Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1601 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 07 stycznia 2014 - 08:32

air ma jedna ogromna zaletę, bez szczypania ekranu da sie go używac, boje sie ze, mini to takipowiekszony iphon, bez zwiekszania ekranu sie nie obejdzie

Miałem przez tydzień Aira,oddałem go do sklepu i kupiłem Miniaka. Jak dla mnie ekran bajka. Czytam sporo pdf-ów, stronek internetowych i różne fora. Nie mam problemu z ciągłym zwiększaniem ekranu bo coś jest nieczytelne. Jest tak samo wygodnie jak na Air. Oczywiście zależy to również od wzroku użytkownika. Jak ktoś ma słabszy to może odczuwać jakiś dyskomfort.8 cali to według mnie tablet idealny. Lekki, mobilny i wygodny w użytkowaniu nawet jedną ręką.

#1602 zuykocyk

zuykocyk
  • 3 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 15:01

[ATTACH=CONFIG]19594[/ATTACH] i co myslicie o tym ekranie zwracac?

#1603 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 16:53

[ATTACH=CONFIG]19594[/ATTACH] i co myslicie o tym ekranie zwracac?

żółto i ciemniej po lewej stronie, oddaj. W piątek dostanę drugą wymianę ciekawe co to będzie.

#1604 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 17:16

Oddaj jak ci przeszkadza, ja dostałem 3 wymianę i jest zazolcenie, może nawet większe niż przy ostatnim i nie wiem czy nie odpuszcze, tzn albo oddam ostatecznie albo zostanę z tym, zobaczę tak przez tydzień czy mi to będzie przeszkadzać.

#1605 WronskyIpad

WronskyIpad
  • 16 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 17:36

Panowie a jak z rownomiernoscia podświetlenia u was? Chodzi mi o podświetlenie na czarnym tle, najlepiej na max jasności. Właśnie odebrałem 3 ciego z wymiany i masakra, pierwszy był idealnie podświetlony, drugi wpadał w jednym rogu w bordo i miał jedna latarkę, ostatni latarek ze 4 i tez w jednym rogu w bordo, ewidentne ekran za mocno sciśnięty na uszczelkach czy coś, bo naginajac go na strony te latarki znikają albo uwidaczniają się w innych miejscach...:roll:

#1606 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 17:49

Panowie a jak z rownomiernoscia podświetlenia u was? Chodzi mi o podświetlenie na czarnym tle, najlepiej na max jasności. Właśnie odebrałem 3 ciego z wymiany i masakra, pierwszy był idealnie podświetlony, drugi wpadał w jednym rogu w bordo i miał jedna latarkę, ostatni latarek ze 4 i tez w jednym rogu w bordo, ewidentne ekran za mocno sciśnięty na uszczelkach czy coś, bo naginajac go na strony te latarki znikają albo uwidaczniają się w innych miejscach...:roll:

u mnie to samo chociaż nie próbowałem wyginać. W sumie ten pierwszy kupiony 1 listopada był najlepszy.

#1607 WronskyIpad

WronskyIpad
  • 16 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 18:32

u mnie to samo chociaż nie próbowałem wyginać. W sumie ten pierwszy kupiony 1 listopada był najlepszy.

To ja pierwszego miałem pod koniec listopada ale tez był najlepszy pod tym względem... A tobie to nie przeszkadza? W sumie widać to tylko w specyficznych sytuacjach, no ale jednak, trochę słabo, takie zwalone podświetlenie z jasnijszymi rogami to standard w gorszych tabletach,bywa wręcz tragicznie no ale nie za taka kasę. A z tym wyginaniem,bez przesady raczej lekkie naginanie i już da się to zaobserwować.

#1608 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 18:44

No własnie czekam na drugą wymianę która ma być w piątek bo o za tymi wyciekami światła mam żółtą lewą stronę i bardzo widać ze lewa strona jest dużo ciemniejsza od prawej no i dwa ciemniejsze pasy przy lewej krawędzi. Jak ten trzeci będzie kiepski to wymienię na ipada mini z retiną. Te wady raz że mi bardzo przeszkadzają to muszę też myśleć o tym że za jakiś rok będę chciał sprzedać tego aira i ciekawe kto mi kupi tą padlinę. Tylko sobie zepsuje opinie na allegro

#1609 Enemo

Enemo
  • 1 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 20:07

[ATTACH=CONFIG]19602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19603[/ATTACH] Co sądzicie o moim ekranie ? (home na górze :) tydzień 49 )

#1610 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 20:14

[ATTACH=CONFIG]19602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19603[/ATTACH] Co sądzicie o moim ekranie ? (home na dole )

home raczej na górze bo prawą stronę masz ciemniejszą ale minimalnie i jak dla mnie to bym chyba zostawił.

- - - Połączono posty - - -

przynajmniej na pierwszym zdjęciu

#1611 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 22:31

Zgroza. Ciekawe czy te ekrany przechadzka kontrole jakością? Ja czekam aż produkcja sie wyrobi i zamawiam gdzieś w lutym

#1612 LennonFan

LennonFan
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2014 - 23:47

Przez pierwsze parę dni byłem przekonany, że z moim wszystko w porządku. Coś mnie tknęło i położyłem iphona nad przyciskiem home. Od razu widać że jedna strona ma cieplejszą barwę (czy jest bardziej żółta jak kto woli;) niż druga. iPad kupiony kilka dni po premierze w stanach. Dobrze, że nie ma gwarancji w europie bo wymieniałbym go jak głupi. Byłem w kilku ispotach i wszędzie ekrany równie żółte. Nie przeszkadza to zbytnio w użytkowaniu natomiast uważam, że w tablecie za 3 tysiące złoty jest to żenująca wada. Najwyżej będę się bawił w wymiany przy okazji wizyty w stanach ale nie wiem czy jest sens, bo to wygląda tak jakby to był standard:(

#1613 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 00:17

Tak, to jest niestety standard ;)

#1614 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 09:02

Czy prawdą jest, że wada nie występuje bądź jest rzadsza w przypadku iPadów z opcja Cellular, które to mają inny rodzaj ramki, w której umieszczony jest wyświetlacz?

#1615 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 10:10

Jaka ramka? Wyświetlacz (matryca) jest taka sama w obu urządzeniach i umieszczona pod szybą, która w przypadku Aira jest całym frontem urządzenia. Całość się trzyma na 4 śrubkach i ogromnej ilości chińskiego kleju. Antena GSM nie ma tu nic do rzeczy, jest w innej części urządzenia. Problem tkwi w budowie matryc IPS, które są coraz cieńsze i przy nawet niewielkich naprężeniach i niedokładności złożenia pokazują to co widać. Może jak Apple zmieni dystrybutora albo pogoni LG do roboty to się coś polepszy. Ale o tym się przekonamy jak wejdą na rynek tablety z początku 2014r.

#1616 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 10:59

Wychodzi na to, że lepiej kupuć MBA niż pakować się w wadliwy iPad.

#1617 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 11:16

Wychodzi na to, że lepiej kupuć MBA niż pakować się w wadliwy iPad.

A co ma MBA do iPad AIR? Po za AIR w nazwie? To dwa różne urządzenia. Skoro rozważasz MBA to po co Ci tablet lub odwrotnie?

#1618 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 12:46

Potrzebne są mi dwa urządzenia. W pierwszej kolejności planowałem kupić iPada, tym bardziej że mój thinkpad jeszcze daje radę. W obecnej sytuacji zainwestuję w MBA, zamiast tracić czas na wymiany wadliwego iPada.

#1619 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2014 - 13:30

Witam. Jako, że jest to mój pierwszy post na forum MyApple, chciałbym się przywitać z wszystkimi użytkownikami. Zatem witam wszystkich forumowiczów tych nowych i starych, mniej i bardziej doświadczonych :) Przyznam się szczerze, że jestem na początku przyjaźni z urządzeniami firmy apple - Namówiona przez brata żona podarowała mi pierwszego iPada na gwizdkę. Padło na iPada AIR. W związku z tym wszelkich informacji i ciekawostek dot. iPada zacząłem szukać na tym forum. Przyznam, że gdybym nie przeczytał wątku, w którym się obecnie znajdujemy, to pewnie nigdy bym nie zwrócił uwagi na opisywane tu wady ekranów. Chciałbym skorzystać z okazji, że taki topic powstał i zapytać na jakiej zasadzie dokonujecie wymiany sprzętu. Mój egzemplarz został zakupiony w MediaMarkt o dziwo sprzedawca przekazał żonie, że iPada można zwrócić wyłącznie w sytuacji kiedy nie zostanie on uruchomiony ( Uruchomienie aktywuje gwarancje ). Dziwne, ale ok - może chodziło mu o rejestracje urządzenia, ale i to się wydaje dziwne bo jak sprawdzić poprawność działania ?. Po paru dniach zauważyłem dwa wycieki światła w okolicach przycisku home. Jeden z wycieków jest niebieski drugi bordowy. Po przeczytaniu topicu przyjrzałem się też różnicom w barwach, o których wspominacie. Niestety też je mam. Zauważyłem również, że przy podłączeniu słuchawek słychać w nich 3 rytmiczne pyknięcia. Jest to słyszalne za każdym razem kiedy podłączam słuchawki lub kiedy uruchamiam ponownie iPada. Jak by tego było mało zdarza się, że muszę dwukrotnie wkładać wtyk słuchawek by dźwięk działał poprawnie, w innym wypadku w słuchawkach słychać muzykę np. bez wokalu - tak jak by została wycięta jedna ścieżka. Brat twierdzi, że złącze słuchawkowe jest świeże i się ułoży - czyżby ? Moje pytanie do użytkowników mających podobne cuda :) Na jakiej zasadzie wymieniacie swoje iPady ? Czy wykorzystujecie przysługujące 10 dni na zwrot towaru zakupionego online ? czy może jest jeszcze inna możliwość ? Mój został zakupiony 22 Grudnia 2013 więc okres ustawowych 14 dni minął. Wybaczcie jeśli, któraś z części mojego posta nie wpisuje się w ogólne kanony i zasady forum. Pozdrawiam.

#1620 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 09 stycznia 2014 - 14:06

Dziwne, wczoraj kupiłem iPada Air w iSpocie i nie zauważyłem absolutnie żadnych problemów ani z jakością obrazu ani żadnych innych wad konstrukcyjnych. :)

#1621 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 09 stycznia 2014 - 14:11

m4k, jeśli został zakupiony w punkcie, a nie przez internet to jedynie reklamacja niezgodności towaru z umową. Inaczej nie da się nic zrobić, a wady ekranu i wejścia słuchawkowego jakie opisujesz raczej podchodzą pod taką reklamację.

#1622 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 16:28

Moje pytanie do użytkowników mających podobne cuda :) Na jakiej zasadzie wymieniacie swoje iPady ? Czy wykorzystujecie przysługujące 10 dni na zwrot towaru zakupionego online ? czy może jest jeszcze inna możliwość ? Mój został zakupiony 22 Grudnia 2013 więc okres ustawowych 14 dni minął. Wybaczcie jeśli, któraś z części mojego posta nie wpisuje się w ogólne kanony i zasady forum.

Pozdrawiam.

Media i Saturn mają o tyle fajną politykę, że urządzenia zakupione za powyżej 200zł można wymienić w czasie miesiąca. Zawsze mi o tym mówiono jak chciałem kartę gwar podbić, abym tego nie robił przed upływem miesiąca bo wtedy nie przyjmą. Kilka razy już tak rzeczy wymieniałem.
Oczywiście mogły być w tym czasie normalnie użytkowane aby stwierdzić czy występuje jakaś wada czy nie.

A z tym złączem słuchawkowym to pierwszy raz słyszę, że ma się ono ułożyć. Jak działa to działa, a jak nie to znaczy że jest felerne i tyle.

#1623 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 16:31

Dostałem dzisiaj moją wymianę no i planowałem napisać czy coś się polepszyło w sprawie ekranów no ale niestety firma kurierska TNT w taki sposób mi doręczyła przesyłkę jak widać na fotkach[ATTACH=CONFIG]19619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19620[/ATTACH]

#1624 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 17:43

Dziś przyszedł mój iPad z grawerunkiem. Jeżeli się mocno uprę, to czasem dostrzegam delikatne zażółcenie w jednym rogu, albo z jednej strony. Musiałbym jednak mocno się przyglądać. Przetestuję go kilka dni, ale wygląda na to, że jakość jest akceptowalna i nie będę wymieniał.

#1625 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 09 stycznia 2014 - 17:54

Dziś przyszedł mój iPad z grawerunkiem. Jeżeli się mocno uprę, to czasem dostrzegam delikatne zażółcenie w jednym rogu, albo z jednej strony. Musiałbym jednak mocno się przyglądać. Przetestuję go kilka dni, ale wygląda na to, że jakość jest akceptowalna i nie będę wymieniał.

Produkty z grawerunkiem nie podlegają zwrotowi, więc raczej nie oddasz "tak sobie". Ewentualnie serwis Ci zostaje i czekanie na refuba.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych