iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia
Napisano 19 grudnia 2013 - 22:13
Napisano 20 grudnia 2013 - 01:15
Napisano 20 grudnia 2013 - 02:05
Napisano 20 grudnia 2013 - 13:25
Napisano 20 grudnia 2013 - 13:28
Napisano 20 grudnia 2013 - 16:05
Nie przesadzaj. W każdym iSpocie masz teraz nano od Plusa i Playa. I w każdym salonie tez. I tak wszystko będzie działało. Nawet LTE
Nie jest tak różowo jak piszesz... Dwa tygodnie temu jak dureń chodziłem w sobotę od salonu do salonu (odwiedziłem 4) i w końcu okazało się, że takie karty mają tylko w salonach firmowych - a tam są ciągle kolejki! Dodatkowo, jako że chciałem wymienić swojego zwykłego prepaida na nanosim, okazało się po półgodzinnym odstaniu w kolejce, że gamoń konsultant w Marriocie nie potrafił tego zrobić. Dopiero w poniedziałek na Chmielnej trafił się ktoś lepiej zorientowany i wszystko się udało - problem polegał na tym, że ta nowa karta musiała być z puli numerów powyżej 1000.
Napisano 23 grudnia 2013 - 19:46
Napisano 23 grudnia 2013 - 20:21
Napisano 24 grudnia 2013 - 11:08
Napisano 24 grudnia 2013 - 20:11
Napisano 25 grudnia 2013 - 13:49
Witam,
Właśnie otworzyłem prezent świąteczny którym był iPad mini Retina 16GB + Cellular i spotkała mnie niemiła niespodzianka. Pierwszą z nich była rysa obok tacki na kartę SIM. Długo wahałem się czy w ogóle załączyć iPada ale w końcu to zrobiłem. Tutaj pojawia się drugi problem. Czarna kropka miedzy wyświetlaczem a szkłem. Nie jest to bad pixel tylko jakiś paproch/kurz. Teraz nie wiem czy mam używać ten sprzęt i czekać do 27 grudnia salon Cortland będzie otwarty czy zostawić go w pudełku. Co najczęściej jest robione w takim przypadku, wymiana na nowy?
Jeżeli nie kupiłeś przez internet to zostanie wymieniony na refurba lub nowego w przypadku ich braków poprzez normalny proces gwarancyjny. Możesz go spokojnie używać.
Napisano 26 grudnia 2013 - 12:41
Napisano 26 grudnia 2013 - 12:57
Napisano 26 grudnia 2013 - 16:48
Napisano 26 grudnia 2013 - 16:59
Niestety, po dluzszym uzytkowaniu niz zabawa 10min zauwazylem, ze gorna czesc ekranu jest niebieska, rzuca niebieska poswiate na calej dlugosci. Widoczne jest to szczegolnie na bialych stronach. Dodatkowo dostrzeglem martwy pixel. Jutro dzwonie do AOS, zlece wymiane. Drugi mini retina, ktory wzialem z AOS, bo nie moglem sie zdecydowac na kolor mial osikany ekran. Ech Apple, Apple…
edit. - czytajac wypowiedzi, mozliwe, ze nie jest to bad pixel, a jakis paproch, czarna kropka. Tak czy inaczej irytujaca sprawa.
No patrz Pan jak to się ludziom zmienia, że aż przypomnę wyświechtane twierdzenie "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". A całkiem niedawno lubiłeś takie wpisy.
http://myapple.pl/ip...tml#post2211030
Używaj więc, ciesz się, na pewno wszystko jest w porządku. Apple nie robi bubli <---- sarkazm, gdyby ktoś nie kumał.
Napisano 26 grudnia 2013 - 20:10
Wersja bez modemu. Odświeżanie w tle włączone, usługi lokalizacji wyłączone. Reszta raczej standard. Jak o coś konkretnego pytasz to napisz.DawPi, dobry wynik. Jak masz poustawiane wszystko? Wersja wifi czy z modemem?
Napisano 26 grudnia 2013 - 22:15
Napisano 26 grudnia 2013 - 22:38
No patrz Pan jak to się ludziom zmienia, że aż przypomnę wyświechtane twierdzenie "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". A całkiem niedawno lubiłeś takie wpisy.
http://myapple.pl/ip...tml#post2211030
Używaj więc, ciesz się, na pewno wszystko jest w porządku. Apple nie robi bubli <---- sarkazm, gdyby ktoś nie kumał.
Nie ma to jak w drugi dzień świąt śledzić czyjeś wpisy, jego historię na forum i próbować na siłę szukać sensacji. Pochylam się, że Ci się chce. Ja wolę działać z moją kobietą w łóżku w taki wolny dzień jak dziś niż bawić się w forumowego redaktora pudelek.pl i szukać taniej aferki, ale kto co lubi .
Przypomnę Ci tylko, że jest to wątek zatytułowany "pierwsze wrażenia", a więc opisuje swoje pierwsze wrażenia. Kilka stron wcześniej napisałem, że na pierwszy rzut oka wszystko jest ok z moim iPadem Mini retina. Dziś miałem okazję korzystać ze sprzętu dłużej i zauważyłem pewne cechy, które są warte opisania na forum, tak by inni, mając podobne odczucia mogli poczuć się raźniej. Dałem like'a do wypowiedzi @meeron'a w wątku dotyczącym iPada Air i jego problemów wieku dziecięcego bo co innego zauważyć problem samemu, tak jak ja, po dłuższym użytkowaniu/obcowaniu z urządzeniem, a co innego szukać problemu na siłę i w tym celu wertować namiętnie forum i nakręcać się nawzajem i to jest chore i takie było przesłanie w wypowiedzi @meeron'a, które pozwoliłem sobie polubić.
Dodam od siebie - w temacie iPada Mini Retina, że we wcześniejszych iPadach Mini 1gen., które miałem okazje mieć w domu i z nich korzystać (jeden czarny i dwa białe) nie było wypalonych pixeli czy też niebieskich poświat, co tylko świadczy o tym, że Apple w przypadku modeli z retiną leci ostro na ilość, a nie jakość, co przekłada się na to, że wątki zatytułowane "pierwsze wrażenia" zapełniają się często wpisami o zabarwieniu nie zawsze pozytywnym.
Kończąc te niesamowite wywody - nie jestem w stanie zrozumieć powyższego stanu rzeczy, bo klient taki jak ja, czy Ty, który kupuje sprzęt i płaci za niego zarobiony pieniążek oczekuje jedynie jakości adekwatnej do wydanej kwoty (iPad Mini retina 16GB Wi-Fi jest niemal dwa razy droższy od jego głównego konkurenta Nexusa 7 II). Można pisać jeszcze dużo na ten temat, tylko po co? Każdego kogo spotkają takie przygody z produktami Apple wyciągnie sam wnioski dla siebie. Jest w tym na pewno też element pechowości i tego, że trafiło się na wadliwe egzemplarze. Odnoszę jednak wrażenie, że w przypadku poprzednich modeli urządzeń, sprzed lat nie było aż tylu dziwnych historii i wpadek i po wyciągnięciu, odpaleniu sprzętu z jabłkiem na obudowie element WOW i "amajzingu" utrzymywał się dłużej niż jest to dziś, gdzie po wyjęciu z pudełka zamiast zasiąść ze swoim nabytkiem i się nim cieszyć sięgamy najpierw po słuchawkę telefonu i dzwonimy do AOS zlecać jego kolejną (sic!) wymianę.
Napisano 26 grudnia 2013 - 23:18
Nie ma to jak w drugi dzień świąt śledzić czyjeś wpisy, jego historię na forum i próbować na siłę szukać sensacji. Pochylam się, że Ci się chce. Ja wolę działać z moją kobietą w łóżku w taki wolny dzień jak dziś niż bawić się w forumowego redaktora pudelek.pl i szukać taniej aferki, ale kto co lubi .
Nie ma to jak wmówić sobie, że jest się tak ważną osobistością, że ktoś śledzi Twoje wpisy i historię na forum. Po prostu mam dobrą pamięć i zapamiętałem tamten żałosny wpis i lajki pod nim w temacie, w którym trochę się naprodukowałem, a dzisiaj widzę, że Ci się lekko odmieniło. Ale po co Ty opowiadasz w temacie iPada mini o działaniu z kobietą w łóżku to ja nie mam zielonego pojęcia. Masz 16 lat i poderwałeś kobietę, stąd ta radość i chęć dzielenia się z innymi? Co mamy z tym faktem zrobić? Bić brawo czy jak? Wyobraź sobie, że też mam kobietę, w sumie to żonę jak wielu tutaj, a nawet dzieci A co do działań, jakichkolwiek, to z doświadczenia wiem , że "krowa, która dużo ryczy mało mleka daje".
A jeśli idzie o resztę wypowiedzi, winni się tłumaczą Leć działać nim wrócą rodzice. Pozdrowienia dla kobiety.
Napisano 27 grudnia 2013 - 09:22
Napisano 27 grudnia 2013 - 09:51
Napisano 27 grudnia 2013 - 10:33
Przypominam przyjacielu, że:@RBB - nic już nie pisz lepiej, bo swoimi wypowiedziami w tym wątku nie wnosisz nic do tematu, NIC i to jest najgorsze bo spaczasz tylko ideę tego forum. Drugi Twój post, który ma się nijak do pierwszych wrażeń związanych z iPadem Mini Retina. Zaleczyłeś już swoją dumę urażoną w innym wątku, w którym napisałeś się dużo, a ktoś to ironicznie, krótko skomentował i teraz prowadzisz krucjatę przeciwko wszystkim, którzy nie poparli Twojego toku myślenia. Reszty Twojej twórczości nie komentuję, bo masz wynurzenia jak wróżbita Zefir z wróżbitą Maciejem razem wzięci i w codziennym życiu dostałbyś już dawno pstryczka w nos i schował się pod stół .
Wracając do TEMATU - dzwoniłem na infolinię AOS, będzie wymiana, jak przyjedzie kolejny mini opiszę czy tym razem jest zdrowy.
"W wątkach/wpisach nie dopuszczamy personalnych uwag oraz dyskusji o innych użytkownikach forum."
Pomogę bo widzę, że sam do tego nie dojdziesz. Nawet jeśli nas jakiś problem czasem nie dotyczy to warto przed napisaniem czy poparciem idiotyzmów zastanowić się, co by było gdyby jednak i nas ten problem dotyczył. Wtedy miałeś polewkę, dzisiaj płaczesz nad grzechoczącym iPhone 5S (wg. mnie to nie jest problem, kiedyś aż tak nie grzechotało, dzisiaj grzechocze w wielu urządzeniach Apple, również w iPadach) i problemami z ekranem w iPad mini. Używaj, niczego nie szukaj, wszystko jest w porządku. Straszenie pstryczkami w nos mogłeś sobie podarować bo ogarnął mnie śmiech, jakby co to priv i jestem do dyspozycji "twardzielu" Przepraszam wszystkich za OT, więcej się to nie powtórzy. EOT
Napisano 27 grudnia 2013 - 14:58
Wersja bez modemu. Odświeżanie w tle włączone, usługi lokalizacji wyłączone. Reszta raczej standard. Jak o coś konkretnego pytasz to napisz.
zrobiłem test i mój miniak wytrzymał bodajże 13h 13min wstawię ss później. Wersja bez modemu, przez cały czas na włączonym wi-fi.
Napisano 27 grudnia 2013 - 15:26
Napisano 28 grudnia 2013 - 08:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych