iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 03 listopada 2014 - 22:58
Napisano 03 listopada 2014 - 23:15
Napisano 03 listopada 2014 - 23:26
Napisano 04 listopada 2014 - 06:21
Napisano 04 listopada 2014 - 07:39
Napisano 04 listopada 2014 - 08:32
Napisano 04 listopada 2014 - 09:10
Napisano 04 listopada 2014 - 09:30
Napisano 04 listopada 2014 - 09:41
Moje wrażenie jest takie ze po miesiącu użytkowania iphona 6+ pozbyłem się go i kupiłem note 4.
To nie są wrażenia tylko stwierdzenie faktu, które nic do tematu nie wnosi.
Postaraj się opisać swoje wrażenia i co Cię skłoniło do zmiany telefonu po raptem tygodniu na Note 4?
Pomoże to na pewno innym podjąć decyzje.
- tumpio lubi to
Napisano 04 listopada 2014 - 10:24

- monis, effe, blu 1 i 2 innych osób lubią to
Napisano 04 listopada 2014 - 10:38
- adi_23 lubi to
Napisano 04 listopada 2014 - 11:11
Tez jestem tego zdania co effe. To nie jest opinia. Sam mialem chwile slabosci i zastanawialem sie czy nie zamowic Note 4. To bardzo potezny phablet. Nie mniej jednak pozostalem wiernym uzytkownikiem iPhona. I nie zaluje. Dalem wyraz temu w poprzednim moim poscie. Chcialbym abys i Ty odniosl sie jakos do tego. Moze zalozysz (o ile jeszcze nie ma) post typu "VS". Chetnie bym poczytal wrazenia z uzytkowania obu phabletow. Zdanie typu "sprzedałem bo tak", nie wnosza niczego do tematu.Moje wrażenie jest takie ze po miesiącu użytkowania iphona 6+ pozbyłem się go i kupiłem note 4.
- adi_23 lubi to
Napisano 04 listopada 2014 - 12:58
Napisano 04 listopada 2014 - 13:13

Napisano 04 listopada 2014 - 13:45
Niezbyt rozpisalem sie na temat uzytkowania jedna reka dlatego moge uzupelnic informacje jesli pozwolicie[…]Rozmiar jest ok i myślę że mogłby używać 6+ a opinia kolegi radzion'a mnie w tym upewniła.

Otoz, nie bede ukrywal, uzytkowanie iPhona 6 Plus jedna reka nie jest tak proste jak wszystkich pozostałych w dół modeli. To jest oczywista oczywistosc. Nie mniej jednak uzywanie go za pomoca jednego kciuka jest mozliwe i calkiem przyjemne.
Wspomnialem o tym w poprzednim moim poscie, ze iPhone 6 Plus jest zdecydowanie wezszy od np Galaxy Note 3/4. I w tym tkwi caly sikret

Oczywiscie wszystko powyzsze odnosi sie do obslugi dolnych rzedow ikon i oczywiscie klawiatury. Aby dotrzec do wyzszych rzedow ikon i funkcji znajdujacych sie wysoko (jak nie na samej gorze ekranu) wystarczy uzyc ficzera z podwojnym tapnięciem w home button.
Tak bardzo krytykowana gdzie na forum funkcja (ze bez fajerwerkow, banalna itp) okazala sie byc strzalem w dziesiatke. Nawet moj kumpel, uzytkownik Galaxy Note 3 byl pod wrazeniem prostoty dobierania sie do gornych partii ekranu za pomoca tak banalnie prostej funkcji. Otoz po drukrotnym tapnieciu ekran zjezdza troche ponizej polowy wyswietlacza. Wtedy dosiegniecie wszystkiego kciukiem jest banalnie proste. Rozwiazanie dziecinnie proste w uzyciu i bardzo intuicyjne. Kto nie uzywal, niech nie krytykuje. Musicie mi uwierzyc na slowo

P.S. Rozwiazalem problem sliskosci oblych krawedzi smartfona i niepewnego chwytu. Oczywiscie to kwestia przyzwyczajenia, jednak gdyby ktos dalej mial obawy przed upuszczeniem swojej ulubionej zabawki moze uzyc prostego rozwiazania jakim jest zastosowanie case'a

Oczywiscie, wszelkie case'y zeszpeca Twoja zabawke ale nie ten. Nie chce tutaj robic reklamy ale nabylem ponizsze etui i moge powiedziec o nim kilka slow:
- jest cholernie cienki - tylko 0,3mm a do tego dosc gietki i bardzo wytrzymaly
- jest naprawde idealnie spasowany. Wrecz perfekcyjnie. Wszystkie otwory sa doskonale spasowane
- nie pogrubia smartfona
- jest fajnie poprzezroczysty - widac plecy iPhona
- jest lekko porowaty - zapewnia super chwyt
http://www.puro.com....lia,3,3842,3869
Folia dolaczona do zestawu jest zajebiscie BADZIEWNA - mozecie wypieprzyc ja od razu do smieci. Jest mocno powycinana, krzywo i zle spasowana.
Zakupilem moja sztuke w Saturnie za taka podobna cene jak na stronie Puro czyli 39 zeta.. Przepraszam Cortlandzie ale nie kupie u Ciebie nigdy tego typu akcesoriow - cena w Cortland to 69 zeta.
Napisano 04 listopada 2014 - 14:31
Napisano 04 listopada 2014 - 15:11
Niezbyt rozpisalem sie na temat uzytkowania jedna reka dlatego moge uzupelnic informacje jesli pozwolicie
Otoz, nie bede ukrywal, uzytkowanie iPhona 6 Plus jedna reka nie jest tak proste jak wszystkich pozostałych w dół modeli. To jest oczywista oczywistosc. Nie mniej jednak uzywanie go za pomoca jednego kciuka jest mozliwe i calkiem przyjemne.
Wspomnialem o tym w poprzednim moim poscie, ze iPhone 6 Plus jest zdecydowanie wezszy od np Galaxy Note 3/4. I w tym tkwi caly sikretJa jako osoba ktora ma raczej dlonie normalnej wielkosci nie mam problemow z dosiegnieciem prawej krawedzi wyswietlacza trzymajac smartfona normalnie (obejmujac go za obudowe) a nie podkladajac palce pod plecki.
Oczywiscie wszystko powyzsze odnosi sie do obslugi dolnych rzedow ikon i oczywiscie klawiatury. Aby dotrzec do wyzszych rzedow ikon i funkcji znajdujacych sie wysoko (jak nie na samej gorze ekranu) wystarczy uzyc ficzera z podwojnym tapnięciem w home button.
Tak bardzo krytykowana gdzie na forum funkcja (ze bez fajerwerkow, banalna itp) okazala sie byc strzalem w dziesiatke. Nawet moj kumpel, uzytkownik Galaxy Note 3 byl pod wrazeniem prostoty dobierania sie do gornych partii ekranu za pomoca tak banalnie prostej funkcji. Otoz po drukrotnym tapnieciu ekran zjezdza troche ponizej polowy wyswietlacza. Wtedy dosiegniecie wszystkiego kciukiem jest banalnie proste. Rozwiazanie dziecinnie proste w uzyciu i bardzo intuicyjne. Kto nie uzywal, niech nie krytykuje. Musicie mi uwierzyc na slowo
P.S. Rozwiazalem problem sliskosci oblych krawedzi smartfona i niepewnego chwytu. Oczywiscie to kwestia przyzwyczajenia, jednak gdyby ktos dalej mial obawy przed upuszczeniem swojej ulubionej zabawki moze uzyc prostego rozwiazania jakim jest zastosowanie case'a
Oczywiscie, wszelkie case'y zeszpeca Twoja zabawke ale nie ten. Nie chce tutaj robic reklamy ale nabylem ponizsze etui i moge powiedziec o nim kilka slow:
- jest cholernie cienki - tylko 0,3mm a do tego dosc gietki i bardzo wytrzymaly
- jest naprawde idealnie spasowany. Wrecz perfekcyjnie. Wszystkie otwory sa doskonale spasowane
- nie pogrubia smartfona
- jest fajnie poprzezroczysty - widac plecy iPhona
- jest lekko porowaty - zapewnia super chwyt
http://www.puro.com....lia,3,3842,3869
Folia dolaczona do zestawu jest zajebiscie BADZIEWNA - mozecie wypieprzyc ja od razu do smieci. Jest mocno powycinana, krzywo i zle spasowana.
Zakupilem moja sztuke w Saturnie za taka podobna cene jak na stronie Puro czyli 39 zeta.. Przepraszam Cortlandzie ale nie kupie u Ciebie nigdy tego typu akcesoriow - cena w Cortland to 69 zeta.
A jak sobie radzisz z przenoszeniem go? Wrzucasz go normalnie do kieszeni kurtki, kieszeni spodni czy nosisz ze sobą torbę z laptopem?
Ja niestety swojego sprzedałem, właśnie dlatego że był za duży - ale za duży tylko do przenoszenia, bo do pracy super! Mam nadzieję, że zamówiona ip6 będzie lepsza

Napisano 04 listopada 2014 - 17:08

Napisano 04 listopada 2014 - 19:41
Napisano 04 listopada 2014 - 20:21
Napisano 04 listopada 2014 - 20:24
Napisano 04 listopada 2014 - 20:35
Napisano 04 listopada 2014 - 20:42
Napisano 04 listopada 2014 - 20:46
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych