Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1201 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 28 października 2014 - 17:17

Mam wysłane, jestem ciekawy czy dadzą radę do końca tygodnia dostarczyć.

Kiedy zamawiałeś i jaka wersja?
Dzisiaj bawiłem się iPhonem 6 space grey i nie mogę się doczekać swojej :) Telefon jak zwykle bardzo dobrze wykonany. W porównaniu do 5 to działa trochę szybciej.

EDIT:
Właśnie mi wysłali mojego iPhone'a :)

#1202 Cath.S

Cath.S
  • 51 postów

Napisano 28 października 2014 - 21:02

Motorolla i synchronizacja rozmów i smsów z Chrome? Odpuść...

Podsumowując nie wiem jakie Ty masz wymagania co do telefonu i pewnie każdy z nas ma inne, co nie zmienia faktu, że te operacje które Ci opisałem iOS robi o wiele szybciej i mniej zużywa baterii.

pozdrawiam

Moze nie mnie oceniac, bo nie uwazam odbierania telefonow na komputerze za jakis wielki ficzer (smsy juz tak), ani tez nie dzwonie i nie smsuje, jestem dzieckiem internetu ;D Natomiast motorolowa appka dziala plynnie i tyle co ja uzywam sie sprawdza. Wiec nie wiem o co Apple robi wielkie halo znow. Nie bylo pierwsze nie bedzie ostatnie i nie bedzie to jakas przelomowa sprawa. Za 2-3 lata zreszta net mobilny wyprze zwykle rozmowy i smsy.

Twoje wrazenia z Samsunga rozumiem, bo tez takowe mialam, natomiast Motorola robi telefony z czystym Androidem (tzn bez nakladek ktore obciazaja system). Nie ma porownania w szybkosci!
Takie uzytkowanie jak opisujesz jest chyba standardem i sama tak uzytkuje telefon (z ta roznica ze ograniczam wszelkie notyfikacje, wlasciwie mam wlaczony tylko WhatApp i Gmail na push reszte sprawdzam manualnie bo mnie wkurza jak telefon z kazda pierdola z fejsbuka mi dzwoni i rozprasza). Nie sprawdzalam w real life iphona 6, natomiast mam porownanie do 5s i niestety Android wypada tu o niebo lepiej (a telefony ten sam rocznik i bebechy mniej wiecej! i mowimy o iOS8).

Ale jak wiadomo kazdy ma swoje upodobania. Jesli komus iPhone pasuje to rozumiem, tez mam znajomych ktorzy np uzywaja namietnie FaceTime a skype im nie dziala tak dobrze i po prostu sa uwiazani do Apple przez to.

Chodzi mi raczej o to ze jest wiele osob jak ja ktore moga myslec ze konkurencja jest dalej tam gdzie byla 2 lata temu a jest, IMHO duzo bardziej do przodu niz Apple.

#1203 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2014 - 21:31

Mam pytanko do osob posiadajacych nowa 6ke w wersji 16gb. Jestem osoba co ma troche muzyki, troche programow i czy faktycznie te 16gb jest za malo. Pytanie mam tez co do zdjec jak to teraz wyglada w 8.1 wszystko jest wysylane do chmury? czy jednak zdjecia sa na telefonie?

16GB jeśli myślisz o programach i muzyce to na pewno za mało…
Co do chmury to przecież dwoma kliknięciami możesz wyłączyć synchronizację zdjęć więc zależy co kto lubi :)
Ja zawsze kupowałem iPhone'y 16GB ale po 5s powiedziałem dosyć, często miałem komunikat ,,brak dostępnej pamięci,, i wolę dopłacić te 400 z i mam teraz iP 6 64GB - polecam :)

#1204 oli44

oli44
  • 197 postów

Napisano 28 października 2014 - 22:48

Mam pytanko do osob posiadajacych nowa 6ke w wersji 16gb. Jestem osoba co ma troche muzyki, troche programow i czy faktycznie te 16gb jest za malo. Pytanie mam tez co do zdjec jak to teraz wyglada w 8.1 wszystko jest wysylane do chmury? czy jednak zdjecia sa na telefonie?

Ja osobiscie od 3 generacji siedze na 16 gb i ani razu mi sie telefon nie plul o brak wolnej pamieci. Moze dlatego ze nie mam ani jednego utworu na telefonie, wszystko na spotify, a zdjecia wysylaja mi sie odrazu do chmury, wiec w telefonie ich rowniez nie potrzebuje :) jak kto woli Ja zamowilem Silver 16gb w orange

#1205 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 29 października 2014 - 20:45

Mam iPhone 6 od ponad 2 tygodni i chciałbym zauważyć ze bateria trzyma mi z dnia na dzień coraz lepiej. Telefon używam codziennie tak samo : gra w boom beach; fora, Facebook , dużo pisze SMS , dzwonię etc. Etc. Na samym początku trzymał mi ok. 6h ciagłego używania, dzisiaj mam 22 % baterii i już mam 6h użycia wiec jest coraz lepiej :)))

#1206 waluigi

waluigi
  • 708 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 października 2014 - 22:21

Ja powiem szczerze że mam bardzo mieszane uczucia, a dziś odebrałem iPhona 6 4.7" i z wielkim sentymentem patrzę na 5S. I w zasadzie gdyby nie dobra cena jaką udało mi uzyskać przedłużania umowy w Orange (na dodatek za wersje 128GB), miałbym do siebie trochę żal, że wyrzuciłem tyle pieniędzy. No i myśl, że jednak 5S to już przeszłość i raczej kolejne dwa lata będę wyglądać z grubsza w ten sposób. Telefon może nie jest jakiś ogromny i nie obsługuje się go nie wygodnie, ale jest poprostu nie poręczny. Czynności takie jak wyjmowanie / chowanie do kieszeni, raczej sprawiają że myślę o szóstce w kategoriach niezgrabnego wielkoluda, a o 5S trochę jak o klasycznym, trochę zachowawczym sportowym wozie. Na dodatek musiałem ubrać telefon w case, bo bez wygląda bardzo delikatnie (pod względem grubości, z tymi zaokraglonymi bokami trochę jak gadżet z przyszłości), wybór padł na oficjalny sylikonowy czarny (czy bardziej ciemno szary) Apple. I sam kejs jest w porządku, ładnie wykonany, tyle że ja nigdy nie nosiłem telefonu w kejsie, a teraz naciskanie przycisków po bokach jak telefon spoczywa w kieszeni jest mocno utrudniona i w ogóle mam trochę wrażenie jakbym nie miał już tego high-endowego urządzenia za które nawet jak zapłaciłem więcej od konkurencji, to nie żałuje żadnej złotówki, bo doceniam to każdego dnia. Mam wrażenie jakbym miał przyzwoity smartfon. Powiem tak, daje sobie tydzień żeby się przekonać, jak nie, wracam do 5S i zostanę na trochę dinozaurem ;).

#1207 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 30 października 2014 - 13:06

Temat - pierwsze wrażenia, więc ok. Kupiłem w dniu polskiej premiery 6 silvera. Sprzedałem go 2 dni później z lekką stratą no ale cóż, już był aktywowany. Telefon dla mnie osobiście za duży. Wróciłem na swojego 5s, który moim zdaniem jest idealny. 6 słabo leży w ręce, ślizga się i nie jest wygodny przy używaniu go jedną ręką. Moim zdaniem też system jest zbyt słabo przemyślany, bo mniejsze ikonki i tyle ... .To taki Galaxy s4 na iOS :) Jestem z iPhoneami od iPhone 3G, mam w chacie wszystko od Appla, wiec proszę nie hejtować, że jestem fanem androida :) Szkoda, że nie wyszła 6, która była by cienka lekka i miała 4 cale :)

#1208 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 października 2014 - 13:43

Właśnie kurier przywiózł mi iPhone'a 6 64 GB Grey Space z polskiego AOS. Wrażenia? - telefon jest wykonany jak zawsze perfekcyjnie - czarny ekran i szary tył robią piorunujące wrażenie - rozdzielczość ekranu super, kolory bajka. - działa szybciej niż iPhone 5 - Touch ID super - reszta wyjdzie "w praniu".

#1209 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 października 2014 - 13:45

Temat - pierwsze wrażenia, więc ok. Kupiłem w dniu polskiej premiery 6 silvera. Sprzedałem go 2 dni później z lekką stratą no ale cóż, już był aktywowany. Telefon dla mnie osobiście za duży. Wróciłem na swojego 5s, który moim zdaniem jest idealny. 6 słabo leży w ręce, ślizga się i nie jest wygodny przy używaniu go jedną ręką. Moim zdaniem też system jest zbyt słabo przemyślany, bo mniejsze ikonki i tyle ... .To taki Galaxy s4 na iOS :) Jestem z iPhoneami od iPhone 3G, mam w chacie wszystko od Appla, wiec proszę nie hejtować, że jestem fanem androida :) Szkoda, że nie wyszła 6, która była by cienka lekka i miała 4 cale :)

Może za szybko go sprzedałeś, myślę, że jakbyś dał sobie więcej czasu może byś przywyknął, choć akurat iPhone 5s to bardzo dobry telefon i wygląd również bardzo pozytywny.
Ciężko powiedzieć jednoznacznie który ładniejszy - kwestia gustu. Choć moim zdaniem, iPhone 5s bardzo dobrze wygląda na zdjęciach w sieci i na żywo, a iPhone 6 zdecydowanie lepiej na żywo, na zdjęciach już tak sobie.
Jeśli miałeś wczesniej iPhone'a3G to moim zdaniem powienieneś zauważyć, że Apple wróciło wydając "6" do korzeni. Telefon prezentuje się bardzo podobnie, jedynie wielkość i zdecydowanie lepsze wykonanie.

Z dnia na dzień bateria lepiej trzyma i jestem coraz bardziej zadowolony z wymiany 5s na 6.
Wcześniej miałem 6plus, ale sprzedałem, okazał się jednak za duży. Zwykła "6" zdecydowanie jest bardziej uniwersalna.

#1210 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2014 - 13:56

Może za szybko go sprzedałeś, myślę, że jakbyś dał sobie więcej czasu może byś przywyknął, choć akurat iPhone 5s to bardzo dobry telefon i wygląd również bardzo pozytywny.
Ciężko powiedzieć jednoznacznie który ładniejszy - kwestia gustu. Choć moim zdaniem, iPhone 5s bardzo dobrze wygląda na zdjęciach w sieci i na żywo, a iPhone 6 zdecydowanie lepiej na żywo, na zdjęciach już tak sobie.
Jeśli miałeś wczesniej iPhone'a3G to moim zdaniem powienieneś zauważyć, że Apple wróciło wydając "6" do korzeni. Telefon prezentuje się bardzo podobnie, jedynie wielkość i zdecydowanie lepsze wykonanie.

Z dnia na dzień bateria lepiej trzyma i jestem coraz bardziej zadowolony z wymiany 5s na 6.
Wcześniej miałem 6plus, ale sprzedałem, okazał się jednak za duży. Zwykła "6" zdecydowanie jest bardziej uniwersalna.

Zgadzam się z 6+. Kupiłem, ale zdecydowanie za duży, bałem się że wypadnie zaraz z ręki. Mam nadzieje, że 6 będzie wygodniejsza.

p.s.
ip 6 cały czas w przetwarzaniu ;)

#1211 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 30 października 2014 - 14:09

Oglądałem dzisiaj po raz pierwszy na żywo w iSpocie iPhone 6 Space Gray i 6+ Złoty. Zacznę od Plusa, jest ogromny zupełnie nie poręczny i ten kolor złoty z tymi białymi łączeniami anten, ohyda. Nie podoba mi się. Zwykła 6 jak najbardziej ma optymalne rozmiary i kolor Space Gray wygląda bardzo ładnie, jestem ciekaw jeszcze wersji Silver, która wg mnie będzie wyglądała najlepiej.

#1212 mgdgdr

mgdgdr
  • 56 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 30 października 2014 - 17:41

mam pytanie jak sie prezentuje wersja silver? dokonalem takiego zakupu w orange jako przedluzenie umowy i jakos nie moge sie przekonac do bialego przodu. Jak sie prezentuja te wstawki plastikowe z tyłu? Do tej pory mialem 5s w wersji gray i strasznie sie przod brudzi. Jak to wyglada w wersji silver?

#1213 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 października 2014 - 17:49

Prezentuje się nie najgorzej, również lepiej na żywo niż na zdjęciach. Paski wg mnie nie są aż tak widoczne jak w przypadku space gray czy gold. Bierz śmiało.

#1214 mgdgdr

mgdgdr
  • 56 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 30 października 2014 - 18:00

chodzilo raczej o to ze na zywo wyglada lepiej?

#1215 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 października 2014 - 18:22

Dokładnie! Lepiej na żywo niż na zdjęciach :)

#1216 adi_23

adi_23
  • 70 postów

Napisano 30 października 2014 - 18:47

Dzisiaj na żywo ogladałem 6 i 6+ - rzeczywiście lepiej się prezentują niż na zdjęciach. Co do rozmiaru to 6 jest normalna (używałem ostatnio Nexusa 4 i 5) za to 6+ to mały olbrzym ale i tak myślałem że będzie gorzej. Obydwa są bardzo lekkie. Te pasku (fugi) z tyłu nie przeszkadzają tak bardzo. Dobrze że mam jeszcze trochę czasu na zmianę bo będę musiał się zastanowić czy zwykła 6 czy 6+ ?

#1217 waluigi

waluigi
  • 708 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 30 października 2014 - 22:08

Ja wciąż mam kiepskie odczucia, tym bardziej że 6 to pierwszy iPhone w przypadku którego zacząłem używać kejsa. Experience jest taki, że czuję się jakbym miał lowendowy telefon a nie flagowca Apple. Nie wiem czy sprawa wygląda tak tylko w przypadku kejsa sylikonowego, czy może lepiej kupić skórzany, albo jeszcze jakiś inny... Rezygnacja z kejsa i ta wystająca kamera to nie wydaje mi się z kolei najlepszy pomysł...

#1218 Michi18

Michi18
  • 124 postów
  • SkądRuda Śląska, PL

Napisano 30 października 2014 - 23:36

tak na dłuższą mete to wystająca kamera w ogóle nie przeszkadza :D czasem się tylko wkurzam, że na wykładzie zahaczę nią o zeszyt, no ale to normalne całkiem. przy wyjmowaniu z kieszeni itp w ogóle nie przeszkadza :) a powie mi ktoś jak jest z grzaniem w waszych iphone? :P

#1219 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 30 października 2014 - 23:37

waluigi@ Polecam skórzany case, wygląda o wiele lepiej.
Posiadam case silikonowy i skórzany, więc mam porównanie.
W silikonie ip6 wygląda dość tandetnie.

[FONT="]Michi18@ Nie zauważyłem jakiegoś nadmiernego nagrzewania, pod tym względem jest lepiej od ip5s[/FONT][FONT="].[/FONT]

#1220 Michi18

Michi18
  • 124 postów
  • SkądRuda Śląska, PL

Napisano 31 października 2014 - 00:26

tzn bardzo się nagrzał tylko kiedy go ładowałem, tak to jest lepiej od np 4s, którego ostatnio miałem :P

#1221 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 postów

Napisano 31 października 2014 - 07:56

Do mnie wczoraj dotarł z apple store i jestem mega zadowolony sprawdzalem czy sa jakies niedoskonalosci i nic nie widze moze jestem slepy

#1222 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2014 - 10:34

Ja natomiast mam mieszanie "pierwsze wrażenia" z dostępności ip6 przez Apple Store. Telefon jest już trochę na rynku, Polska premiera już była, a trzeba sporo czekać na wysyłkę, nie wspominając że stacjonarnie nigdzie nie ma, a ip6 64GB w ogóle nie wjechała do Polski. Takie słabe "pierwsze wrażenia" ;)

#1223 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 31 października 2014 - 13:12

Przyszła moja 6 128GB SG z AOS. Jestem wprost zakochany w tym telefonie.
  • oli44 lubi to

#1224 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 31 października 2014 - 19:34

od poniedzialku podziwiam 6 plusa :) po tych kilka dniach musze stwierdzic ze nie jest az tak wielki jak sie wydawalo na poczatku :)

#1225 demonee

demonee
  • 28 postów

Napisano 31 października 2014 - 19:49

Ja byłem w iDream'ie i 6 plus spodobał mi się space grey, natomiast 6 biała :D Kwestia gustu .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych