Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#326 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 10:22

U mnie wifi dziala bardzo dobrze, ma naprawde duzy zasieg. Jeszcze jedna rzecz, na niektorych stronach ( najczesciej jak jest obrazek lub jakies dzielenia strony) po przyblizeniu i w trakcie przesowania (ale tylko wtedy) pozostaje poziomy paseczek, jak by obramowka od zdjecia, ramki. Nie jest to efekt ducha na wyswietlaczu tylko ewidentnie jakis blad.

#327 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 08 grudnia 2013 - 13:16

Wczoraj kupilem swojego 16giga space grey w apple store hiszpanskim i naprawde bardzo jestem zadowolony, jednak air bylby dla mnie za duzy. narazie testuje :)

#328 Brutu

Brutu
  • 16 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 20:56

U mnie wifi dziala bardzo dobrze, ma naprawde duzy zasieg.

Jeszcze jedna rzecz, na niektorych stronach ( najczesciej jak jest obrazek lub jakies dzielenia strony) po przyblizeniu i w trakcie przesowania (ale tylko wtedy) pozostaje poziomy paseczek, jak by obramowka od zdjecia, ramki. Nie jest to efekt ducha na wyswietlaczu tylko ewidentnie jakis blad.

To nie jest błąd tylko pokazuje Ci jaką szerokość ma strona - zauważ, że przesuwając stronę w poziomie paseczek dobija do lewa albo prawa.
Choć też mnie to początkowo dziwiło/drażniło. :)

Edit: oczywiście moim zdaniem, swoją drogą nie zawsze się ten pasek pojawia.

#329 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 21:21

Dzieki Brutu :) jest troche wkurzajace. Jest moze jakas przegladarka ktora dopasowuje tekst i szerokosc przy przyblizeniu, jak jest w androidzie?

#330 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 grudnia 2013 - 22:34

[ATTACH=CONFIG]18874[/ATTACH]Bateria przy dosyć intensywnym użytkowaniu praktycznie cały dzień muzyk leci w tle Facebook YouTube i inne programy czasem gry, wydajność wzorowa !! Cały czas na włączonym wifi :)

#331 dabrowskipawel

dabrowskipawel
  • 24 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 15:52

Dzisiaj dostałem już drugiego ipada mini retina 16gb z lte. Poprzedni wymieniłem ze względu na ghosting. Ten ma to samo.

Wystarczy włączyć np klawiaturę i poczekać kilka minut, a następnie ukryć ją włączyć jednolite szare tło. Można normalnie czytać napisy z klawiatury.

Poza tym sprawdzałem na Retina MBP (rMBP) image-retention test

Dajcie znać czy macie to samo, bo nie wiem czy mam po prostu pecha czy wszystkie tak mają.

#332 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 grudnia 2013 - 16:24

Pytanie, czy w użytkowaniu codziennym kiedykolwiek problem zauważyłeś czy jest on odkryty na forum? Pytam, bo kiedyś miałem iPad 4 który miał lekkie widoczne na czarnym tle na krawędziach podświetlenie i gdyby nie forum w życiu bym tego nie zauważył.

#333 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 11 grudnia 2013 - 16:39

Pytanie, czy w użytkowaniu codziennym kiedykolwiek problem zauważyłeś czy jest on odkryty na forum?
Pytam, bo kiedyś miałem iPad 4 który miał lekkie widoczne na czarnym tle na krawędziach podświetlenie i gdyby nie forum w życiu bym tego nie zauważył.

Dokładnie, jest to w codziennym użytkowaniu niezauważalna wada(cecha) tego typu ekranów. Nawet nie robiłem tego testu bo i po co. Używaj i ciesz sie sprzętem, za miesiąc zapomnisz, ze w ogóle cos takiego istnieje.

#334 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 19:14

ja nawet tego nie sprawdzałem. wydaje mi się , że większośc szuka dziury w całym. mnie w codziennym użytkowaniu nic nie razi.

#335 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 11 grudnia 2013 - 19:21

A tu moje male testy i porownanie do iphona 5s w geekbench3

Dołączona grafika

Bateria trzyma swietnie :) wiecej mi nie trzeba.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#336 dabrowskipawel

dabrowskipawel
  • 24 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 19:21

Mam tą wadę w macbooku retina i jest strasznie irytująca. Macbook służy mi do pracy i nie mam jak wysłać na gwarancję. Co do ipada, to kupując sprzęt tej klasy wymagam żeby takie rzeczy się nie pojawiały. Ghosting nie jest cechą ekranów retina, a wadą niektórych egzemplarzy. Prawdopodobnie obydwa moje egzemplarze pochodziły z tej samej serii dlatego wada się powtórzyła. Dlatego zapytałem forumowiczów zwłaszcza tych co mają modele z inną wersją pamięci lub bez lte czy u nich to też występuje.

#337 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 21:46

Czemu nie mozna wyjsc z kiosku gestem tylko trzeba wcisnac home?

#338 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 grudnia 2013 - 21:56

Tak Apple wymyśliło. :)

#339 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 22:05

Dzieki :) tak z ciekawosci, jakos to motywuja :>

#340 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2013 - 06:30

Tak samo było w iOS6. Kiosk nie był oddzielną appką tylko "wysuwał się" jak folder. W siódemce jest podobnie, tylko że jest pełnoekranowa wersja kiosku. Zobacz sobie co się stanie jak wejdziesz do kiosku i włączysz multitasking. Kiosku nie ma jako oddzielnej appki tylko jest jakby zamiast ekranu startowego.

#341 kara mustafa

kara mustafa
  • 35 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 06:40

Witam Panowie, gdzie lepiej jest zamówić Ipada mini z reina? Cortland czy Applestore? W przypadku otrzymania wadliwego egzemplarza w którym ze sklepów będzie łatwiej dostać nówkę sztukę ?

#342 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 12 grudnia 2013 - 07:10

Witam Panowie, gdzie lepiej jest zamówić Ipada mini z reina? Cortland czy Applestore? W przypadku otrzymania wadliwego egzemplarza w którym ze sklepów będzie łatwiej dostać nówkę sztukę ?

Kolego wystarczy przeczytać pare stron do tylu, ciagle ludzie o tym piszą. Jesli chodzi o zwroty i zamiany zawsze najlepiej kupic w Apple Store. Masz 14 dni na zwrot lub wymianę, nic za to nie płacisz, kurier na koszt Apple.

#343 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 grudnia 2013 - 18:25

W każdym sklepie kupując towar przez internet możesz go zwrócić bez podania przyczyny w ciagu 10dni. Także jakby był nawet wadliwy to nic nie musisz udowadniać tylko oddajesz. Podkreślam, przez internet trzeba kupić. Zwrot towaru kupionego osobiście w sklepie to obecnie dobra wola sprzedawcy(chyba, że sprzęt jest wadliwy).

#344 kara mustafa

kara mustafa
  • 35 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 21:14

A różnicy w gwarancji nie ma prawda? Jestem kompletnie zielony w kwestii zasad Apple, do tej pory tylko i wyłącznie sprzęt na Androidzie:) Kupuję w x-kom, gwarancję mam taką samą jak w AppleStore, tylko że szybszą dostawę?

#345 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 21:26

a w przypadku zamowienia z tmobile, jak otrzymam sprzet ktoremu nie jest blisko do ideału, mam prawo wymiany, czy tylko akcja gwarancyjna przez "sewis"?

#346 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 12 grudnia 2013 - 21:43

a w przypadku zamowienia z tmobile, jak otrzymam sprzet ktoremu nie jest blisko do ideału, mam prawo wymiany, czy tylko akcja gwarancyjna przez "sewis"?

wedugl prawa masz 14 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny

#347 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 12 grudnia 2013 - 21:51

Czy można dokonać zwrotu gdy kupuje się na firme?

#348 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 06:15

tez zapomniałem dodać, ze biorę "na firmę", podłączam się do pytania.

#349 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 13 grudnia 2013 - 08:27

tez zapomniałem dodać, ze biorę "na firmę", podłączam się do pytania.

Nie, biorąc na firmę nie przysługuje wam to prawo do zwrotu. Jeśli coś będzie nie tak z ekranem, to tylko serwis, 2-3 tygodnie czekania i refub.

#350 MC_

MC_
  • 6 923 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 08:28

wedugl prawa masz 14 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny

Ciekawe jakie to prawo...

Zgodnie z przepisami jest 10 dni. Tyle, że Apple robi ukłon w stronę klientów i wydłuża termin do 14 dni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych