Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#1426 meeron

meeron
  • 504 posts

Posted 18 December 2013 - 22:09

raczej zostaw, bo sie zapetlisz z wymianami

#1427 Banan311

Banan311
  • 160 posts

Posted 18 December 2013 - 23:05

No zostawiam, a pytałeś jeszcze o kolor to gwiezdna szarość

#1428 meeron

meeron
  • 504 posts

Posted 18 December 2013 - 23:15

tez ładny kolor, nie neguje ;)

#1429 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 19 December 2013 - 00:05

Banan ma chyba najbielszą biel na iPadzie Air jaką widziałem :D Szkoda że tak nie wygląda każda sztuka (oprócz tych pikseli) ;)

#1430 uczaj27

uczaj27
  • 107 posts

Posted 19 December 2013 - 08:19

Wczoraj w nocy zrobiłem tel zdjęcie ekranu.Doszukaliście się jakiejś wady [ATTACH=CONFIG]19164[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19165[/ATTACH]

#1431 robert.piotr-42aa059843

robert.piotr-42aa059843
  • 14 posts

Posted 19 December 2013 - 14:32

Wczoraj w nocy zrobiłem tel zdjęcie ekranu.Doszukaliście się jakiejś wady

[ATTACH=CONFIG]19164[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19165[/ATTACH]

W prawym górnym rogu masz jeden bad pixel, nie wygląda to za dobrze… Wymieniaj !!!

Przepraszam… ale nie mogłem się powstrzymać.

Pozdrawiam wszystkich, którzy tak jak ja zaczęli już się cieszyć tym wspaniałym sprzętem.

#1432 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 19 December 2013 - 14:35

Wczoraj w nocy zrobiłem tel zdjęcie ekranu.Doszukaliście się jakiejś wady

[ATTACH=CONFIG]19164[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19165[/ATTACH]

Jakiś ten ekran mało jednolity, u góry bardzo różowy. Ale może na zdjęciach tylko tak wygląda.

#1433 uczaj27

uczaj27
  • 107 posts

Posted 19 December 2013 - 15:06

Szczerze mówiąc moje oczy nie widzą tego różu jak patrzę na tablet , na moje oko wyglądało na biel . Myślałem że wszystko jest ok a tego bad pixela też nie widziałem.Trochę się zasmuciłem tym faktem

#1434 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 19 December 2013 - 19:04

Szczerze mówiąc moje oczy nie widzą tego różu jak patrzę na tablet , na moje oko wyglądało na biel . Myślałem że wszystko jest ok a tego bad pixela też nie widziałem.Trochę się zasmuciłem tym faktem

Wkręca Cię z tym bad pixelem.

tez ładny kolor, nie neguje ;)

Też ładny? A to jest jeszcze jakiś ładny prócz gwiezdnej szarości? :P

#1435 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 19 December 2013 - 19:05

Nie no to jest już kpina z klienta. Przychodzi nowy air z piękna pręgą przez środek ekranu, pomocny w czytaniu jak cholera. Co to za gówniana firma, lepsze ekrany do tabletów ma już lenovo czy nawet samsung.... Nie wspominając o Sony. Po prostu chłam za ogromne pieniądze nijak przekładające się na jakość.

#1436 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 19 December 2013 - 19:06

Nie no to jest już kpina z klienta. Przychodzi nowy air z piękna pręgą przez środek ekranu, pomocny w czytaniu jak cholera. Co to za gówniana firma, lepsze ekrany do tabletów ma już lenovo czy nawet samsung.... Nie wspominając o Sony. Po prostu chłam za ogromne pieniądze nijak przekładające się na jakość.

Daj foto jeśli to nie problem, dzięki.
Mój kolejny ma być jutro.

#1437 uczaj27

uczaj27
  • 107 posts

Posted 19 December 2013 - 19:16

i jak sądzicie mam wymieniać , jeśli tak to jaka jest procedura

#1438 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 19 December 2013 - 19:18

Jak nic nie widzisz to po co chcesz sam sobie jazde wcisnac ;D?

#1439 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 19 December 2013 - 19:19

Zbytnio wkurzony jestem by się tym teraz zajmować. Teraz to szykuję się na poważnego maila i mocny opier*** dla tych olewusów zarówno telefoniczny do angielskiej centrali jak i maila do polskiej. Nice Name: iPad Air Family name: Group1: iPad Group2: Air Generation: CPU speed: 1.4GHz Screen size: 9.7 inch Screen resolution: 2048x1536 pixels Colour: White Production year: 2013 Production week: 39 (October) Model introduced: 2013 Capacity: 32GB Memory - flavour: xx Factory: DM (China - Foxconn) To wyjaśnia dlaczego ten ipad jest taki sam jak ten kupiony 2 listopada.

#1440 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 19 December 2013 - 19:59

Zbytnio wkurzony jestem by się tym teraz zajmować. Teraz to szykuję się na poważnego maila i mocny opier*** dla tych olewusów zarówno telefoniczny do angielskiej centrali jak i maila do polskiej.

Nice Name: iPad Air
Family name:
Group1: iPad
Group2: Air
Generation:
CPU speed: 1.4GHz
Screen size: 9.7 inch
Screen resolution: 2048x1536 pixels
Colour: White
Production year: 2013
Production week: 39 (October)
Model introduced: 2013
Capacity: 32GB
Memory - flavour: xx
Factory: DM (China - Foxconn)

To wyjaśnia dlaczego ten ipad jest taki sam jak ten kupiony 2 listopada.

Hmm strasznie starego Ci wcisnęli...

#1441 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 19 December 2013 - 20:37

No już maila jakiego napisałem do Pani zarządzającej moją reklamacją mam nadzieję, że teraz się przyłożą. Poniżej, book spine i niebieska lewa krawędź, czyli feler znany z pierwszych egzemplarzy, dodatkowo pręgi poziome na ekranie w dwóch miejscach takie szare blade paski, też spotykane w pierwszych modelach. [ATTACH=CONFIG]19191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19192[/ATTACH]

#1442 meeron

meeron
  • 504 posts

Posted 19 December 2013 - 22:11

jestem pozytywnie zaskoczony praca baterii pierwsze kilka ładowań przeprowadzę na ładowarce od iphona

#1443 WronskyIpad

WronskyIpad
  • 16 posts

Posted 19 December 2013 - 22:34

No już maila jakiego napisałem do Pani zarządzającej moją reklamacją mam nadzieję, że teraz się przyłożą. Poniżej, book spine i niebieska lewa krawędź, czyli feler znany z pierwszych egzemplarzy, dodatkowo pręgi poziome na ekranie w dwóch miejscach takie szare blade paski, też spotykane w pierwszych modelach.

[ATTACH=CONFIG]19191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19192[/ATTACH]

Hmmm..... Serio to ja nic strasznego na tych fotkach nie widzę...

Dziś odebrałem swojego z wymiany...tak na szybko chyba będzie ok, jest z 49tygodnia, starego tez jeszcze mam wiec łatwiej będzie robić porównania :-)

#1444 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 19 December 2013 - 23:26

No na fotce słabo widać, book spine jedynie

#1445 superlo

superlo
  • 140 posts

Posted 19 December 2013 - 23:34

Nawet ten bookspine slabo tu widac, mozna trafic na duzo gorszy

#1446 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 19 December 2013 - 23:46

Ja właśnie dzisiaj otrzymałem z 43 tyg. Nie wiem o co chodzi z tymi starszymi modelami, niby taki czas oczekiwania, a maja starsza produkcje na stanie. Niestety jestem poza domem i do poniedziałku go nie sprawdzę...

#1447 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 20 December 2013 - 14:45

Przyszła wymiana z AOS. SN: DMRLT, Production week: 49 (December) Żyroskop skalibrowany praktycznie idealnie, absolutnie żadnych paprochów pod szybą, niewielki book spine, standardowe przeciekanie jak u wszystkich. Ideał ..... gdyby nie to, że każdy Air ma lewą stronę ciemniejszą. A jak do kupy trafi się jeszcze cieplejszy ekran to jest klops. Lewa strona delikatnie żółtawa, zwłaszcza lewy, górny róg w pionie. Górna belka w safari wygląda przez to w połowie źle. Gdyby był zimny byłoby po zawodach. Pominę już to, że w dwóch miejscach są ślady otarcia na ramce dookoła ekranu ale jest to prawie niewidoczne i można uznać, że się czepiam. EDIT: Dochodzi jeszcze lekko wystający od lewej przycisk Home i luźno latający przycisk regulacji głośności/rotacji ekranu. Efekt jest taki, że chyba zakończę już tę zabawę i zostawię poprzedniego, którego jeszcze nie zwróciłem, ze zwalonym żyroskopem, ledwo widocznym paprochem i z niewielkim book spine ale za to idealnie zimną kalibracją i bez żółci. Albo spróbuję się dogadać, że zostawiam poprzedniego, tego odsyłam i czekam na następny. K@#\&A jego mać, Apple dokąd zmierzacie?????????

#1448 superlo

superlo
  • 140 posts

Posted 20 December 2013 - 15:08

RBB szczerze współczuję... Apple chyba liczy naprawdę na zupełnie nieświadomych użytkowników, którzy nie zdają sobie sprawy z tego typu wad (jak pokazywałem znajomym i dziewczynie poprzedniego, zażółconego iPada, to nie wiedzieli o co chodzi nawet jak im to tłumaczyłem i pokazywałem na różnych tłach). Ja na szczęście dostałem przy drugiej wymianie ezgemplarz idealny i Tobie też tego życzę

#1449 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 20 December 2013 - 15:21

RBB szczerze współczuję... Apple chyba liczy naprawdę na zupełnie nieświadomych użytkowników, którzy nie zdają sobie sprawy z tego typu wad (jak pokazywałem znajomym i dziewczynie poprzedniego, zażółconego iPada, to nie wiedzieli o co chodzi nawet jak im to tłumaczyłem i pokazywałem na różnych tłach). Ja na szczęście dostałem przy drugiej wymianie ezgemplarz idealny i Tobie też tego życzę

Ale to jest mój czwarty Air, trzeci z AOS. Nigdy nie miałem problemów z poprzednimi iPadami ale to co Apple wyprawia z produkcją tego tabletu to są jakieś jaja. Jestem pewien, że nie ma tam żadnej kontroli jakości a jeśli jest to pewnie posadzili 80 letniego chińczyka z denkami od wina zamiast szkieł okularów. Komedia.

Aż mi wstyd normalnie znowu tam dzwonić i jęczeć o wymianę, wysyłać zdjęcia i filmy i tłumaczyć się, że nie wymyślam problemów w ich amazing sprzętach tylko oni produkują buble. Do tej pory kupowałem iPad'y w różnych sklepach, wpadałem z ulicy, płaciłem, brałem pod pachę i wszystko było w porządku.

#1450 superlo

superlo
  • 140 posts

Posted 20 December 2013 - 15:37

Wg mnie to oni nie mają tam kontroli jakości dla wszystkich egzemplarzy tylko wyrywkowo dla partii, stąd takie buble. I pewnie podobnie producent wyświetlaczy do tych iPadów- wyrywkowa kontrola czy partia jest OK i czy maszyny się nie rozkalibrowały i puszczają dalej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users