Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Wolne pobieranie z serwerów apple.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
305 odpowiedzi w tym temacie

#176 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 27 stycznia 2016 - 15:22

Funbox 2 pracuje w standardzie 802.11n, czyli teoretycznie powinien osiągać min. 100 Mb/s. Sprawdzałeś czy nie masz zakłóceń z innych sieci, jakieś przeszkody, odległość itp.
Po kablu ile ci ciągnie na tym Funboxie ?

To funbox. Żadne zakłócenia, bo do funboxa jest podpięty WDR i stoi obok. Ku mojemu zdziwieniu, funbox ma lepszy zasięg, ale na 2,4 jak i 5 GHz mam większe prędkości w tym samym pomieszczeniu.

Użytkownik m-graficzny edytował ten post 27 stycznia 2016 - 15:23

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#177 simon77

simon77
  • 100 postów

Napisano 27 stycznia 2016 - 15:27

Funbox ma 802.11ac z tego co wiem.

Orange mówi, że Funbox ma 802.11n

http://www.orange.pl...i-,article.html

ale jeśli Funbox 2 ma 802.11ac, to tym bardziej te 30Mb/s to nie problem samego sprzętu (chyba, że uszkodzony).

To funbox. Żadne zakłócenia, bo do funboxa jest podpięty WDR i stoi obok. Ku mojemu zdziwieniu, funbox ma lepszy zasięg, ale na 2,4 jak i 5 GHz mam większe prędkości w tym samym pomieszczeniu.

Zgłoś - przyjadą serwisanci i sprawdzą na swoim sprzęcie. Może być coś z samym modemem, to wymienią.

#178 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 27 stycznia 2016 - 15:28

Orange mówi, że Funbox ma 802.11n
http://www.orange.pl...i-,article.html

ale jeśli Funbox 2 ma 802.11ac, to tym bardziej te 30Mb/s to nie problem samego sprzętu (chyba, że uszkodzony).

Zgłoś - przyjadą serwisanci i sprawdzą na swoim sprzęcie. Może być coś z samym modemem, to wymienią.

Dzwoniłem! Pan powiedział, że on ma do 30 MB/s :D

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#179 simon77

simon77
  • 100 postów

Napisano 27 stycznia 2016 - 15:33

:) he, to poproś o wymianę na niższy model z lepszymi parametrami :)

ciekawe co powiedzą

#180 xHDPit

xHDPit
  • 43 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 stycznia 2016 - 16:15

Dzwoniłem! Pan powiedział, że on ma do 30 MB/s :D

Mój FB2 maksymalnie wykręcił 230Mbps na ac w telefonie, więc na pewno nie jest to 30Mbps.

W parametrach (zakładka "informacje" - FB2 admin) z tego co pamiętam widziałem dużo wyższe wartości 480 albo powyżej 500Mbps - sprawdzę wieczorem.

#181 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 27 stycznia 2016 - 16:24

Mój FB2 maksymalnie wykręcił 230Mbps na ac w telefonie, więc na pewno nie jest to 30Mbps.
W parametrach (zakładka "informacje" - FB2 admin) z tego co pamiętam widziałem dużo wyższe wartości 480 albo powyżej 500Mbps - sprawdzę wieczorem.

Wstyd się przyznać... Ja cały czas mam na myśli funbox 1. Rąbnęło mi się z liveboxem 2, którego miałem. Sorry za OT

Użytkownik m-graficzny edytował ten post 27 stycznia 2016 - 16:25

#182 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 28 stycznia 2016 - 15:55

Stwierdziłem, że dorzucę swoją cegiełkę i zadzwoniłem zgłosić problem. Pani na linii poinformowała mnie, że problem jest znany i są prowadzone jakieś działania z ich partnerem, ze wiele osób to zgłasza. Może Orange przestało olewać sprawę grubym moczem.  Niestety podawane wcześniej rozwiązania u nie nie działają a przyznam, że to irytująca przypadłość. 

Użytkownik pkobierecki edytował ten post 28 stycznia 2016 - 15:56

#183 betonos

betonos
  • 17 postów

Napisano 28 stycznia 2016 - 15:56

Mnie niestety sytuacja doprowadziła już do krawędzi. Na szczęście mam możliwość realnej decyzji. Właśnie kończy mi się umowa na firmowego DSL'a, którą z końcem okresu obowiązywania wypowiadam.

Dzięki, Orange.

#184 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 29 stycznia 2016 - 12:28

Mnie niestety sytuacja doprowadziła już do krawędzi. Na szczęście mam możliwość realnej decyzji. Właśnie kończy mi się umowa na firmowego DSL'a, którą z końcem okresu obowiązywania wypowiadam.

Dzięki, Orange.

Niestety na moim zadupiu Orange ma monopol i to nic nie da. Jedyne rozwiazanie jakie znalazlem to aplikacja na ios i maca TunnelBear, ktora dziala przez VPN i przyspiesza pobieranie z serwerów applowskich po przelaczeniu sie na USA. Oczywiscie tylko 500mb darmowe, ale ostatnia aktualizacja zostala pobrane (2 GB) i zeszlo tylko 20 mb, wiec mozna o wiele wiecej zrobic na jednym koncie, a potem albo placic 7$ miesiecznie, albo robic za kazdym razem nowe konto... Slabe rozwiazanie ale nie mam innej metody

https://www.tunnelbear.com

#185 betonos

betonos
  • 17 postów

Napisano 29 stycznia 2016 - 12:35

Ja przesiadam się na LTE, bez limitu danych. Już kiedyś miałem rok łącze LTE i działało szybciej i sprawniej niż kabel z Orange (nie mówię już o tym że taniej).

Także brak kabla to nie problem. Jak nie masz nadajnika LTE w zasięgu to już oczywiście amen. Ale czasem dobrą anteną zewnętrzną można parę kilkometrów nadrobić :)

#186 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 30 stycznia 2016 - 15:21

Ja przesiadam się na LTE, bez limitu danych. Już kiedyś miałem rok łącze LTE i działało szybciej i sprawniej niż kabel z Orange (nie mówię już o tym że taniej).

Także brak kabla to nie problem. Jak nie masz nadajnika LTE w zasięgu to już oczywiście amen. Ale czasem dobrą anteną zewnętrzną można parę kilkometrów nadrobić :)

LTE w Play w telefonie mi łapie wiec nie jest tak zle z zasiegiem, a ile placisz i za jaka predkosc bo moze to i dobre rozwiazanie bo u mnie dziala do 10 mb czyli orange moze mi dac nawet 2 mb i bedzie sie miescilo w tym "do 10" akurat od tygodnia mam problem nie tylko z serwerami apple a kazda strona laduje sie dlugo i orange jak mozna sie domyslec ma to w dupie, wiec czekam na info ciekawi mnie tez jak z tym zasiegiem tzn czy w czasie burzy i tak dalej nie bylo problemow bo jednak kabel to kabel po za tym boje sie spadkow predkosci bo nie mialem z tym nigdy do czyenienia a jak podpisze umowe to juz bedzie po zawodach

Użytkownik Casper. edytował ten post 30 stycznia 2016 - 15:24

#187 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 01 lutego 2016 - 21:04

Niestety ale nie ma czegoś takiego jak nielimitowane LTE, jak zwykle są w umowach kruczki małym drukiem. Prędkość zostaje obniżana jeżeli używasz internetu zbyt intensywnie. A dalej idąc tym tropem okazuje się, że jest to po prostu limit na 10 Gigabajtów. 

#188 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 18:27

Niestety ale nie ma czegoś takiego jak nielimitowane LTE, jak zwykle są w umowach kruczki małym drukiem. Prędkość zostaje obniżana jeżeli używasz internetu zbyt intensywnie. A dalej idąc tym tropem okazuje się, że jest to po prostu limit na 10 Gigabajtów. 

10 gb to dla mnie nic. Na 5 osob w domu ciagle leca filmy inline, youtube, spotify i pewnie w 100gb bym sie nie zmiescil

#189 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 04 lutego 2016 - 17:24

U mnie jest ten sam problem. Internet z karty odpada. Komputery, tablety, telefony, tv, konsola, czytniki, itd - wszystko ciągnie dane. Na samym moim iPhonie ściągam miesięcznie ok. 10-15gb danych… a gdzie reszta?

NIESTETY w miejscu gdzie aktualnie mieszkam nie ma innego dostawcy (zmienia się na lepsze i mam nadzieję, że to kwestia roku, bo pod koniec kończy mi się umowa z orange). 300m dalej już są ;/

Cenzurowanie wulgarnych części wyrazów jest żałosne, abstra***ąc od czytelności.

GameCenter: lordvejder666

#190 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 20:23

Update na dziś :D Pobieranie aplikacji na Macbooku. Neo 80 Mbit/s

Zrzut_ekranu_2016_02_04_o_20_17_30.png

Użytkownik m-graficzny edytował ten post 04 lutego 2016 - 20:23

#191 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 21:24

Pozostaje dzwonić , pisać i czekać a na dzień dzisiejszy oczka otworzyć o 5 rano i pobierać

#192 xHDPit

xHDPit
  • 43 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 lutego 2016 - 21:54

Od tamtego czasu w systemie mam "Status: W realizacji" i żadnego odzewu.....

Pod koniec stycznia zauważyłem, że status zgłoszenia zmienił się na "Zrealizowane". Hmm, gdyby brać pod uwagę typ zgłoszenia, czyli "Awaria" to można uznać, że faktycznie.. AWARIA została ZREALIZOWANA i co gorsza, utrzymuje się!!  Żadnej poprawy nie ma.. Dziś robiłem archiwizacje na iCloud - na LTE od T-Mobile oczywiście, bo światłowód Orange nie daje rady.. smutek.

#193 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 22:29

U mnie bez zmian, nawet zwykle strony sie wczytuja juz po 5 sekund nie tylko z serwerow apple, coraz mniej siedze w domu teraz to mnie to malo obchodzi, ale jak juz wracam na pare dni to mnie tak wku#### ze nie da sie wytrzumac. Robią co chcą 

#194 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 13:19

Pod koniec stycznia zauważyłem, że status zgłoszenia zmienił się na "Zrealizowane". Hmm, gdyby brać pod uwagę typ zgłoszenia, czyli "Awaria" to można uznać, że faktycznie.. AWARIA została ZREALIZOWANA i co gorsza, utrzymuje się!!  Żadnej poprawy nie ma.. Dziś robiłem archiwizacje na iCloud - na LTE od T-Mobile oczywiście, bo światłowód Orange nie daje rady.. smutek.

To taki standard, ze zmieniają statusy bez rozwiązania problemu. Pewnie w statystykach lepiej wyglada.

#195 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 22:37

Dzisiaj AppStore działało mi bardzo ładnie, zobaczymy jak długo tak będzie.

#196 Qaikwow

Qaikwow
  • 84 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 14:37

Mi cały czas pobieranie wolno działa-30 minut aplikacja 70 Mb. Kończy mi się umowa i oczywiście dzwonią z tymi swoimi ofertami które są 10 zł tańsze. Pewnie wybiorę ich znowu z tego względu, że u mnie nie ma innego operatora dobrego(zależy mi na telefonie i darmowych minutach w stacjonarnym). W niektórych miejscach mają monopol i mają to w d** co Ty chcesz. Ważne, żeby fakturki płacić.

#197 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 21:20

Nie wytrzymałem, wykupiłem VPN i net popiernicza jak szalony. Dawno nie miałem takich czasów ładowania w safari i prędkości w iTunes. Kosztowne, ale szlak człowieka bierze jak muzy nie idzie posłuchać, nic nie pobierzesz, a jak system trzeba będzie postawić od nowa - tydzień będzie się pobierało recovery.

Oczywiście nie odpuszcze i jak będzie trzeba, będę zgłaszał to co tydzień.

#198 wiku94

wiku94
  • 7 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 lutego 2016 - 20:24

Nie wytrzymałem, wykupiłem VPN i net popiernicza jak szalony. Dawno nie miałem takich czasów ładowania w safari i prędkości w iTunes. Kosztowne, ale szlak człowieka bierze jak muzy nie idzie posłuchać, nic nie pobierzesz, a jak system trzeba będzie postawić od nowa - tydzień będzie się pobierało recovery.

Oczywiście nie odpuszcze i jak będzie trzeba, będę zgłaszał to co tydzień.

A skąd wykupiłeś VPN?

#199 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 09 lutego 2016 - 20:55

ExpressVPN. $12,95 na miesiąc. Testuje, mam miesiąc na rezygnacje i zwrot kasy. Nie wiem czy są szybsze i lepsze. Wszystko od Apple śmiga bez problemu, to samo tyczy się wszystkich urządzeń i wszystkiego co robię w sieci. Wszystko malina. Na VPN wyciągam max 2 MB/s.

#200 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 05:32

Opcja godna zastanowienia i kto wie czy nie pójdę też w VPN, jak na razie męczę Orange i nadal mnie zadziwia o 5 rano cud malina a potem tragedia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych