Kur... ręce opadają. Tu masz odpowiedź jedną: [url]http://myapple.pl/jaki-sprzet-wybrac/61441-jaki-ram-pasuje-do-mojego-maca-55.html#post1932203[/url]
Natomiast kolega @kurczaknz, jest wyjaśnieniem dlaczego.
Swoją drogą @kurczaknz, pamięci pewnie są sprawne. Po prostu jak masz 1067, to 1333 nie działają wcale lub po prostu nie działają poprawnie.
---------- Wpis dodano o 19:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:57 ----------
Wytłumacz mi jeszcze sens zmiany z 2x1 na 2x2? Bo chyba nie rozumiem.
Zaczynam rozumieć za to dlaczego, ludzie nie znający się na komputerach powinni przychodzić z nimi, a np. ja bym im wymieniał pamięć. Bo to co wymyślacie woła o pomstę do nieba.
Jak masz 1067, to znaczy, że masz obsługę 8Gb, czyli lepiej wziąć 1x4 i włożyć jedną kość lub 1x4 i 1x1. Używanie głowy lub czytanie tego tematu boli?!
---------- Wpis dodano o 19:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:00 ----------
@plum pisałeś, że mam rację i znowu takie dziwne historie wymyślasz. Chcesz RAM do siebie? Mogę Ci sprzedać 2x2Gb i 2x4GB w na pewno okazjonalnej cenie. Na PW.
Już spieszę z wyjaśnieniem, ponieważ:
słucham się różnych sugestii i sprawdzam. Jak nie wiem pytam. Proste?
Dlaczego wymieniam RAM, po to aby było go więcej na pokładzie, od paru lat używam programu Monitor aktywności, który pokazuje ewidentnie że komp dusi się i brakuje mu pamięci podczas odpalonych 2 prostych prgramów przeglądarki chrome google i iTunesa, nie mówiąc już o tym co się dzieje jak odpalam bardziej "pamieciochłonny" program.
Większość użytkowników komputerów nie jest psecami w temacie ani softwerowym czy też hardwarowym.
Ja się uczę w każdym temacie który jest mi potrzebny.
Piszę tu po to aby się dowiedzieć, jakie będzie dla mnie najlepsze rozwiązanie, bo nie jestem w tym specjalistą, takim jakim Ty się wydajesz i chcę poczynić jak najlepszy zakup, aby maszyna była jak najbardziej wydajna.
Można zrozumieć Twoją irytację, ale może rzeczy dla Ciebie oczywiste, dla mnie już nie są i myślę że podobnie byłoby, gdybyśmy zamienili się rolami.
Co do zakupu od Ciebie jak najbardziej, napisz proszę dokładnie co masz dla mnie i za ile. Ale odpowiem dopiero rano, bo teraz idę do pracy, pozdrawiam serdecznie.[COLOR="Silver"]