Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS X Leopard Up-to-Date Wysyłka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
260 odpowiedzi w tym temacie

#176 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 grudnia 2007 - 23:08

Odpowiedzieli po kilku godzinach, coś się zmienia na lepsze w SADzie :) Ale niestety dokumenty nie doszły i mam wysłać faxem :/

Ja już wysyłałem trzy razy i nadal nie mam płytki :( Może Tobie pójdzie lepiej...

#177 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 20 grudnia 2007 - 08:26

ja do nich napisałem jak mijał okres 21 dni roboczych to Pani odpowiedziala po paru godzinach zebym przesłał faksem potwierdzenie wysłania pieniążków. Oczywiście wysłałem PDFa i CISZA!!!! to wystosowałem kolejnego maila z zapytaniem czy każdego klienta tak trakuje firma o takiej renomie itp. dostałem odpowiedz ze potwirdzenie doszło i zostało przekazane dalej. i CISZA!!!! oczywiscie pracuje od 6 do 14 wiec mamuśke w domu uczulilem ze jak do mnie paczka przyjdzie i ktoś będzie chciał 39zł to żeby nie płaciła... narazie dalej czekam...

#178 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 grudnia 2007 - 08:44

ja do nich napisałem jak mijał okres 21 dni roboczych to Pani odpowiedziala po paru godzinach zebym przesłał faksem potwierdzenie wysłania pieniążków. Oczywiście wysłałem PDFa i CISZA!!!! to wystosowałem kolejnego maila z zapytaniem czy każdego klienta tak trakuje firma o takiej renomie itp. dostałem odpowiedz ze potwirdzenie doszło i zostało przekazane dalej. i CISZA!!!! oczywiscie pracuje od 6 do 14 wiec mamuśke w domu uczulilem ze jak do mnie paczka przyjdzie i ktoś będzie chciał 39zł to żeby nie płaciła... narazie dalej czekam...

Zgłoś sprawę do Apple Polska:
00800-4411875

Dotychczas mieli 10 trudnych zgłoszeń dot. up-to-date (w tym jedno moje, w toku). Bardzo przejmują się sprawą i popędzają Sad. :)

#179 Jabko

Jabko
  • 231 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 grudnia 2007 - 11:33

Zgłoś sprawę do Apple Polska:
00800-4411875

Dotychczas mieli 10 trudnych zgłoszeń dot. up-to-date (w tym jedno moje, w toku). Bardzo przejmują się sprawą i popędzają Sad. :)

Tutaj bym nie przesadzał. Ja też korzystałem z ich pomocy, ale 3 dni po załatwieniu sprawy z firemki kobietka zadzwoniła do mnie, żeby zapytać czemu tam interweniowałem skoro otrzymałem Leoparda? Więc wyjaśniłem jej, że to już stara sprawa. Wygląda na to, że z jednej strony firemka działa dalej bardzo opieszale, a drugiej Irlandia nie koniecznie zajmuje się tymi sprawami od razu. Dodam, że też obiecali oddzwonić na drugi dzień, żeby powiedzieć jak wygląda sytuacja i nie doczekałem się na tel. W końcu to połączenia z Irlandii ;)

#180 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 20 grudnia 2007 - 11:48

Tutaj bym nie przesadzał. Ja też korzystałem z ich pomocy, ale 3 dni po załatwieniu sprawy z firemki kobietka zadzwoniła do mnie, żeby zapytać czemu tam interweniowałem skoro otrzymałem Leoparda? Więc wyjaśniłem jej, że to już stara sprawa. Wygląda na to, że z jednej strony firemka działa dalej bardzo opieszale, a drugiej Irlandia nie koniecznie zajmuje się tymi sprawami od razu. Dodam, że też obiecali oddzwonić na drugi dzień, żeby powiedzieć jak wygląda sytuacja i nie doczekałem się na tel. W końcu to połączenia z Irlandii ;)

Apple Polska zajmuje sie sprawami extremalnymmi (jesli ktos czeka ponad 21dni itd)!!!Nie wyobrazam sobie,aby teraz kazdy dzwonil do Apple Polska i prosil ich aby Ci sie dowiedzieli czy papiery w komplecie doszly do SADU!!!Ja wyslalem papiery listem poleconym (takie listy dochodza w 99% do odbiorcy) i cieprliwie czekalem bez popedzania SADU.Wkoncu maja na to 21dni roboczych.Ale kiedy termin minal a SAD nawet nie wyslal maila,ze sprawa sie przeciagnie wtedy skorzystalem z Apple Polska.Panie z Irlandii sprawe zalatwily w jeden dzien,oddzwonily do mnie tak jak obiecaly i to tylko ich zasluga,ze juz od tygodnia ciesze sie Leopardem!!!
A tak wogole to czekalem 35dni roboczych!!!

#181 amcieq

amcieq
  • 361 postów
  • SkądLondon

Napisano 20 grudnia 2007 - 13:10

pisze z torunia, leos dotarl po ok 19 dniach od wyslania faksem wszystkich danych, wczoraj zainstalowany na imac(u) mojej dziewczyny, wszystko jest ok, a ja czekam na 3 stycznia i mojego mbooka pro.....eh jeszcze tyle czasu ;) na boze narodzenie zycze wszystkm przesylki ;)))))

#182 ksawery

ksawery
  • 6 postów
  • SkądBrasov

Napisano 20 grudnia 2007 - 13:34

Sprawy Czarnego Iksa, ps. "Leopard", ciąg dalszy: Jakaś pani w SAD-zie udzieliła mi niezwykle jasnej informacji, że powracająca przesyłka tkwi jeszcze (już drugi tydzień) w, za przeproszeniem, DHLu. DHL z kolei twierdzi że nie może mi jej wydać, bo musi ją zwrócić do SAD-u. Na stronie DHLu z kolei, śledząc losy mojej paczuszki dowiedziałem się że 30 listopada...odmówiłem jej przyjęcia. No dorrwać i skopać. Jakby SAD mnie olał, ściągnąłbym leosia z torrentów i miał gdzieś do czasu przyjścia legalnej płytki. A w takiej sytuacji to nie bardzo wypada. Nawet dzwonienie do Apple Polska chyba nie bardzo ma sens. Może na Wielkanoc będę go instalował :/ Zastanawiam się tylko jak rozegrać sprawę z DHL. Pozdrawiam :)

#183 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 20 grudnia 2007 - 14:29

Sprawy Czarnego Iksa, ps. "Leopard", ciąg dalszy: Jakaś pani w SAD-zie udzieliła mi niezwykle jasnej informacji, że powracająca przesyłka tkwi jeszcze (już drugi tydzień) w, za przeproszeniem, DHLu.
DHL z kolei twierdzi że nie może mi jej wydać, bo musi ją zwrócić do SAD-u.
Na stronie DHLu z kolei, śledząc losy mojej paczuszki dowiedziałem się że 30 listopada...odmówiłem jej przyjęcia. No dorrwać i skopać.
Jakby SAD mnie olał, ściągnąłbym leosia z torrentów i miał gdzieś do czasu przyjścia legalnej płytki. A w takiej sytuacji to nie bardzo wypada. Nawet dzwonienie do Apple Polska chyba nie bardzo ma sens.
Może na Wielkanoc będę go instalował :/
Zastanawiam się tylko jak rozegrać sprawę z DHL.

Pozdrawiam :)

Dzwon do glownej siedziby a najlepiej jakbys wyslal maila do Niemiec,bo to firma niemiecka.Wiem,ze nie kazdy z Nas zna jezyk niemiecki,ale jakbys tak kilka zdanek skleil i wyslal do glownej siedziby DHL w Niemczech to wydaje mi sie,ze sprawa zostala by rozwiazana w trybie natychmiastowym!!!
Jesli natomiast nie bedziesz mial takiej mozliwosci to ciezko mi cokolwiek podpowiedziec bo ja w sumie nigdy nie moglem narzekac na polskich kurierow :-) a paczki jak sie wozi to wiem,bo sam bylem kurierem rtv-agd w Hamburgu w Niemczech i wiem co sie tam dzialo ;-)
Zycze powodzenia!

#184 RaG3

RaG3
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2007 - 18:43

Wysłałem dziś papiery faxem i napisałem maila żeby dali znać czy doszło. Odpisali, że wszystko ok i jestem na liście do realizacji. Jeszcze zwalili wszystko na Apple w Irlandii: "Bardzo przepraszamy za czas oczekiwania spowodowany oczekiwaniem na dostawę płyt z Irlandii". Może w styczniu dojdzie...

#185 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 grudnia 2007 - 18:48

Nareszcie doczekałem się i ja. Dokumenty wysłane 26.10, przesyłka szczęśliwie dotarła dzisiaj po niezliczonych mailach i telefonach do Apple Polska :)

#186 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 21 grudnia 2007 - 23:21

Skąd trzeba wziąśc wniosek do programu up to date, jest on gdzieś w postaci elektronicznej do wydrukowania sobie ? Kolega kupił iMaca i chce mu pomóc.

#187 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 22 grudnia 2007 - 00:41

Proszę bardzo:
http://www.sad.com.p.../Mac_OS_UTD.pdf

#188 ksawery

ksawery
  • 6 postów
  • SkądBrasov

Napisano 22 grudnia 2007 - 18:16

A dziś niespodzianka: mimo statusu leosia "zwrot do nadawcy" dziś po powrocie z roboty zastałem kolejne awizo wetknięte w drzwiczki skrzynki na listy, a na nim numer telefonu do kuriera, ten sam co poprzednio nie odpowiadał. Zadzwoniłem i zjawił się półgodzinie no i leoś jest. Co ciekawe na stronach DHL w historii przesyłki nadal widnieje "odbiorca odmówił przyjęcia i "zwrot do nadawcy". Poskutkował widocznie telefon do DHL, tylko że paniusia, z którą rozmawiałem, była nastawiona bardzo anty i upewniła mnie najwredniej jak mogła, że przesyłka wróci do SADu, w którym nawiasem mówiąc już pamiętali mój numer telefonu i byli powiadomieni o całej sprawie:)

---- Dodano 22-12-2007 o godzinie 20:20 ----
A, nie napisałem, że do dostarczenia pierwszego awiza od wysłania papierów minęło 20 dni.

#189 collymore@wp.pl

collymore@wp.pl
  • 1 postów
  • SkądWarka

Napisano 23 grudnia 2007 - 17:29

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem MacBook'a. Chciałbym dokonać operacji Up-To-Date. Tylko jest taki problem, że ja nie posiadam faktury, ponieważ tego laptopa wygrałem w konkursie Eureko - Akademia Przyszłości z wiedzy ekonomicznej. Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją? Robienia UTD na wygranym Mac'u? Dodam, że na karcie gwarancyjnej jest zaznaczona data sprzedaży: 19.11.2007. Z góry przepraszam za off top... Pozdrawiam

#190 io7

io7
  • 22 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 grudnia 2007 - 21:45

mam nadzieje ze nie jest to wina nieumiejetnego szukania ale nigdzie nie znalazlem, czy moglby mi ktos odpowiedziec czy macbook kupiony w promocji blueconnect ery lapie sie na up to date?

#191 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 grudnia 2007 - 21:53

Do programu kwalifikują się komputery
Macintosh kupione po 1 padziernika 2007 r.,
które nie mają dołączonego systemu
Mac OS X v10.5 Leopard.
Lista kwalifikujących się komputerów
znajduje się na stronie:
www.apple.com/uk/macosx/uptodate/list.html

#192 io7

io7
  • 22 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 grudnia 2007 - 22:26

hah do tego to i ja sam doszedlem, ale badz co badz w erze tak nie do konca jest to kupno komputera. czy jest moze na forum ktos kto nabyl maczka ta droga i w sadzie mu to uznali? bo sie martwie ze nie dostane leoparda):

#193 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 grudnia 2007 - 22:29

Z tym SADem to jest po porstu tragedia. Ja na iMaka czekałem 2 miesiące. Przez te dwa miesiące ani razu nie udało mi się dodzwonić do siedziby firmy ;] Zadzwoniłem do kilku resellerów i pytałem kiedy będą mięli komputery to mówili, że nie widzą bo SAD ich w ogóle nie informuje tylko przysyłą co jakiś czas po jednym albo dwóch kompach :P Ale na szczęście dostałem kompa już zLeopardem. Tzn z updatem.... No ale zawsze coś.

#194 RaG3

RaG3
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2007 - 14:08

Teraz to już radzę kupować maki z Leopardem bo up-to-date się lada dzień kończy a znając opieszałość SADu może być ciężko zdążyć. Regulamin programu: "Program kończy się 29 grudnia 2007 roku. Komplet dokumentów musi zostać nadesłany z datą stempla pocztowego 4 stycznia 2008 r. lub wcześniejszą i dotrzeć do nas najpóźniej do 11 stycznia 2008 r. (...)"

#195 likon

likon
  • 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2007 - 14:39

Ja tam napisalem do nich maila, i otrzymalem update chyba 10 dnia od wyslania. Moze warto tam do nich napisac, moze to cos dalo?

#196 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 grudnia 2007 - 18:06

hah do tego to i ja sam doszedlem, ale badz co badz w erze tak nie do konca jest to kupno komputera. czy jest moze na forum ktos kto nabyl maczka ta droga i w sadzie mu to uznali? bo sie martwie ze nie dostane leoparda):

Dlaczego miałbyś nie dostać? Przecież spełniasz warunki. Wyślij dokumenty i cierpliwie poczekaj :)

#197 io7

io7
  • 22 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 grudnia 2007 - 22:35

a mozna je im przefaksowac?

#198 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 27 grudnia 2007 - 00:08

a mozna je im przefaksowac?

Pewnie tak, o ile uda ci się dodzwonić.. a to jest jak wygrana w Lotto prawie ;)

#199 iSiskin

iSiskin
  • 152 postów
  • SkądWisła

Napisano 27 grudnia 2007 - 11:44

ja dostałem dzisiaj blisko po 2miesiącach mojego leo... mam nadzieję, że się opłacało :) biorę się do instalcji ;)

#200 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 grudnia 2007 - 21:23

Ja jak kupowałem mojego iMaka i sie pytałem jak w nim z Leopardem, to powiedzieli, że albo jest w środku up-to-date, albo już wgrany a jezeli nie ma to cytauję "Jęzeli nie ma to Panu wypalimy". Popytajcie sie czy i wam tak nie zrobią ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych