Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znane problemy po aktualizacji

• Zamknięty Temat jest zamknięty
512 odpowiedzi w tym temacie

#451 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 15 listopada 2013 - 13:16

U mnie ostatnio od kilku dni nie działają filmy na YT, podaje, żeby ściągnąć z Adobe aktualizację Flashplayera, a kiedy tam klikam zaistaluj na stronie Adobe to przekierowuje na strone główną i w konsekwencji nie ściaga tej aktualizacji. Jak można to rozwiązać?
Dodatkowo na YT niektóre filmy działają, a inne nie.

Polecam plugin do Safari -ClickToFlash.
W przypadku youtube'a odpala filmy jako html5 a jako bonus znika problem z ciągłym doładowywaniem filmiku i samowolną zmianą rozdzielczości...

#452 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2013 - 16:39

Objawy takie ktoś miał przy zainstalowaniu obsługi innej niż iCloud chmury

Mam postawionego SkyDrive oraz GoogleDrive.

Może ktoś się jeszcze wypowie… :)

#453 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 listopada 2013 - 16:47

U mnie po czystej instalacji co jakiś czas pojawia się problem z cofaniem stron w safari za pomocą gestu 2 palców i nie działa zoom w podglądzie też przy użyciu zsuwania 2 paluchów. Czasem pomaga sleep, czasem samo się naprawia. Generalnie dziwny bug ale drażniący szczególnie w safari gdzie przy cofaniu strona po prostu się zawiesza i trzeba ją zamknąć...

#454 smarciu

smarciu
  • 38 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 listopada 2013 - 20:45

Polecam plugin do Safari -ClickToFlash.
W przypadku youtube'a odpala filmy jako html5 a jako bonus znika problem z ciągłym doładowywaniem filmiku i samowolną zmianą rozdzielczości...

Jasny gwint z tym flashem, to też nie działa na OS x10.9... Jeszcze raz dzięki za pomysł. Może ktoś sobie z tym poradził? Pierwszy raz mac mnie wkurzył, co na prawie 4 lata użytkowania i tak niezły wynik, ale odnotować warto.

Zagrzebałem w bebechach i zadziałał Flash ściagnięty ze strony podanej wyżej przez kolegę, ale trzeba ustawić:
Safari > preferencje > ochrona > wtyczki internetowe / ustawienia dla witryn > Flash player (w lewym oknie) > ustawić na: "zawsze pozwalaj"

Po wejściu na YT w prawym pojawiło się ich logo i ikonka "zawsze pozwalaj".
Sprawdziłem i te filmy co się wcześniej nie chciały otwierać juz sie otwierają :)

Opis jest też tutaj: http://www.idownload...fari-mavericks/

#455 paulsch

paulsch
  • 52 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 21:44

Dziś zauważyłem bug'a z bluetooth. Mianowicie zawsze wysyłałem zdjęcia z telefonu na komputer właśnie przez BT, po instalacji okazuję się, że nie mogę sparować tych 2 urządzeń. Ktoś wie co można poradzić?

#456 kostek_ja

kostek_ja
  • 228 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 listopada 2013 - 21:53

lfemzwan, dzięki. Po testowałem i faktycznie świetna wtyczka :)

#457 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2013 - 00:54

Mam postawionego SkyDrive oraz GoogleDrive.

Może ktoś się jeszcze wypowie… :)

To na 100% to- odinstaluj i zobaczysz że będzie ok.

#458 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 01:17

U mnie po czystej instalacji co jakiś czas pojawia się problem z cofaniem stron w safari za pomocą gestu 2 palców i nie działa zoom w podglądzie też przy użyciu zsuwania 2 paluchów. Czasem pomaga sleep, czasem samo się naprawia. Generalnie dziwny bug ale drażniący szczególnie w safari gdzie przy cofaniu strona po prostu się zawiesza i trzeba ją zamknąć...

Zrób reset PRAM - mi pomogło na haczenie przy cofaniu stron gładzikiem

#459 aniaaina

aniaaina
  • 5 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 10:33

A ja mam problem z pojawiającym się komunikatem "Nie można odnaleźć pęku kluczy". Co robić? I cloud też nie działa poprawnie - ikony szare, nic nie da się kliknąć nawet po wpisaniu hasła do Apple ID. Ponadto przy logowaniu klawiatura przestawia się na polski, gdy wcześniej była przestawiona na polski programisty. I tak po każdym uruchomieniu. Ktoś coś wie na ten temat? Jak rozwiązać te problemy? Bardzo proszę o pomoc

#460 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 16 listopada 2013 - 11:17

Zrób reset PRAM - mi pomogło na haczenie przy cofaniu stron gładzikiem

Reset PRAM robiłem już 2 razy i wtedy pomagało ale bez przesady że będę codziennie to robił ;)

#461 adi343

adi343
  • 107 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 15:52

1) Czy ktoś zauważył taki problem, że po uruchomieniu się systemu czasem w ogóle nie widać DOCK-a ? Nie ma uruchomionej opcji automatycznie ukrywaj Dock 2) Mam problem też z działaniem Microsoft Office 2011

#462 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2013 - 17:30

1) Czy ktoś zauważył taki problem, że po uruchomieniu się systemu czasem w ogóle nie widać DOCK-a ? Nie ma uruchomionej opcji automatycznie ukrywaj Dock
2) Mam problem też z działaniem Microsoft Office 2011

Dock czasem pokazuje się trochę później szczególnie jeśli system przywraca jakieś okna.
O Office to już powinieneś wiedzieć- było tysiąc razy

#463 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2013 - 18:20

To na 100% to- odinstaluj i zobaczysz że będzie ok.

Tylko nie bardzo mogę, jeden zastępuje mi folder Dokumenty, dzięki czemu mam je na każdym urządzeniu pod ręką, drugi służy do wymiany plików w pracy między komputerami - jako skrzynka wrzutowa.

Ech, w każdym razie dzięki za odpowiedź. Na razie nie jest tak tragicznie, wczoraj wieczór i dziś cały dzień jedna zwiecha, 15-20 sekund i się odblokowało… Może jakiś update Mavericksa ogarnie temat.

#464 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2013 - 20:34

Tylko nie bardzo mogę, jeden zastępuje mi folder Dokumenty, dzięki czemu mam je na każdym urządzeniu pod ręką, drugi służy do wymiany plików w pracy między komputerami - jako skrzynka wrzutowa.

Ech, w każdym razie dzięki za odpowiedź. Na razie nie jest tak tragicznie, wczoraj wieczór i dziś cały dzień jedna zwiecha, 15-20 sekund i się odblokowało… Może jakiś update Mavericksa ogarnie temat.

Prędzej update Twoich chmur

#465 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2013 - 16:47

Odinstalowanie chmur na próbę nie pomogło. System padł przy zapisywaniu pliku z Worda. Zamarł finder, poznikały różne ikony. Na szczęście po wymuszonym restarcie komputera, pliki z Worda zachowały się w Koszu. Czyli przyczyna jest gdzieś w Mavsie.

#466 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2013 - 00:34

Odinstalowanie chmur na próbę nie pomogło.

System padł przy zapisywaniu pliku z Worda. Zamarł finder, poznikały różne ikony.

Na szczęście po wymuszonym restarcie komputera, pliki z Worda zachowały się w Koszu.

Czyli przyczyna jest gdzieś w Mavsie.

jesteś pewien że wywaliłęś wszystko? Z Library-preferences i Application Support?

#467 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2013 - 06:07

Tak jest.

#468 Editor Kubala

Editor Kubala
  • 54 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 08:34

Drugi dzień po updacie bez czystej instalacji. Mail wreszcie działa jak w ML. Poza tym wszystko ok.

#469 Z00

Z00
  • 147 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 listopada 2013 - 15:46

Mój zwolnił, zaczął przycinać i "piłeczkuje" (podobnie jak Snow kiedy miał tylko 2GB ramu). Nie widzę sensu dodawać kolejne 4GB albo zmieniać HDD na SSD (tego ostatniego bałbym się samodzielnie dokonywać).

#470 smarciu

smarciu
  • 38 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 listopada 2013 - 00:38

Problemów ciąg dalszy tym razem nie chce imi wyświetlać prezentacji w trybie pełnoekranowym i podaje, że ma za mało pamieci VRAM i prosi o zmianę ustawienia kolorów oraz rozdzielczości, zmieniam na mniejsze i niestety nie działa, skutkiem czego nie bardzo można korzystać z KEYNOTE. Wcześniej mac gadał z każdym rzutnikiem bez problemu, a po akyualizacji ma jakieś dziwne humory. Może ktoś ma to pomysł?

#471 MSzablik

MSzablik
  • 3 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 04:55

Potrzebuje PILNIE POMOCY!!!!!!!!!!!

Generalnie ze wszystkim sobie radziłem ale teraz zgłupiałem a mianowicie:
Mam starego MacBook Pro 15" A1226 jedyne zmiany to dodałem 2GB RAM (teraz 4GB)
Przez wiele lat wszystko było jak należy ale po zmianie systemu na (beznadziejny OS X Mavericks) mój MAC zaczoł się dziwnie zachowywać spowalniał z dnia na dzień aż od 3 dni kiedy go uruchamiam trwa to dłużej niż zwykle chodzi mi o białe tło z jabłuszkiem po czym przechodzi do logowania iiii… strasznie (czasem 5godz.) długo ładuje biurko, nie ma mowy o wykonaniu jakiejś czynności muszę czekać ale po 5-8 godzinach jakby na nowo ożył. Diagnostycznie nie wygląda żeby robił coś wielkiego wszystkie wskaźniki CPU, PAMIĘĆ, DYSK są ok MacKeeper też niepokazuje błędów sprawdzałem dysk i uprawnienia oraz też naprawiałem jest tylko taki plik SUID,SIUD coś w tym stylu którego nie może naprawić DODAM TAKIE ciekawostki które raczej nie mają znaczenia: MAC pracuje bez baterii i na większym zasilaczu 85W oraz bez DVD całkowicie wypięta stacja po prostu puste miejsce. Nigdy te ciekawostki nie miały znaczenia.
Wydaje mi się że mój Mac jest po prostu za słaby na Maverick.:confused:
Z płytki wgrywałem z jekieś 3 lata temu OS X Snow Leopard na sformatowany cały dysk ….
po czy upgrade na OS X LION no i teraz od 5listopada nieszczęsny Maverick
aha po aktualizacji itunes nie chce się uruchomić :???:

#472 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 317 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 15:21

Taki hint: to jest wątek o dyskusji nad dotykającymi wszystkich problemami, coś na poziomie błędów Worda. Jak chcecie opisywać tu swoje jednostkowe sytuacje, to powodzenia - ale sugeruję nowe wątki, bo a) tu jest chaos i już 50 stron (and couting); B) 'mój komputer jest za stary' to nie jest 'znany problem po aktualizacji', tylko masz słaby komputer. I przestań boldować. I pisz poprawnie.

#473 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2013 - 15:34

Czy ktoś ma problem z Power Point i wyświetlaniem prezentacji na pełnym ekranie? W pozycji slajdów wyświetla wszystko jak powinien. Przy przełączeniu na pełny ekran, wywala cały program i zgłasza problem do Microsoft. Można to jakoś naprawić w warunkach domowych, zanim nie pojawi się jakaś nakładka. Dzięki za info.

#474 franz84

franz84
  • 238 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 18:46

oby mail został poprawiony, obecnie czasami powoduje że komputer nie chce się usypiać, lub przy wyłączaniu na Mail-u trzeba dać wymuś koniec bo inaczej kicha.

#475 Tatrzyk

Tatrzyk
  • 60 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 00:06

Jest już aktualizacja MS Office 2011 - do wersji 14.3.9. Word już działa - wprawdzie za pierwszym odpaleniem bezpośrednio po aktualizacji wyleciał w powietrze - ale następne już wstają normalnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych