)

#293 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 maja 2016 - 15:55

Bardzo dobrze opisałaś, ale on tak zazwyczaj ma jak zauważyłem ,że jak chwali się iPhone niż Samsunga, ma jakieś ale... ;)

To jesteś słabym obserwatorem. ;)

Używam Apple i Samsunga, chwalę obydwa. To jest tylko telefon. Producent mnie nie interesuje. Ma sprostać moim widzimisie i będę miał jakieś ale do każdej firmy, czy to wychwalane pod niebiosa Apple czy "Szajsung". 

Tylko jeśli ktoś podaje argumenty iC która jest chmurą najgorszą z możliwych czy brakiem naklejenia na ekran folii to pojawia się u mnie uśmiech. 

Apple broni się jednym. Ekosystemem. I tylko w temacie.

Wątek powinien zostać zamknięty. Będzie gównoburza niedługo. Zainteresowani dostali odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania.

Omega55 chyba edycja postu coś wniosła. ;) 

Użytkownik Molimo edytował ten post 30 maja 2016 - 16:04

#294 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 30 maja 2016 - 15:59

Używam Apple i Samsunga, chwalę obydwa. To jest tylko telefon. Producent mnie nie interesuje. Ma sprostać moim widzimisie i będę miał jakieś ale do każdej firmy, czy to wychwalane pod niebiosa Apple czy "Szajsung". 

Tylko jeśli ktoś podaje argumenty iC która jest chmurą najgorszą z możliwych czy brakiem naklejenia na ekran folii to pojawia się u mnie uśmiech. 

Apple broni się jednym. Ekosystemem. I tylko w temacie.

Wątek powinien zostać zamknięty. Będzie gównoburza niedługo. Zainteresowani dostali odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania.

Nie zapominasz jednak o tej szybkości, jakości wsparcia, aktualizacjach (co jak co, może ubijają, ale są równocześnie), wyglądzie i samym systemie iOS? 

#295 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 maja 2016 - 16:12

Mówimy o bryle urządzenia, iOS który niczym nie wyróżnia się, szybkość która jest na tym samym poziomie? 

Aktualizacje z mojej perspektywy nie mają znaczenia. Co roku wymieniam telefon. Z 2 strony czy naprawdę oprócz łatek bezpieczeństwa coś wnoszą? Moje korzystanie z telefonu nie zmieniło się kiedy to iOS8 został zaktualizowany do iOS9. Wręcz przeciwnie. Przez 8mc byłem beta testerem, a za 3mc kolejna numeracja systemu i kolejne problemy. 

Z Samsungiem nigdy problemu nie miałem więc o wsparciu nie zabiorę głosu. Telefon działał i działał. 

Jeśli chodzi o serwis Apple to raz zanosiłem 4S do T-Mobile, raz 5-kę do Saturn. Po 2 tygodniach usterki były naprawiane. 

Jeszcze przed Galaxy S6 czy Note 4 na Samsunga patrzyłem z politowaniem i nigdy tych telefonów bym nie używał ale czasy zmieniły się. To już nie te same flagowce co kiedyś. Teraz korzystanie z S7E to jak wyjęcie nowiuśkiego 4S z iOS6. ;)

Użytkownik Molimo edytował ten post 30 maja 2016 - 16:16

#296 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 30 maja 2016 - 16:17

Molimo, uważam, że albo masz zły dzień, albo... może czegoś w mojej wypowiedzi nie zrozumiałeś ?

Argumenty za iPhone zna chyba każdy, kto jest użytkownikiem tego Forum. Po co mam to powielać ?

Napisałam, że długo się przekonywałam do tych smartfonów, bo tak istotnie było. Ciągle coś mi w nich przeszkadzało i sprawiało, iż wracałam do Samsunga.

Teraz jest odwrotnie, teraz wolę iPhone. ICloud czy też możliwość zakupienia szybki na ekran nie są najważniejszymi argumentami za którąkolwiek z marek, czy którymkolwiek z urządzeń. iC to dodatek, z którego wcześniej nie korzystałam, a korzystam teraz, kiedy przekonałam się do Apple. Szybka daje też pewny komfort w użytkowaniu, ot wszystko. Niby nic, a jednak coś.

#297 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 maja 2016 - 16:28

Napisałem przecież, że już zrozumiałem po edycji. ;)

Chmura jak chmura. Do strumieniowania zdjęć dla znajomych iC oczywiście wystarczy, temu nie da się zaprzeczyć. 

#298 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 30 maja 2016 - 16:53

Myślałem że masz teraz Note 4 i Galaxy Alpha, może już nieaktualne... Ale jak masz to co ja s7E i iPhone 6s to zainstaluj te aplikacje o których pisałem i wyraź swoje opinie, warto nawet takimi drobnymi uwagami porównać działanie systemów i jakość aplikacji na nich.

Użytkownik tomk925 edytował ten post 30 maja 2016 - 16:54

#299 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 30 maja 2016 - 17:37

@tomk925 odpowiedz na privie jeśli możesz

#300 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 30 maja 2016 - 20:04

Nie wiem co się ze mną dzieje, jakaś huśtawa nastrojów, ale z chwili na chwilę zmieniam decyzję. Raz iPhone SE, bo mi się mega podoba + ma wnętrze 6S (w sumie nie potrzebowałem nic innego, znudziła mi się tylko bryła i trochę system), a raz S7 Edge, bo to zupełna nowość dla mnie, inny system, mnóstwo funkcji itd. na papierze też wypada lepiej Samsung. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych