Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1251 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 22:58

Nie mam pojęcie skąd to się wzięło, na początku było ledwo widoczna a później z dnia na dzień było coraz gorzej.

#1252 ETE

ETE
  • 42 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 23:15

Czy iPhone będzie poprawnie działał w zimę. Jeżdżę na nartach i interesuje mnie, czy nie popsuje się bateria, czytałem gdzieś, że temperatura użytkowania wynosi 0-35.

#1253 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 23:26

Ile razy jeszcze zadasz to pytanie ? Odpowiadałem Ci że podczas normalnego korzystania typu - robię fotkę i chowam czy piszę SMS i chowam będzie OK.

#1254 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 06:21

przy krotkim uzytkowaniu typu wlasnie odpisanie na sms itp nic sie nie stanie. Chyba tolerancja nawet siega ponizej 0 stopni

#1255 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 07:39

Mam do Was pytanie : dzisiaj idę do cortland oddać telefon na gwarancje ponieważ przycisk home tak jakby sie odkleja :/ możliwe jest ze nie dostanę nowej 6-tki tylko refuba??

#1256 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 08:32

Ketrab41 - a co to ma wspólnego z pierwszym wrażeniem? Wyraziłeś już wcześniej swoją opinię wcześniej ...i starczy. Może trochę szacunku dla pracy innych, tym bardziej , że masz na górze cytat z mojej prośby. Tak trudno jest się do niej zastosować zakładając powyższe pytanie np. w dziale serwis? Tym razem delikatny ost - następnym ukarzę ostrzej!

#1257 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 04 listopada 2014 - 09:10

Moje wrażenie jest takie ze po miesiącu użytkowania iphona 6+ pozbyłem się go i kupiłem note 4.

#1258 mart66

mart66
  • 49 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 09:30

Po tygodniu mogę napisać, że mam mieszane odczucia, po przesiadce z iP5, ekran super , większy , lepiej się ogląda wszystko, itp., itd.Miło się go trzyma w ręku w porównaniu z piątką bo nie czuć ostrych kantów, ale co do obsługi pewnej jedną ręką to już raczej trzeba będzie poćwiczyć bo jakoś dla pewności żeby mi nie wypadł musze podtrzymywać go drugą.Jak ktoś ma bardzo duże dłonie to bez problemu, macałem też 6+, to już trzeba by być ponad dwumetrowcem żeby dobrze leżał w dłoniach. Noszę telefon w kieszeni spodni z przodu i tutaj punkt dla 6 , mimo że większy to mniej go czuć niż 5.Ogólnie jestem zadowolony ze zmiany.

#1259 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 listopada 2014 - 09:41

Moje wrażenie jest takie ze po miesiącu użytkowania iphona 6+ pozbyłem się go i kupiłem note 4.

To nie są wrażenia tylko stwierdzenie faktu, które nic do tematu nie wnosi.
Postaraj się opisać swoje wrażenia i co Cię skłoniło do zmiany telefonu po raptem tygodniu na Note 4?
Pomoże to na pewno innym podjąć decyzje.
  • tumpio lubi to

#1260 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 10:24

To moze teraz i ja dorzuce swoje 5 groszy po tygodniu uzytkowania iPhona 6 Plus :) Otrzymanie do rączki pudelka zrobilo na mnie wrazenie jesli chodzi o jego wielkosc. Do tej pory pudelko bylo zdecydowanie mniejsze. Ameryki nie odkrylem :) iPhone 6 Plus jest duzo wiekszy niz 5/5s ;) Pudeleczko z materialow takich samych jak poprzednie, przyjemnie sie otwierajace, w srodku tacuszka z cacuszkiem ;) a pod spodem akcesoria - znany od zawsze zestaw - ladowarka, sluchawki, kabelek lightning. Wrzucilem moja karte USIM LTE i do dzieła. Zamowiłem wersje kolorystyczną space grey ktora tym razem uwazam za ladniejsza niz wersja silver. Przedni czarny panel daje wrazenie, ze ekran jest zdecydowanie wiekszy, zajmujacy caly przedni panel. W wersji bialej jednak jest ten kontrast. Aluminium na pleckach iPhona 6 Plus jest bardzo przyjemne w dotyku, choc ma sie wrazenie, ze jest troszke zbyt sliskie/gladkie. Po kilkukrotnych ogledzinach obu wersji (silver i space grey) w Saturnie i Cortlandzie odnosze nieodparte wrazenie, ze amelinium w wersji silver jest bardziej porowate/szorstkie w dotyku. Nie mam spracowanych dloni jak hajer przodowy wiec wydaje mi sie, ze wyczulem to dobrze. A moze mi sie wydawalo ;) Czy ktos moze to potwierdzic? Nie mniej jednak tzw fugi ktore budza kontrowersje, sa zdecydowanie mniej widoczne w wersji space grey. Do tego logo apple z polyskiem i zaokraglone krawedzie obudowy oraz panelu ze szkla - wyglada to naprawde swietnie i robi naprawde niesamowite wrazenie. Nie ma co porownywac do konkurencji bo to nie ma sensu - iPhone jest designersko najładniejszy - wyglada lepiej niz Note 3 i Note 4 ktore sa paskudnie brzydkie. To nie tylko moje zdanie ale takze mojej znajomej ktora pod wzgledem wygladu oceniła iPhona bardzo wysoko ;) Wydaje mi sie, ze kobiety moga miec lepszy zmysl estetyczny, dlatego przytoczylem opinie kolezanki :) Calosc jest perfekcyjnie spasowana, nic nie wystaje, nie skrzypi. Wszystkie przyciski przelaczniki dzialaja z przyjemnym aczkolwiek wyczuwalnym skokiem. Tacka na karte sim spasowana jest idealnie. Gabaryty - nie ukrywam, po uzytkowaniu dwoch iPhonoe 5 i ostatnio 4s, mialem wrazenie, ze iPhone 6 Plus jest ogromny. Po wzieciu do reki nastepuje male zaskoczenie. Jest bardzo cienki, jest dosc lekki. Swietnie lezy w dloni. Napewno lepiej niz np galaxy note 3/4 ktory, fakt, jest krotszy ale jest o wiele szerszy. Szerokie ramki nad i pod ekranem nie sprawiaja wrazenia tak wielkich jak np w Xperiach serii Z. Efekt wielkosci ramek jest niwelowany przez umiejscowiony na srodku glosnik oraz home button. Jedynym mankamentem do ktorego trzeba sie przyzwyczaic jest mozliwosc latwego wysuniecia z reki ze wzgledu na oblosc krawedzi obudowy. Kanciaste obudowy poczawszy od iPhona 4 zapewnialy lepszy chwyt. Ale tak jak mowie, to kwestia przyzwyczajenia. Pora na wlaczenie - telefon wita nas znanym konfiguratorem. Po przejsciu kilku krokow wreszcie mozemy zaczac korzystac z naszej nowej zabawki. Ekran standardowo byl ustawiony na jakas jedna trzecia mocy podwietlania wiec nie zrobil na mnie na poczatku wrazenia. Dopiero przesuniecie suwaka do polowy i wyzej pokazuje z czym tak naprawde mamy do czynienia. Nowa retina HD wyglada rewelacyjnie, zdjecia sa super naturalne a filmy obledne. Nie bede tutaj rozpisywal sie nad zaletami, bo pewnie juz dawno przewertowaliscie setki testow i pomiarow ekranow roznych smartfonow. Powtorze tylko za jednym z portali branzowych - ekran w iPhonie jest zdecydowanie najlepszym ze wszystkich smartfonow dostepnych na rynku. Predkosc dzialania - mialem zbyt krotko do czynienia z iPhonem 5s aby dokladnie ocenic roznice w predkosci dzialania. Mam wrazenie, ze nie jest nad wyraz szybszy od 5s. Ale w porownaniu z 5 czuc roznice. Nizej juz nie schodze bo to glupota. Touch ID jest cholernie precyzyjny. Po zaprogramowaniu palucha, nie moge przestac uzywac tego ficzera. Odblokowanie smartfona trwa zdecydowanie krocej. Klikam na home button i na nim pozostawiam palec. iPhone sie wybudza i po sekundzie pokazuje sie home screen. Rewelacja. Tak mi sie to spodobalo, ze zaraz zaprogramowalem drugi kciuk ;) Jesli chodzi o czas dzialania na baterii to jestem bardzo ale to bardzo pozytywnie zaskoczony. Przy wykonaniu kulkunastu sredniej dlugosci rozmow telefonicznych, spedzenia z 2-3 godzin na Safari bedac polaczonym z wifi lub lte i wykonujac kilkadziesiat zdjec, iPhone wytrzymal calutkie 2 dni tzn. poranne odlaczenie od ladowarki, dzien, noc, dzien i wieczor podlaczenie do ladowarki (pozostalo jeszcze 10% baterii ale juz nie chcialo mi sie rozladowywac na siłe). Oczywiscie czas pracy nie jest tylko zasluga baterii ktora ma teraz niemal 3000mAh. To z pewnoscia takze zasluga nowego procka. Nie zauwazylem aby podczas czynnosci ktore ja wykonuje na swoim iPhonie (czyli safari, mail, zdjecia, filmy, ogladanie YT i kilka innych aplikacji itp) obudowa iPhona byla ciepla. Przy powyzszych rzeczach nie nagrzewa sie wogole. Nie sprawdzalem na bardziej wymagajacych operacjach typu gry 3D. Nie mniej jednak poprzednie modele nagrzewaly sie nie tylko przy grach. Jedynym mankamentem jesli chodzi o kwestie energii w iPhonie jest fakt, iz ladowanie odbywa sie naprawde dlugo. Nie wiem czy to wina pierwszych cykli i czy tak juz zawsze zostanie. Jesli chodzi o kestie zwiazane z modulami lacznosci to nie omieszkam nie wspomniec o tak istotnej kwestii. Odnosze wrazenie, lacznosc jest lepszej jakosci i daje wyzsze predkosci. Zasieg (odbior) takze wyraznie sie poprawil w porownaniu z poprzednim modelem. W miejscach w ktorych najczesciej przebywam nie mam problemow z zanikaniem czy przelaczaniem sie telefonu na inny standard komunikacyjny. Takze z bluetoothem nie mam najmniejszych problemow. Slyszalem, ze na wczesniejszym sofcie byly problemy z polaczeniem samochodem. Nie mialem okazji tego sprawdzic na sofcie nizszym niz 8.1. Na nim nie zauwazylem zadnych problemow - polaczenie odbywa sie automatycznie jak wsiadam do auta, rozmowy sa czyste, jakosc polaczenia wysoka.Jakosc rozmow jesli chodzi o korzystanie juz z samego iPhona jest bardzo dobra. Odbiorca slyszy mnie czysto i klarownie, ja takze nie mam problemow z odbiorem gdyz sluchawka jest stosunkowo glosna. Tryb glosnomowiacy takze jest czysty i "gra" glosno. Sporym mankamentem jak dla mnie jest wibracja. Jest stosunkowo glosna ale dosc slaba. Nie raz zdarzylo sie ze przegapilem polaczenie, nie mowiac juz o wiadomosciach ktore sygnalizowane sa krotkim "wstrzasem" :) Zdaje sobie sprawe z tego, ze telefon jest wiekszych gabarytow, wiec drgania troche sa tlumione, nie mniej jednak zaliczam to jako mala wada. Denerwuje mnie takze nieznacznie wystajacy aparat. Nie chodzi o kwestie kiwania sie podczas uzywania iPhona lezacego na plaskiej powierzchni ale o kwestie uszkodzenia, zarysowania samego obiektywu. Nie przyczepiam sie jednak az tak bardzo do tego detalu gdyz inni producenci takze wypuszczaja swoje flagowce z wystajacym/wypukłym obiektywem. Nie ma co wiec płakać i krzyczec jak inni userzy ktorzy lamentowali tak, jakby nigdy w zyciu nie widzieli lub nie mieli smartfona z wystajacym obiektywem. Nie bede tutaj rozkminial jak bardzo iPhone podatny jest na zarysowania czy uszkodzenia, bo z reguly dbam o sprzet i zawsze uzywam jakiego ochronnika ekranu ;) np folii. Nie mniej jednak chcialbym zdementowac kwestie zwiazana z wyginaniem. Nosze dosc dopasowane spodnie w ktorych kieszenie sa takiej wielkosci, ze rog iPhona niemal z nich wystaje. Wielokrotnie zapomnialem sie, ze mam w kieszeni cos o takich gabarytach i zamaszyscie wsiadalem do samochodu albo sie schylalem/kucałem. iPhone potrafil wbic mi sie niemal w brzuch lub pachwine ale nigdy nie spowodowalo to jego wygiecia. Totalna bzdura z tym bendgatem. Wczoraj w pracy bezmyslnie wlozylem do tylnej kieszeni i usiadlem. Oczywiscie natychmiast wstalem przejety historyjka bendgate. I co? I nic. Telefon jak jest prosty tak jest prosty. Tak jak pisalo juz wczesniej kilku userow - nic sie nie dzieje przy normalnym uzytkowaniu. Oczywiscie jak ktos sie postara to wszystko zniszczy. Jesli chodzi o kwestie aplikacji, mankamentem jest fakt nie dopasowania wielu apsow pod akran iPhona 6 Plus. Wiele aplikacji jest nieznacznie powiekszonych co czasem moze denerwowac. Mam nadzieje, ze deweloperzy wezma sie za aktualizacje szybko. Ogolnie jestem bardzo zadowolony z nowego zakupu, nie zaluje wydanych pieniedzy. Nie jestem zawiedziony i uwazam, ze Apple zrobil naprawde swietny produkt. Jesli ktos ma watpliwosci czy kupic, moge z czystym sumieniem polecic. Sorry za tak obszerny post, ale chcialem sprzedac jak najwiecej informacji dot. iPhona 6 Plus ktore mi sie nasunely. Moze post ten bedzie dla kogos bardziej pozyteczny nizeli wszechobecne glupoty o tym, ze Apple sie konczy i jaki to iPhone 6 jest do bani.

#1261 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 10:38

Nie przepraszaj za tak obszerny tekst, bo tak powinny właśnie wyglądać tu wypowiedzi o pierwszych wrażeniach, a nie typu "Mam i polecam"
  • adi_23 lubi to

#1262 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 11:11

Tez jestem tego zdania co effe. To nie jest opinia. Sam mialem chwile slabosci i zastanawialem sie czy nie zamowic Note 4. To bardzo potezny phablet. Nie mniej jednak pozostalem wiernym uzytkownikiem iPhona. I nie zaluje. Dalem wyraz temu w poprzednim moim poscie. Chcialbym abys i Ty odniosl sie jakos do tego. Moze zalozysz (o ile jeszcze nie ma) post typu "VS". Chetnie bym poczytal wrazenia z uzytkowania obu phabletow. Zdanie typu "sprzedałem bo tak", nie wnosza niczego do tematu.
  • adi_23 lubi to

#1263 adi_23

adi_23
  • 70 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 12:23

Radzion dzięki - takie wrażenia użytkownika iP6+ dają dobre spojrzenie na ten phablet przed zakupem.

#1264 ak71

ak71
  • 20 postów
  • SkądPIASEK / Gliwice

Napisano 04 listopada 2014 - 12:58

Od wczoraj posiadam już drugą sztuke IP6, tym razem białą. Jednak ta wersia kolorystyczna bardziej mi pasuje. Jedyny problem jak na razie to dobra folia na ekran. Miałem już kilka i wszystkie były kiepskie. Po prawie miesięcznym użytkowaniu IP6 mogę stwierdzić że wszystko jest takie jak powinno być. Rozmiar jest ok i myślę że mogłby używać 6+ a opinia kolegi radzion'a mnie w tym upewniła.

#1265 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2014 - 13:13

Wczoraj dotarła do mnie moja sztuka iP6 64GB space gray z polskiego Apple Online Store. Tak w ogóle to 2 dni wcześniej niż przewidywany czas dostawy :) Zakochałem się od pierwszego dotknięcia. Telefon sto razy lepiej wygląda niż na zdjęciach i leży w dłoniach świetnie. Gabaryty są dla mnie idealne, wreszcie mam wrażenie że korzystam ze smartfona a nie jakieś popierdółki. Wreszcie iPhone robi wrażenie a nie jest małym drogim telefonikiem mniejszym od jakiegoś szajsunga za 400zł. Co do działania to nie zauważyłem różnicy w porównaniu do 5-tki z której też byłem zadowolony ale już męczyłem się z małym wyświetlaczem.

#1266 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 13:45

[…]Rozmiar jest ok i myślę że mogłby używać 6+ a opinia kolegi radzion'a mnie w tym upewniła.

Niezbyt rozpisalem sie na temat uzytkowania jedna reka dlatego moge uzupelnic informacje jesli pozwolicie :)
Otoz, nie bede ukrywal, uzytkowanie iPhona 6 Plus jedna reka nie jest tak proste jak wszystkich pozostałych w dół modeli. To jest oczywista oczywistosc. Nie mniej jednak uzywanie go za pomoca jednego kciuka jest mozliwe i calkiem przyjemne.
Wspomnialem o tym w poprzednim moim poscie, ze iPhone 6 Plus jest zdecydowanie wezszy od np Galaxy Note 3/4. I w tym tkwi caly sikret ;) Ja jako osoba ktora ma raczej dlonie normalnej wielkosci nie mam problemow z dosiegnieciem prawej krawedzi wyswietlacza trzymajac smartfona normalnie (obejmujac go za obudowe) a nie podkladajac palce pod plecki.
Oczywiscie wszystko powyzsze odnosi sie do obslugi dolnych rzedow ikon i oczywiscie klawiatury. Aby dotrzec do wyzszych rzedow ikon i funkcji znajdujacych sie wysoko (jak nie na samej gorze ekranu) wystarczy uzyc ficzera z podwojnym tapnięciem w home button.
Tak bardzo krytykowana gdzie na forum funkcja (ze bez fajerwerkow, banalna itp) okazala sie byc strzalem w dziesiatke. Nawet moj kumpel, uzytkownik Galaxy Note 3 byl pod wrazeniem prostoty dobierania sie do gornych partii ekranu za pomoca tak banalnie prostej funkcji. Otoz po drukrotnym tapnieciu ekran zjezdza troche ponizej polowy wyswietlacza. Wtedy dosiegniecie wszystkiego kciukiem jest banalnie proste. Rozwiazanie dziecinnie proste w uzyciu i bardzo intuicyjne. Kto nie uzywal, niech nie krytykuje. Musicie mi uwierzyc na slowo ;)

P.S. Rozwiazalem problem sliskosci oblych krawedzi smartfona i niepewnego chwytu. Oczywiscie to kwestia przyzwyczajenia, jednak gdyby ktos dalej mial obawy przed upuszczeniem swojej ulubionej zabawki moze uzyc prostego rozwiazania jakim jest zastosowanie case'a :)

Oczywiscie, wszelkie case'y zeszpeca Twoja zabawke ale nie ten. Nie chce tutaj robic reklamy ale nabylem ponizsze etui i moge powiedziec o nim kilka slow:
- jest cholernie cienki - tylko 0,3mm a do tego dosc gietki i bardzo wytrzymaly
- jest naprawde idealnie spasowany. Wrecz perfekcyjnie. Wszystkie otwory sa doskonale spasowane
- nie pogrubia smartfona
- jest fajnie poprzezroczysty - widac plecy iPhona
- jest lekko porowaty - zapewnia super chwyt

http://www.puro.com....lia,3,3842,3869

Folia dolaczona do zestawu jest zajebiscie BADZIEWNA - mozecie wypieprzyc ja od razu do smieci. Jest mocno powycinana, krzywo i zle spasowana.

Zakupilem moja sztuke w Saturnie za taka podobna cene jak na stronie Puro czyli 39 zeta.. Przepraszam Cortlandzie ale nie kupie u Ciebie nigdy tego typu akcesoriow - cena w Cortland to 69 zeta.

#1267 ETE

ETE
  • 42 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 14:31

SeNuke sorry, że się powtarzam, ale nie widziałem odpowiedzi. Myślałem, ze się coś zepsuło.

#1268 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2014 - 15:11

Niezbyt rozpisalem sie na temat uzytkowania jedna reka dlatego moge uzupelnic informacje jesli pozwolicie :)
Otoz, nie bede ukrywal, uzytkowanie iPhona 6 Plus jedna reka nie jest tak proste jak wszystkich pozostałych w dół modeli. To jest oczywista oczywistosc. Nie mniej jednak uzywanie go za pomoca jednego kciuka jest mozliwe i calkiem przyjemne.
Wspomnialem o tym w poprzednim moim poscie, ze iPhone 6 Plus jest zdecydowanie wezszy od np Galaxy Note 3/4. I w tym tkwi caly sikret ;) Ja jako osoba ktora ma raczej dlonie normalnej wielkosci nie mam problemow z dosiegnieciem prawej krawedzi wyswietlacza trzymajac smartfona normalnie (obejmujac go za obudowe) a nie podkladajac palce pod plecki.
Oczywiscie wszystko powyzsze odnosi sie do obslugi dolnych rzedow ikon i oczywiscie klawiatury. Aby dotrzec do wyzszych rzedow ikon i funkcji znajdujacych sie wysoko (jak nie na samej gorze ekranu) wystarczy uzyc ficzera z podwojnym tapnięciem w home button.
Tak bardzo krytykowana gdzie na forum funkcja (ze bez fajerwerkow, banalna itp) okazala sie byc strzalem w dziesiatke. Nawet moj kumpel, uzytkownik Galaxy Note 3 byl pod wrazeniem prostoty dobierania sie do gornych partii ekranu za pomoca tak banalnie prostej funkcji. Otoz po drukrotnym tapnieciu ekran zjezdza troche ponizej polowy wyswietlacza. Wtedy dosiegniecie wszystkiego kciukiem jest banalnie proste. Rozwiazanie dziecinnie proste w uzyciu i bardzo intuicyjne. Kto nie uzywal, niech nie krytykuje. Musicie mi uwierzyc na slowo ;)

P.S. Rozwiazalem problem sliskosci oblych krawedzi smartfona i niepewnego chwytu. Oczywiscie to kwestia przyzwyczajenia, jednak gdyby ktos dalej mial obawy przed upuszczeniem swojej ulubionej zabawki moze uzyc prostego rozwiazania jakim jest zastosowanie case'a :)

Oczywiscie, wszelkie case'y zeszpeca Twoja zabawke ale nie ten. Nie chce tutaj robic reklamy ale nabylem ponizsze etui i moge powiedziec o nim kilka slow:
- jest cholernie cienki - tylko 0,3mm a do tego dosc gietki i bardzo wytrzymaly
- jest naprawde idealnie spasowany. Wrecz perfekcyjnie. Wszystkie otwory sa doskonale spasowane
- nie pogrubia smartfona
- jest fajnie poprzezroczysty - widac plecy iPhona
- jest lekko porowaty - zapewnia super chwyt

http://www.puro.com....lia,3,3842,3869

Folia dolaczona do zestawu jest zajebiscie BADZIEWNA - mozecie wypieprzyc ja od razu do smieci. Jest mocno powycinana, krzywo i zle spasowana.

Zakupilem moja sztuke w Saturnie za taka podobna cene jak na stronie Puro czyli 39 zeta.. Przepraszam Cortlandzie ale nie kupie u Ciebie nigdy tego typu akcesoriow - cena w Cortland to 69 zeta.

A jak sobie radzisz z przenoszeniem go? Wrzucasz go normalnie do kieszeni kurtki, kieszeni spodni czy nosisz ze sobą torbę z laptopem?
Ja niestety swojego sprzedałem, właśnie dlatego że był za duży - ale za duży tylko do przenoszenia, bo do pracy super! Mam nadzieję, że zamówiona ip6 będzie lepsza :) Jak przyjedzie, podzielę się wrażeniami.

#1269 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 17:08

Jak radze sobie z przenoszeniem? Normalnie, w kieszeni jeansow :) Mozna sie przyzwyczaic. Mialem male doswiadczenia z Xperiami wiec nie ma problemu :) Jesli chodzi o garniak to do wewnetrznej kieszeni marynarki wkladalem. Chociaz goły i bez zadnego etui w spodniach az tak bardzo sie nie odkształcał :) Tez zastanawialem sie nad 6 lub 6 Plus. Wybralem ten drugi wlasie ze wzgledu na wiekszy ekran i stabilizacje optyczna.

#1270 ptaku84

ptaku84
  • 43 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 19:41

Co do Iphona 6 to Jaka folie lub szklo polecicie ? Chodzi mi o to zeby ekran byl w 100% pokryty materialem ochronnym bo z tego co widze na allegro to zazwyczaj folie i szkla nie pokrywaja calego ekranu.

#1271 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2014 - 20:21

Małe pytanko do użytkowników czy wersja 16 GB na podstawowe aplikacje - poczta, fb, aplikacja banku, małe gry i tomtom wystarczy? Czy za minimalna należy uznawać 64gb? Dodam ze nie trzymam muzyki na telefonie... Liczę na wasza szybka pomoc bo mam możliwość kupna 16 w dobrej cenie a na 64 GB musiałbym czekać

#1272 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 04 listopada 2014 - 20:24

Niby lepiej mieć 64GB, ale... w dobie Spotify i iCloud nie wiem czy jest to aż tak konieczne. Sam zamówiłem 64GB, bo 400zł różnicy przy kwocie około 3000zł już nie robi takiej różnicy.

#1273 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2014 - 20:35

Przy tej kwocie ta cena juz nie robi różnicy tylko czy warto.... Przy późniejszej odsprzedaży i tak sie tej kwoty nie odzyska. A teraz z dostępnością szczególnie 6plus jest cieżko.... A 16 mógłbym juz mieć... Dlatego moje pytanie.... Czekam na dalsze podpowiedzi. Czy obecnie trzeba uznawać za podstawowa pojemność 64gb?

#1274 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 04 listopada 2014 - 20:42

Sądząc po wypowiedziach sporo osób na to liczy, ale chyba nie ma się co łudzić, że 6S będzie się czymkolwiek różnił jeśli chodzi o aspekty zewnętrzne tj. zniwelowany obiektyw aparatu, cieńsze fugi itd. Do tej pory zdaje się, że w wersjach 'S' Apple nie decydowało się na takie kroki.

#1275 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2014 - 20:46

Telefon i tak wymieniam co generacje 16 GB wystarczało mi nawet w iPadzie i zostawało miejsca jeszcze. Wiec chyba jednak skuszę sie na ta 16gb. Koledzy ktos przekona mnie by poczekać i wziąć 64gb??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych