Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nabór moderatorów MyApple.pl

• Zamknięty Temat jest zamknięty
511 odpowiedzi w tym temacie

#126 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 kwietnia 2008 - 22:59

Moim zdaniem w zgłoszeniu swojej osoby jako takim nie ma nic co powoduje niesmak ... w przeciwieństwie do autoprezentacji (o którą nikt tak jak napisano nie prosił) która faktycznie bywa nie skromna i często daleka o obiektywnej oceny. Natomiast Administracja po zgłoszeniach wie jakimi ewentualnymi zasobami dysponuje a decyzje i tak podejmą użytkownicy i dotychczasowi moderatorzy. Przynajmniej wiedzą z czego mają łowić a nie zarzucać wędkę w ciemno :)

#127 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 01 kwietnia 2008 - 23:23

Przynajmniej wiedzą z czego mają łowić a nie zarzucać wędkę w ciemno :)

Dokładnie, zdarza się po prostu że osoba którą chętnie widzielibyśmy w tej roli nie ma na to ochoty, albo po prostu czasu. Dlatego chcemy aby to od Was wyszła inicjatywa :)

Jeśli komuś nie podoba się ta forma zgłaszania kandydatury, czuje się skrępowany, to myślę że spokojnie może wysłać swoją propozycję w formie pw do właściciela forum - code'a.

#128 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 01 kwietnia 2008 - 23:43

Na razie proszę tylko o zgłoszenia od chętnych.
W następnym kroku poprosimy użytkowników o opinie na temat kandydatów.

No wlasnie. Moze jakims priwem niech chetni nadesla swoje kandydatury do okreslonego terminu, a potem poddajcie ich nam lacznie pod glosowanie (1 user = 1 glos, jak w ankietach), a nie pojedyncze glosy bezsensowne, np ze "proponuje zeby ktos zostal moderatorem bo jest jakis tam produktywny".
Na forum sa sympatie i antypatie i przy takim wstawianiu sie za kims "półgębkiem" ktos fajny moze polec a ktos nikczemny - wyniesiony na stanowiska :D Wieksza liczba glosujacych moze dac bardziej sprawiedliwy rozklad glosow.

#129 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 02 kwietnia 2008 - 21:33

Proponuję aby przynajmniej zastosowano zasadę, że kandydaci głosują anonimowo poprzez PW do Code. Wiadomo, że ja także chciałbym wypowiedzieć się na temat niektórych kandydatur ale zrobienie tego publicznie może skutkować: 1) Uzyskaniem pozytywnej opinii od popartego kandydata - taki trochę "nepotyzm"; 2) Zaatakowaniem mojej kandydatury za negatywny komentarz - nawet względnie zasłużony. Myślę, że powyższe rozwiązanie zapobiegnie zaistnieniu takiej "spirali". :)

#130 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 21:50

Proponuję aby przynajmniej zastosowano zasadę, że kandydaci głosują anonimowo poprzez PW do Code.

Spokojnie, wystawi się ankietę anonimową i każdy zagłosuje w zgodzie ze swoim sumieniem, nie ma się co obawiać ;)

#131 Rocik

Rocik
  • 213 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 00:02

Zasadniczo chcemy Myapple jako moderatora jak było kiedyś !!!

#132 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 03 kwietnia 2008 - 01:58

Szanowni Userzy - jesli ktos z Was chcialby podjac sie pracy w Moderacji na Forum MyApple a nie ma smialosci napisac tego w tym watku lub czuje z tego powodu dyskomfort proponuje aby zglaszac swoje kandydatury bezposrednio do Moderatora dzialu w ktorym chcieliby dzialac lub bezposredni do Code (oczywiscie dalej mozna pisac w tym watku).

#133 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 03 kwietnia 2008 - 17:37

Ja czułbym się na siłach do moderowania działu ,,iPod + iTunes" a) codziennie go przeglądam B) czytuję go od roku c) znam się na iPodach, używam ich od 3 lat d) również iTunes mi nie obce, znam je i na Mac OS X i na Windows.

#134 iAdam

iAdam
  • 415 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 kwietnia 2008 - 13:03

Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć w ogóle, dlaczego do tej pory nie pojawiła się (i nie została z miejsca przyjęta) kandydatura luteckiego?

#135 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2008 - 13:10

eee to topic do zgłaszania swoich kandydatur tia...? nie do rozmawiania o modach :)

#136 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 05 kwietnia 2008 - 14:06

Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć w ogóle, dlaczego do tej pory nie pojawiła się (i nie została z miejsca przyjęta) kandydatura luteckiego?

Lutecki BYŁ już*moderatorem, jednakże okazało się, że być nim już dłużej nie powinien... O powody należy pytać samego zainteresowanego lub Administrację nie w tym wątku.

#137 iAdam

iAdam
  • 415 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 kwietnia 2008 - 14:20

ja jednak oddaję głos na niego ;]

#138 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 15:23

ja jednak oddaję głos na niego ;]

Na razie nie ma żadnego głosowania.
Póki co prosimy osoby chętne do podjęcia się tego ciężkiego zadania do zgłaszania swojej kandydatury tu lub poprzez PW.
W zgłoszeniu przede wszystkim prosimy przedstawić jaki dział Was interesuje (tak jak to zrobił admkryn)

#139 ArturM

ArturM
  • 317 postów
  • SkądDublin, IE

Napisano 06 kwietnia 2008 - 07:53

ja też zgłaszam swoja kandydaturę : - Jaki sprzęt wybrać - Dyskusje na temat sprzętu

#140 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 11:28

Ja też zgłaszam swoją kandydaturedo działów: iPhone iPod Touch

#141 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:44

Zgłaszam swoją kandydaturę na mod'a działu iPhone.

1) Mam iP od września zeszłego roku (z małą przerwą)
2) Napisałem kilka tutoriali dla iP w tym [ [1.0.2 / 1.1.1] Update do 1.1.2 bez downgreade!.
3) Aktualnie zajmuję się aktualizacją i poprawkami dla języka polskiego dla iPhone'a (iPhone po polsku [dla wersji 1.1.3/4]
4) Byłem moderatorem już kilku forum, największe to prawdopodobnie GuildWars.pl (około 10,5k użytkowników)
5) Nie zaobserwowałem u siebie większych problemów z kulturą osobistą oraz z poprawnym wysławianiem

#142 جهاد

جهاد
  • 12 postów
  • SkądKraków lub daleko w świecie

Napisano 07 kwietnia 2008 - 13:56

Dołączona grafika

Co prawda zaczynam dopiero na tym forum, ale już się zdążyłam uśmiać zdrowo ;>

#143 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:23

[OT] Z 20 minut się męczyłem aby napisać tego posta na iP... Nie wiem czy wiesz, ale polski słownik autokorekty nie zawiera polskich znaków i wszystko musiałem poprawiać, pewnie się już sam zamotałem... No ale przyznaję - napisałem mega orta, no ale według mnie każdy ma prawo się pomylić... Z niecierpliwością czekam na twoje kolejne posty! Jak znajdzie się błąd tez zrobię screen'a, a co tam, każdemu wolno! =D Jednakże cieszę się, że moje posty są źródłem radości dla innych. ;D Na koniec najważniejsze - witam na forum.[OT] P.S. Kolejne 15 min sprawdzania i poprawiania...

#144 cizu2

cizu2
  • 1 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:38

Ktos kto popelnia takie bledy, imo nie powinien byc moderatorem. I raczej nie chodzi tu o jakies czepianie sie Twojej osoby, Twojej pomylki, a jedynie o fakt ze zglaszasz kandydature - popatrz tak: skladasz CV z takimi jak powyzej pomylkami i juz dajesz do myslenia pracodawcy i w 99% Twoje CV poleci do kosza. Zycze powodzenia w przyzwyczajaniu sie do iP, ja tez musze sie przyzwyczajic

#145 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:45

Ktos kto popelnia takie bledy, imo nie powinien byc moderatorem.

Dobrze, że dodałeś IMO, bo jeżeli dane mi będzie zostać kiedyś pracodawcą to widząc takiego pojedynczego, zabawnie usytuowanego babola przynajmniej będę wiedział, że mam do czynienia z człowiekiem. ;)

#146 جهاد

جهاد
  • 12 postów
  • SkądKraków lub daleko w świecie

Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:49

Dobrze, że dodałeś IMO, bo jeżeli dane mi będzie zostać kiedyś pracodawcą to widząc takiego pojedynczego, zabawnie usytuowanego babola przynajmniej będę wiedział, że mam do czynienia z człowiekiem. ;)

Dobrze, że dodałeś uśmieszek na końcu bo przez chwilę wydawało mi się, że nie żartujesz.

#147 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:51

Ktos kto popelnia takie bledy, imo nie powinien byc moderatorem.

Bez przesady... Wiesz ilu to ja moderatorów (i adminów) muszę poprawiać? ;)

#148 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:56

Dobrze, że dodałeś uśmieszek na końcu bo przez chwilę wydawało mi się, że nie żartujesz.

Jakby nie patrzeć - zdarza się najlepszym. W tym sensie nie żartuję... ;)

#149 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 14:56

Bez przesady... Wiesz ilu to ja moderatorów (i adminów) muszę poprawiać? ;)

Ja nie wiem. Proszę o dokładne dane.

#150 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 07 kwietnia 2008 - 15:01

Nazwiska z pierwszych stron gazet :lol: Blade, Code, TonyMontana, były już mod JSG... Z ich wpisami mam najczęściej do czynienia jeśli chodzi o Radę Forum; z innymi sporadycznie ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych