Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Propozycja zmiany

• Zamknięty Temat jest zamknięty
115 odpowiedzi w tym temacie

#51 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 07 listopada 2007 - 21:24

Temat ujemnych punktów przyznanych przez MacDadę grzegorowi jest w tej chwili poruszany w dziale dla moderatorów. Proszę o cierpliwość i odrobinę wyrozumiałości.

Mam nadzieje,*że reszta użytkowników zostanie poinformowana o rozstrzygnięciu.

#52 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 listopada 2007 - 23:10

A ja rozumiem, ze od tej chwili gdy poprosze moderatora o to aby moja wypowiedz w zamknietym watku sie pojawila to oczywiscie specjalnie dla mnie to zrobicie? Bo ja uwazam, ze zachowanie MacDady i (przepraszam za kolokwializm) walenie glupa w stylu "O?! Zamkniety temat?!?!" jest ponizej krytyki! To sa wlasnie konkrety Tony ktore wiele osob widzi. Za to, ze mowie co mysle na temat nie rownego traktowania jestem na jednym duzym forum wciaz zbannowany a na innym przez pewien okres bylem. Jednakze zachowanie osob ktore pretenduja do osob w pewien sposob publicznych - bycie modem do czegos zobowiazuje - jest czasem karygodne...

#53 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2007 - 23:24

Jednakze zachowanie osob ktore pretenduja do osob w pewien sposob publicznych - bycie modem do czegos zobowiazuje - jest czasem karygodne...

Funkcja moderatora nie pretenduje do bycia funkcją publiczną. Ona jest funkcją publiczną, a jako taka wymaga, by osoba ją pełniąca była poza wszelkim podejrzeniem. W związku z tym zrezygnowałem swego czasu z funkcji, co spotkało się z niezrozumieniem, ale może w świetle ostatnich wydarzeń moje motywy staną się bardziej oczywiste. Jeżeli moderatorowi się ufa, łatwiej jest przyjąć jego decyzje, nawet gdy są nie po naszej myśli. Moderator posiada ogromną władzę, a, jak mawia Jar, im więcej wolno, tym mniej wypada.

#54 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 07 listopada 2007 - 23:57

Jakiś sukces jednak jest, ponieważ w tym wątku po raz pierwszy zobaczyłem, jak Tony przyznaje rację użytkownikom...

#55 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 00:10

Jakiś sukces jednak jest, ponieważ w tym wątku po raz pierwszy zobaczyłem, jak Tony przyznaje rację użytkownikom...

Nieprawda i jesteś niesprawiedliwy. Kiedyś jeden użytkownik napisał "Chyba zgłupiałem, że to zainstalowałem.", a Tony mu odpisał "Masz rację, zgłupiałeś?.

#56 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 01:23

Tak, napisalem to do code'a. Dostalem pozniej za to od niego zdjecie Czarnej Plewki na priva :) :)

#57 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 01:36

zdjecie Czarnej Plewki na priva :) :)

Czy to ma coś wspólnego z Plewkami, tymi od Al-Kaidy i UFO?

#58 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 01:40

Nie to inaczej.. Code poczatkowo chcial wyslac mnie do Klewek, ale zamienil kare na Czarna Polewke.

#59 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 02:19

Hmm, właśnie zauważyłem dziwną rzecz. Dostaję mailowe powiadomienia o nowych wpisach w różnych wątkach, za wyjątkiem tego jednego. Czyżby dział z propozycjami zmian był wyłączony z automatycznych powiadomień?

#60 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 02:43

Hmm, właśnie zauważyłem dziwną rzecz. Dostaję mailowe powiadomienia o nowych wpisach w różnych wątkach, za wyjątkiem tego jednego. Czyżby dział z propozycjami zmian był wyłączony z automatycznych powiadomień?

Nie, żaden wątek nie jest wyłączony z powiadomień.
Próbowałeś dodać wątek ręcznie do Subskrybowanych?

#61 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 08 listopada 2007 - 02:54

Popatrz grzegor co zostalo z Twojego watku. Tylko przykrosc. Szkoda wogole tego czytac. Twoje propozycje zmian zaginely gdzies w gaszczu jakiejs chaotycznej krytyki, gdzie nawet czesc uzytkownikow uwaza, ze to nie ma sensu. Albo wracamy do tematu, albo zamykam watek. Twoje sugestie zostaly przyjete i zastanawiamy sie co z tym zrobic, czekamy na wypowiedz Administratora, do ktorego, jak wiesz, naleza ostateczne decyzje i tylko on jest w stanie wniesc poprawki techniczne. Opinie, ze modzi, ktrzy nie maja czasu, powinni odejsc, sa calkowicie nietrafione. Admin forum, tez czesto nie ma czasu, ale to nie znaczy,ze go nie ma, bo gdyby nie to, forum juz dawno by nie istnialo. Naprawde, proponuje zakonczyc te wszystkie wywody.

Fe Grzegorz. Nie dobry Grzes. Zobacz ile przykrosci narobiles...

Tony mam nadzieje ze z ta przykroscia to taki dziwny zart. Zauwazylem pewna tendencje ze dosyc czesto, w watkach "niewygodnych" straszysz ze zamkniesz watek badz to robisz. Konstruktywna krytyka nie jest niczym zlym. Nikt nie chce Cie ani zadnego innego moda publicznie na forum zlinczowac. Watek powstal po to aby niektorzy uzytkownicy mogli wyrzucic z siebie swoje frustracje (zwlaszcza ze czesto tego typu watki sa zamykane zanim sie dokonczy swoja mysl i znajdzie jakies rozwiazanie).

#62 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 03:03

Konstuktywna krytyka - oczywiscie. Ale nie robmy z forum Sciany Placzu. Staram sie temu zapobiegac. Nie zabraniam krytykowac.

#63 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 08 listopada 2007 - 03:08

Konstuktywna krytyka - oczywiscie. Ale nie robmy z forum Sciany Placzu. Staram sie temu zapobiegac. Nie zabraniam krytykowac.

Zamykanie watku to moim skromnym zdaniem nie jest najlepszy sposob na zapobieganie "placzom". Przez takie cos cisnienie skacze jeszcze bardziej i predzej czy pozniej wybuchnie z zdwojona sila. Znam to z autopsji ;)

#64 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 09:53

Nie, żaden wątek nie jest wyłączony z powiadomień.
Próbowałeś dodać wątek ręcznie do Subskrybowanych?

Jest już dodany do wątków subskrybowanych. Dodał się automatycznie, czyli tak jak powinien. Tyle że nie dostaję powiadomień.

#65 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 08 listopada 2007 - 16:03

Tak. Zdecydowanie z mojej wypowiedzi wynika że atak był skierowany na Ciebie. Czad. Gratuluję czytania ze zrozumieniem. Teraz tego ponoć już uczą w szkołach a ty sam nabyłeś!

Hmm... No właśnie, a jak Ty byłeś w szkole, to chyba tego jeszcze nie uczyli...

Pozwolisz, że Ciebie zacytuję:

MacDada sam sobie usunął raport przyznany mu w wątku o kolczykach za rasistowską wypowiedź (już dokładnie nie pamiętam o co poszło). Tłumaczył się że to był żart. Ale widać ktoś tego nie uzna w kategoriach żartu. A tłumaczenie że to był TD IMHO nie ma nic do rzeczy bo za coś pank bana dostał..

Nie mam dostępu do panela administratorów forum i nie wiem co tam dokładnie zrobiłeś.

Ja też nie - gwoli ścisłości mam dostęp jedynie do panelu moderatora. Co nie zmienia faktu, że inni modzi mogą sprawdzić, że nic tam nie wywalałem, nie zmieniałem, nie manipulowałem. Tak więc, kłamiesz - świadomie czy nie, ale kłamiesz. Być może coś Ci się "pomerdało", ale to nie zmienia sytuacja, że to co napisałes prawdą nie jest.

Nie powiedziałem że usunąłeś post ale wyśmiałeś to że Ci ktoś wlepił raport

Nie? Chyba zacytuję Cię ponownie...

MacDada sam sobie usunął raport przyznany mu w wątku o kolczykach za rasistowską wypowiedź (już dokładnie nie pamiętam o co poszło). Tłumaczył się że to był żart. Ale widać ktoś tego nie uzna w kategoriach żartu. A tłumaczenie że to był TD IMHO nie ma nic do rzeczy bo za coś pank bana dostał..

z Twojej wypowiedzi jasno wynikało że nic Ci za to nie grozi i masz to gdzieś.

Co mam gdzieś? Za co miałoby mi "coś grozić"? Twoje wnioski są zdecydowanie zbyt dalekoidące... Przynamniej moim zdaniem.

Już pisałem w tym wątku (i wtedy, w kolczykach) że ja zrozumiałem że to był żart chociaż w pierwszej chwili stwierdziłem że na tyle nie udany, że sam miałem ochotę Ci kliknąć.

Aha, więc "coś ma mi grozić" za "nieudany żart"? Hehehe...

Dostałem od Ciebie zdaje się jakieś ujemne punkty przed chwilą w ramach odwetu

Owszem dostałeś. Nie było to natomiast "w ramach odwetu". Za publiczny atak na moderatora z wykorzystaniem kłamstw moim zdaniem powinieneś dostać ostrzeżenie, ale nie jestem idiotą i wiem, że to nic nie da. Co ciekawe ten jeden punkcik i tak zresztą nic zmienił w Twojej sytuacji, więc nie wiem czemu się nie cieszysz, że to tylko tyle. Ostrzeżenia nie dostałeś. Choć jeślibyś ładnie poprosił... AFAIK, chyba w tym miejscu powinienem dodać emotikonkę?

Proponuję od razu mnie dobić banem bo pewnie to nie ostatnia moja krytyka wobec Was na tym forum jak tak będziecie działać.

Za krytykę nikt jeszcze na tym forum bana nie dostał i, z tego co się orientuję, nie dostanie.

#66 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 08 listopada 2007 - 16:08

Nie? Chyba zacytuję Cię ponownie...

Gwoli ścisłości- raport i post to nie to samo.

---- Dodano 08-11-2007 o godzinie 18:13 ----

Owszem dostałeś. Nie było to natomiast "w ramach odwetu". Za publiczny atak na moderatora z wykorzystaniem kłamstw moim zdaniem powinieneś dostać ostrzeżenie, ale nie jestem idiotą i wiem, że to nic nie da. Co ciekawe ten jeden punkcik i tak zresztą nic zmienił w Twojej sytuacji, więc nie wiem czemu się nie cieszysz, że to tylko tyle.

I co z tego że nie w ramach odwetu??
I co z tego, że według Ciebie nic to nie zmienia?
A moim zdaniem MacDada powinien zostać*usunięty z funkcji SM

#67 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 08 listopada 2007 - 16:35

I co że nie było w ramach odwetu? A to, ze odwet to kolejna rzecz, którą grzegor mi zarzucił. I co, że nic nie zmienia? A to, że grzegor tak na prawdę nie poniósł żadnych konsekwencji za kłamstwo, którym zaatakował moderatora. Kurcze, mam się tłumaczyć z łagodności? Ja na prawdę nie lubię wlepiać ostrzeżeń!

#68 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 08 listopada 2007 - 16:51

Hmm... No właśnie, a jak Ty byłeś w szkole, to chyba tego jeszcze nie uczyli...

Oj. no chyba nie. Nauczysz mnie? Bo widzę że Ci nieźle idzie.

Przeczytaj jeszcze raz część którą cytujesz a propos usuwania postów a raportów. Dalej mi chcesz wmówić że napisałem że usunąłeś sobie posta? Hmm.. Wiesz. Z tą umiejętnaścią czytania... To był sarkazm. No. Wyrzuciłem to z siebie w końcu. Uff...

A propos mojej wypowiedzi gdzie napisałem że usunąłeś raport już się wystarczająco jasno wypowiedziałem.

Co mam gdzieś? Za co miałoby mi "coś grozić"? Twoje wnioski są zdecydowanie zbyt dalekoidące... Przynamniej moim zdaniem.

Za rasistowskie (no bo ktoś je tak w końcu zrozumiał) wypowiedzi? Patrząc na przykład pewnego redemtorysty to chyba jednak rzeczywiście nic. Masz rację.

Owszem dostałeś. Nie było to natomiast "w ramach odwetu". Za publiczny atak na moderatora z wykorzystaniem kłamstw moim zdaniem powinieneś dostać ostrzeżenie, ale nie jestem idiotą i wiem, że to nic nie da. Co ciekawe ten jeden punkcik i tak zresztą nic zmienił w Twojej sytuacji, więc nie wiem czemu się nie cieszysz, że to tylko tyle. Ostrzeżenia nie dostałeś. Choć jeślibyś ładnie poprosił... AFAIK, chyba w tym miejscu powinienem dodać emotikonkę?

Czyli dlatego że nie jesteś idiotą i wiesz że ostrzeżenie nic nie da postanowiłeś mi dać punkty[1] ujemne które według Ciebie coś dały? :shock:

Jak dla mnie to mogł to być jeden punkt równie dobrze jak -9123847. Chodziło o ideę. Cieszę się za to z tego powodu, że doszliście do wniosku iż zostały mi przyznane niesłusznie i już usunięte.

[1] uwaga - liczba mnoga! proponuję zapoznać się z zależnością "siła autorytetu / liczba przyznawanych punktów" panie SM

#69 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 08 listopada 2007 - 17:01

1.) Wiem jak działa autorytet, itd. 2.) Napisałem, że wolę Ci odjąć punkt z reputacji niż walnąć ostrzeżenie, bo to drugie jest o wiele bardziej bolesne. Tak też zrobiłem. Mój punkt jest dosyć mocny, ale nie na tyle, by zmienić mocno Twoją pozycję, a już na pewno nie jest widoczny dla innych tak jak ostrzeżenie. Tak więc możesz się tylko i wyłącznie cieszyć, że nie dostałeś ostrzeżenia. 3.) Nie usunąłem swoje wpisu, nie usunąłem także raportu. Tak było. Nie rozumiem, dlaczego twierdzisz inaczej i skąd w ogóle możesz takie rzeczy wiedzieć, skoro jak sam pisałeś, nie masz dostępu do działu TDM? Jeszcze raz powtórzę - nie usunąłem raportu, który został wysłany na mój wpis, nie usunąłem także tego wpisu. 4.) Mój ujemny punkt reputacji został Ci usunięty, bo... nie dałem Ci ostrzeżenia! Tak, moderator daje ujemny punk wraz z ostrzeżeniem, a ja zrobiłem tylko to drugie. Jak widać popełniłem błąd - byłem zbyt łagodny.

#70 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 08 listopada 2007 - 17:03

Jeszcze jedno. Po wczorajszym poscie banana (a przed wypodziedzią MacDady) poprosiłem go żeby nie wchodzić na wysokie obroty bo się to zaargumentujemy na śmierć, tylko poczekać cierpliwie aż Code skończy pisać regulamin dla moderatorów i wtedy kontynuwać dyskuję komentując go. Miałem nadzieję że druga strony barykady też doszła do takich wniosków - widać nie i dalej będziemy tu sobie dywagować na tematy z których nic nowego nie wyniknie. Jak tam chcecie.

---- Dodano 08-11-2007 o godzinie 17:09 ----

Tak więc możesz się tylko i wyłącznie cieszyć, że nie dostałeś ostrzeżenia.

Cieszę się jak dziecko! Naprawdę! jakbym dostał ostrzeżenie to do wiosny bym chodził zdołowany i upijał się po knajpach.

3.) Nie usunąłem swoje wpisu, nie usunąłem także raportu. Tak było. Nie rozumiem, dlaczego twierdzisz inaczej i skąd w ogóle możesz takie rzeczy wiedzieć, skoro jak sam pisałeś, nie masz dostępu do działu TDM? Jeszcze raz powtórzę - nie usunąłem raportu, który został wysłany na mój wpis, nie usunąłem także tego wpisu.

Jak przed chwilą pisałem - odnieosłem się do tego wcześniej.

4.) Mój ujemny punkt reputacji został Ci usunięty, bo... nie dałem Ci ostrzeżenia! Tak, moderator daje ujemny punk wraz z ostrzeżeniem, a ja zrobiłem tylko to drugie. Jak widać popełniłem błąd - byłem zbyt łagodny.

No kurcze. A ja głupi się łudziłem że został usunięty dlatego że był niesłuszny. Czyli był słuszny a nie był ostrzeżeniem więc dlatego mi go już usunęłiście. Hmm... Cholera, a logikę przecież miałem w szkole więc powinienem zrozumieć...

#71 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 listopada 2007 - 17:10

Idac tokiem rozumowania MacDady. myapple (wiem, ze przeprosiles za tamten watek i naprawde nie chce tu nikogo obrazic) powinien takze miec odjete pkt za to, ze insynuowal kradziez komputera przez jednego z uzytkownikow. MacDada powinien za lamanie prawa na forum jakim w zasadzie jest zamkniecie watku. Zamykany jest dla kazdego. Czekam na nastepne sytuacje gdy modom powinno sie odejmowac pkt... :D

#72 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 08 listopada 2007 - 17:11

Dobra, racja. Co było, to było.

Proszę Cię jednak, byś więcej nie pisał, że usunąłęm w tamtej sytuacji swój wpis czy raport na mnie. Jest to po prostu nieprawda.

Chyba, że to jakieś nieporozumienie i chodzi Ci o inny wpis - proszę w takiej sytuacji o info na PM. Nie mam nic do ukrycia.

Pozdrowienia i sorry za przykre słowa.

---- Dodano 08-11-2007 o godzinie 19:13 ----
scurvy_shadow, pisanie w zamnkniętym wątku nei jest łamaniem regulaminu forum, bez jaj ;)

#73 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 08 listopada 2007 - 17:29

Howgh! Cieszę się że się zgadzamy w tej kwestii.

#74 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 17:52

chciałbym tylko nadmienić, że regulamin dla Moderatorów jest dla Moderatorów, a nie dla Userów... myślimy, nad tym, żeby zrobić skrócony wyciag regulaminu, co obejmuje itd

#75 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 08 listopada 2007 - 17:57

No to niefajnie. Bo skąd mamy wiedzieć co się zmieniło? Przecież obywatele RP mają dostępne wszystkie "reguły gry" rządu, policji czy sądów do wglądu. Tylko wtedy będzie się można powołać na któryś punkt jak będzie problem z moderatorem. Tak to skąd mam wiedzieć czy to co zrobił nie było przekroczeniem jego uprawnień?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych