Witam wszystkich forumowiczów
na wstępie zaznaczę, że jestem nowy na tym forum więc jeżeli rozpocząłem temat nie w tym dziale to proszę o przeniesienie do odpowiedniego, dziękuję 
a teraz przejdźmy do rzeczy.
Korzystam z Macbook'a Pro Intel Core Duo 2.5 GB 4 RAM'u z zainstalowanym systemem Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard.
Po długim czasie i przeczytaniu opinni o Mac OS X El Capitan postanowiłem go zainstalować i tu zaczęły się moje problemy.
Korzystam z internetu na łączach TP (Orange) i pobieranie El Capitana za pośrednictwem AppStore nie wchodziło w gre ze względu na czas oczekiwania ok 2 dni 8godz więc poszperałem w internecie i udało mi się znaleźć system jedynie na torrentach (wiem że to niebezpieczne, ale świadomie chcę podjąć to ryzyko) więc pobrałem plik OS X El Capitan 10.11.0 bootable USB (DMG File).
Z tego co wyczytałem na różnych forach przygotowanie bootowalnego pendrive'a z OS X El Capitan opisane jest z poziomu pobranego systemu za pomocą AppStore i doczytałem, że plik pobrany od Apple nie jest w formacie DMG.
Proszę o pomoc w przygotowaniu takiego pendrive'a z poziomu Macbooka i wszystkim pomocnym użytkownikom bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam