Myapple.pl Reloaded.
Napisano 15 listopada 2007 - 20:08
Napisano 15 listopada 2007 - 20:09
Grzeczniej prosze. Nie bede was na sile przekonywal ze racji nie macie. Zwrocilem jedynie uwage jak to sie ma do prawa. Mysle ze czas zakonczyc w tym watku dyskusje na ten temat bo sie robi nie milo.ślepy jesteś czy co?
G.
Napisano 15 listopada 2007 - 20:15
Napisano 15 listopada 2007 - 20:18
Grzeczniej prosze. Nie bede was na sile przekonywal ze racji nie macie. Zwrocilem jedynie uwage jak to sie ma do prawa. Mysle ze czas zakonczyc w tym watku dyskusje na ten temat bo sie robi nie milo.
G.
masz racje - możesz twierdzić co tylko sobie chcesz - przepraszam za "ślepego"
Napisano 15 listopada 2007 - 20:19
Napisano 15 listopada 2007 - 20:22
Napisano 15 listopada 2007 - 20:22
Więc może wstępne podsumowanie. Które z pomysłów formowaczów zostaną wprowadzone, a które warte są jeszcze zastanowienia?
PS. Jak ktoś już wyżej wspomniał, możliwość edycji własnego posta, do czasu aż ktoś na niego odpisze, uważam za genialne rozwiązanie problemu.
nie oczekujcie odrazu odpowiedzi - nie wszytko da sie zrobić, bo pewnie nie wszytko da sie obsłużyc za pomocą vB. musimy pomyśleć co, da sie wprowadzić jak najmniejszym nakładem pracy a co da jak najwieksze korzyści
---- Dodano 15-11-2007 o godzinie 21:30 ----
usuwania tematu/postu musi to zaakceptować co najmniej 3 modów z różnych działów a do usunięcia tematu jeszcze jeden główny i to samo tyczy się zamykania wątków , oraz jak usunie się wątek lub przesunie to należy załączyć link że ten topic został przesunięty bo nikające topici wprowadzaja dezoriętację .
No bo to co zrobił Myapple to smiechu warte - usunął czy przeunał wątek i nikomu o tym nie napisał a tak wsumie to na jakiś czas ten wątek zniknał i narobił sie syf dodatkowe wątki i on twierdził twardo , że dotrzymał regulaminu , a zaraz ktoś przepraszam za niego , a wystarczy stosować się do pewnego schematu a nie będzie problemów
tak jeszcze, powinien potwierdzić premier i prezydent
twoj argument o tym, że nie powiadomilem autora jest trochę naciągniety. grzegor za szybko za reagował i PW do autora nie zdażyło się napisać. a że nie miałem podstaw regulaminowych o przenoszeniu postu to masz racje - kierowałem się własnymi odczuciami
ps. może ktoś przypomnieć jak się nazywał ten autor - to zobaczymy czy pojawia sie na forum, żeby sie czegoś dowiedzieć wiecej, czy tylko to byla jednorazowa zeby wiedziec jak przygotowac komputer do handlu.
i prosze napisz mi gdzie trzymałem się tezy że "twardo trzymałem się regulaminu", bo dostaniesz ostrzezenie za wymyślanie nieprawdziwych bajeczek
przeprosiłem szybciej, niż ty zdązyłeś przeczytać tamten wątek
Napisano 15 listopada 2007 - 20:34
Napisano 15 listopada 2007 - 20:37
Według mnie to do niczego nie prowadzi, dlatego że nie nauczy pytającego używania wyszukiwarki skoro dostaje podane na tacy. Dodatkowo "nagroda" zniechęci do udzielania jakichkolwiek odpowiedzi.
Znam wiele for na których za wymuszenie skorzystania z wyszukiwarki userzy dostają plusy a nie upomnienia i sprawdza sie to doskonale.
powiedz to modowi ktory dal mi ostrzezenie wlasnie za takie postepowanie, a argumentacji uzylem dokladnie takiej jaka Ty tutaj zamiesciles. powiem szczerze zniesmaczylo mnie to troche i zbulwersowalo zarazem, dlatego dobrze uscislic akurat ten punkt. mozna dyskutowac...
Napisano 15 listopada 2007 - 20:41
Dobra , ale właśnie chodzi , o to , żeby była taka organizacja, żebyś najpierw napisał PW a potem przesunał , po wczesniejszej konsultacji z innym modem i nie bedzie problemów a sam widszisz głupota , bo nie zdążyłeś a ile hałasu było , podstawa to prewencja !
przeczytaj jeszcze raz moj post, bo dopisałem coś gdy Ty pisałeś swój post
Napisano 15 listopada 2007 - 20:44
Napisano 15 listopada 2007 - 20:46
i prosze napisz mi gdzie trzymałem się tezy że "twardo trzymałem się regulaminu", bo dostaniesz ostrzezenie za wymyślanie nieprawdziwych bajeczek
przeprosiłem szybciej, niż ty zdązyłeś przeczytać tamten wątek
To jest właśnie to czego nie chciałbym widzieć w przyszłości.. Personalnych porachunków i gróźb ze strony urażonego moderatora.
Napisano 15 listopada 2007 - 20:50
Napisano 15 listopada 2007 - 20:51
iBartek ( inie tylko bo wiecej Userow o tym pisze) - wyjaniam:
-Regulamin moderatorów powinien być bezwzględnie upubliczniony Code nie zgodze się z toba że on dotyczy tylko Moderatorów, jesli sprawują on nad nami "jakiś pożądek" chce wiedzieć co może Moderator w stosunku do mnie i czy nie naduzywa swojej pozycji w stosunku do zwykłych zjadaczy chleba.
Regulamin dla Moderatorow oprocz zalecen dotyczacych postepowania z Userami zawierac bedzie rowniez zalecenia jakie maja byc stosowane np. w sporach miedzy Moderatorem a SuperModeratorem ktore nie dotycza w zadnym stopniu Userow !!! Co do czesci dotyczacej przyslowiowego ,,Kowalskiego,, (np. informacja jak ja mam postapic chcac go ukarac) jestem za ... jesli sprawa dotyczy natomiast ,,problemu,, miedzy mna a np. Code - to juz nic do tego przecietnemu ,,Nowakowi,, jak my to zalatwimy we wlasnym gronie.
Wiele osob chodzby w tym watku zasugerowalo Nam kilka rozwiazan regulaminowych ktore z pewnoscia wykorzystamy w pracy na nowym Regulaminem Forum. QW/z z tymi pracami chcialbym Was (Userow) zapytac czy jestescie za wprowadzeniem do nowego Regulaminu Forum czegos na wzor ,,taryfikatora kar,, ktory mowilby jasno za jakie przewinienie nalezy sie jaka kara (upomnienia, ostrzezenia, pkt. karny, bam czasowy, wydalenie z Forum) i czy jestescie za zym aby Moderacja miala mozliwosc stosowania tz. swobodnej oceny czy musiala sztywno trzymac sie tego taryfikatora (chodzi o to czy np. jeden M daje za wulgaryzm np.1 pkt. karny a drugi M. innemu userowi za to samo daje 2pkt. karne albo tylko ostrzezenie). Za moment zaloze odpowiednia sonde w ktorej uwzglednie te pytania. Z gory dziekuje za udzial w tej sondzie - licze (i jestem pewien) ze Wasze opinie beda nam niezmiernie przydatne w tworzeniu lepszych zasad pozwalajacych dobrze i sprawnie funkcjonowac Forum.
Napisano 15 listopada 2007 - 20:52
powiedz to modowi ktory dal mi ostrzezenie wlasnie za takie postepowanie, a argumentacji uzylem dokladnie takiej jaka Ty tutaj zamiesciles. powiem szczerze zniesmaczylo mnie to troche i zbulwersowalo zarazem, dlatego dobrze uscislic akurat ten punkt. mozna dyskutowac...
Wszystko kiedys bylo, a jak wiadomo wyszukiwarki nie sa niezawodne. Dodatkowo taki "mlody" moze nie wiedziec nawet czego do konca szukac, wiec skoro zamiast zwyklego "uzyj szukaj" mozna napisac - poszukaj pod fraza "xxx zzz yyy". Nie mowiac juz o fakcie, ze czesto jakis problem kiedys mogl nie miec rozwiazania, a teraz sie to zmienilo.
Osobie nowej wyszukanie odpowiedzi na konkretne zagadnienie moze zajac pare godzin - osobie rozenanej w temacie odpowiedz na takie pytanie - 15 sekund.
Forum wlasnie po to jest - by sobie pomagac, by zadawac pytania, odpowiadac lub tez uzyskiwac odpowiedzi - chcesz miec idealny porzadek to zaloz sobie nowe forum, wylacz mozliwosc pisania nowych postow i patrz jak nastaje idealny lad.
Jedyne co bym w tym wypadku forsowal to jasne oznaczanie tematow - czyli np. zamiast "POMOCY!!! WIELKI PROBLEM!!!!!" to "Problem: MacBook zacina sie przy wlaczaniu" - to pomaga zarowno stalym bywalcom zignorowac temat ktorego czytac nie chca lub tez zobaczyc odrazu czy moga udzielic odpowiedzi a takze nowym pomoc w znalezieniu pozniej odpowiedzi na swoje pytania.
Napisano 15 listopada 2007 - 20:53
To jest właśnie to czego nie chciałbym widzieć w przyszłości.. Personalnych porachunków i gróźb ze strony urażonego moderatora.
nie jestem urażony. tylko skoro o czymś pisze i uważa ze cos twierdzilem to niech da dowód. bo inaczej podważa, moje dobre imię - bo uważa ze trzymałem sie czegoś i nie potrafiłem sie przyznać do za szybkiej decyzji
Napisano 15 listopada 2007 - 20:56
Napisano 15 listopada 2007 - 20:56
Napisano 15 listopada 2007 - 20:59
Te sprawe reguluje juz nowy regulamin dla modow. Jazdy po userach sa niedopuszczalne.
Napisano 15 listopada 2007 - 21:03
Jedyne co bym w tym wypadku forsowal to jasne oznaczanie tematow - czyli np. zamiast "POMOCY!!! WIELKI PROBLEM!!!!!" to "Problem: MacBook zacina sie przy wlaczaniu" - to pomaga zarowno stalym bywalcom zignorowac temat ktorego czytac nie chca lub tez zobaczyc odrazu czy moga udzielic odpowiedzi a takze nowym pomoc w znalezieniu pozniej odpowiedzi na swoje pytania.
To akurat coś, o co ja walczę cały czas

Napisano 15 listopada 2007 - 21:06
Napisano 15 listopada 2007 - 21:08
Te sprawe reguluje juz nowy regulamin dla modow. Jazdy po userach sa niedopuszczalne.
sam dopilnuje, żeby w nowym reguleminie był zapis, że wymyślanie historyjek o tym co twierdził moderator a to nie miało miejsca lub inny przypadek, gdy ktoś pisze, ze M/SM cos zrobił a to nie mialo miejca, moglo być karane ostrzezeniem i/lub pkt karnymi, bo teraz wychodzi na to, że ktoś wymyśla coś o mnie, ja probuje się bronić, zeby wyjść z twarzą a ktoś*mi zarzuca ze komuś groże:shock:
ps. Daniel byl szybszy

Napisano 15 listopada 2007 - 21:09
Blade__, taryfikator jak najbardziej.
Pozwoli uniknąć subiektywnych ocen i różnych animozji.
Ale wtedy zabraknie czynnika ludzkiego... To bedzie dzialac jak automat. Nie bedzie juz odpuszczania,a wierzcie mi lub nie, staralem sie tak robic wiele razy w stosunku do userow, ktorym po prostu cos sie wymsknelo. Zastanowcie sie nad tym dobrze.
Napisano 15 listopada 2007 - 21:09
Ale w takim razie może warto do regulaminu dodać załącznik odnośnie poprawnego nazywania tematów?
Cos w rodzaju [nazwa sprzetu] [numer systemu] [nazwa programu, opis problemu]
Niestety , to jest poniekad walka z wiatrakami. Najczesciej mamy: Tiger, pomocy! Uwaga, pomozcie!

Napisano 15 listopada 2007 - 21:10
Wszystko kiedys bylo, a jak wiadomo wyszukiwarki nie sa niezawodne. Dodatkowo taki "mlody" moze nie wiedziec nawet czego do konca szukac, wiec skoro zamiast zwyklego "uzyj szukaj" mozna napisac - poszukaj pod fraza "xxx zzz yyy". Nie mowiac juz o fakcie, ze czesto jakis problem kiedys mogl nie miec rozwiazania, a teraz sie to zmienilo.
Osobie nowej wyszukanie odpowiedzi na konkretne zagadnienie moze zajac pare godzin - osobie rozenanej w temacie odpowiedz na takie pytanie - 15 sekund.
Forum wlasnie po to jest - by sobie pomagac, by zadawac pytania, odpowiadac lub tez uzyskiwac odpowiedzi - chcesz miec idealny porzadek to zaloz sobie nowe forum, wylacz mozliwosc pisania nowych postow i patrz jak nastaje idealny lad.
nieprawda..szukajka wszystko znajdzie jak sie ja pomeczy przez chwile

wiem po co jest forum nie musisz mi tłumaczyc definicji i nie musisz m tlumaczyc idealnego pożądku wg pana rzep.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych