Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Wolne pobieranie z serwerów apple.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
305 odpowiedzi w tym temacie

#226 manolo

manolo
  • 39 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 12:43

Skoro ORANGE ma to gdzieś i od 2 miesięcy rozwiązuje problem to złożyłem oprócz zgłoszenia o usterce , reklamacje.

Pani zapisała i po tygodniu odpowiedź. Rabat 31 zł na usługę. Z nowym okresem rozliczeniowym robię to samo.

Skoro nic sobie z tego nie robią to proponuję składać masowo reklamację. Zaczną ponosić koszty to może zrozumieją 

że trzeba w końcu ten problem rozwiązać jak chce się zarabiać.

Płacę = wymagam.

#227 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 12:47

Skoro ORANGE ma to gdzieś i od 2 miesięcy rozwiązuje problem to złożyłem oprócz zgłoszenia o usterce , reklamacje.

Pani zapisała i po tygodniu odpowiedź. Rabat 31 zł na usługę. Z nowym okresem rozliczeniowym robię to samo.

Skoro nic sobie z tego nie robią to proponuję składać masowo reklamację. Zaczną ponosić koszty to może zrozumieją 

Płacę = wymagam.

Czy moglbys sie podzielic z nami co dokladnie napisales w reklamacji ? 

#228 manolo

manolo
  • 39 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 13:00

Czy moglbys sie podzielic z nami co dokladnie napisales w reklamacji ? 

Mianowicie to że nie mogę w pełni korzystać z ich oferty. Po co mi neo-strada skoro nie mogę pobierać interesującej mnie treści.

Transfer tragiczny z serwerów APPLE. Itp. Oczywiście wszystko poparte wcześniejszym zgłoszeniami na info-Lini.

#229 piach_U

piach_U
  • 5 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 19:27

Drodzy popieram masowe działanie, bo to już przesada jest, podajcie, co napisaliście i gdzie i w jaki sposób złożona reklamacja.

#230 Mateusze

Mateusze
  • 22 postów

Napisano 20 lutego 2016 - 22:34

Płacę = wymagam.

Witam, pokierowalbys nas w tej sprawie dokladnie?

#231 manolo

manolo
  • 39 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 10:57

Ja najpierw zgłaszałem problem na info-Lini i czekałem cierpliwie aż coś się zmieni.

Ale oczywiście wszystko bez zmian bo mają to w pompie.

Więc tak : dzwonisz na info-linię do działu reklamacji i mówisz że chciał byś uzyskać rekompensatę za usługę która nie działa jak należy. ( wolne ściąganie z serwerów APPLE).

Głos z słuchawki przyjmuje zgłoszenie i cierpliwie czekasz.

To tyle.

#232 sickness4real

sickness4real
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lutego 2016 - 19:07

W UPC miałem ten sam problem, mega wolno pobierające się appki z appstore, 4 razy dzwoniłem i niestety nic to nie dało, dopiero po wizycie w salonie i próbie rozwiązania umowy moje zgłoszenie podobno zostało " potraktowane priorytetowo" od tamtej chwili minęło coś ok miesiąca i jak na razie jest ok. Więc odradzam infolinię bo tam nic nie załatwicie, niestety lepiej pofatygować się osobiście.

#233 xHDPit

xHDPit
  • 43 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 lutego 2016 - 19:14

W UPC miałem ten sam problem, mega wolno pobierające się appki z appstore, 4 razy dzwoniłem i niestety nic to nie dało, dopiero po wizycie w salonie i próbie rozwiązania umowy moje zgłoszenie podobno zostało " potraktowane priorytetowo" od tamtej chwili minęło coś ok miesiąca i jak na razie jest ok. Więc odradzam infolinię bo tam nic nie załatwicie, niestety lepiej pofatygować się osobiście.

Hmm, czyli ucieczka do UPC czy Netia na niewiele się zda?...

Trzeba zorganizować globalną akcję DOS@BOK. Tzn. umawiamy się na wybraną godzinę, wybrany dzień i dzwonimy wszyscy w tym samym czasie na BOK :)

W kupie siła!  Może wtedy coś im zaświta..

#234 sickness4real

sickness4real
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lutego 2016 - 20:38

Hmm, czyli ucieczka do UPC czy Netia na niewiele się zda?...

Trzeba zorganizować globalną akcję DOS@BOK. Tzn. umawiamy się na wybraną godzinę, wybrany dzień i dzwonimy wszyscy w tym samym czasie na BOK :)

W kupie siła!  Może wtedy coś im zaświta..

Nie wiem jak z Netią, ale w UPC było słabo, teraz złego słowa nie mogę powiedzieć:) oby tak dalej:)

#235 Madrox24

Madrox24
  • 202 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 22:39

Złożyłem właśnie reklamację, zobaczymy jak się sprawa potoczy ;).

#236 Qaikwow

Qaikwow
  • 84 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 19:17

Kiedy to się wreszcie skończy?

#237 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 25 lutego 2016 - 20:07

Nie wiem co Ci odpowiedzieć ;) 2 dni temu ściągałem El Capitana - 6.19GB. Zacząłem o 8 rano… skończyłem po 19.

Dzięki Orange.

Cenzurowanie wulgarnych części wyrazów jest żałosne, abstra***ąc od czytelności.

GameCenter: lordvejder666

#238 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 14:35

Z nawyższych źródeł w Orange wiem, że do końca marca powinno być dobrze. Nie do końca jest ich wina, a takich rzeczy nie da się załatwić w jeden dzień bo to problem nie techniczny a polityczny bardziej...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#239 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 18:53

No to poczekamy i zobaczymy, na Orange LTE mi zasuwa dobrze, natomiast na Neostradzie się wlecze jak żółw. Jeśli dobrze pamiętam jeszcze niedawno tu i tu się wlokło.

OleYek - możesz zdradzić jeśli wiesz na czym ten "polityczny" problem polega?

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 28 lutego 2016 - 18:55

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#240 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 21:24

No to poczekamy i zobaczymy, na Orange LTE mi zasuwa dobrze, natomiast na Neostradzie się wlecze jak żółw. Jeśli dobrze pamiętam jeszcze niedawno tu i tu się wlokło.

OleYek - możesz zdradzić jeśli wiesz na czym ten "polityczny" problem polega?

Szczegółów nie mogę, ale generalnie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę i Orange stało się poniekąd zakładnikiem sytuacji.

#241 manolo

manolo
  • 39 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 11:33

dzięki za informacje. w końcu światełko w tunelu ;)

#242 wiku94

wiku94
  • 7 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 marca 2016 - 21:36

Z nawyższych źródeł w Orange wiem, że do końca marca powinno być dobrze. Nie do końca jest ich wina, a takich rzeczy nie da się załatwić w jeden dzień bo to problem nie techniczny a polityczny bardziej...

W końcu nadzieja! Oby tak było :)

#243 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 marca 2016 - 23:26

Takie odstałem zapewnienia, że robią wszystko, żeby do końca kwartału to ogarnąć...

#244 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:30

Takie odstałem zapewnienia, że robią wszystko, żeby do końca kwartału to ogarnąć...

U mnie na FTTH od miesiąca jest OK, trafiłem może z 1-2 dni gdzie była lipa ale np. przed chwilą zaktualizowałem 4 apki (łącznie ok. 200MB) w mniej niż 2 minuty.

#245 xHDPit

xHDPit
  • 43 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 marca 2016 - 18:04

U mnie dzisiaj śmiga, ale poczekam z przesadnym entuzjazmem jeszcze parę dni..

#246 xHDPit

xHDPit
  • 43 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 marca 2016 - 17:02

U mnie dzisiaj śmiga, ale poczekam z przesadnym entuzjazmem jeszcze parę dni..

Najgorsze przypuszczenia się potwierdziły, to był tylko jednodniowy zryw. Znowu jest kicha.

#247 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 13 marca 2016 - 21:51

U mnie na UPC wczoraj aplikacje sciągały się szybko, a dziś rano bardzo, bardzo wooolno....nie wiem czym to jest spowodowane, zarówno na iP6 i na ipadzie Air BARDZO wolno, i to nie Orange?

Użytkownik landr edytował ten post 13 marca 2016 - 21:51

#248 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 14 marca 2016 - 15:15

Powinni dostać pare milionów kary to moze by sie to ogarnelo, bo mają nas po prostu w dupie...

#249 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 marca 2016 - 17:54

Powinni dostać pare milionów kary to moze by sie to ogarnelo, bo mają nas po prostu w dupie...

A niby za co? Ogarnij się. Nikt nie może zmusić prywatnej firmy, żeby zapewniła szybie łącza do każdego serwera na świecie. To tak na prawdę Apple bardziej powinno zależeć, żeby ich usłygi działały. Jakoś z netflixem czy Microsoftem, spotify nie ma problemu, bo mają mirrory w europie, których Apple nie ma albo ma kiepskie.

#250 Majewa

Majewa
  • 5 postów

Napisano 18 marca 2016 - 15:50

U mnie od 2 dni transfer wrócił do normy :) Mam 20mb z Orange i pobiera aplikacje z dobrą prędkością. A jak u Was?

iPhone 7 Plus | iPad Air 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych