Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 11 November 2007 - 08:10
Posted 11 November 2007 - 08:16
Akurat kernel zajmuje od 2mb do 20mb w porywach. Optymalizować to można całą resztę.Co do optymalizacji kodu to nie pisze ze ten Linux ma sensownie dzialac na 32MB RAMu (choc i byla taki na PS2 i tez dalo sie go uzywac jako przegladarka + mp3 + prosty edytor tekstu i mail), a tu muwimy o 256 MB ktore niedawno byly na porzadku dziennym, a tak sie sklada ze kernela Linuxa mozna bardzo latwo i dowolnie kroic i optymalizowac.
Posted 11 November 2007 - 08:31
Posted 11 November 2007 - 08:34
Posted 11 November 2007 - 09:37
Posted 11 November 2007 - 11:20
Posted 11 November 2007 - 11:24
No, fakt.
Póki co homebrew jest w powijakach i bawimy się w rozdłubywanie kernela, hypervisora i zabawy keyvaukltem. Jakiś czas temu wyszedł invectus, który znacznie ułatwia takie zabawy.
Ale już bardzo bliziutko do prościutkich instalacji homebrew, jak na oryginalnym Xboksie. Wtedy PS3 wymięknie jak PS2 względem Xboksa 1
Posted 11 November 2007 - 12:52
Posted 11 November 2007 - 15:44
Posted 11 November 2007 - 15:52
Posted 11 November 2007 - 16:09
Posted 11 November 2007 - 17:50
Posted 11 November 2007 - 18:03
Posted 11 November 2007 - 18:14
Posted 11 November 2007 - 18:27
Ś
Ta moda to chyba już trwa od wejścia konsoli na rynek, żadna moda, poprostu Nintendo wstrzeliło się w nisze graczy/nie graczy, to jest konsola dla wsyztskich z nakierowaniem na ludzi którzy wcześńiej mogli wogóle nie grać. Dlatego stąd taki sukces.
Posted 11 November 2007 - 18:59
Posted 11 November 2007 - 19:35
To wymień mi ponownie, tlyko tym razem poprawnie, tytuły śmigające w 1080p.Kogo obchodzi ze jakies tam gry biegaja w 720p na PS3, bo stwierdzenie ze na PS3 jest wiecej tytulow w 1080p niz na X360 jest nadal przwdziwe - musicie sie pogodzic z tym ze PS3 jak narazie wydaje sie i zapewne jest mocniejsza maszynka od X360 co nie znaczy ze jest na nia wiecej lepszych gier.
Buahah. Właśnie o tym mówiłem. Nie masz pojęcia o czym nawijasz.Co do obslugi to moze i obsluguje w kazdej wersji, ale nie wiem czy wiesz ale 1080p wymaga dual link DVI, lub HDMI, natomiast nie da sie go przeslac po zlaczu analogowym, a componnent pozwala jedynie na 1080i, tak wiec pomimo ze sprzet obsluguje, to nie wyswietli. Wyswietli 1080i, albo nic, wersja HDMI natomiast wyswietli. Wlasnie stad wynikal moj blad ze X nie obsluguje 1080p, bo pierwsze nie mialy HDMI i nie mogly tego zrobic, a soft zaktualizowano we wszystkich.
Ssiesz to z palca, tak jak reszta rzeczy, które napisałeś, czy jednak coś na ten temat wiesz?W tej rundzie (czyli 7gen konsol) pod wzg. homebrew wygra PS3, to wiadomo z gory bo instalacja Linuxa jest na niej bardzo prosta itd. podczas kiedy X'360 jest wciaz "hakowany" i wciaz efekty sa marne i skaczny tak jak linux na ps2 - zwyczajna, droga niewarta zachodu ciekawostk
Poraz kolejny nie wiesz co mówisz. Chinche były zarówno w Core, jak i w Premium.A do X'a "takie kable" byly dawane tylko do core'a i nie byly to kabel RGB, tylko zwykle chinche z przejsciowka na scart.
Obie mają taką funkcjonalność. Podłączasz urządzenie przez USB lub sieć i Xbox autoam,tycznie je wykrywa. Jeżeli masz w domu sprzęt z Windows Media Center dodatkowo otrzymujesz funkcjonalność, której PS3 nie jest w stanie przebić.Chodzi mi po prostu o taką funkcjonalność jaką ma mój stary xBox, tzn. włączam i oglądam/słucham muzy lub gram bez kombinowania.
Która z tych konsol już oferuje taką możliwość, a jeśli żadna to której jest do tego bliżej??
http://xboxonline.pl...x____,6566.htmlW sumie PS3 ze [..] i widocznie zblizajacym sie wsparciem dla divx moze przeskoczyc
Łaaał.. niesamowite ]:->Playstation Network pozwoli nam sprawdzić możliwości Need for Speed ProStreet. Odrobinę lepiej jest z dodatkami. Tu zobaczymy rozszerzenia do Folklore (Bottom of the Sea) oraz Motorstorm (Devil’s Weekend). Ostatnią nowością jest materiał filmowy z Uncharted: Drake’s Fortune.
Posted 11 November 2007 - 20:13
Posted 11 November 2007 - 20:32
Moze to ty wiemien te ktore nie biegaja albo wiem! Wymien te biegajace w 1080p na X360 bo o ile sie nie myle sa az 3....To wymień mi ponownie, tlyko tym razem poprawnie, tytuły śmigające w 1080p.
I kto tu ssie z palca - lolSsiesz to z palca, tak jak reszta rzeczy, które napisałeś, czy jednak coś na ten temat wiesz?
Bo na moje oko - ewidentnie nie masz pojęcia. Mamy już dostęp do praktycznie całego sprzętu w konsolce. Panujemy nad tym, co się z nią dzieje i możemy podmieniać już kernel systemu. Ba - możemy mieć*ich kilka na raz i się między nimi przełączać.
NIe chce cie martwic ale PS3 potrafi to co X360 i zadna z tych konsol nie widzi sieciowych hdd jezeli nie maja kompatybilnego servera mediow.Obie mają taką funkcjonalność. Podłączasz urządzenie przez USB lub sieć i Xbox autoam,tycznie je wykrywa. Jeżeli masz w domu sprzęt z Windows Media Center dodatkowo otrzymujesz funkcjonalność, której PS3 nie jest w stanie przebić.
Posted 11 November 2007 - 21:04
Posted 11 November 2007 - 21:14
Nie. Ty wymień te, które są na 100% w 1080p na PS3. Chcę tutaj obalić mit typu "PS3 ma 1080p, a XO nie ma."Moze to ty wiemien te ktore nie biegaja albo wiem! Wymien te biegajace w 1080p na X360 bo o ile sie nie myle sa az 3....
Oczywiście, że pozwaalją. Same nim są, na dobrą sprawę.I kto tu ssie z palca - lol
Czy te kernele pozwalaja odpalac jakis hombrew? Poza tym z tego co sie orientuje to do downgrade potrzebny jest hardware mod.
Fakt.NIe chce cie martwic ale PS3 potrafi to co X360 i zadna z tych konsol nie widzi sieciowych hdd jezeli nie maja kompatybilnego servera mediow.
Nie. Ja po prostu mam pojęcie o obu konsolach, ich wadach i zaletach i nie gadam bzdur o PS3, tak jak np. mekintosz o XOWicko - fanboizm tak jak tu wielu innym przeslania ci oczy, nie chcesz widziec rzeczy oczywistych.
Nie hakuje się kernela. Kernel się podmienia.Co do Linuksa to nie bede sie wypowiadal, bo napisales panujemy, a co to ty moze niby zes "hakowal" tego kernela ?
Żeby odblokować GPU w PS3 też trzeba je "całe hakować". Jeżeli dla Ciebie ogólnie homebrew to tylko Linuks, to może dla Ciebie jest to wygodne rozwiązanie. Ja wolałbym mieć wszystko z poziomu dasha, jak w XBMC.PS3 juz ma wszystko podane na tacy, podczas gdy z X'em trzeba kombinowac i ta przewaga ma PS3, chocby nie tracisz gwarancji i zostalo tylko odblokowanie GPU, a X'a trzeba bylo calego "hakowac".
A. I to dowodzi, że się znasz na konsolach siódmej generacji, tak?Czlowieku, moze i moje wypowiedzi zawieraly pare bledow, ale nie sse z palca i nie pisz mi ze nie jestem w temacie, bo na konsolach siedze dluzej nizby moglo Ci sie zdawac, bo watpie zebys mial w domu chocby Ninny 64, PSXa, DC, NESa i SNESa, czy chocy Atari 2600.
Nie.swoje wiem i nie jedeyny na tym forum Ci pisze ze wypowiadasz sie troche fanboyowsko i wywolujesz flejm
Nie. Ja po prostu czyszczę Xboksa z bzdur, które wypisujeszty mnie na sile uswiadamiasz o wyzszosci swej konsoli
Ależ ja mam całe mnóstwo argumentów..a z braku argumentow posuwasz sie juz na moje bledy, do ktorych przeciez sie oficjalnie przyznalem
Eee.. właśnie to jest fanbojstwo. Wyznanie dla jednej firmy i negatywne nastawienie na konkurencyjne firmy. Powodzenia, trwaj dalej w takich przekonaniacha skoro tak kochasz M$ to po co wogole pchasz sie na Applowe forum, na ktorym jestesmy nastawieni na wszystkie alternatywy Microsoftu
Jak już pisałem, ja go tylko bronię.Dziecko, jesli tak cieszy Cie wypisywanie sobie jaki to XO nie jest niebianski to lec na M$owskie forum nikt Ci tu nie trzyma.
Niecały rok po premierze X360 na Xboksa 1 też wychodziły jakieś gry.Mam PS2, do tej pory wychodzą na niego nowe tytuły a na starego xboxa już nie bardzo
Posted 11 November 2007 - 21:18
Panujemy - my, czyli scena Xboksa. My - społeczność Xbox Live.
Posted 11 November 2007 - 21:22
Posted 11 November 2007 - 21:24
Posted 11 November 2007 - 21:25
Ale my tu nie o tym mowimyNie. Ty wymień te, które są na 100% w 1080p na PS3. Chcę tutaj obalić mit typu "PS3 ma 1080p, a XO nie ma."
Jakis link na poparcie?Oczywiście, że pozwaalją. Same nim są, na dobrą sprawę.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users