Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1626 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 09 stycznia 2014 - 18:17

Dostałem dzisiaj moją wymianę no i planowałem napisać czy coś się polepszyło w sprawie ekranów no ale niestety firma kurierska TNT w taki sposób mi doręczyła przesyłkę jak widać na fotkach[ATTACH=CONFIG]19619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19620[/ATTACH]

I co masz zolte plamy albo kurz :D ?

#1627 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2014 - 18:26

Dzwoniłem na infolinie Media Markt'u i dostałem następujące informacje. Zwroty towaru możliwe są tylko do 14 dni. Drugą opcją jest reklamacja wtedy można przekroczyć ten termin, jednak ostateczną decyzje o reklamacji podejmują pracownicy Media Marktu. Czyli jak by nie patrzyć zależne to jest od dobrej woli pracowników. Trzecią możliwością jest niezgodność towaru z umową, w tym przypadku jest podobno nawet 2 lata ( dziwne bo gwarancja to podobno 1 rok ). Niezgodność towaru z umową należy zgłosić nie później niż 2 miesiące od wykrycia niezgodności. Zapytałem również o możliwość zwrotu w obu tych sytuacjach, towaru który nosi ślady użytkowania ( Ja swoim delikatnie puknąłem i mam ślad na srebrnej ramce obok przycisku POWER ). Pan powiedział, że w przypadku reklamacji to pracownicy podejmują decyzje czy przyjmą towar zarówno z powodu jego wad jak i śladów użytkowania. W przypadku niezgodności towaru z umową nie powinno to mieć negatywnego wpływu na rozpatrzenie wymiany sprzętu. Czy ktoś z forumowiczów próbował skorzystać z niezgodności towaru lub reklamować iPada, który nosił znaki użytkowania mniej lub bardziej widoczne ? Przyznam szczerze, że do ekranu jestem w stanie się przyzwyczaić ale do dwukrotnego wpinania słuchawek żeby było ok - NIE. P.s. Czy ktoś mógłby sprawdzić czy w jego iPadzie słyszalne są w słuchawkach 3 charakterystyczne pykniecia w czasie ich podłączania lub przy uruchamianiu iPada ? Za pomoc z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam.

#1628 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 19:32

żółtego nie widzę, ale za to mam duże wycieki światła w okolicach przycisku home, ale widoczne tylko na czarnym tle:)

#1629 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 20:21

Produkty z grawerunkiem nie podlegają zwrotowi, więc raczej nie oddasz "tak sobie". Ewentualnie serwis Ci zostaje i czekanie na refuba.

Przeczytałem dokładnie warunki sprzedaży i podlegają zwrotowi. Jedynie przy wypełnianiu formularza tekstu jest napisane, żeby się nie pomylić, bo nie uwzględnią zwrotów przez błędnie wpisany tekst. Jeżeli się mylę, to daj linka z warunkami i wskaż w którym punkcie jest to napisane. Wymienione prawdopodobnie nie będą miały grawerunku.

Sprawdziłem ekran przy różnym poziomie podświetlenia i różnymi kątami. Jest bardzo ładny i żółty kolor jest niewidoczny. Przy dłuższym wpatrywaniu w białą stronę i przeczytaniu tego wątku można na siłę dostrzec pewną różnicę, ale jest nieistotna.

Wersja 32GB Cellular, grafit.

#1630 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 20:39

daj zdjęcie, to znajdziemy więcej wad niż ci się zdaje ;)

#1631 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 09 stycznia 2014 - 20:53

Przeczytałem dokładnie warunki sprzedaży i podlegają zwrotowi. Jedynie przy wypełnianiu formularza tekstu jest napisane, żeby się nie pomylić, bo nie uwzględnią zwrotów przez błędnie wpisany tekst. Jeżeli się mylę, to daj linka z warunkami i wskaż w którym punkcie jest to napisane. Wymienione prawdopodobnie nie będą miały grawerunku.

[ATTACH=CONFIG]19622[/ATTACH]

Wlasnie o ten zapis chodzi. Tu nie chodzi o zwrot przez błędny wpis, tylko ogólnie o zwrot z jakiegokolwiek powodu. Towary na szczególne zamowienie, a grawer takim jest, nie podlegają ustawowemu zwrotowi w ciagu 10 dni przy zakupie na odległość.

#1632 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 09 stycznia 2014 - 21:06

Dostałem dzisiaj moją wymianę no i planowałem napisać czy coś się polepszyło w sprawie ekranów no ale niestety firma kurierska TNT w taki sposób mi doręczyła przesyłkę jak widać na fotkach[ATTACH=CONFIG]19619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19620[/ATTACH]

Jak nie ma to zostawiaj :mrgreen:

#1633 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 21:23

[ATTACH=CONFIG]19622[/ATTACH]

Wlasnie o ten zapis chodzi. Tu nie chodzi o zwrot przez błędny wpis, tylko ogólnie o zwrot z jakiegokolwiek powodu. Towary na szczególne zamowienie, a grawer takim jest, nie podlegają ustawowemu zwrotowi w ciagu 10 dni przy zakupie na odległość.

Moim zdaniem jesteś w błędzie. Towary nie podlegające zwrotowi są wymienione w warunkach sprzedaży i nie ma wśród nich produktów grawerowanych.

"Następujące produkty i usługi podlegają zwrotowi wyłącznie w przypadku, gdy są wadliwe lub niezgodne z umową:
Oprogramowanie pobierane z Internetu w przypadku, gdy proces pobierania rozpoczął się za uprzednią wyraźną zgodą Użytkownika oraz po przyjęciu przez niego do wiadomości faktu utraty prawa do odstąpienia.
Usługi, po ich zrealizowaniu w pełni, jeżeli ich świadczenie rozpoczęto za uprzednią wyraźną zgodą Użytkownika oraz po przyjęciu przez niego do wiadomości faktu utraty prawa do odstąpienia z chwilą całkowitego wykonania usług. W przypadku, gdy usługi nie zostały zrealizowane w pełni, a Użytkownik żądał, aby ich świadczenie rozpoczęło się w terminie 14 dni od dnia zawarcia umowy o świadczenie usług, Użytkownik zostanie obciążony opłatą proporcjonalną do usług zrealizowanych do chwili poinformowania nas o zamiarze odstąpienia od umowy o świadczenie usług.
Zapieczętowane oprogramowanie komputerowe, które po dostarczeniu zostało rozpieczętowane."
Zasady sprzedaży - Apple Store (Polska)

Poza tym w przypadku wadliwych produktów np. z żółtym ekranem i tak mamy prawo do zwrotu na podstawie wady. Nie sądzę żeby oni to później naprawiali, bo wystarczy zajrzeć na fixit, żeby zobaczyć czym grozi rozbieranie klejonych sprzętów. Mogą co najwyżej wykorzystać podzespoły do odzysku, ale nie wymienić ekran przyklejony do obudowy.

Mnie ta jakość odpowiada i niemal niezauważalna różnica w odcieniu nie jest dla mnie warta czasu poświęconego na załatwianie. Zwłaszcza, że po obejrzeniu zdjęć, jakie są w tym wątku obawiam się trafić na gorszego. Normalny człowiek nie wiedząc że ma się doszukiwać różnicy nie ma szans jej zauważyć. Pozostali niech tracą życie na poszukiwanie idealnych iPada, samochodu, żony itp. :)

#1634 WronskyIpad

WronskyIpad
  • 16 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 22:31

Panowie, może rozwieje wasze wątpliwości :) Nie ma znaczenia czy iPad jest bez grawerunku czy z grawerunkiem, jeśli posiada jakieś wady i na ich podstawie robimy wymianę to wymieniają. Druga wątpliwość, po wymianie dostajemy kolejnego iPada również z tym grawerunkiem :) Robiłem 2 takie wymiany i nie było żadnego problemu z tym ze i Pad był z grawerunkiem. Banan311 - Masakra :shock: czemu ty w ogole przyjąłeś tą paczkę skoro pudełko od ipada jest tak zmasakrowane, to nie wiem jak musiało wyglądać to zewnętrzne szare :twisted: Teraz jeszcze stwierdzą ze sam wrzuciłeś iPada pod walec i będzie..... Pozdrawiam.

#1635 chliszcz

chliszcz
  • 6 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 09:48

Witajcie, mam pytanie czy ton bieli wyświetlanej w Air na ekranie jest identyczna na mini z retiną? Oglądałem dwa egzemplarze i biel wydawała mi się inna (różowo-fioletowa).

#1636 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 15:18

Witajcie, mam pytanie czy ton bieli wyświetlanej w Air na ekranie jest identyczna na mini z retiną? Oglądałem dwa egzemplarze i biel wydawała mi się inna (różowo-fioletowa).

Każdy ekran różni sie od siebie, wiec i w Air i mini możesz mieć rożne porównywanie ich nie ma sensu

#1637 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 16:30

Panowie, może rozwieje wasze wątpliwości :)
Nie ma znaczenia czy iPad jest bez grawerunku czy z grawerunkiem, jeśli posiada jakieś wady i na ich podstawie robimy wymianę to wymieniają.
Druga wątpliwość, po wymianie dostajemy kolejnego iPada również z tym grawerunkiem :)
Robiłem 2 takie wymiany i nie było żadnego problemu z tym ze i Pad był z grawerunkiem.

Banan311 - Masakra :shock: czemu ty w ogole przyjąłeś tą paczkę skoro pudełko od ipada jest tak zmasakrowane, to nie wiem jak musiało wyglądać to zewnętrzne szare :twisted:
Teraz jeszcze stwierdzą ze sam wrzuciłeś iPada pod walec i będzie.....

Pozdrawiam.

No własnie to zewnętrzne pudełko wyglądało całkiem nieźle. Ogólnie z firmą kurierską i sklepem poszło gładko i mają mi wysłać nowego. A jeszcze fota pierwszego elastycznego tableta[ATTACH=CONFIG]19626[/ATTACH]

#1638 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 17:43

Szok :D moze jakis byly pracownik poczty polskiej mial ta paczke w rekach :D

#1639 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 19:46

kurierską i sklepem poszło gładko i mają mi wysłać nowego. A jeszcze fota pierwszego elastycznego tableta

Nie napisałeś najważniejszego. Czy ekran był zasikany? ;)

#1640 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 19:50

Nie napisałeś najważniejszego. Czy ekran był zasikany? ;)

Napisał.

żółtego nie widzę, ale za to mam duże wycieki światła w okolicach przycisku home, ale widoczne tylko na czarnym tle:)

#1641 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2014 - 20:24

Czy któryś z użytkowników forum mógłby mi podać informacje na temat złącza sluchawkowego. Czy w ipadach air normalne jest ze przy podłączeniu sluchawek słychać w nich 3 pykniecia ? W momencie restarty jest to samo. Gdy wsuwam słuchawki do gniazda w czasie słuchania muzyki, muzyka na chwile sie wycisza po czym po chwili znów ja słychać. Zastanawia mnie czy ma to cos wspólnego z wadliwym złączem czy jest to prawidłowe działanie układu muzycznego. Miło by było usłyszeć jakieś sugestie, bo skłaniam sie ku wymianie mojego iPada. PiS. Czy macie czasem wrażenie ze klawiatura trochę laguje ? Czy ja jestem już przewrazliwiony ?

#1642 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 stycznia 2014 - 20:47

Panowie wie ktoś może czy Air obsługuję dźwięk 5.1 przez funkcję air play?

#1643 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 20:55

Czy któryś z użytkowników forum mógłby mi podać informacje na temat złącza sluchawkowego. Czy w ipadach air normalne jest ze przy podłączeniu sluchawek słychać w nich 3 pykniecia ? W momencie restarty jest to samo. Gdy wsuwam słuchawki do gniazda w czasie słuchania muzyki, muzyka na chwile sie wycisza po czym po chwili znów ja słychać. Zastanawia mnie czy ma to cos wspólnego z wadliwym złączem czy jest to prawidłowe działanie układu muzycznego. Miło by było usłyszeć jakieś sugestie, bo skłaniam sie ku wymianie mojego iPada.

PiS. Czy macie czasem wrażenie ze klawiatura trochę laguje ? Czy ja jestem już przewrazliwiony ?

Trzaski w suchawkach chyba zawsze słychać przy w kładaniu, sprawdzałem na air na telefonie i na komputerze. Co do muzyki jeśli słucham na głośniku i wsadzę słuchawki to dźwięk od razu się przełącza na słuchawki bez żadnego ściszenia. Co masz na myśli mówiąc ze klawiatura laguje? Jeśli szybko piszesz a klawiatura nie zawsze reaguje na twój dotyk to podobno jest taka wada w niektórych egzemplarzach bo czytałem o tym w jakimś artykule

- - - Połączono posty - - -

Napisał.

Dodam jeszcze ze 52 tydzień produkcji :) A tak na poważnie to ciekawy jestem czy był dobry bo miałem nr seryjny z początkiem DMPLX i na innym forum ktoś się chwalił ze po wielu wymianach z tym numerem seryjnym ipad był idealny. W ogóle coś ostatnio cisza się zrobiła tutaj na temat ekranów czyżby już wszyscy dostali idealne ekrany?

#1644 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2014 - 21:21

Nie do końca chodzi mi o trzaski, bo to akurat uważam za małe zło. W momencie kiedy wepnę słuchawki do gniazda iPada słyszę w nich takie 3 rytmiczne pyknięcia - coś bardzo zbliżone do odgłosu który często generują anteny w komorkach gdy np. sluchamy muzyki a idzie sms. Kiedy podłączam słuchawki kiedy gra muzyka to w słuchawkach muzyka się zacina na moment potem jest ciche pykniecie i muzyka dalej gra. Ktoś mi mówi, że w ten sposób układ muzyczny może załączać port słuchawkowy, ale dla mnie to bezsens. Jeśli chodzi o Lagi to mam wrażenie, że animacja wciskanych klawiszy nie nadąża za moim pisaniem. Tak jak by było minimalne opóźnienie. Klawisze reagują ale patrząc na ekran w czasie pisania mam wrażenie, że jest delikatne opóźnienie. W moim Ekranie są delikatne wycieki światła ale bardzo delikatne. Co do zażółceń to delikatne chyba są albo sugeruje się postami na forum :) Zastanawiam się nad wymianą ze względu na to gniazdo o ile to jest wada a nie coś normalnego w iPadach Air. Udało mi się już delikatnie uszkodzić ramkę AIR'a :) [ATTACH=CONFIG]19633[/ATTACH] więc zastanawiam się nad wymianą z 3 powodów - Złącze Jack, Ekran i Ramka :) Aczkolwiek zastanawiam się czy nie trafie na gorszy model i czy apple sie nie przyczepi do tej ramki - Nie lubię dylematów :)

#1645 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 21:54

No coś w takim razie masz zwalonego z tym dźwiękiem na pewno. Jeśli chodzi o pęknięcie kiedy dźwięk się przełącza na złącze słuchawkowe to rzeczywiście jest coś takiego ale w kartach dźwiękowych w komputerze i napewno byś nie słyszał tego w słuchawkach bo jest to typowy dźwięk mechaniczny przekaźnika elektromagnetycznego.

#1646 SiWyTM

SiWyTM
  • 190 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 23:47

Istnieje jakiś limit zwrotów do apple store ? Ewentualnie można wymienić Air'a na Mini ?

#1647 zaba102

zaba102
  • 4 postów

Napisano 11 stycznia 2014 - 10:42

witam Koledzy. Potrzebuje pomocy. Mam iPada Air a w nim kartę z plusa Lte i wszytko śmigało jak należy aż do dziś kiedy to nie mogę załadować żadnej strony. Pisze że nie udało się uaktywnić sieci komórkowej Błąd uwierzytelnienia PDP. Wyciągałem kartę restartowałem urządzenie i dalej nic. Niestety nie mam dostępu do internetu żeby przeglądać forum i szukać odpowiedzi wiec tutaj proszę o pomoc. z góry dziękuje

#1648 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 stycznia 2014 - 11:11

witam Koledzy.
Potrzebuje pomocy....

1. Remove the SIM card from your iPad, then turn off your iPad, wait are few seconds, turn your iPad back on, then reinsert the sim card and wait a few seconds. See if this fixes the problem. If not:

2. Go to Settings -> General -> Reset -> Reset Network Settings on your iPad to reset the network setting on the iPad.

https://www.google.p...ication failure

http://myapple.pl/ip...a-pdp-ios7.html

Sprawdzałem u operatora i nie widzieli żadnego problemu z moim kontem, dlatego z obawy, że to wina iPhone'a napisałem tutaj. Po zgłoszeniu problemu do działu technicznego okazało się, ze jednak problem leży po ich stronie. Przepraszam za niepotrzebne rozpoczęcie nowego tematu. Można wyrzucić.

#1649 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 stycznia 2014 - 20:39

Jak już sobie tak dyskutujemy na temat iPad'a AIR to może wrócę jeszcze do tematu baterii. Dzisiaj sprawdzałem sobie mniej więcej ile baterii zżera korzystanie z przeglądarki + wifi. Wyniki są bardzo obiecujące bo przy ciągłym przeglądaniu i zmianie stron średnio traciłem 1% co 10 min. Ktoś ma lepsze rezultaty ? Zauważyłem tylko jedno dziwne zachowanie. W momencie kiedy stan baterii był na poziomie 14% zdarzyło się, że 1% spadł po 7minutach a raz po 4 minutach. Wychodząc od rodziców miałem na baterii 6-7% do domu jechałem może z 10-12 minut. W domu wyciągnąłem iPada z torby i po uruchomieniu bateria pokazała 5% po czym nagle skoczyła na 2% - Czy ktoś miał podobne zachowania ? Co mogło spowodować taki spadek ? Pozdrawiam. P.s. Myślicie, że przy wymianie z powodu ekranu takie uszkodzenie może mnie dyskwalifikować u apple do wymiany na nowy [ATTACH=CONFIG]19633[/ATTACH]?

#1650 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 12 stycznia 2014 - 21:19

Takie zachowanie baterii to raczej normalna sprawa,rozladuj kilka razy ipada do 0 az sie wyłączy i naladuj go do 100% bez rozłączania. Co do obicia ramki,i wymiany to raczej nie powinno być problemu,ale musisz pójść i sie dowiedzieć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych