Ostatnio zauważyłem też dwa śmieszne Mavericksowe bugi:
Jeden to taki, że pobrałem głos „Zosia” i ustawiłem go, aby „obwieszczał” (swoją drogą, jakie romantyczno-młodopolskie tłumaczenie

) czas, zamiast systemowej „Agaty”, i zdumionym mym uszom godzinę obwieściła najpierw Zosia (szybkość mówienia ustawiona na „normalnie”), a za ułamek sekundy Agata. Nawet po zmianie powiadamiania o czasie z powrotem na głos systemowy, Agata mówi go dwa razy, dopiero po odznaczeniu opcji „Użyj własnej szybkości” zjawisko znika.
Drugie dziwactwo to zachowanie animacji zwanej „efekt szuflady” w Preferencjach Maila, np. w „Zaawansowanych” w zakładce „Poczta niechciana” czy też w ustawieniach reguł. Występuje ono w momencie, kiedy kilka razy pod rząd w niedużych odstępach czasowych edytujemy owe ustawienia, dodając na przykład nowe czynności, i zatwierdzamy przyciskiem „OK”. Wtedy okazuje się, że za każdym razem „szuflada” wysuwa się skrócona o kilka pikseli, zaś najniżej położone linijki tekstu, zaczynają się chować, aż znikają. Po restarcie programu wygląd powyższych wraca do normy. Jakby ktoś był zainteresowany, wklejam filmik, z góry przepraszając za mało szałową jakość, lecz nagrywałem go
ad hoc Quick Timem:
https://www.dropbox....9/Bug Maila.mov