Na tym forum opinia o Face Time jest jak najbardziej na miejscu, natomiast dylemat co kupić córce aby "dopiekła" innym dzieciom w klasie- już nie. Tyle w tm temacie.
to byla zgryzliwa odpowiedz na to co sie dzieje w szkolach... napisalem ze chetnie bym to zrobil i to jest prawda (nie rozumiem co jest zlego w tym aby "utrzec nosa" rozbestwionym dzieciaka myslacym ze maja wszystko najlepsze)...
Natomiast watek poszedl w inna strone niz chcialem (czyli porady mi co kupic) - a ja chcialem poznac opinie innych wlasnie w temacie SGS7 vs 6s, a nie porady co kupic bo jak ogladne rozne telefony to sam bede wiedzial co bedzie dobre lub aby kupic tam uzywane itp. - jak bym chcial uzywany to tez bym zapewne o tym napisal... Natomiast na poczatku postanowilem opisac moje odczucia na temat obu sprzetow, majac okazje przegladac oferte i patrzac na to troche z boku - biorac wszelkie za i przeciw (dlatego napisalem ze sprzet nie jest dla mnie - wiec mam troche inne podejscie niz w przypadku gdybym chcial nowa zabawke sobie sprawic i byl na nia "napalony")...
Natomiast co do Facetime to ok, ale pisanie brednii o androidzie to juz nie ten teges... bo skoro nie masz pojecia o danym systemie to moze lepiej sie nie wypowiadac. Jak widac wiele osob widzi tutaj zalety tego systemu ktory w ostatnich latach mocno sie zmienil jak i widzi jakies zalety w kupieniu Samsunga... Natomiast Apple tez nie jest swiete i idealne i tez mialo sporo wpadek (dotyczy to i telefonow i komputerow).
Co do zalet samsunga ja tez je widze bo jest ladny i ma sensowna elektronike... soft obecnie tez jest juz niczego sobie. Osobiscie ja iOS-a nigdy nie lubialem i wolalem tego okropnego androida, ale to bardziej z tego powodu ze iOS mnie mocno ograniczal. Natomiast takie ograniczenia w pewnych aspektach tez maja swoje plusy bo osobie mniej obeznanej trudniej cos popsuc w systemie... Wyszto to kwestia co kto oczekuje od systemu i jakie ma wymagania...
Problemem w przypadku Samsunga jak do tej pory byl nedzny support jesli chodzi o wydawanie aktualizacji systemu - co z perspektywy czasu jak jeszcze uzywalem smartfona bylo ogromna wada. To jest firma ktora po wypuszczeniu nowego modelu calkowicie zapomina o poprzednim... Moze i to sie teraz zmieni, choc na razie nic tego nie wrozy...
Natomiast taki brak aktualizacji znowu dla osoby ktora ciagle chce miec nowosc nie ma znaczenia - bo i tak za rok wylozy kupe pieniedzy by miec nowa zabawke... jak widac wszystko jest wzgledne 
Otwarcie tez napisalem ze tego edge bym sobie kupil tylko z tego powodu ze mi sie podoba i byl by to realnie na to patrzac IMHO glupi wybor - bo ten ladny wyglad z opisow wcale nie przeklada sie na ergonomie czy funkcjonalnosc, a wrecz przeciwnie czasami jest problemem (np. lapanie dotyku z boku)... ale jak bym patrzyl z perspektywy kupna tego dziecku to juz moze nie do konca taki glupi - bo mlodzi za zwyczaj wola cos "bajeranckiego" niz funkcjonalnego (owszem malo rozsadne, ale co zrobic)...
Użytkownik tomud edytował ten post 03 czerwca 2016 - 01:01