Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1101 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 października 2014 - 10:51

i ta wystająca kamera to największe bolączki jakie mam.

a co Ci ta kamerka wystająca przeszkadza, czy po prostu design nie pasuje?
Osobiście nawet na to nie zwracam uwagi :)
Bardziej już te paski się rzucają w oczy. To mogliby poprawić przy wypuszczeniu 6s.

#1102 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 24 października 2014 - 10:58

Poprostu obawiam się żeby jej nie porysować. Nigdy nie korzystałem z pokrowca na telefon i nie do końca jestem pewny wytrzymałości tego szkiełka.

#1103 MATEUSZ99

MATEUSZ99
  • 4 postów

Napisano 24 października 2014 - 11:11

Jeżeli chodzi o design, to dla mnie wciąż najbardziej interesujący jest iPhone 5 (5s). Szkoda, że projektanci Appla nie utrzymali kwadratowej formy, jak u iPhone 5. Z tego powodu ciągle używam mojego 5s.

#1104 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 24 października 2014 - 11:26

Poprostu obawiam się żeby jej nie porysować. Nigdy nie korzystałem z pokrowca na telefon i nie do końca jestem pewny wytrzymałości tego szkiełka.

Szkiełko szafirowe, nie martw się nie porysujesz.

#1105 Lovemyweb

Lovemyweb
  • 3 postów

Napisano 24 października 2014 - 11:32

Ja po iphone 4s troche sie zraziłem bo nie do końca działał mi on dobrze i nie byłem z niego zadowolony, i zastanawiam się nad iphone 6. Może poczekam na wiekszą ilość recenzji na temat jego funkcjonowania, awaryjnosci plusów i minusów. Pozdrawiam

#1106 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2014 - 11:40

Jeżeli chodzi o design, to dla mnie wciąż najbardziej interesujący jest iPhone 5 (5s). Szkoda, że projektanci Appla nie utrzymali kwadratowej formy, jak u iPhone 5. Z tego powodu ciągle używam mojego 5s.

iP6 pomacam dopiero dziś w iSpot ale bardzo się cieszę że odeszli od kwadratu. Fakt, wygląda super ale mam 3GS i jest duuużo wygodniejszy. Mam nadzieję że z iP6 jest podobnie.

#1107 Mikis525

Mikis525
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2014 - 11:49

Ja zamówiłem swojego grafitowego w tmobile. W poniedziałek ma być, zobaczymy. Ponad miesiąc temu sprzedałem swoją 5tkę, od tego czasu mam Galaxy S5 i codziennie korzystając Androida wszystkiego mi się odechciewa. Jednak siła przyzwyczajenia od 2008 roku daje o sobie znać. iOS za prostotę i ten spokój użytkowania jest o wiele wiecej wart niż te wszystkie Benchmarki czy inne tabelki.

#1108 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 października 2014 - 12:18

Miał Pan Nexusa? Pewnie nie, a po TW wiele bym nie oczekiwał dobrego.

#1109 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 24 października 2014 - 13:02

Mulący TW to już raczej przeżytek. W zeszłorocznym Notesie już było ultra szybko, a co dopiero teraz w czwórce. Zresztą testy szybkościowe między IP 6+, a Note 3 i 4 są ogólnodostępne na YT.

#1110 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 postów

Napisano 24 października 2014 - 13:05

Kogo to obchodzi jak działa nexus? Wyzywasz ludzi od gimbazy a Twoje posty niczego nie wnoszą ehhh ;)

#1111 Dawidex

Dawidex
  • 8 postów

Napisano 24 października 2014 - 13:37

Pytanie do posiadaczy ip6 i ip6 +
zauważyliście w swoich iphoneach problem z ekranem? chodzi o szare plamy na górnej części ekranu, ponoc ta wada dotyczy ogromnej czesci sprzedanych ip6.

link do tematu: [url]https://discussions.apple.com/thread/6551069[/url]

#1112 weronix

weronix
  • 184 postów

Napisano 24 października 2014 - 13:41

Udało mi sie w Cortlandzie :))))Telefon świetny ze względu na większy ekran i generalnie jest bardzo zgrabny. Mialam w ręce 5s kolegi na chwile i w życiu bym nie zamieniła na mniejszy, chociaz niektórzy z was widzę, ze narzekają. Z szóstki udaje mi sie względnie korzystać jedna ręka - mam na mysli nieskomplikowane sprawy jak np dzwonienie. Niestety jest dość śliski, a leather case od Apple jeszcze w Poznaniu nie jest dostępny ;( szukałam w kilku miejscach, ale niestety bez efektu.

#1113 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 24 października 2014 - 13:56

Pytanie do posiadaczy ip6 i ip6 +
zauważyliście w swoich iphoneach problem z ekranem? chodzi o szare plamy na górnej części ekranu, ponoc ta wada dotyczy ogromnej czesci sprzedanych ip6.

link do tematu: https://discussions..../thread/6551069

U mnie widać ten szary odcień w prawym górnym rogu , ale jest ledwo widoczny więc nie zawracam sobie tym głowy.

#1114 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 24 października 2014 - 15:01

U mnie nie ma niczego

#1115 Dawidex

Dawidex
  • 8 postów

Napisano 24 października 2014 - 15:23

Przed chwilą wróciłem z salonu, na 5 wystawionych iphonów 6 wszystkie miały problem z tym szarym odcienien u góry ekranu:/ na razie odpusciłem sobie zakup bo mnie takie wady bardzo irytują.

#1116 Krzysiu96

Krzysiu96
  • 15 postów

Napisano 24 października 2014 - 15:54

Dawidex, mój iPhone poleciał już do serwisu przez te ślady. Jak będę wiedział coś więcej o postępowaniu przy prawdopodobnej wymianie telefonu to dam ci znać.

#1117 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 24 października 2014 - 16:01

U mnie na 6 nie ma tych plam, wszystko jest super, ale jeszcze ten 8.1 wcale nie jest tak wydajny

#1118 wroneczki4

wroneczki4
  • 223 postów

Napisano 24 października 2014 - 16:27

Powie mi ktos jak to jest z tym wyginaniem( widzialem filmiki z 6+, ale slyszalem tez o 6), a poza tym trwaloscia? Mialem 4, 4s, a teraz mam niestety galaxy s4. Nigdy nie nosilem etui( w 4 przez chwile), ani nie myslalem: "klucze i telefon w jednej kieszeni... o nie!". Ma ktos 6 i moglby sie wypowiedziec? To aluminium podczas przechadzki z kluczami w kieszeni sie mocno nie zarysuje?

#1119 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 października 2014 - 16:37

Zaskakująco szybki ten TW:
Jednak 2GB iPhone 6+ przydałoby się. :)

#1120 machalas

machalas
  • 16 postów

Napisano 24 października 2014 - 16:49

Byłem dzisiaj w iDream i miałem okazję wymacać nowego ip, wrażenia mieszane. Będę odnosił się do mojego 5s, którego używam na codzień. Pierwsze co zauważyłem to lekkość urządzenia której absolutnie się nie spodziewałem. Po drugie zaokrąglone krawędzie - rewelacja. Trzyma się kompletnie inaczej, nic nie "kłuje" w dłoń, komfort użytkowania na wysokim poziomie. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że mam wrażenie jakby telefon wyślizgiwał się z ręki. Po prostu trzymając 5s chwyt jest bardziej pewny i nie obawiam się upuszczenia iZabawki. Kładąc telefon na stole nie kiwa się tak tragicznie na boki aczkolwiek aparat nie wygląda dobrze. To samo tyczy się pasków na tyle obudowy - po prostu brzydkie. Na plus mogę jescze dodać zaokrąglone szkło, dzięki czemu gest cofania jest wiele przyjemniejszy. Po wizycie wstrzymiję się z kupnem do 6s (o ile ukryją wystający aparat) lub do 7 aby zmienili kompletnie design. Ps. Nie widzę absolutnie żadnej różnicy w prędkości systemu między 5s a 6.

#1121 pepis2013

pepis2013
  • 30 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 października 2014 - 17:15

Powie mi ktos czy na oczku aparatu Iphone 6 jest folia?? Wyglada jakby byla,ale chyba nie ma? Ja zakupilem szara 6 16GB w media markt bydgoszcz okolo godziny 14 bez problemu,cena 2949. Byla jeszcze jedna szt szara 128GB,ogolnie zamowili 30szt,a dostali 6-7(zwyklej 6 i plusa) z tego co mowil gosciu i w ciagu dnia jeszcze 4szt dostali. Co do pierwszych wrazen,rewelacja moim zdaniem,oczko aparatu na zywo lepiej wyglada niz na zdjeciach. Kolor szary fajny,bo te paski nie rzucaja sie tak w oczy,chociaz mi i tak one nie przeszkadzaja.

#1122 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 24 października 2014 - 17:49

Zaskakująco szybki ten TW:
Jednak 2GB iPhone 6+ przydałoby się. :)

Na początku szybki w ch**. Po roku robi się wolne gówno. Przepraszam, taka prawda.

#1123 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 24 października 2014 - 18:15

Powie mi ktos czy na oczku aparatu Iphone 6 jest folia?? Wyglada jakby byla,ale chyba nie ma? Ja zakupilem szara 6 16GB w media markt bydgoszcz okolo godziny 14 bez problemu,cena 2949. Byla jeszcze jedna szt szara 128GB,ogolnie zamowili 30szt,a dostali 6-7(zwyklej 6 i plusa) z tego co mowil gosciu i w ciagu dnia jeszcze 4szt dostali. Co do pierwszych wrazen,rewelacja moim zdaniem,oczko aparatu na zywo lepiej wyglada niz na zdjeciach. Kolor szary fajny,bo te paski nie rzucaja sie tak w oczy,chociaz mi i tak one nie przeszkadzaja.

Nie ma zadnej folijki:). Co do zdjec, to prawda, chyba pierwszy raz tak jest, ze zdjecia gorzej przedstawiaja telefon niz w rzeczywistosci wyglada. Przynajmniej ja tak mialem, ze jak zamawialem iphony, to mialem mieszane uczucia, ale zostalem mile zaskoczony:)

A propos wyginania sie
http://www.oneofthen...hor/site-admin/

#1124 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 24 października 2014 - 19:55

A propos wyginania sie
One of the Nine – site admin

Posiadacze iPhone 5 skarżą się na zbyt miękką, wyginającą ramę urządzenia

#1125 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 października 2014 - 20:03

Posiadacze iPhone 5 skarżą się na zbyt miękką, wyginającą ramę urządzenia

O tym pisałem już nie raz, ale oczywiście dzieciaki będą się biedne podniecać byle artykulikiem na byle serwisie pisane przez byle kogo.
Gdyby napisali, że iPhone pęka od położenia go na twardej powierzchni to by to łyknęli i pospiesznie wkleili temat na forum z wystającym jęzorem.
zal mi takich ludzików.

Miałem wszystkie iPhone'y i jakoś żaden się nie wygiął, a były używane w różnych ekstremalnych warunkach.

Typowe pisanie artykułów po każdej premierze. Wiadomo, że to gorący temat, a nic się lepiej nie sprzedaje jak sensacje.
Ludzie tego nie rozumieją.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych