Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#1151 pepis2013

pepis2013
  • 30 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 26 October 2014 - 13:26

Wiadomo,ze lepiej miec wiecej pamieci niz mniej :) W Idream w Bydgoszczy,maja tylko 16GB a co do wersji 64GB to na szarego maja zapisanych 50 osob,a na zlotego 30 takze niezle.

#1152 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 26 October 2014 - 14:09

To chyba byłem jednym z pierwszych zamawiających :) W sobotę (dzień po premierze) dostałem telefon, że mam do obioru GOLD'a 16 GB. Mam zamówionego jeszcze szarego 64 GB i niestety na niego jeszcze trzeba czekać - dostałem informację, że w tygodniu POWINNY się pojawić (oczywiście mowa o pojedynczych sztukach).

#1153 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 26 October 2014 - 15:26

Dołączona grafika

Bardzo elegancko tryzma bateria od 8.1. Jestem bardzo zadowolony. Dwa dni normalnego uzytkowania

#1154 ETE

ETE
  • 42 posts

Posted 26 October 2014 - 16:38

Ja posiadam 6 plusa i wielkość jak najbardziej mi odpowiada. Po 3 tygodniach użytkowania jestem zadowolony, noszony w kieszeni spodni i się nie wygiął :). Nwm, czy nie mam problemu z baterią bo przy np. Asphalt 8 i safari wytrzymuje mi tak 7h może 8h (Jest to wynik normalny?). Chciałbym się dowiedzieć tylko o apple case, który leży lepiej w dłoni i jest trwalszy sylikon czy skóra.

#1155 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 26 October 2014 - 16:57

Ja posiadam 6 plusa i wielkość jak najbardziej mi odpowiada. Po 3 tygodniach użytkowania jestem zadowolony, noszony w kieszeni spodni i się nie wygiął :). Nwm, czy nie mam problemu z baterią bo przy np. Asphalt 8 i safari wytrzymuje mi tak 7h może 8h (Jest to wynik normalny?). Chciałbym się dowiedzieć tylko o apple case, który leży lepiej w dłoni i jest trwalszy sylikon czy skóra.

Dobry wynik baterii.
Dla mnie lepszy jest case ze skory, mozna porzadnie chwycic telefon bez obawy, ze sie wyslizgnie.

#1156 ETE

ETE
  • 42 posts

Posted 26 October 2014 - 17:36

Dzięki Lexio, bo już myślałem, że musi iść na wymianę. A co do case'a to słyszałem, że niektórzy uważają sylikon za lepszy, więc pewnie to indywidualna sprawa.

#1157 Cath.S

Cath.S
  • 51 posts

Posted 26 October 2014 - 18:13

To ja updatuje moje wrazenia po wycieczce do US i ogledzinach ip 6 na zywo: Wykonanie, kolory, calosc ogolnie jest tragiczna. Nawet nie mam slow. Telefon nie wyglada tak zle jak na zdjeciach. Wyglada duzo gorzej. Jest zwyczajnie ohydny. Po dizajnie 4ki myslalm ze nie mozna juz zrobic czegos co gorzje lezy w reku ale Apple sie to udalo. 6+ to juz wogole koszmar (dla kobiety odpada, wypada z reki, a nie jestem jakims mini ludzikiem nawet). Space grey jest szary z tylu, silver jest mam wrazenie taki sam a do zlotego nawet nie podchodzilam bo juz z daleka wyglada tak obrzydliwie i tandetnie ze nawet mi sie nie chcialo ruszac 4liter. Ogolnie wogole sytuacja w stanach jest taka, ze w salonach sieci komorkowych iPhone jest gdzies tam sobie posrod innych zwyklych telefonow a na front displayu (tak jak kiedys prezentowano iphona) sa Motorola i HTC. Co ciekawe mimo tego wszyscy jakos namawiaja dosc brutalnie do zakupu iPhona (moze latwiejszy klient). Koniec koncow, zakupilam sobie uzywanego Androida (Moto x 2013), telefon za 150Euro (nowego bez simlocka dostac nie sposob. Ale tez nie chcialam pakowac 300ojro w cos co moglo mi sie nie spodobac, Androida nie znam wogole) I powiem szczerze ze jestem w szoku. Wykonanie plastikowe, ale jaka jakosc uzytkowania. Nie oczekiwalam nawet 10% tego co oferuje ten telefon. Bez porownania! Tak wiec dla wszystkich ktorzy po premierze 6tki zastanawiaja sie nad przejsciem na andrida - ZROBCIE TO! Zwlaszcza jesli uzywacie choc gmaila. Nie bedziecie zalowac, a nawet jesli, to kasa jaka wydacie bedzie promilem w porownaniu z cenami Apple (nawet uzywanych telefonow starszych). Ja jestem naprawde w glebokim szoku jak daleko poszedl Android. Wszystko dziala genialnie.

#1158 dombi

dombi
  • 3 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 26 October 2014 - 18:27

Nie ukrywam, ze bardzo chciałam kupić 6 ze względu na ekran, ale dzisiaj będąc w iSpocie doznałam szoku. Wizualnie telefon mi się podoba, nie powiem, jednak wykonanie to według mnie tragedia. Gdy wzięłam go do ręki, miałam wrażenie, ze trzymam plastikowego samsunga, a nie solidny produkt Apple! Nie wiem co się stało, 6 napewno nie kupie, muszę zostać przy mojej 5, której wykonanie bije na głowę wykonanie 6 niestety.

#1159 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 October 2014 - 18:30

Jak wyszedł pierwszy iPhone 2G to sobie pomyslałem to jest to! To jest ten kształt super smartfonu. Kolejne modele 3G, 3GS - mydełka, bajka, następne generacje 4 aż do 5 fajne, ale za kanciaste. No i wreszcie 6 powracająca do pierwszego iPhone, genialna! Kształt, wyświetlacz, mega ładne zdjęcia to jest super telefon. Jednak jak dla mnie 6 plus jest trochę za duży. Muszę wymienić/kupić 6.
  • monis likes this

#1160 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 October 2014 - 09:43

Witam, Używam iPhone'a 6plus od miesiąca i zwykłą "6" od ponad tygodnia. Jestem bardzo zadowolony z nowych modeli. Apple zrobiło kawał dobrej roboty i faktycznie jest to najlepszy iPhone w historii. Jak biorę do ręki teraz iPhone 5s to tak jakbym miał jakąś zabaweczkę:) Różnica jest widoczna. Telefon bardzo dobrze leży w ręku, mowa o zwykłej "6", bateria coraz lepiej, spokojnie wytrzymuje na 1-1.5 dnia. Zależy wszystko od tego co robimy. Przez kilka dni jak mam okazję po testować oba modele, doszedłem do wniosku, że jednak iPhone 6 4,7'' jest bardziej uniwersalny, wygodniejszy. Miałem zostawić żonie większy model, ale ona sama uznała, że jednak za duży, więc sprzedaje i kupuję jej 6 4,7 srebrny :) Żona będzie miała mega przeskok, bo do dzisiaj używa 4s (iPhone'a 5 i 5s nie chciała, bo jej się nie podoba, uważa, ze są tandetne ). iPhone 6 bardzo przypadł do gustu. Jeśli ktoś ma dylemat co kupić, najlepiej jak weźmie oba modele do ręki i spróbuje poużywać. My zostajemy przy 4,7'' :) Wygoda użytkowania najważniejsza.

#1161 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 27 October 2014 - 10:36

A jakie wybraliście kolory? Ja postawiłem na biały ;).

#1162 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 October 2014 - 10:37

Ja osobiście wybrałem czarny, żona zdecydowanie srebrno-biały.

#1163 adi_23

adi_23
  • 70 posts

Posted 27 October 2014 - 11:19

Hej mam pytanie do posiadaczy 6 i 6+ w wersjach 16 GB i 64 GB - ile miejsca zostaje dla użytkownika przy 16 GB i 64 GB ??

#1164 tomek1574

tomek1574
  • 145 posts

Posted 27 October 2014 - 12:23

Na iPhonie 6 16GB jest wolnego trochę ponad 12 GB
  • adi_23 likes this

#1165 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 27 October 2014 - 12:31

A jakie wybraliście kolory? Ja postawiłem na biały ;).

6+ w kolorze spacegrey a 6 w kolorze zlotym

#1166 skit777

skit777
  • 215 posts

Posted 27 October 2014 - 12:41

Ja kupiłem złotego ip6 ale wolałbym szarego. Niestety tylko złoty był w wersji 64gb. Dzisiaj dokupiłem i sklepie szkło na ekran zagg!jest super,grubość to 0,1mm wiec prawie go nie czuć na ekranie.

#1167 adi_23

adi_23
  • 70 posts

Posted 27 October 2014 - 14:04

Na iPhonie 616GB jest wolnego trochę ponad 12 GB

Dzięki. A jak jest w przypadku wersji 64 GB ? Odpowie ktoś?

#1168 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 posts

Posted 27 October 2014 - 14:05

W week widzialem Iphone 6 w salonie i juz nie moge sie doczekac az dojdzie moja sztuka z apple store, co do zlych opinii ktore sa tu wypisywane to najlepiej samemu sie przekonac niż czytac bzdury :)

#1169 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 October 2014 - 14:11

Dzięki. A jak jest w przypadku wersji 64 GB ? Odpowie ktoś?

56GB. Wygląd jak wygląd. Ja kupiłem ale chyba 5S ma design ładniejszy. Ale zależało mi na większym ekranie. Atutem 6 jest zaokrąglone szkło. Przyjemniej się wykonuje gest wstecz. Jest to najlepszy iPhone, ale według mnie wcale nie najładniejszy.

#1170 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 October 2014 - 14:22

Bawiłem się 6+ znajomego - trudno się zgodzić z opiniami, że jest brzydszy niż 5/5S. Te 4 cale to prehistoria. Inna sprawa, że czekanie 2-3 tygodnie na wysyłkę to przesada.

#1171 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 27 October 2014 - 14:33

Ciekawe czy czas oczekiwania na wysyłkę dowodzi tak dużym zainteresowaniem iP6 Plus czy to zwykły chwyt marketingowy Apple'a .. Natomiast z iP 6 4.7" nie jest chyba tak źle... Zamówiłem 64GB Space Gray i mam dostawę między 7 a 12 listopada :)

#1172 pebe86

pebe86
  • 35 posts

Posted 27 October 2014 - 15:07

Ja również mam negatywne odczucia odnośnie nowego iphone, jestem bliski jak nigdy przesiadki na jakiegoś topowego androdia po kilku latach obcowania z iphonami... Jedyne co mnie jeszcze wstrzymuje to ios, do którego bardzo się przyzwyczaiłem. Niestety, wykonanie nowego iphone'a to moim zdaniem pomyłka- jest to chyba rzeczywiście pierwszy iphone, który na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach. I ten odstający aparat, jestem przekonany że za życia Jobsa coś takiego by nie przeszło... Nawet moja żona, użytkowniczka 4s stwierdziła że wygląda to "tanio"... Może się mylę, ale wydaje mi się że specjalnie do szóstki włożono relatywnie słabą baterię i odstający aparat (chociaż przecież wszystkie pozostałe produkty Apple wyróżniają się pracą na baterii na tle konkurencji), aby za rok, w 6S te braki wyeliminować i ogłaszać "emejzing"... I to mnie denerwuje, więc skłaniam się coraz bardziej do przesiadki na rok do konkurencji, zaoszczędzę ponad 1k mając nadzieję że 6S będzie wykonany tak jak na telefon za 3000 zł przystało...
  • Kuba P likes this

#1173 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 27 October 2014 - 19:25

Wg mnie tył telefonu nie jest najładniejszy, ale i tak do zdjeć wyglada dużo lepiej, natomiast przód to już inny temat, naprawdę ładny a zaokrąglone boki bardzo wygodne. Ja zmówiłem dzisiaj w pomarańczowej sieci 64 GB SPACE GRAY, maja naprawdę super ceny...

#1174 Kuba P

Kuba P
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 October 2014 - 19:50

Ja również mam negatywne odczucia odnośnie nowego iphone, jestem bliski jak nigdy przesiadki na jakiegoś topowego androdia po kilku latach obcowania z iphonami... Jedyne co mnie jeszcze wstrzymuje to ios, do którego bardzo się przyzwyczaiłem. Niestety, wykonanie nowego iphone'a to moim zdaniem pomyłka- jest to chyba rzeczywiście pierwszy iphone, który na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach. I ten odstający aparat, jestem przekonany że za życia Jobsa coś takiego by nie przeszło... Nawet moja żona, użytkowniczka 4s stwierdziła że wygląda to "tanio"...

Może się mylę, ale wydaje mi się że specjalnie do szóstki włożono relatywnie słabą baterię i odstający aparat (chociaż przecież wszystkie pozostałe produkty Apple wyróżniają się pracą na baterii na tle konkurencji), aby za rok, w 6S te braki wyeliminować i ogłaszać "emejzing"... I to mnie denerwuje, więc skłaniam się coraz bardziej do przesiadki na rok do konkurencji, zaoszczędzę ponad 1k mając nadzieję że 6S będzie wykonany tak jak na telefon za 3000 zł przystało...

Mam dokładnie identyczne odczucia. Drugi raz wchodzę do sklepu obejrzeć mniejszy, większy... i pierwszy raz w historii przy stanowisku Apple łapie się na tym, że... kurde... słabo, wcale tego nie chcę... Wygląda badziewnie, w porównaniu z poprzednią wersją wcale się specjalnie możliwościami nie różni - przynajmniej jak na moje potrzeby. Ekran większy, ale bateria leży, aparat wystaje, fugi straszą, nagrywanie video według testów wypada gorzej niż w poprzedniej generacji, pieniędzy znowu trzeba na to wydać kupę bo przecież 16 GB to sobie można wsadzić w...... Jedyne co mnie trzyma to iOS. Prostotę i ładny design znajdę w WP lub w Androidzie w nakładce Huawei (Ascend Mate 7 jest świetny), ale mam MacBooka i integracja rozmów i smsów jest znakomita. Gdyby nie chodziło o zamknięte środowisko, na pewno bym tego badziewia nowego nie kupił. Ale i tak nie wiem czy inne plusy nie wezmą góry i nie kupię Lumii 1520, Note 4 lub Mate 7.

#1175 ETE

ETE
  • 42 posts

Posted 27 October 2014 - 20:52

A co polecacie na ochronę ekranu, folię czy szkło. Szkło jest chyba trwalsze, ale grubsze, a folia bardziej smukła i mniej ją widać.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users