Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gry DOS w DOSBOX - gotowe paczki na MacOSX

• Zamknięty Temat jest zamknięty
258 odpowiedzi w tym temacie

#176 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 31 grudnia 2008 - 02:27

Ja myślę, że fenomenem grywalności starych gier jest to, że były wtedy bardzo słabe komputery. Najpierw budowało się więc fabułę, scenariusze a potem programiści się bardzo mocno gimnastykowali, żeby to przełożyć na strasznie ograniczone możliwości. To była po części gra wyobraźni wspomagana sprzętem. Podobne wrażenie odnoszę obserwując czasem dzieciaki. Dajcie im prymitywne, drewniane klocki a będą się nimi bawić godzinami. Dajcie im zabawkę, która ma wszystko i wygląda a znudzi się bardzo szybko. Dziś najpierw programiści się zastanawiają nad bajerami, efektownymi bajerami a dopiero na końcu, na siłę do tego się tworzy fabułę (to oczywiście tylko takie wrażenie). We współczesne gry gra się raz, czasem dwa i gra idzie w odstawkę a do staroci się wciąż wraca. Zaryzykuję, że gry, które mają tysiące lat jeszcze długo będą na topie (warcaby, szachy, pasjans, mahjong itp.). One pobudzają wyobraźnię. Weźmy taką grę Lotus. Ja ją miałem na C64, co wprawiało w osłupienie moich kolegów Amigowców. Ta gra wyglądała identycznie na C64 i Amidze. Różniła się jedynie dźwiękiem. Nie wiem, na który komputer powstała najpierw..Mija właśnie chyba 15 rok a ja Lotuskiem nadal lubię pojeździć.Miałem go wieki temu na C64 i nadal mi się nie znudził. Z tego porównania wyłączył bym gry strategiczne. Tam na tyle trzeba myśleć, że nawet w nowe gry gra się długo, ponieważ tam właśnie musi działać wyobraźnia. Szczerze powiedziawszy ostatnia dobra strzelanka, w jaką grałem to Shadow Warrior (następca Duke Nukem 3D). W co bym tego typu nie grał po niej to szybo się nudzi. GTA to też niespecjalnie powalająca efektami gra ale jest tak ciekawa, że bajery są jedynie wtórnym elementem decydującym o atrakcyjności gry. Wydaje mi się, że trochę mało gier powstaje dzisiaj na prawdę ciekawych i wciągających na długo. Prince of Persja, Aladdinowi ciężko dorównać grywalnością a są to paździerze jak na dzisiejsze standardy. Znacie Blobwars Metal Blob Solid ? Taka kulka, która ma za zadanie mordować inne kulki a ratować jeszcze inne. Pół roku ją przechodziłem. Prymitywna platformówka ale bardzo trudna i wymaga zaangażowania umysłu, refleks, precyzji do rozwiązywania zadań. Powstała jej kolejna wersja. Wypasiona, 3D i w ogóle. W tamtą grałem pół roku, w najnowszą 10 minut i jej miałem dość. Blobwars Metal blob solid to dość współczesna gra. Jest w wersjach Mac/Linux/Windows. Freeware.

#177 cyberspace1221

cyberspace1221
  • 172 postów
  • SkądM-kw

Napisano 15 stycznia 2009 - 20:03

szkoda że link nie działa :(

#178 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 16 stycznia 2009 - 03:15

Który ?

Wszystkie gry są dostępne na www.rabsat.pl >>> kultowe gry...

#179 Motorhead

Motorhead
  • 9 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 04:22

Ogromnie Ci dziekuje. Przywolales mile wspomnienia..
Skoro siegamy do wspomnien pozwolcie, ze ja tez sie rozmarze przypominajac kilka tytulow.

Czy grales moze w Bicycle Racers (w skrocie BC Racers). Wyscigi jaskiniowcow w kamiennych motocyklach. Kazdy motocykl miescil dwoch zawodnikow. Jeden kierowal, a zadaniem tego drugiego, w szoferce bylo walenie po lbach innych zawodnikow, kiedy tylko odpowiednio sie zblizyli.. To bylo obledne, gralem w to miesiacami. Kazda druzyna miala parametry szybkosci i sily- odpowiednio dla kierowcy i oprycha w szoferce. Ja na ogol wybieralem brudna droge do zwyciestwa- najsilniejszego typa z najwolniejszym kierowca. Kiedy wszyscy pozostali zawodnicy byli juz na czas zdemolowani dojezdzalem do mety..
Wspaniale lokacje, roznorodny wyglad postaci i muzyczka uzupelnialy klimat.

Blackthorne Blizzarda poprzedzal Warcrafta. Sterowanie jak we Flashbacku, ale nieco inny klimat. Koles z dwudziestego wieku laduje w jakims rownoleglym swiecie fantasy i paraduje z shotgunem po podziemnych labiryntach. Rozmawia z wiezniami kopaln, ale wiecej strzela. Pamietacie zdradzieckie combo? Co mniej wrazliwy gracz, po wyzwoleniu skazanca slyszac "Thank You my Friend" mogl za pomoca kombinacji klawiszy odwrocic sie i usmiercic niedoszlego kumpla.

A przygodowki? Takie np. Kings Quest.. Ach..Nigdy nie gralem, ale widzialem. Pamietacie Panowie wysyp przygodowek i recenzje w Secret Service? Niedawno wyszlo wznowienie Full Throttle. Niestety tylko na Windowsa. Czy wiesz Mistrzu Raptou, czy i jak mozna odpalic ja na Macu?
Mam do Ciebie jeszcze dwa pytania. Z niezliczonych przygodowek, ktore tak uwielbialem jako smark, mile wspominam Woodruf and The Schnibble of Azimuth i Little Big Adventure(LBA). Nigdy nie bylo mi dane ich ukonczyc. Wiesz, czy moze sa jakies strony, gdzie mozna je zdobyc w postaci umozliwiajacej uruchomienie na Macu? Wtedy mialem slaby komputer, teraz objetosci tych gier sa smiesznie male.

Jeszcze jedno- Spostrzegawcza jest Twoja uwaga na temat stosunku fabuly i objetosci gier na przestrzeni lat tzn. teoria, ze dzis nie nudza glownie gry strategiczne bo wymagaja kreatywnego myslenia, kazda sytuacja stwarza nowe wymagania w kwestii modyfikacji strategii. Przynajmniej ja tak to odczuwam. Kontynuacja przygodowek maja byc dzis gry RPG i taki np Gothic,nie wiedziec czemu, zdobyl moja sympatie. Uwazam jednak, ze brakuje fajnych przygodowek typu chociazby Woodrufa (mam na mysli zarowno parametry wizualne, jak i techniczne), a przeciez teraz latwiej byloby je stworzyc.

Moze pozostali z Was mogliby jeszcze przypomniec jakies przygodowki?

Jeszcze raz gratuluje inicjatywy i dziekuje

---- Dodano 20-01-2009 o godzinie 04:26 ----
I jeszcze jedno. Dzis zapominam pelno rzeczy na egzamin, do roboty, nie kupie wody, mydla czy papieru w sklepie.., zapomne o czyichs urodzinach i inne niewybaczalne paskudztwa wynikajace ze szwankujacej pamieci..
Jestem juz starym dziadem, ale KOMBINACJE KLAWISZY DO GIER wymienie wytracony ze snu! Ach te gry...

#180 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 20 stycznia 2009 - 12:32

Another World! :) na 286 w to się zagrywałem, fabuła filmiki eh piękne czasy, Little Big Adventure, też*nigdy nie ukończyłem, ale rewolucyjne sterowanie i coś*innego, i do tego ta grafika na tamte czasy :) Hordy lubiłem swego czasu, a z takich starych to Prehistoryki lubiłem, kojarzą*mi się*z bursztynowym monitorem i dźwiękiem z systemowego bzyczka, który wiele nie mógł, Doofus, też*zagrywałem się*całymi dniami i Titus The Fox, jedna z przyjemniejszych platformówek, dużo można by wymieniać*dobry gier, teraz to istotnie próbują*słabą fabułę zakrzyczeć wymaganiami. Szkoda ale na szczęście DosBox i stare gry często zapomniane i opuszczone znajdą*u mnie miejsce, a ja czas by w nie pograć. Dune 2...nie wiem czy nie chciałbym tylko opcji zaznaczania kilku jednostek na raz...ale może straciło by to swój urok...?:)

#181 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 20 stycznia 2009 - 18:02

Dune II chyba jest gotowe na stronie - o ile pamiętam. A ja najdłużej katowałem grę "Północ - Południe" Zaczynałem na moim XT bez HDD jeszcze a pogrywałem w to jeszcze na 386. Wszystkie moje komputery z wyjątkiem ostatniego peceta były klasy Mini. Ta X-tetka także. Pradziadek Maca Mini i w 1992 roku niewiele większy od obecnego Miniaka na wypasionym CPU Nec V-20 o nietypowym zegarze 10 MHz, koprocu Intel 8087, zintegrowana grafika Herculec/CGA. Był tak mały, że monitor 14'' wyglądał na nim jak szafa, więc dokupiłem monitor 10'' Hercules/CGA i dopiero świetnie wyglądał. Teraz Miniak robi wrażenie a wyobraźcie sobie równie mały komputer na początku lat 90 ! Za kartę muzyczną robił COVOX a za aktywne głośniki radio Taraban-2 :lol: I grało się na tym ! I nie było w nim dysku ! Zresztą i tak by się nie zmieścił do środka. XT obsługiwał dyskietki DD do maks. 720 kb ale ja je formatowałem na 800 MB.

#182 gooroo30

gooroo30
  • 304 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 20 stycznia 2009 - 18:52

A ja najdłużej katowałem grę "Północ - Południe"

Super grywalna gierka . Mnie tylko do szału doprowadzały te walki na pociągach :-)

#183 cyberspace1221

cyberspace1221
  • 172 postów
  • SkądM-kw

Napisano 20 stycznia 2009 - 19:00

Fakt link faktycznie działa i hehe jest Super Frog :)

#184 Motorhead

Motorhead
  • 9 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 16:27

Czesc, Podazajac tropem starych gier znalazlem portal stare.e-gry.net Mozna tam znalezc kompletne wersje starych gier do sciagniecia za smsa(limit transferu, bardzo tanio) wraz z Dos Boxem, Dos Shellem i instrukcja instalacji. Niestety uruchamiam to tylko w PC. Na pewno istnieje sposob, zeby uruchomic to na Mac'u, skoro Tobie sie to udalo. Wiesz, jak to zrobic? Pozdrawiam Motorhead

#185 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 lutego 2009 - 16:35

użyć dosbox'a na maka?
popatrz, poczytaj... Gry

#186 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 06 lutego 2009 - 20:02

W podanym post wyzej linku znajdziesz bazę-gotowca do samodzielnego robienia takich rzeczy - grę dla DOS a dokładniej zawartosć jej katalogu wrzycasz do kat. "C" " Bazy". Edytujesz plik dosbox.conf i na samym końcu tego pliku wpisujesz tytuł.exe (bat, com) pliku uruchamialnego.
Tylko tyle.

Jeśli chcesz, aby gra była jednocześnie dla Mac i Windows - przejdź do kat. Windows w "BAZIE" i to samo dopisz w tam znajdującym się pliku dosbox.conf, identycznie, jak w pliku dla Maka.

Teraz gra działa przenośnie. Tę samą grę możesz odpalać na Windows i Mac zamiennie, nawet z Pendrive.

Te same gry da się także uruchomić na Linuksie po niewielkiej modyfikacji.

Jeśli chcesz lepiej zrozumieć jak to działa i jak tworzyć takie paczki od zera - popełniłem taki o to artykuł na ten temat:Poznajemy Dosbox
Artykuł ten ukazał się w częściach w tegorocznych numerach Dragonia Magazine.

A tu, w dziale Emulacje znajdziesz inne "moje" emulatory z wbudowanym Dosbox i chyba prostsze w obsłudze, niż setki mniej lub bardziej udanych i enigmatycznych nakładek na Dosbox. To po prostu zestaw Dosbox+GUI do niego: GEOS - dla mocniejszych maszyn i GEMulator dla słabszych (Dosbox + OpenGEM 5, znany z takich systemów, jak TOS na ATARI ST/TT/Falcon, czy MS/PC/Free DOS.

Jakby tego było mało jest tam gdzieś na stronie także JPC, który także działa na każdym systemie i pendrive.

Miłej lektury i dobrej zabawy !

W przygotowaniu jest gotowiec-obraz dysku dla VirtualBox. Znajdą się tam gry i mnóstwo programów użytkowych. Może uda mi się nawet internet uruchomić i przeglądarkę Arachne (jedyna na świecie, graficzna, autonomiczna przeglądarka WEB dla DOS obsługująca współcześnie tworzone strony www).
Nie mam się kiedy za to zabrać. Częsć "słowno-muzyczna" już jest na stronie ale jeszcze obraz nie gotowy. Brak czasu i sił. Ostatnio mam "kierat" w pracy a jak wracam do domu to nie mam siły kciuka podnieść na "lotniku", aby TV włączyć. Już nawe "Fakty" oglądam na komórce z tygodniowym opóźnieniem (Eye TV samo mi nagrywa a potem konwertuję do 3G).

---- Dodano 06-02-2009 o godzinie 21:47 ----
Doszła kolejna gra do kolekcji. Czy mówi Wam coś tytuł River Raid ??

Dla tych, którzy nie wiedzą. Kultowa gra, która została wydana pierwotnie na prymitywną konsolę Atari 2600 a następnie podbiła świat na niemal wszystkich komputerach ośmiobitowych. Grałem w to już na Timex 2048, Schneider CPC 464, Atari 65 XE, C64. Mało kto wie ale gra ta została wydana również dla DOS i tę właśnie wrsję znajdziecie pod tym linkiem: http://s227941115.on...x/riverraid.zip

Tradycyjnie gra działa na Mac i Windows zamiennie.

#187 Motorhead

Motorhead
  • 9 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 23:10

Dziekuje Raptou i Roberto, Jestescie moimi Wybawcami! W ogole cala ta strona to swietny pomysl. Zdazylem juz przeczesac troche tematow. Dzieki Waszym postom znalazlem tu wiele informacji, ktore pomoga mi i mojemu Mac'owi. Niestety sam nie bylem w stanie zamiescic zadnej pomocnej wiedzy, ale mam nadzieje ze z czasem to sie zmieni- w miare jak, przy nie malej inspiracji tego forum stane sie bardziej kompetentnym uzytkownikiem swego komputera. Pozdrawiam serdecznie, Niech Moc bedzie z Wami!

#188 gawlik.bartek

gawlik.bartek
  • 59 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 12 lutego 2009 - 14:59

a ja ściągnąłem kilka gier, wśrod nich gta, na które miałem wielką ochotę*i niestety... wszystko działa - gta nie. Pokazuje się*ekran dosowski, informacje i po chwili wszystko się wywala. O co może chodzić? spokał*sie ktoś* z takim problemem? komputer to macbook cd 2.0 1gb ram

#189 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 12 lutego 2009 - 15:00

Przepraszam ze sie wtace ale czy Monkey Island 3 jest w takiej paczce?

#190 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 lutego 2009 - 19:54

Hektor - od Monkey Island 3 to masz ScummVM :) ScummVM :: Home musisz się tylko zaopatrzyć w nośnik z grą (co nie jest trudne jeżeli takowego nie posiadasz - do znalezienia za ~30zł w sklepach w stylu empik/saturn/media markt - nie tak strasznie dawno wypuścili znowu [tak samo jak Sam&Max, Grim Fandango i inne tytuły LA])
paczuszka taka byłaby cokolwiek spora :) MI było w końcu na 2 płytkach (przez muzykę i video zapewne, które było kiepsko skompresowane) - mi skompresowany obraz .dmg z danymi z dwóch płytek (bez skompresowania muzyki do mp3 itp. bo mi coś z tym nie wychodziło z tym...) ma 854 MB :D

no i MI3 pod DOSem to nie działało chyba - potrzebny był Windows

#191 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 12 lutego 2009 - 20:41

Hektor - od Monkey Island 3 to masz ScummVM :) ScummVM :: Home musisz się tylko zaopatrzyć w nośnik z grą (co nie jest trudne jeżeli takowego nie posiadasz - do znalezienia za ~30zł w sklepach w stylu empik/saturn/media markt - nie tak strasznie dawno wypuścili znowu [tak samo jak Sam&Max, Grim Fandango i inne tytuły LA])
paczuszka taka byłaby cokolwiek spora :) MI było w końcu na 2 płytkach (przez muzykę i video zapewne, które było kiepsko skompresowane) - mi skompresowany obraz .dmg z danymi z dwóch płytek (bez skompresowania muzyki do mp3 itp. bo mi coś z tym nie wychodziło z tym...) ma 854 MB :D

no i MI3 pod DOSem to nie działało chyba - potrzebny był Windows

No wlasnie skonczy sie na tym ze na winzgrozie zagram

#192 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 lutego 2009 - 20:44

ale po co ci win skoro jest ScummVM dla OS X'a? DosBox nic by nie dał, bo gra wymagała Windowsa a nie DOSa ale pod ScummVM będzie działać wyśmienicie - doświadczenia własne :)

#193 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 12 lutego 2009 - 21:00

a ja ściągnąłem kilka gier, wśrod nich gta, na które miałem wielką ochotę*i niestety... wszystko działa - gta nie. Pokazuje się*ekran dosowski, informacje i po chwili wszystko się wywala. O co może chodzić? spokał*sie ktoś* z takim problemem? komputer to macbook cd 2.0 1gb ram

Ta gra jest dość trudna w emulacji. Ona mi sprawiała dużo problemów w uruchomieniu z Dosbox.
Spróbuj wychwycić komunikat o błędzie w tym okienku dosowym. Może Ci coś mignie.

Skoro na moim Mini działa to i na Twoim MB także musi działać.
Z tą grą jest jeden problem, którego nijak nie mogłem przeskoczyć. Coś jest nie tak z grafiką emulatora. Gdy przełącza się ją na pełny ekran (Alt Enter) przekłamuje kolory, dlatego jest to jedyna z paczek, która domyślnie ustawiona jest jako małe okienko.
Innych problemów z nią nie było.

Mac OS i jego beznadziejnie głupie edytory tekstu (nie umiem nazwać inaczej udziwniania rzeczy prostych, które nie potrafią tak prostej rzeczy, jak zapis pliku txt bez formatowania na siłę w idiotyczny sposóB) robią śmietnik w plikach tekstowych i z tego powodu mogą być problemy z grami uruchamianymi na Windows (dosbox.conf). Sam Windows nie posiadam (pewnie gdzieś się wala jego obraz VMWare na USB) i nie sprawdzam ich. Koledzy zgłaszali sieczkę w plikach dosbox.conf, w kat. Windows. Usuwam błędy na bieżąco.

To są na razie jedyne problemy. Wszystkie gry sprawdzam, czy działają na MacIntelu. Nie sprawdzam ich na PPC ani na Windows. Tutaj koledzy mi "meldują" o problemach a ja "w ciemno" je usuwam bez sprawdzania efektu (w 99% się udaje)

P.S. Koniec świata, żeby na Maka nie było żadnego notatnika. Prostego, wręcz prymitywnego programu do edycji plików, który nie będzie chciał mi mówić, że jestem głupi bo chcę TXT lub CONF a nie RTF. Nie będzie mi też psuł zawartości pliku, bo on wie lepiej jak mają być poukładane wiersze i jaką czcionką.
Zebym ja musiał emulować notepad.exe na Mac OS X, żeby normalnie pogrzebać w plikach to się mózg lasuje ! :x

#194 Carnage

Carnage
  • 98 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 12 lutego 2009 - 21:31

raptou, a może warto napisać do Apple ze swoimi sugestiami? ;-) w końcu to taka porządna firma... ;-)

#195 gawlik.bartek

gawlik.bartek
  • 59 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 12 lutego 2009 - 21:47

udalo mi się złapać*ten ekran z błędem. poniżej link:

http://img301.images...gtaerroraz0.png

#196 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 12 lutego 2009 - 22:56

Zaraz się poprawi.

Sam nie wiem co się dzieje. Działało i przestało, bądź przy uploadzie na serwer wysłałem nie tę wersję.

Daj mi 15 minut.

---- Dodano 13-02-2009 o godzinie 00:14 ----
Już. Poprawione.
Nadal nie wiem co się stało.

Już możesz ściągnąć ponownie. Gra teraz działa na pewno (u mnie także był ten sam problem).
Gdyby jednak znów coś było nie tak to istnieje jeszcze archiwum tych gier, kiedy były jeszcze w wersjach tylko na Maka.

Nie usuwałem tych poprzednich wersji z serwera.

Znajdują się tu: http://s227941115.on...raptoulinux/mac

Aby ściągnąć arhiwalną wersję "paczki" w DMG należy wkleić powyższy adres i dopisać tytuł gry i dodać do niego 4mac.dmg
Przykład.

Aby ściągnąć gta w wersji DMG należy adres ten wpisać w takiej postaci: http://s227941115.on...mac/gta4mac.dmg

Uwagi.

1. Można uruchamiać gry wprost z DMG. Obrazy te nie są zablokowane do zapisu i wszystkie save'y zostaną zapisane.
2. Niektóre paczki DMG nie były zbyt udane i nie będę ich już rozwijał.
3. Nie ma tam wszystkich gier, które są na rabsat.pl
4. Nazwy plików są zgodne z poprzednimi i wystarczy dodać 4mac.dmg do linku (np. prince4mac.dmg)

#197 gawlik.bartek

gawlik.bartek
  • 59 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 12 lutego 2009 - 23:22

już ściągam, wielkie dzięki za wstawienie poprawionego gta i ogólnie za całokształt, aż się łezka w oku kręci grając w lemingi czy lotusa, o innych hitach nie wspominając... już*działa! super. ale teraz jeszcze jedno pytanie, czyli jak mogę podmienić wersię*demo na pełną? mam gra 1 w wersji rozpakowanej i co z nim zrobic? sorry za lamerskie pytania, ale chciałbym pograć*w pełną wersję :)

#198 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 13 lutego 2009 - 18:49

Podmienić możesz bardzo prosto. Paczki od samego początku były tak stworzone, aby ich struktura była możliwie przejrzysta, co by każdy z nimi mógł robić co tylko chce. Na "paczkę" składają się: - emulator Dosbox dla Mac OS X w wersji 0.72 UB (nie zawsze dobrze działa na PPC, dlatego dodałem wersję PPC) - emulator Dosbox dla Mac OS X w wersji 0.65 PPC - katalog "C", który udaje dysk C w DOS i tam właśnie znajdują się oryginalne pliki gry/programu DOS w niezmienionej, pierwotnej formie - katalog Windows, w którym znajduje się emulator Dosbox dla Windows w wersji Portable - dosbox.conf - plik, wktórym wszystko się konfiguruje. Taki sam plik znajduje się w katalogu dla Windows. Wszystko, co musisz zrobić to usunąć zawartość kat. C a wto miejsce wkleić pliki ze swojej wersji gry. Następnie zmień ostatnie linijki w pliku dosbox.conf, czyli najpierw wpisz setup, install, setsound itp aby ustawić parametry gry i uruchom Dosbox. Jak już ustawisz i wszystko zadziała usuń, np. wpis setsnd w pliku dosbox.conf i zastąp go nazwą pliku gry, np. gta.exe. To wszystko.

#199 gawlik.bartek

gawlik.bartek
  • 59 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 13 lutego 2009 - 22:22

nie wiem chyba jestem za mało pojętym uczniem, ale zupełnie mi to nie wychodzi :) próbuję wpisywać te komendy ale wyślwietla mi w dosie że to illegal command... Skopiowalem wszystko z katalogu z grą*do katalogu c w folderze z gta i teraz na tych polecieniach odpadłem

#200 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 14 lutego 2009 - 00:26

Ja podałem tylko przykład. Musisz wpisać nazwę pliku exe zamiast demo24, czy jakoś tak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych