Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS X Leopard Up-to-Date Wysyłka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
260 odpowiedzi w tym temacie

#226 nimphe

nimphe
  • 31 postów
  • Skąd3city

Napisano 15 stycznia 2008 - 15:55

ja dziś dostałam płytkę z Leo, DHL-em za pobraniem 39pln. dokumenty wysłane były w połowie Listopada wiec długo to trwało niestety. W międzyczasie dzwoniłam do salonu gdzie Maca nabyłam i pan uprzejmie poinformował mnie, ze będzie to długo trwać niestety więc się nie stresowałam. Leo już na pokładzie!

#227 lukaszm

lukaszm
  • 72 postów
  • Skądwwa

Napisano 21 stycznia 2008 - 14:58

Dostalem przed momentem, czekalem "tylko" 20 dni (pomogla interwencja mailowa).

Dołączona grafika

#228 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 stycznia 2008 - 15:45

Pytanie! Jesli mam komputer przywieziony z USa, zakupiony w Apple Store po 1.10.07 i ma tigera, to mam uprawnienia do UTD w Sadzie??

#229 RaG3

RaG3
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2008 - 17:25

Właśnie odebrałem paczkę od kuriera :-) Mój mail do SAD pozostał bez odpowiedzi ale dziwnym trafem wysłałem go 18.01 rano i na paczce jest napisane, że została nadana 18.01. Hmm, zbieg okoliczności...?

#230 TuaX

TuaX
  • 37 postów
  • SkądEłk

Napisano 12 lutego 2008 - 10:14

Pod jaki konkretnie adres wysyłacie maile, ja czekam już ponad miesiąc i nic. Na maile dostaje automatyczną odpowiedź, że zajmą się w ciągu 3 dni moją sprawą. Od ostatniego maila ponad tydzień minął i się chyba nie zajęli. Ja wysyłam do service i software. Wnerwia mnie to strasznie że zero odpowiedzi. pozdrawiam

#231 NuLL

NuLL
  • 186 postów
  • SkądSopot

Napisano 18 lutego 2008 - 17:53

Ja mam podobny problem :( Pisac do dzialu marketingu czy gdzie ? ;)

#232 gish

gish
  • 18 postów
  • Skądwawa

Napisano 18 lutego 2008 - 23:08

Otrzymalem w koncu ale sie boje instalowac ;DDD

#233 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 20 lutego 2008 - 06:01

Nie bój się. Kilka dni temu wróciłem do Leo po wyczytaniu na tym forum, że jest już drugi "Service Pack" :lol: i zgodnie z moimi przewidywaniami - to nie ten system co krótko po premierze. Zadziałały równolegle dwa czynniki: - poprawki Apple; - developerzy przystosowali swój soft do Leoparda. Minęło kilka miesięcy a system zmienił się nie do poznania w działaniu - przynajmniej u mnie. Śmiało można robić nakładkę na Tigera. Wszystko działa prawidłowo. Tradycyjnie trzeba jedynie przejrzeć katalog "Previous system", czy nic nie umknęło i go potem skasować. Jest teraz trochę wolniejszy od Tigera (normalne, rozrósł się) ale niezauważalnie. Jeżeli po premierze był jeden wielki falstart tak teraz zrobił się z Leo naprawdę dobry system, choć zapewne parę poprawek jeszcze będzie. Tak to wygląda na moim Miniaku. Jak się czepiam wszystkiego tak teraz o Leo nic złego nie mogę powiedzieć i tak trzymać. Polecam ! Już można wyciągać z szuflad (tak myślę) - to info dla tych, którzy się zawiedli na początku.

#234 gish

gish
  • 18 postów
  • Skądwawa

Napisano 20 lutego 2008 - 09:25

Zainstalowalem jednak, uaktualnilem i wszystko dziala, > jeszcze < zadnego problemu nie bylo ;) Chociaz troche sie boje bo potrzebuje niezawodnosci komputera w pewnych sytuacjach (wystepy live)

#235 kubaa50

kubaa50
  • 4 postów

Napisano 21 lutego 2008 - 21:39

dostalem plytke w poniedzialek. bralem za pobraniem, myslalem ze koszty przesylki pokrywam ja (??), ale placilem tylko 39 zikos. poki co jednak nie zainstalowalem. jakos mi zal ; ).

#236 TuaX

TuaX
  • 37 postów
  • SkądEłk

Napisano 21 lutego 2008 - 21:52

Ja dostalem swojego leopolda (moja siostra tak nazwala ten sysytem i mi sie podoba ta nazwa hehe) we wtorek (czekalem od konca grudnia). Zainstalowalem na tigera, sciagnalem wszystko co SU wykrywa i dziala super. jestem zadowolony bardzo. spaces jest swietne. jedyne "problemy" jakie mialem to: pierwszy raz jak wylaczylem maca to trwalo to jakies 3-5 minut, po uruchomieniu mialem system po angielsku, ale przestawilem i znowu mam po polsku, mam troche problemy z wykrywaniem pc'tow w sieci lokalnej- raz wykrywa raz nie, kilka razy photobooth sie zamknal niespodziewanie, w kadu mam dziwna ikone, i tyle. Polecam zainstalowac leopolda.

#237 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 22 lutego 2008 - 05:43

U mnie sieć się naprawiła samoczynnie po instalacji 10.5.2. Teraz w Finderze nawet widzę, kiedy sąsiad ma włączony komputer :lol: Natychmiast, samoczynnie pojawia się stosowna ikonka. Sieć "kombinowana" Wi-Fi + Ethernet. Działa łączenie P2P (komputer do komputera), jak i via router (Netgear WPN 824), udostępnianie internetu, sieć wirtualna we wszystkich kombinacjach. Wszystko działa stabilnie. Przed 10.5.2 także były z siecią cyrki. teraz - bez uwag.

#238 Gorcz

Gorcz
  • 23 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 lutego 2008 - 22:25

Mam pytanie. czy wszyscy ktorzy wyslali zgloszenie dostali juz Leo?? ja czekam od konca stycznia na przesylke za pobraniem i nic.... Szlag mnie zara trafi... a do SAD nie mozna sie dodzwonic (dzial marketingu)...

#239 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 25 lutego 2008 - 23:32

Cytat

Mam pytanie. czy wszyscy ktorzy wyslali zgloszenie dostali juz Leo?? ja czekam od konca stycznia na przesylke za pobraniem i nic....

Szlag mnie zara trafi... a do SAD nie mozna sie dodzwonic (dzial marketingu)...

Jesli wniosek wyslales pod koniec stycznia,to lepiej uzbroj sie w cierpliwosc i narazie jeszcze poczekaj!!!Jesli natomiast czekasz juz dluzej niz 28dni roboczych to interweniuj w Apple Polska to najlpeszy w tej chwili sposob na firme SAD i jej program "Leopard up-to-date"
Pozdrawiam

#240 frankie

frankie
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2008 - 11:25

Ja wyslalem zgloszenie 9 stycznia. Po ponad 21 dniach roboczych zadzwonilem do nich i dodzwonilem (!) sie (po raz pierwszy i ostatni). Pytam co z wysylka. Kobita mowi mi, ze czekali na plyty z Irlandii, ktore wlasnie doszly i zaczynaja wysylke. Dzwonilem na poczatku tygodnia wiec powiedziala, ze na koniec powinienem miec przesylke w domu. Uplynely 3 tygodnie i nic. Postanowilem do nich zadzwonic, niestety juz bezskutecznie. Wyslalem maila monitujacego. Dostalem odpowiedz tego samego dnia, ze przesylka zostala wyslana i dotrze za 2-3 dni. Mija 6 a kuriera jak nie bylo tak nie ma. Dzisiaj znow wyslalem maila. Prawde mowiac trace cierpliwosc. A sposob traktowania klientow przes SAD jest na poziomie TPSA. Mam nadzieje, ze Apple to zauwazy i w koncu znajdzie innego partnera do wspolpracy na terenie naszego kraju :-( pzdr, frankie.

#241 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 04 marca 2008 - 12:05

Cytat

Ja wyslalem zgloszenie 9 stycznia. Po ponad 21 dniach roboczych zadzwonilem do nich i dodzwonilem (!) sie (po raz pierwszy i ostatni). Pytam co z wysylka. Kobita mowi mi, ze czekali na plyty z Irlandii, ktore wlasnie doszly i zaczynaja wysylke. Dzwonilem na poczatku tygodnia wiec powiedziala, ze na koniec powinienem miec przesylke w domu. Uplynely 3 tygodnie i nic. Postanowilem do nich zadzwonic, niestety juz bezskutecznie. Wyslalem maila monitujacego. Dostalem odpowiedz tego samego dnia, ze przesylka zostala wyslana i dotrze za 2-3 dni. Mija 6 a kuriera jak nie bylo tak nie ma.
Dzisiaj znow wyslalem maila. Prawde mowiac trace cierpliwosc. A sposob traktowania klientow przes SAD jest na poziomie TPSA. Mam nadzieje, ze Apple to zauwazy i w koncu znajdzie innego partnera do wspolpracy na terenie naszego kraju :-(

pzdr,
frankie.

Witaj!!!

Na Twoim miejscu ziignorowalbym zalatwianie calej sprawy w SADzie i zglosil sprawe do Apple Polska.Na stronie Apple (Polska) znajdziesz numer na infolinie,zadzwon tam i Pani napewno Ci pomoze.W moim przypadku po telefonie do Apple Polska sprawa zostala zalatwiona blyskawicznie,bo w przeciagu 3 dni!!! Zycze udanej interwencji i pozdrawiam!

#242 frankie

frankie
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2008 - 15:07

Apple Polska i SAD to chyba jedno i to samo... Przynajmniej adres i telefony SAD sa podane w zakladce kontakt :-/ pzdr, frankie.

#243 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 04 marca 2008 - 15:24

Cytat

Apple Polska i SAD to chyba jedno i to samo...
Przynajmniej adres i telefony SAD sa podane w zakladce kontakt :-/

Nie, to nie jest jedno i to samo: Apple - Wsparcie - Kontakt z Wsparciem Apple

Musisz do Apple PL zadzwonić.

#244 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 04 marca 2008 - 15:40

Cytat

Apple Polska i SAD to chyba jedno i to samo...
Przynajmniej adres i telefony SAD sa podane w zakladce kontakt :-/

pzdr,
frankie.

Dokladnie tak jak napisal moj poprzednik to absloutnie nie jest to samo!!! Apple Polska ma swoja siedzibe w Irlandii (przynajmniej tam sie dodzwonisz dzwoniac na infolinie-polaczenie jest bezplatne) i to wlasnie Apple Polska sprawuje jako taka piecze nad naszym Kochanym SADem!!! Ja Ci tylko powtorze,ze w moim przypadku taki telefon do Apple Polska mi strasznie pomogl,bo wczesniej rowniez mialem pewne problemy z SADem!!!

Pozdrawiam

#245 frankie

frankie
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2008 - 15:44

Faktycznie masz racje. Rozmawialem z nimi. Milo i konkretnie. Od stycznia Apple oficjalnie jest w Polsce. Mam nadzieje, ze szybko uporaja sie z tym burdlem i zapanuje w koncu porzadek i szacunek dla klienta ;-) pzdr, frankie.

#246 andr3

andr3
  • 15 postów

Napisano 11 marca 2008 - 13:59

Mam pytanko. Czy ktoś z Was wysyłał formularz po 26 grudnia (ja wtedy wysłałem) i już otrzymał przesyłkę? Bo jak tak to zaczynam robić dym :/

#247 Gorcz

Gorcz
  • 23 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 marca 2008 - 23:50

Cytat

Mam pytanko. Czy ktoś z Was wysyłał formularz po 26 grudnia (ja wtedy wysłałem) i już otrzymał przesyłkę? Bo jak tak to zaczynam robić dym :/

ja wysłałem na samym początku stycznia i nic. Jak widac trzeba byc cierpliwym. Najgorsze jednak w SADZIE jest ta ignorancja w stosunku do NAS. 3x mieli do mnie oddzwonic i nic...

#248 Karinkie

Karinkie
  • 42 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2008 - 20:19

ja czekam juz 3 miechy i nadal go nie dostalam. zadzwonilam tam jakis tydzien temu a oni powiedzieli mi abym po raz kolejny wyslala im kopie tych wszystkich potrzebnych do tego papierkow ;] ciekawe kiedy go wreszcie dostane...

#249 slowakpol

slowakpol
  • 49 postów

Napisano 27 marca 2008 - 12:58

29.12.07 kupilem Mac'a 02.01.08 wyslalem dokumenty do dnia dzisejszego nie otrzymalem Leopara... :(

#250 frankie

frankie
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2008 - 16:24

Cytat

29.12.07 kupilem Mac'a
02.01.08 wyslalem dokumenty

do dnia dzisejszego nie otrzymalem Leopara... :(

Z perspektywy czasu powiem Ci, ze nie ma czego zalowac... Po instalce leo mam zbyt duzo problemow. A ten z drukarka, ktora dzialala pod tygryskiem a teraz ni w zab nie chce to dla mnie dyskwalifikacja.

Siedz lepiej na tigerze ile sie da!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych