6,
@jbwm - jeśli dla Ciebie zdanie:
Administracja Forum myapple głęboko wierzy w prawo człowieka do informacji, wolność wypowiedzi i swobodę wygłaszania opinii, nie ponosi jednak odpowiedzialności za intencje użytkowników oraz zastosowanie informacji i wiedzy zdobytej na forum myapple.
jest
Smiechu warte
, to przykro mi bardzo. Wiem, że miałeś pewnie na myśli ban Wallenroda w tym kontekście, ale zapewniam Cię, że ja traktuję ww zdanie
bardzo serio i dopóki będę modem, za wszelką cenę będę się przeciwstawiał łamaniu tej zasady.
Oznacza to, że akceptuję wątki o iPhone i MacOS X na PC, bo rozmowa to nie czyn. (Jak w 1szej poprawce do konstytucji USA)
Również będę się przeciwstawiał banowaniu, chyba, że zostanę przegłosowany.
Jednak powiedziawszy to, będę oczekiwał od użytkowników chęci i dążenia do samodoskonalenia, nauki, wyciągania wniosków, zawierania kompromisów w debacie z
ideami NIE z
użytkownikami
Ilość użytkowników forum osiąga masę krytyczną i z fizyki wiemy, że tylko utrzymanie odpowiedniego dystansu miedzy zasobnikami z Plutonem gwarantuje uniknięcie
eksplozji
Dlatego też namawiam do trzymania dystansu - do siebie i do innych.
Bo widzę, że użytkownikom takim jak
pank,
Chilon,
jbwm naprawdę zależy na forum myapple.pl. Bez was to forum byłoby już inne :smile:
banan - don't go
I kwestia kodyfikacji - preferuję prawo zwyczajowe i precedensy (tradycja anglosaska) nad ścisłą kodyfikacją wszystkiego co da się określić (tradycja francuska). Uważam też, że termin "Sprawiedliwość Społeczna" jest szkodliwy dla kreatywności i rozwoju. A więc nie domagajmy się tej SS bo to nas samych zamęczy. Jeśli naprawdę wierzycie w Liberte, Fraternite, Egalite (przepraszam frankofonów) to pokażcie to Swoim przykładem, i nie czepiajcie się jakiś mitycznych regulaminów rzekomo mających zapewnić Nam sprawiedliwość.