Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#1226 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 October 2014 - 20:48

Czy w swoich iPhone'ach 6 przy potrząsaniu też słyszycie grzechotanie? W sensie chyba to jest aparat. Ale zauważyłem to dzisiaj dopiero po 3 tygodniach używania. Wydaję mi się, że albo wcześniej tego nie było albo jakieś bardziej ciche, że nie zwróciłem na to uwagi. Powiedzcie proszę, że wasze też grzechocą...

#1227 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 31 October 2014 - 21:00

Czy w swoich iPhone'ach 6 przy potrząsaniu też słyszycie grzechotanie? W sensie chyba to jest aparat. Ale zauważyłem to dzisiaj dopiero po 3 tygodniach używania. Wydaję mi się, że albo wcześniej tego nie było albo jakieś bardziej ciche, że nie zwróciłem na to uwagi. Powiedzcie proszę, że wasze też grzechocą...

Tak.

Przlozcie sobie do ucha dolny mikrofon majacjakas apke wlaczona i zobaczcie jak fajnie szumi:D

#1228 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 October 2014 - 21:27

A to akurat znam już od iPhone'a 4 tą przypadłość. :) Swoją drogą w czwórce aparat nie grzechotał. Już myślałem, że może mi się jakiś przycisk poluzował... Bo pamiętam jak ludzie narzekali na to przy 5S. I jak na moje te przyciski w szóstce też są trochę luźne. A najbardziej to chyba przełącznik wyciszania.

#1229 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 31 October 2014 - 21:31

Ja wlasnie teraz dopiero zauwazylem ten szum. W 5-tce aparat tez juz grzechotal

#1230 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 October 2014 - 21:49

Ogólnie już się wyleczyłem z kupowania w dniu premiery. Pierwszy raz coś takiego zrobiłem w tym roku, bo rzadko zmieniam sprzęt i nie mogłem się doczekać. iPhone miał jakieś dziwne plamki na szybce których się nie dało usunąć. Jakaś wada szkła... Oraz zażółcony ekran. Wymiana, ale gdybym nie musiał tak czy siak jechać do Berlina to byłby kłopot. Teraz odpukać wszystko okej. iPad zamówiony z AOS, w dniu premiery dotarł do mnie i ma jakiś syfek między szklem, a ekranem. Do wymiany w przyszłym tygodniu. Widocznie jestem albo zbyt drobiazgowy albo strasznie pechowy. Nigdy więcej już nie kupuję pierwszych partii...

#1231 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 posts

Posted 31 October 2014 - 23:32

U mnie nie ma grzechotania ani plam ale za to nie idzie za nic ustawić imessage a na tym mi zależy zadzwonię do nich w poniedziałek jak nic nie poradzą to jak mi przyślą następnego

#1232 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 01 November 2014 - 08:55

Panowie, używacie Case od Appla ? jakie są Wasze odczucia z użytkowania tego etui? Nie brudzi sie na bokach etc?

#1233 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 November 2014 - 11:47

Ja używam silicon w wersji product RED i jestem bardzo zadowolony. Nic się nie brudzi, telefon trzyma się pewnie w dłoni. Samo etui jest z przyjemnego w dotyku materiału, który jak na moje jest lepszy od skóry. Jak się pobrudzi czy potłuści to przecieram mokrą szmatką. Dużo myślałem nad skórzanym, ale w Apple Store pomacałem obie wersje i moim zdaniem nie warto.

#1234 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 01 November 2014 - 12:40

Kurcze, mam taki problem - myśle ze to problem… Gdy lekko dotykam przycisku home (leciutko) to słychac takie klikanie, tak jakby ten przycisk(nakładka była odklejona…) Możecie sprawdzić i mi napisać czy u Was taka przypadłość występuje? Gdy to odkryłem to mnie to strasznie irytuje - ale może kazdy tak ma a ja sie tylko martwie niepotrzebnie :P

#1235 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 November 2014 - 15:34

Też tak czasem mam. Znajomy w 5S też podobnie. Wrażenie jakby sié miał zaraz popsuć. Sam przycisk działa za to idealnie, więc bym się nie przejmował. A jak potrząsasz to słyszysz wyraźnie grzechotanie? W miarę głośne? (Chyba aparat, bo przyciski trzymam i nadal słychać) Jakoś wczoraj zauważyłem po kilku tygodniach. Jeden forumowicz potwierdził, jeden zaprzeczył.

#1236 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 01 November 2014 - 16:31

Jojox@ u mnie też słychać delikatne grzechotanie na ip6

#1237 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 01 November 2014 - 16:57

Też tak czasem mam. Znajomy w 5S też podobnie. Wrażenie jakby sié miał zaraz popsuć. Sam przycisk działa za to idealnie, więc bym się nie przejmował. A jak potrząsasz to słyszysz wyraźnie grzechotanie? W miarę głośne? (Chyba aparat, bo przyciski trzymam i nadal słychać) Jakoś wczoraj zauważyłem po kilku tygodniach. Jeden forumowicz potwierdził, jeden zaprzeczył.

Grzechotanie słysze xD po przeczytaniu na forum sprawdziłem i faktycznie slychac :P ale w 5 to mialem, ziomek w 5s tez ma xD bardziej mnie martwi ten przycisk - ale mowisz ze Ty tez tak masz?? Co do przycisku to nie mam zarzutów - chodzi dobrze , ale nie po to wydałem tyle kasy zeby miec cos co jest zle złozone…

#1238 iSerwent

iSerwent
  • 13 posts

Posted 01 November 2014 - 17:34

Kurcze, mam taki problem - myśle ze to problem… Gdy lekko dotykam przycisku home (leciutko) to słychac takie klikanie, tak jakby ten przycisk(nakładka była odklejona…) Możecie sprawdzić i mi napisać czy u Was taka przypadłość występuje? Gdy to odkryłem to mnie to strasznie irytuje - ale może kazdy tak ma a ja sie tylko martwie niepotrzebnie :P

Też tak mam, tzn, jak lekko dotkniesz przycisku home to słychać jakby się odklejał lub była tam jakaś minimalna przestrzeń dzięki której słychać pusty dzwięk. Na szczęście uspokoję Cię mówiąc że jest to naturalne, home jest skonstruowany nieco inaczej niż w iPhone'ach 3G/S, 4/S, 5. Ja tak miałem w swojej 5S i teraz mam w iPhone 6. Nie ma powodów do obaw :)

#1239 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 01 November 2014 - 18:02

Też tak mam, tzn, jak lekko dotkniesz przycisku home to słychać jakby się odklejał lub była tam jakaś minimalna przestrzeń dzięki której słychać pusty dzwięk. Na szczęście uspokoję Cię mówiąc że jest to naturalne, home jest skonstruowany nieco inaczej niż w iPhone'ach 3G/S, 4/S, 5. Ja tak miałem w swojej 5S i teraz mam w iPhone 6. Nie ma powodów do obaw :)

Powiem Ci ze mnie troch uspokoiłeś ;) Mam nadzieje ze z moim iPem jest wszystko ok ;P

#1240 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 November 2014 - 18:11

Na szczęście uspokoję Cię mówiąc że jest to naturalne, home jest skonstruowany nieco inaczej niż w iPhone'ach 3G/S, 4/S, 5. Ja tak miałem w swojej 5S i teraz mam w iPhone 6. Nie ma powodów do obaw :)

Czy ja wiem czy normalne, u mnie i u żony nic takiego nie występuje, ale wiem o czym mowa. U mnie w pracy jest jeden taki model, który ma felerny home button, iP5s. Lekko jak się naciśnie to słychać klik, taki jakby luz. Jest to z pewnością wada, ale jak komuś nie przeszkadza to niech oleje temat. Ważne, że przycisk działa.

#1241 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 01 November 2014 - 19:03

Moje małe podsumowanie po 4 dniach (Iphone 6 64Gb SpaceGray). Ogólnie jestem zadowolony, co do rozmiaru, myślę, że spokojnie da się z niego korzystać 1 ręką. Jest cienki i wydaje się przy tym lżejszy niż iPhone 5s. Teraz jak patrzę na 5s przypominają mi się czasy jak przeszedłem z 4s na 5. 4s wtedy wydawał mi się taki mały i dziwny, teraz ma to samo uczucie. Nawet do fug już się przyzwyczaiłem ;). Z rozpętanych afer, mnie tylko raz próbował wyrwać włosy :), za to nie wygiął się :), przynajmniej na razie... Polecam etui Puro 3mm naprawdę super cienkie, jakościowo dobre i przyjemnie wygląda w nim iPhone. Pozdrawienia dla wszystkich czekających na swoje izabawki :)

#1242 protason

protason
  • 27 posts
  • SkądTo ruń,PL

Posted 02 November 2014 - 14:20

Witam. Jestem posiadaczem nowego iphone 6 od piątku i mam jedną uwagę którą zauważyłem dzisiaj. Ma ona związek z wyrywaniem włosów choć ich nie dotyczy ;) Gdy dzisiaj wyjąłem smartfon z kurtki okazało się że w 4 miejscach wokół ramki plus w 1 w jakiejś mikro szczelinie Touch ID są małe nitki zapewne wyrwane z kurtki. Wygląda na to że telefon nie jest idealnie szczelny. Szkoda że wszystkie wyjąłem to bym zdjęcie wkleił.

#1243 Misiekk

Misiekk
  • 284 posts

Posted 03 November 2014 - 09:48

A ktoś na gorąco jakieś spostrzeżenia z przesiadki z 5s na 6? Zastanawiam się właśnie nad takim krokiem, na giełdzie leży już (dział sprzedam forum) mój 5s. Żal się rozstawać bo sprzęt w stanie idealnym. Ale troszkę marzy mi się wiekszy wyświetlacz. Stąd zmiana. Powiedzcie mi czy warto czy nie warto.

#1244 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 November 2014 - 09:56

Zdecydowanie warto, sam się przesiadłem z 5s i uważam, że 6 jest bardzo udanym telefonem. Polecam.
  • kompernik likes this

#1245 kompernik

kompernik
  • 264 posts

Posted 03 November 2014 - 10:09

Potwierdzam… Sam dokonałem takiej zmiany i jestem bardzo zadowolony. Teraz jestem na etapie namówienia żony na przesiadkę… :)

#1246 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6245 posts

Posted 03 November 2014 - 17:15

(...)Liczę na szybką interwencje moderatorów aby posprzątali ten bałagan i zostawili same posty z pierwszych wrażeń z użytkowania.

Proszę następnym razem użyć przycisku "Raport".

Temat ponownie otwieram Przypominam temat :

[mod]iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia[/mod] - proszę się go trzymać!
  • effe likes this

#1247 adi_23

adi_23
  • 70 posts

Posted 03 November 2014 - 18:49

Mam pytanie do użytkowników 6 Plus - jak wam się go używa na codzień? Czy ktoś miał problemy z wyginaniem się itp. ?

#1248 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 November 2014 - 18:53

Proszę następnym razem użyć przycisku "Raport".

Temat ponownie otwieram Przypominam temat :

[mod]iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia[/mod] - proszę się go trzymać!

Najpierw chciałbym podziękować tumpio za posprzątanie i następnym razem użyję opcji "raport".

Co do iPhone'a 6 plus, to z początku byłem mega zadowolony, ale jednak później okazało się, że jednak o wiele wygodniejszy jest zwykły iPhone 6. Wyświetlacz nie jest za mały, a korzystanie w codzienności nie sprawia utrudnienia i dyskomfortu.

Jesli chodzi o wyginanie się to błagam Was, sam telefon się nie wyginie, w kieszenie również nie, no chyba, że ktoś na nim usiądzie :), ale to już problem samego użytkownika.

#1249 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 03 November 2014 - 20:39

U mnie po blisko czterech tygodniach pojawił się pewien problem. Lewy dolny róg ekranu zaczną świecić na żółto, szczególnie widać to na białym tle. Problem zgłosiłem do Irlandzkiego oddziału AOS, udało mi się załatwić nowy egzemplarz, obawiałem się że będą chcieli wysłać refurba.

#1250 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 November 2014 - 22:49

O jacie, słabo to wygląda. I tak samo z siebie się pojawiło? Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Ja też wymieniałem ze względu na żółty ekran w górnej części. Ale tak żółtym żółtym nie przebijało. W iSpocie widziałem mają na wystawie z plamami ciemnymi u góry. Ale raczej dość delikatne.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users