Witam.
Jako, że jest to mój pierwszy post na forum MyApple, chciałbym się przywitać z wszystkimi użytkownikami. Zatem witam wszystkich forumowiczów tych nowych i starych, mniej i bardziej doświadczonych

Przyznam się szczerze, że jestem na początku przyjaźni z urządzeniami firmy apple - Namówiona przez brata żona podarowała mi pierwszego iPada na gwizdkę. Padło na iPada AIR. W związku z tym wszelkich informacji i ciekawostek dot. iPada zacząłem szukać na tym forum. Przyznam, że gdybym nie przeczytał wątku, w którym się obecnie znajdujemy, to pewnie nigdy bym nie zwrócił uwagi na opisywane tu wady ekranów.
Chciałbym skorzystać z okazji, że taki topic powstał i zapytać na jakiej zasadzie dokonujecie wymiany sprzętu. Mój egzemplarz został zakupiony w MediaMarkt o dziwo sprzedawca przekazał żonie, że iPada można zwrócić wyłącznie w sytuacji kiedy nie zostanie on uruchomiony ( Uruchomienie aktywuje gwarancje ). Dziwne, ale ok - może chodziło mu o rejestracje urządzenia, ale i to się wydaje dziwne bo jak sprawdzić poprawność działania ?.
Po paru dniach zauważyłem dwa wycieki światła w okolicach przycisku home. Jeden z wycieków jest niebieski drugi bordowy. Po przeczytaniu topicu przyjrzałem się też różnicom w barwach, o których wspominacie. Niestety też je mam. Zauważyłem również, że przy podłączeniu słuchawek słychać w nich 3 rytmiczne pyknięcia. Jest to słyszalne za każdym razem kiedy podłączam słuchawki lub kiedy uruchamiam ponownie iPada. Jak by tego było mało zdarza się, że muszę dwukrotnie wkładać wtyk słuchawek by dźwięk działał poprawnie, w innym wypadku w słuchawkach słychać muzykę np. bez wokalu - tak jak by została wycięta jedna ścieżka. Brat twierdzi, że złącze słuchawkowe jest świeże i się ułoży - czyżby ?
Moje pytanie do użytkowników mających podobne cuda

Na jakiej zasadzie wymieniacie swoje iPady ? Czy wykorzystujecie przysługujące 10 dni na zwrot towaru zakupionego online ? czy może jest jeszcze inna możliwość ? Mój został zakupiony 22 Grudnia 2013 więc okres ustawowych 14 dni minął. Wybaczcie jeśli, któraś z części mojego posta nie wpisuje się w ogólne kanony i zasady forum.
Pozdrawiam.