Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 2 votes

Apple TV 4 - pytania

• Please log in to reply
539 replies to this topic

#226 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 22 November 2015 - 22:54

Myślę, że wersja 32 GB jest wystarczająca i jest udanym kompromisem ceny/pojemności.

#227 ceglaty

ceglaty
  • 146 posts
  • SkądNowy Sacz

Posted 29 November 2015 - 09:23

Witam, testował ktoś już czy ATV4 transkoduje pliki inne niż te iTunes? Mam na myśli takie pliki jak .mkv .avi itp. Chciałbym uruchamiać filmy z mojego serwera NAS, który jest za słaby na tego typu pliki i mam nadzieje że ATV4 je obsługuje. 

#228 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 29 November 2015 - 13:41

Samo Apple TV nie obsługuje. Obsługą zająć musi się aplikacja do odtwarzania filmów.

#229 gorges

gorges
  • 18 posts
  • SkądAndrychów

Posted 29 November 2015 - 18:12

Myślę, że wersja 32 GB jest wystarczająca i jest udanym kompromisem ceny/pojemności.

Nie zgadzam się. Nie powiększysz przestrzeni na potrzeby danych i aplikacji. Aplikacje mają możliwość rezerwowania przestrzeni. Po zainstalowaniu apki Flickera pozostało mi trochę więcej niż połowa z 64 jakie zakupiłem... IMHO lepiej dołożyć kilka setek, mieć więcej przestrzeni i nie musieć się gimnastykować jak ja teraz ze swoim iPhone'm 32GB.

Edited by gorges, 29 November 2015 - 18:13.

Komputer: MBPr / 2.3 GHz / 8 GB / 256 SSD; Telefon: iPhone 5s 32GB; Tablet: iPad Air 2 WiFi 128GB; NAS: Seagate BlackArmour 8 TB + ATV 4; Hackintosh (pracuję nad nim) na Intel NUC5i7RYH

#230 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 29 November 2015 - 22:19

Jest w ATV Store specjalna Appka która pokazuje stan pamięci. Mi starcza pojemność 32 GB , nie instaluje byle czego i mam jeszcze ponad 20 GB wolnej przestrzeni na dysku :)

#231 Goldix

Goldix
  • 153 posts
  • SkądMarki, PL

Posted 02 December 2015 - 16:05

Czy Pilot w ATV4 będzie kiedyś działał? Dla mnie to była super sprawa jak miałem wyłączony TV i słuchałem muzyki. 

#232 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 02 December 2015 - 19:49

No właśnie... U mnie ten sam problem. Pilot potrafi wyłączyć telewizor, ale jak słucham muzyki i wyłaczę telewizor (bo obraz mnie nie interesuje) to wszystko się wyłacza...

#233 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 02 December 2015 - 20:04

Panowie, zastanawiam się na ATV, nie ma problemu ze AirPlayem z maca w sensownych 1080p ?

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#234 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 02 December 2015 - 20:13

Panowie, zastanawiam się na ATV, nie ma problemu ze AirPlayem z maca w sensownych 1080p ?

przede wszystkim musisz miec dobry router

#235 angelares

angelares
  • 912 posts
  • Skądona taka blada?

Posted 03 December 2015 - 10:19

No właśnie... U mnie ten sam problem. Pilot potrafi wyłączyć telewizor, ale jak słucham muzyki i wyłaczę telewizor (bo obraz mnie nie interesuje) to wszystko się wyłacza...

Jeśli nie masz zewnętrznego wzmacniacz to telewizor robi za wzmacniacz. Trudno więc po po wyłączeniu telewizora abyś słyszał cokolwiek. 

Pozzdro, aa

Panowie - przyszło mi do głowy, że mogę zrobić film z obsługi atv4 na naszym polskim rynku (przede wszystkim mam na myśli rynek aplikacji dostępnych w Polsce). Mam pada nimbusa, atv 32  gb, parę apek (filmbox) i gier, audio po airplay i przez telewizor. Jeśli was coś szczególnie interesuje  to dopiszcie się pod tym postem. Może ułatwimy początkującym życie.

Pozzdro, aa

#236 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 03 December 2015 - 19:56

Super pomysł :)

#237 ceglaty

ceglaty
  • 146 posts
  • SkądNowy Sacz

Posted 06 December 2015 - 20:27

Super pomysł :)

Proszę Infuse, Nastify i inne https://youtu.be/lBOnXjdYaWY

#238 Dariusz Breś

Dariusz Breś
  • 2 posts

Posted 07 December 2015 - 01:06

Czy komuś udało się podpiąć klawiaturę apple po bluetooth?

w ispocie nie wiedzą jak to zrobić, czy nowe atv nie ma takiej możliwości czy to tylko bug softu?

#239 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 07 December 2015 - 08:52

Też gdzieś czytałem, że klawiatury podobno nie działają...

#240 Dariusz Breś

Dariusz Breś
  • 2 posts

Posted 07 December 2015 - 22:23

znalazłem na applu: "Klawiatury bezprzewodowe nie są zgodne z urządzeniem Apple TV (4. generacji)."

znaczy nie obsługują, szkoda, czas na zwrot apple tv do sklepu

tak przy okazji, remote też nie obsługuje...

#241 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 07 December 2015 - 23:53

No właśnie. Pilot nie działa z MacBookiem, klawiatury nie podłączysz pod Bluetooth i jeszcze zapowiadają nowe ATV5 , które pewnie naprawi te błędy :( Apple sobie kpiny urządza. Już raz tak zrobili wprowadzając iPada 3, a po kilku miesiącach iPada 4. Coś czuję że z ATV 4 będzie podobńie i jego czas będzie krótki.

#242 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 08 December 2015 - 09:26

Zastanawiam się czy oni mają jakieś specjalne spotkania, na których zastanawiają się w jaki sposób wykastrować swoje urządzenia... Rozumiem, że np. starsze komputery nie obsługują airplay mirroring, bo procesor za słaby (chociaż airparrot działa normalnie na tych starszych komputerach), ale do jasnej cholery - co nimi kierowało wycinając z nowego atv obsługę klawiatur bezprzewodowych?....

#243 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 08 December 2015 - 10:06

Zastanawiam się czy oni mają jakieś specjalne spotkania, na których zastanawiają się w jaki sposóująb wykastrować swoje urządzenia... Rozumiem, że np. starsze komputery nie obsługują airplay mirroring, bo procesor za słaby (chociaż airparrot działa normalnie na tych starszych komputerach), ale do jasnej cholery - co nimi kierowało wycinając z nowego atv obsługę klawiatur bezprzewodowych?....

Ja znam odpowiedź... SIRI... W USA nie potrzebą wklepywać tekstu... A inne kraja mają w d....

#244 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 08 December 2015 - 10:33

Pewnie nie chcieli żeby ludzie korzystali z klawiatury do gier, bo to za bardzo by przypominało komputery PC.

#245 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 08 December 2015 - 10:55

Miałoby to sens, gdyby w PL siri też działała... Ale niestety :/

Chociaż mogliby zaktualizować aplikację dla iphona "remote", tak żeby apple tv też dało się nią obsługiwać. Ułatwiłoby to życie. Klawiatura ekranowa i sterowanie jej z pilota jest do d....

#246 angelares

angelares
  • 912 posts
  • Skądona taka blada?

Posted 08 December 2015 - 21:58

Miałoby to sens, gdyby w PL siri też działała... Ale niestety :/

Chociaż mogliby zaktualizować aplikację dla iphona "remote", tak żeby apple tv też dało się nią obsługiwać. Ułatwiłoby to życie. Klawiatura ekranowa i sterowanie jej z pilota jest do d....

Ponoć zaktualizowali. Sprawdź update'y dzisiejsze.

Pozzdro, aa

#247 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 08 December 2015 - 22:00

No, sprawdziłem. Działa... Można wpisywać hasła z iPhona :) tego mi brakowało :) w końcu :)

#248 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 08 December 2015 - 23:58

No, sprawdziłem. Działa... Można wpisywać hasła z iPhona :) tego mi brakowało :) w końcu :)

zaktualizowałem i o co kaman?  co zaczęło działać?

#249 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 09 December 2015 - 08:37

Ślepy jesteś? Napisałem dalej: "można wpisywać hasła z iPhona"

#250 Goldix

Goldix
  • 153 posts
  • SkądMarki, PL

Posted 09 December 2015 - 12:42

Jeżeli program Pilot na iPhone nie wykrywa automatycznie twojego ATV to trzeba go dodać ręcznie w ustawieniach ATV. 

• Burczyk likes this

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users