Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Wolne pobieranie z serwerów apple.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
305 odpowiedzi w tym temacie

#201 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 06:45

Na forum Orange w grudniu zeszłego roku pojawił się temat "Węzeł Telia.net". Tam to dopiero jadą po Orange. Są logi, bezpośrednia korespondencja z Telia, testy, wszystko "na papierze". Na szczęście dla nas, nie dotyczy to tylko sprzętu Apple, tylko w szczególności społeczności graczy, a tych jest więcej. W trochę ponad miesiąc 16 stron konkretnej treści się zrobiło. Niestety, tak Telia, jak i Orange "widzą problem", ale każdy ma to w du*ie.

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#202 wiku94

wiku94
  • 7 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 lutego 2016 - 09:11

To jest jakaś paranoja, najgorsze, że mogę mieć tylko Orange. Chyba też wykupię tego VPN'a, dzięki.

#203 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 19:14

No i jest problem... Właśnie chciałem wykonać test i:

Neostrada: ~100 KB/s
Play LTE: ~250 KB/s
Neostrada + ExpressVPN (na zmianę serwer NY, Niemcy i UK): ~ 200 KB/s

Mam problemy na wszystkich sieciach ze wszystkimi usługami, na wszystkich urządzeniach.

Tak wiec NIE WARTO BRAĆ VPN... Wiec kogo winić? Na dzisiaj wychodzi, że coś nie tak u Apple...

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#204 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 19:36

U mnie bywało różnie UPC(30MB/S), ale dziś pobiera bardzo szybko, TomTom(542MB), Spotify(81,9), Dropbox(68), Sonos(77,4) zajęło mniej niż 60 sek....

Użytkownik landr edytował ten post 10 lutego 2016 - 19:37

#205 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 19:47

Ja już naprawdę nie mam pojęcia gdzie leży wina. Wczoraj tylko sama neostrada mi nie chodziła. Na VPN i LTE wszystko szło pięknie. Dzisiaj du*a.

EDIT: VPN właśnie idzie pełnym speedem, Neostrada nadal tragedia. Nie wiem o co chodzi. Ogólnie wstrzymuje się od komentarzy, bo mam ruletkę. Godzinę temu nic nie działało.

Użytkownik m-graficzny edytował ten post 10 lutego 2016 - 19:52

#206 wiku94

wiku94
  • 7 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 lutego 2016 - 20:21

Potestuj jeszcze pare dni i daj znać jak śmiga ten VPN.

#207 manolo

manolo
  • 39 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 10:52

Wczoraj dzwoniłem do TP/ORANGE. powiedzieli że problem jest znany i pracują nad jego rozwiązaniem, lecz nie wiadomo kiedy to nastąpi.

Mają oddzwonić jak ustalą jakieś konkretne informacje.

#208 simon77

simon77
  • 100 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 12:37

poczytajcie...wyjaśniono tam przyczynę problemu

http://boards.eune.l...o-serweraw-eune

#209 xHDPit

xHDPit
  • 43 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 lutego 2016 - 14:42

U mnie na Supernova ostatnio cały czas prędkości modemowe z lat 90 (20-40kB/s).

Po VPN (TunnelBear) idzie całkiem szybko, zależy od wybranego kraju.

LTE T-Mobile i Play - śmiga bez problemów.

Nie ma wyboru, trzeba cisnąć obsługę klienta i zgłaszać awarie...

Nękać pytaniami kiedy zwiększą przepustowość blokujących się łącz Telii, kiedy podpiszą nowe umowy np. z PLIXem...

#210 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 15:02

Dzisiaj od rana miałem ogromnie problemy z zerowaniem iPhone. Nie mogłem go aktywować. Błąd aktywacji, nie można połączyć się z serwerem. Dlaczego go zerowałem?

Od późnego wieczora mam dziwny problem. Wczoraj wieczorem na neostradzie i dzisiaj, właśnie w tej chwili, u innego dostawcy, tylko na iPhone mam tragiczne prędkości. Nie ma znaczenie jaki dostawca, VPN czy bez, z DNS google, open i domyślnymi. Na MBP apka Youtube leci błyskawicznie, a na iPhone już od 30 min się pobiera. To ta sama sieć, ten same DNS, to samo IP.

WDF? Ktoś ma pomysł?

Użytkownik m-graficzny edytował ten post 11 lutego 2016 - 15:09

#211 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 13 lutego 2016 - 02:33

Dzisiaj od rana miałem ogromnie problemy z zerowaniem iPhone. Nie mogłem go aktywować. Błąd aktywacji, nie można połączyć się z serwerem. Dlaczego go zerowałem?

Od późnego wieczora mam dziwny problem. Wczoraj wieczorem na neostradzie i dzisiaj, właśnie w tej chwili, u innego dostawcy, tylko na iPhone mam tragiczne prędkości. Nie ma znaczenie jaki dostawca, VPN czy bez, z DNS google, open i domyślnymi. Na MBP apka Youtube leci błyskawicznie, a na iPhone już od 30 min się pobiera. To ta sama sieć, ten same DNS, to samo IP.

WDF? Ktoś ma pomysł?

U mnie nie dzialalo tylko pobieranie applowskich rzeczy np systemow czy apek z appstore, ale juz od paru tygodni problem jest coraz wiekszy nawet youtube sie nie laduje filmiki 240 lub 320p

A strony laduja sie po 10 sekund

Juz nawet do nich nie dzwonie, ostatnio byli nic nie zrobili, a do rachunku dodali ponad 70 złotych...

#212 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 13 lutego 2016 - 11:25

U mnie od ok. tygodnia działa bez zarzutu, przed chwilą pobierałem apkę ok. 60 MB - kilka sekund i była zainstalowana.

#213 Cornel

Cornel
  • 14 postów

Napisano 13 lutego 2016 - 20:26

Eh. Właśnie pobieram aktualizację Messengera, minęło 20 minut i mam mniej więcej połowę danych. Żeby było śmieszniej przez przeglądarkę wszystko śmiga w iphonie jak szalone. 

#214 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 13 lutego 2016 - 21:06

Na początku problemów było pewne, że o ile pobieranie w ciągu dnia to tragedia i trzeba pobierać nocami, o tyle teraz to jedna wielka loteria. Zdarza się, że potrafi nawet o 13 czy 15 lecieć bardzo dobrze i appki pobiera od ręki, by dosłownie po 30min wszystko się skończyło.

2 dni temu próbowałem robić w środku nocy aktualizacje (bo trochę się ich już nazbierało) i leciało jak krew z nosa. Ponad 30 apek do zaaktualizowania, a on przez 20 minut nie potrafi sobie poradzić z jedną, ~30MB. I w moim przypadku dzieje się tak niezależnie od urządzenia - pobierałem też jedną appkę na MBP i 15MB leciało ponad pół godziny…

Cenzurowanie wulgarnych części wyrazów jest żałosne, abstra***ąc od czytelności.

GameCenter: lordvejder666

#215 cookiemax

cookiemax
  • 4 postów

Napisano 13 lutego 2016 - 22:01

Dzisiaj kupiłem iPhone 6. Pobieranie aplikacji to koszmar. Zarówno z LTE z Plusa z pakietu i domowej Orange jest to tragedia. Nie wiem co mam robić i czy to dalej będzie tak wyglądać, ale zaczynam żałować kupna tego telefonu. Ma ktoś jakąś dobrą rade?

#216 Cornel

Cornel
  • 14 postów

Napisano 13 lutego 2016 - 22:14

Ja od jutra bądź poniedziałku będę katował pomoc techniczną Apple i Orange. Użytkownicy poruszali już niebo i ziemię żeby ktoś w końcu zrobił z tym porządek i wątpię żeby moje żale coś zmieniły, ale może jakimś cudem mi się poszczęści. 

#217 xHDPit

xHDPit
  • 43 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 lutego 2016 - 00:21

Dzisiaj kupiłem iPhone 6. Pobieranie aplikacji to koszmar. Zarówno z LTE z Plusa z pakietu i domowej Orange jest to tragedia. Nie wiem co mam robić i czy to dalej będzie tak wyglądać, ale zaczynam żałować kupna tego telefonu. Ma ktoś jakąś dobrą rade?

Nie żałuj kupna, to dobry telefon!
Dobra rada na dziś to uzbroić się w cierpliwość i zgłaszać do BOK, a apki pobierać na innych sieciach, w pracy, u znajomych, w MZK, na dworcach :))

Jeżeli chcesz normalnie działać na swoim Orange, to jedynie w okolicach świtu, po powrocie z imprezy - między godz. 3-6. Choć czasem udaje się pobrać coś normalnie nawet ok. 8.

#218 betonos

betonos
  • 17 postów

Napisano 15 lutego 2016 - 09:05

Od ponad tygodnia testuję LTE w T-Mobile (żeby było jasne, nie cierpię T-Mobile, jestem ich klientem od lat i mam ochotę odejść, ale ostatnie przygody z Orange zweryfikowały na chwilę moje zamiary). 

I jest dobrze.

Transfery cały czas dobre, niezależnie od pory. Za dnia wyciągam zazw. do 20 mbit, wieczorami do 40 mbit (bez anteny zewnętrznej, w domu na biurku). Ping 30ms. Wziąłem wersję na firmę, tam nie ma limitów transferów (acz jest klauzula że przy nadmiernym zużyciu łącza mogą przyciąć). Na razie przez tydzień przeciągnąłem ok. 100GB i nic nie przycięte. 

Definitywny rozwód z Orange.

#219 wiku94

wiku94
  • 7 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 lutego 2016 - 18:53

U mnie od 3 dni w Orange przyzwoite transfery, nie wiem czy to chwilowe, czy faktycznie coś naprawili.

#220 gwiazda90

gwiazda90
  • 15 postów

Napisano 15 lutego 2016 - 22:17

Witam, właśnie próbuje ściągnąc obraz El Capitan, neostrada 20Mbit od godziny 16 ściągnęło mi 570 mb TRAGEDIA, jest jakiś sposób ? Może ma ktoś czysty obraz el Capitana na jakims serwerze ?

#221 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 16 lutego 2016 - 10:44

Poszukaj na zewnętrznych serwerach albo czekaj na dobrą godzinę ;/

Ostatnio miałem ten sam problem przy ściąganiu iOSa. 99,9% stron czy forów z plikami .ipsw do ściągnięcia linkuje… do serwerów Apple ;/ Czasy pobierania pliku ważącego 1,3GB dochodziły do 16-17h. Zawał. Dopiero po kilkudziesięciu minutach i sprawdzeniu setki linków znalazłem na jakimś forum link z megaupload, fileshare czy innym tego typu serwisem i poszło w 10 minut.

Orange…

Cenzurowanie wulgarnych części wyrazów jest żałosne, abstra***ąc od czytelności.

GameCenter: lordvejder666

#222 betonos

betonos
  • 17 postów

Napisano 16 lutego 2016 - 10:46

Odradzam ściąganie tego typu rzeczy z zewnętrznych serwerów - w ten sposób Chińczycy dystrybuowali np. Xcode z wbudowanym malware. Oszczędzisz sobie dzień czekania a potencjalnie nabawisz się poważnych kłopotów.

#223 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 17 lutego 2016 - 16:07

Witam, właśnie próbuje ściągnąc obraz El Capitan, neostrada 20Mbit od godziny 16 ściągnęło mi 570 mb TRAGEDIA, jest jakiś sposób ? Może ma ktoś czysty obraz el Capitana na jakims serwerze ?

pobeirz sobie tunnel bear i polacz sie (pierwsze 500Mb) darmowe, ale zle liczy wiec bez problemu mozna pobrac 3/4 gb, a potem zastopujesz i najwyzej zrobisz nowe konto ;)

#224 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 18 lutego 2016 - 13:27

A jak z fiber 100/300 Mb/s z orange i serwerami apple?

Pozzdro, aa

#225 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 11:56

A jak z fiber 100/300 Mb/s z orange i serwerami apple?

Pozzdro, aa

Ja mam FTTH 300 i tak jakoś na początku lutego zaczęło normalnie działać, wczoraj aktualizowałem kilka aplikacji to szło bardzo ładnie, generalnie odkąd się poprawiło nie trafiłem jeszcze na momenty takich spowolnień. Ale wcześniej była taka lipa jak tu pozostali opisują, ja zresztą też o tym pisałem wcześniej w tym wątku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych