Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#1126 poli_x

poli_x
  • 347 posts

Posted 24 October 2014 - 20:10

Mi na myśl przychodzi cytat "Boli mnie głowa, sprawdzę w Google co mi dolega. Mam raka mózgu" Ludzie wciąż nie wiedza ze strony internetowe żyją z reklam, czym większa bzdura tym bardziej idzie w świat, ludzie to pózniej wklejają po forach, naiwniacy odwiedzają zródło a właściciel portalu liczy kasę.

#1127 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 24 October 2014 - 20:30

Wszyscy chwalą się, że kupili, to ja dla odmiany pochwalę się, że nie kupiłem. 1. W sklepie typu Cortland - czas oczekiwania ponad 2 tygodnie, zrezygnowałem. 2. Na stronie Apple nie idzie zarezerwować do odbioru w Apple Store - powróć później. 3. W innym sklepie nie pozwalają na zakup osobom z Polski ;). Pozostał Apple Store Online. Wrr. Zdecydowałem się na 6 w kolorze srebrnym, 64GB...

#1128 Batonx

Batonx
  • 75 posts

Posted 24 October 2014 - 20:36

Można gdzieś 'od ręki' dostać srebrnego 6S plus 128GB czy też z jego dostępnością jest tak jak pozostałych modeli?

#1129 highend

highend
  • 200 posts

Posted 24 October 2014 - 20:41

Na początku szybki w ch**. Po roku robi się wolne gówno. Przepraszam, taka prawda.

masz na myśli Galaxy Note 4?

ja mam Note 3 od ponad roku i... nadal jest szybki. Zmieniłem na niego z iPhone 4S.
Rozważam powrót do iPhone - ale poczekam na 6S Plus. Ma być duży i ma być "S".
:)

- - - Połączono posty - - -

Wszyscy chwalą się, że kupili, to ja dla odmiany pochwalę się, że nie kupiłem.
[...]
3. W innym sklepie nie pozwalają na zakup osobom z Polski ;).

ŻE CO PROSZĘ? chyba powaliło kogoś tam.

#1130 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 24 October 2014 - 20:44

Wiesz, to jest po prostu wina systemu. Wybrałem odbiór osobisty w sklepie, ale on to rozumie jako wysyłkę do Polski. Musiałbym zaznaczyć, że mieszkam na stałe nie w Polsce. Może tak w końcu zrobię, ale nie chcę potem problemów z papierami etc.

#1131 wodzu99

wodzu99
  • 37 posts
  • SkądCzęstochowa i okolice. PL

Posted 24 October 2014 - 22:53

Można gdzieś 'od ręki' dostać srebrnego 6S plus 128GB czy też z jego dostępnością jest tak jak pozostałych modeli?

Od reki 6S plus 128GB nie dostaniesz, bo taki aparat nie istnieje jeszcze ;) ale o 6plus mozesz sie pytac np w iDreamie czy x-komie ;)

#1132 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 25 October 2014 - 08:45

Po tygodniu uzytkowania iPhona 6 musze powiedziec ze jest troche za duzy i nie jest latwo go obslugiwac.I jak dla mnie jest strasznie slisk i niepewnie sie go trzyma. jednak 5s to byl ideal

#1133 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 25 October 2014 - 09:17

Z tego co widzę całkiem sporo osób boryka sie z problemem szarej plamy u góry wyświetlacza. Stad moje pytanie. Czy w salonach typu iSpot istnieje możliwość zażądania otwarcia i sprawdzenia przy sprzwdawcy czy nasz model jest pozbawiony wad?

#1134 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 25 October 2014 - 09:41

O tym pisałem już nie raz, ale oczywiście dzieciaki będą się biedne podniecać byle artykulikiem na byle serwisie pisane przez byle kogo. Gdyby napisali, że iPhone pęka od położenia go na twardej powierzchni to by to łyknęli i pospiesznie wkleili temat na forum z wystającym jęzorem. zal mi takich ludzików. Miałem wszystkie iPhone'y i jakoś żaden się nie wygiął, a były używane w różnych ekstremalnych warunkach. Typowe pisanie artykułów po każdej premierze. Wiadomo, że to gorący temat, a nic się lepiej nie sprzedaje jak sensacje. Ludzie tego nie rozumieją.

Powiedz mi, czy przyznanie sie, ze zakupiony przez Ciebie telefon ma wade konstrukcyjna, wiaze sie ze wstydem? Czy to, ze z zadnym iphonem nie miales problemu, powtarzam, TY, znaczy, ze nikt nie moze miec problemu? Czy TY jestes jakas wyrocznia, ktora ma byc wyznacznikiem dla wszystkich posiadaczy iphonow na zasadzie takiej, ze skoro TOBIE sie nie wygielo to znaczy, ze nikomu sie nie moze wygiac? Na prawde sam mam i 6+ i 6 i jakos potrafie sie przyznac, ze wystepuje wada. Oto zdjecia iphona mojego kolegi o ktorym juz wspomnialem http://www.iv.pl/ima...72090175673.jpg http://www.iv.pl/ima...44085169966.jpg

#1135 ptaku84

ptaku84
  • 43 posts

Posted 25 October 2014 - 10:07

Masakra co tu się dzieje. BTW czy jest chociaż jedna osoba z tego forum której wygiął się Iphone 6 4.7 " albo czy ktoś zna taki przypadek w PL i może to udowodnić ? :))) Co chce zmienić Iphona na nowsze go to wiecznie jakieś dziwne historie które w rzeczywistości okazują się mitami.

#1136 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 25 October 2014 - 10:56

Poszedłem wczoraj do iSpot z myślą, że po zapoznaniu się z telefonem zrobię zamówienie na iP6 w AOS. Na razie używam Galaxy S5 od jakiś 5 tygodni i jestem szalenie z niego zadowolony. Nie sądziłem, że to powiem, ale lepiej mi się go używa niż dotychczas iPhone'a. Brakuje jedynie handoff i continuity. Niemniej jednak na razie iP6 mnie jakoś nie powalił. Muszę się z tym przespać, ale 3,4k PLN na zchciankę to nie jest mało a i tak na koniec dnia więcej na Galaxy zrobię niż na iPhonie :)

#1137 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 25 October 2014 - 11:17

Panowie opowiem Wam swoja historię. Dziś w MM przed zakupem iP6 Plus 128GB ustaliłem z kolesiem sprzedającym, iż w razie wady mam prawo w ciągu 30 dni (podobno pierwotnie było 14 dni) oddać telefon i dadzą nowy. Stwierdziłem, że to mi odpowiada, ale proszę o wpisanie takiego oświadczenia na fakturze zakupu. Koleś początkowo nie chciał, ale potem powiedział, że wpisze ręcznie jak zapłacę. Po zapłacie i udaniu się do kolesia celem wpisania oświadczenia usłyszałem, że jednak takiej możliwości nie ma i nie będzie w razie wady opcji wymiany na nowy (bo to sprzęt podlegający rejestracji), tylko serwis. Koleś jeszcze stwierdził, że potem w TV mówimy, iż MM sprzedaje sprzęt używany. Więc podziękowałem i odstąpiłem od umowy. Wniosek trzeba uważać, bo to co mówią może nie mieć znaczenia.

#1138 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 25 October 2014 - 11:24

dlatego jak kupować to tylko w AOS

#1139 Lita

Lita
  • 651 posts

Posted 25 October 2014 - 11:50

iPhone 6 zdecydowanie pobił na głowę swoich poprzedników. Tak dobrze w ręku leżał chyba tylko 3G/GS Zaokrąglenia są boskie i telefon w ręku leży jakby był specjalnie dla tej ręki stworzony. Jedyne co to dla mnie iP 6 mógłby być nieco większy, ale nie tak duży jak iP 6 plus. Ekran bardzo fajny, ale jakiegos wielkiego przeskoku z iP 5S nie widzę, może oczy już nie te. Natomiast szybkość działania - rewelka.

#1140 pacco

pacco
  • 83 posts

Posted 25 October 2014 - 12:55

[ATTACH=CONFIG]temp_21539_1414238313806_869[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]temp_21539_1414238318318_213[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]temp_21539_1414238320105_162[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]temp_21539_1414238321831_640[/ATTACH] Tak przedstawia sie u mnie bateria po dwóch tygodniach użytkowania :) zauważyłem że z upływem czasu coraz lepiej trzyma.

#1141 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 25 October 2014 - 18:48

Miałem w MM w łapach 6+, srebrny. Oprócz tego, że zbyt duży jak dla mnie, to sam wygląd zdecydowanie na plus. Ładna bryła, a wystający aparat wcale nie przeszkadza. Tył też niczego sobie. Jeśli na żywo zwykła 6 prezentuje się tak samo (tylko w mniejszym wydaniu), to nie mam wątpliwości co brać.

#1142 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 25 October 2014 - 20:19

Obejrzałem 6 i 6+, pobawiłem się chwilę i... cieszę się, że mam 5S ;) Sama wielkość 6 mi nie przeszkadza. Opcja z podwójnym kliknięciem jest bardzo intuicyjna i przydatna. Aplikacje, które były zainstalowane oraz szybkość w Safari taka sama jak w 5S. Pewnie za rok będą jakieś różnice w nowych aplikacjach czy po aktualizacji do iOS 9. Jak na razie nie ma różnicy. Co do wyglądu... Jest ładniejszy niż na zdjęciach, ale fugi i wystająca kamerka są nie do przyjęcia - po prostu wygląda to słabo. Do tego 5S leży lepiej w dłoni, pewniej się go trzyma. Jeśli chodzi o 6 plus to nie wiem dla kogo ten sprzęt jest. Obsługa jedną ręką - nierealna. Wielkość ekranu nie jest aż tak duża żeby można było zastąpić tym telefonem iPada. Także w sumie nie wiem po co zrobili ten telefon.

#1143 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 25 October 2014 - 20:37

Z nudów nagrałem sobie prowizoryczny niemy unboxing :) Od siebie dodam że w rzeczywistości wygląda zdecydowanie lepiej aniżeli na zdjęciach ale do klasy 5-esa mu daleko…:(

#1144 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 25 October 2014 - 21:16

A jak wyglada sprawa z temperatura wyswietlaczy? Porownajcie do starych iPhone'ow, czy tez iPadow.

#1145 komono

komono
  • 198 posts
  • SkądW-ce

Posted 25 October 2014 - 21:27

Dzisiaj miałem w łapkach 6 w iSpocie. Kolejka duża ale miałem chwile się pobawić. Telefon zaskoczył mnie swoją lekkością, tym że jest tak cieńki i super wyświetlaczem. O dziwo wystający aparat nie wygląda i nie odstaje tak strasznie jak to na zdjęciach widać. Nie mogę się doczekać aż dostane swoją 6tke

#1146 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 25 October 2014 - 22:05

W Hiszpanii czas oczekiwania w moim przypadku wyniesie okolo 20 dni roboczych, wrrr!

#1147 camel_74

camel_74
  • 29 posts

Posted 26 October 2014 - 10:17

W Belgii czas oczekiwania na ip6 gold 4 tygodnie :(

#1148 anies7

anies7
  • 32 posts

Posted 26 October 2014 - 11:06

Dawidex,

mój iPhone poleciał już do serwisu przez te ślady. Jak będę wiedział coś więcej o postępowaniu przy prawdopodobnej wymianie telefonu to dam ci znać.

W moim przypadku telefon został wymieniony ( defekt był widoczny).
Pojawił się natomiast drugi problem o gorącym charakterze . Mianowicie, szóstka koszmarnie się nagrzewa. W zasadzie, przy każdej wykonywanej czynności.

#1149 MLuk

MLuk
  • 266 posts
  • SkądLivingston

Posted 26 October 2014 - 11:19

U mnie w iPhone 6 w miejscu przycisków głośności odkleja się ekran. Przy dotykaniu w tym miejscu ekran definitywnie klika. Ten sam problem ma mój kolega z pracy.

#1150 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 October 2014 - 11:42

Koledzy małe pytanie czy iPhone 6 plus warto brać jeszcze 16gb czy 64 to już absolutne minimum? Moje poprzednie iPhone zawsze były 16gb. Nie trzymam na telefonie muzyki, trochę zdjeć pare aplikacji z czego najwieksza to nawigacja. Co mi poradzicie? Lepiej dolozyc i 64gb?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users